pri hrani se mi vypina pocitac
Kdyz hraju hry tak se mi vypina pocitac,hraju treba far cry,dead spece,dela to teprve tyden,predtim jsem problemy nemel.
Chybi presny popis sestavy a presny popis spatneho chovani. Dopln vsechny komponenty. Jinak ti nikdo nic nerekne. Nejsou telepati.
zakl.deska-asus m2n-e,amd 64 dual core 5200+,2giga ram,ati radeon 3870 ddr4 515mb,zdroj 450w.Myslim,ze se mi prehriva procesor,kdyz se vypne tak v hardware monitoru mam cpu 95 stupnu,chladic mam-64 freezer pro pc
[QUOTE=petr.stony;176477]zakl.deska-asus m2n-e,amd 64 dual core 5200+,2giga ram,ati radeon 3870 ddr4 515mb,zdroj 450w.Myslim,ze se mi prehriva procesor,kdyz se vypne tak v hardware monitoru mam cpu 95 stupnu,chladic mam-64 freezer pro pc[/QUOTE]
a/ pozri sa, ci sa toci ventilator,
b/ ak sa toci skus pozriet, ci neni nahodou zle nasadeny chladic na nom, zeby nedoliehal presne na procesor.
c/ aky je to - znacka/model toho 450W zdroja ?
d/ zisti si ake mas RAMky - presny model a zisti si, aka ma byt voltaz na nich a aka je nastavena pre ne na maticnej doske a taku aj nastav.
a/ pozri sa, ci sa toci ventilator,
b/ ak sa toci skus pozriet, ci neni nahodou zle nasadeny chladic na nom, zeby nedoliehal presne na procesor.
c/ aky je to - znacka/model toho 450W zdroja ?
d/ zisti si ake mas RAMky - presny model a zisti si, aka ma byt voltaz na nich a aka je nastavena pre ne na maticnej doske a taku aj nastav.
já si myslím že to může být taky zdojem, pokud je to nějakej slabej eurocase co jsi kupoval i case tak to asi neutáhne, tohle se mi přesně stávalo se slabým zdrojem
a nebo jak řekl cool user, pročistit PC, vyndat a zandat chladič a zkusit další pokus
a nebo jak řekl cool user, pročistit PC, vyndat a zandat chladič a zkusit další pokus
No me prijde zvlastni ze do te doby mu vsechno jelo a od te doby co nainstaloval far cry mu to blbne ve vsem, jestli jsem to dobre pochopil. I v tom co pred tim behalo.
Takze shodou okolnosi to muze byt zahrivani a doporucuju vycistit case
Ale spis bych rekl ze to bude nejakym svinstvem co prislo s FC2. DRM, crack, drivers etc...
Takze shodou okolnosi to muze byt zahrivani a doporucuju vycistit case
Ale spis bych rekl ze to bude nejakym svinstvem co prislo s FC2. DRM, crack, drivers etc...
zdroj je eurocase-atx 450 jsp-vypada slusne ma takovy velky vetrak ze spodu,ddr zepelin,pastu jsem pred chvilkou daval novou,zatim hraju 20min a nevypina se,tak uvidim ,mozna opravdu hlej chladic
jo,jeste pred dvema dny mi skakala modra obrazovka a bylo tam IRQL_NOT-LESS_OR_EQUAL,preinstaloval jsem windows a je to v pohode,doufam!
1. Stahni si SpeedFan a nainstaluj.
2. Stahni si Intel Burntest Spust speed fan a ten Burntest a sleduj co delaji teploty procesoru..
3. Stahni si GPU-Z
4. Stahni si rthdribl_1_2, spust a sleduj v GPU-Z co delaji teploty graficke karty.
5. Napis jake ti to haze teploty
6. Zkus jiny zdroj nejlepe kup novy a nejakou jinou znacku nez ec, xilence, kme, lc power a podobne sracky. Napriklad Enermax PRO82+ 425W
2. Stahni si Intel Burntest Spust speed fan a ten Burntest a sleduj co delaji teploty procesoru..
3. Stahni si GPU-Z
4. Stahni si rthdribl_1_2, spust a sleduj v GPU-Z co delaji teploty graficke karty.
5. Napis jake ti to haze teploty
6. Zkus jiny zdroj nejlepe kup novy a nejakou jinou znacku nez ec, xilence, kme, lc power a podobne sracky. Napriklad Enermax PRO82+ 425W
Cemu presne ? Maskas cislice podle toho co chces zvolit dej full test a zmackny y jako ze chces zacit
Pozna by stacilo i SuperPI, to pustis, vyberes si ktere se ma pocitat a jedes. Dej aspon 8M a zkus pustit 2 instance
torn on error detection-dam-y,potom 1 maximum stres,a to púosledni dam 5 a pote mi to pise v aplikaci doslo k problemu bla bla musime ji zavrit
Zkus jeste treba orthos.. a jeste by me zajimal screen ze spravce zarizeni nemas tam nekde nejaky otazniky?
ve spravci otazniky nejsou.Mam tu hru porad spustenou na pozadi a teplota se drzi kolem 80 stupnu to je docela dost.Asi te comp dam do mrazaku
Hele napis co mas za sestavu tu nebudem porad neco hadat :) Takze kompletni popis vsech veci co mas v pc sem s tim ..
To Pas!k: Viz prispevek 6
Vypni hru.
Stahni SuperPI
Stahni SpeedFan
Spust SpeedFan
Udelej screenshot speedfanu (s pocitacem v klidu)
Spust superPi (vyber 8M) a pust pocitani
Tak po minute dvou udelej screeshot speedfanu znovu
a ty dva screenshoty dej sem.
Vypni hru.
Stahni SuperPI
Stahni SpeedFan
Spust SpeedFan
Udelej screenshot speedfanu (s pocitacem v klidu)
Spust superPi (vyber 8M) a pust pocitani
Tak po minute dvou udelej screeshot speedfanu znovu
a ty dva screenshoty dej sem.
asi budu za lamu ale jakto že do jednoho jádra jde 1.18V a do druhého 3.23V? jinak podle screenu teplota CPU 64 stupňů, což je v pohodě
Na ty screenshoty pouzivej prosim klavesu printscreen. Pak si otevri malovani ve windows a z menu edit dej vlozit. Ten obrazek sem pak dej. Usetris si foceni.
co znamena temp1 to meri teplotu ceho ? A s tou voltazi tomu vubec nerozumim,nevik kolik je standard
nevis nejakej programek na taktovani mam amd 64 dual core 5200+ 2700 ghz,pretaktovani jsem zkousel,sice ne na tomhle procesoru,ale podtaktovani s tim zkusenosti nemam muslim ze pod 2700mhz to nepujde,ale jsem laik,tak bych prosil radu
Panove, nikdo jste si nevsimli tech prapodivnych udaju u napajeni?
Rozhodne mas problem s chlazenim, nekde je chyba.
Spatny dotek chladice s CPU, spatne nanesena pasta ...
Spatny dotek chladice s CPU, spatne nanesena pasta ...
pastu jsem daval dnes novou,a chladic je i pri 100 stupnich jen teply,to je divny,mozna to bude chladic
[QUOTE=HiLow;176613]Panove, nikdo jste si nevsimli tech prapodivnych udaju u napajeni?
Spatny dotek chladice s CPU, spatne nanesena pasta ...[/QUOTE]
Co presne myslis? Nechapu spatne udaje u napajeni. Vubec to ukazuje zmatene teploty.
Spatny dotek chladice s CPU, spatne nanesena pasta ...[/QUOTE]
Co presne myslis? Nechapu spatne udaje u napajeni. Vubec to ukazuje zmatene teploty.
[QUOTE=petr.stony;176617]pastu jsem daval dnes novou,a chladic je i pri 100 stupnich jen teply,to je divny,mozna to bude chladic[/QUOTE]
Pokud je jen teply, tzn. udrzis na nem ruku, tak ta teplota, co ji mas tak vysokou bude od neceho jineho.
Zkus dat ruku na chladice chipsetu. Mas skrin vetranou? Nebo mas jen vetrak na GK a CPU?
Pokud je jen teply, tzn. udrzis na nem ruku, tak ta teplota, co ji mas tak vysokou bude od neceho jineho.
Zkus dat ruku na chladice chipsetu. Mas skrin vetranou? Nebo mas jen vetrak na GK a CPU?
[QUOTE=petr.stony;176617]pastu jsem daval dnes novou,a chladic je i pri 100 stupnich jen teply,to je divny,mozna to bude chladic[/QUOTE]
Pokud je chladic pri 100 stupnich teply, tak je neco podezrele. Podivej se jestli nemas v biosu stranku s monitoringem. tam by ty teploty mohly ukazovat neco rozumneho.
A pod chladicem mas pasty malou vrstvicku (tim myslim uplne minimalni) viz tady sekce chlazeni, jak rozmaznout pastu
Pokud je chladic pri 100 stupnich teply, tak je neco podezrele. Podivej se jestli nemas v biosu stranku s monitoringem. tam by ty teploty mohly ukazovat neco rozumneho.
A pod chladicem mas pasty malou vrstvicku (tim myslim uplne minimalni) viz tady sekce chlazeni, jak rozmaznout pastu
[QUOTE=mstejska;176619]Co presne myslis? Nechapu spatne udaje u napajeni. Vubec to ukazuje zmatene teploty.[/QUOTE]
Treba
-12V -16,97V
-5V -8.78V
Vcore1 1,17V
Vcore2 3,23V
Treba
-12V -16,97V
-5V -8.78V
Vcore1 1,17V
Vcore2 3,23V