Pískání ATI 4870 ...
Zdravim, zakoupil jsem si ATInku 4870 a na ni nasadil accelero s1 rev.2 Pasivy na paměti jsem tam nalepil ty od accelera a teplota nejde nad 65°. Přetaktované na 835/4000. Problém je v tom že když je karta v zátěži tak se z ní vydává jakýsi písklavý nepříjemný zvuk jako kdyby vrtačka u zubaře a celkem nahlas. Nevíte prosím kde je chyba? děkuji:cry
běžně to dělaj cívky na grafice, jejich zvuk přeřve standarní větrák a když dáš něco tiššího tak sou slyšet - třeba na mojim radeonu je taky slyšet ale jen když si otevřu pc )
Někde jsem četl, že se to dá vyřešit zakápnutím cívky voskem nebo "s-plastem". Ale rozhodně tohle neber jako radu. Spíš čekám, že se ozve někdo, kdo s tím má nějakou zkušenost. Ten vosk je IMHO takové samo-domo, s-plast by měl být oficiální.
Každopádně, pokud tě to neotravuje vyloženě, nehrabal bych do toho. Třeba si zvykneš...:notsure:turtle
Každopádně, pokud tě to neotravuje vyloženě, nehrabal bych do toho. Třeba si zvykneš...:notsure:turtle
Celkem to otravuje, přeřve to 2x NOCTUU na 1300ot/min s přehledem, i když hraju tak to slyšim. Kde sou civky na kartě? :D
[quote=Stoupa07;177394]Kde sou civky na kartě? :D[/quote]
[attach]8090[/attach]
Zeleně vyznačené (pro zvětšení klikni)
Řekl bych, že budou pískat ty malé. Co máš u sestavy za zdroj? btw: Pískající zdroje a kombinace HW.
Pokud máš po ruce tavnou pistoli, zkus je po stranách ŠETRNĚ zalít, tak, aby si při jejich sundávání nepoškodil kartu a neutrhl součástky okolo.
[attach]8090[/attach]
Zeleně vyznačené (pro zvětšení klikni)
Řekl bych, že budou pískat ty malé. Co máš u sestavy za zdroj? btw: Pískající zdroje a kombinace HW.
Pokud máš po ruce tavnou pistoli, zkus je po stranách ŠETRNĚ zalít, tak, aby si při jejich sundávání nepoškodil kartu a neutrhl součástky okolo.
Zdroj mám v podpise. Tam problém nebude ... ale diky moc za radu, skusim až budu mit sundano acceelero. Ještě dodatečný dotaz: Když sundam accelero musim znovu nasadit pastu na jadro nebo stači to jen znovu přitisknout? dikes
[quote=Stoupa07;177412] Když sundam accelero musim znovu nasadit pastu na jadro nebo stači to jen znovu přitisknout? dikes[/quote]
Nejlepší cesta, jak si tam nadělat vzduchové bubliny. a víme, jak je to s tepelnou vodivostí vzduchu...:thumbdown
Nejlepší cesta, jak si tam nadělat vzduchové bubliny. a víme, jak je to s tepelnou vodivostí vzduchu...:thumbdown
Jaké máš teploty VRM (mosfetu) ?
Mě píská taky ale tak nijak sem si zvyk, nikdo tu psal že pomáhá vosk to je pravda
Mě píská taky ale tak nijak sem si zvyk, nikdo tu psal že pomáhá vosk to je pravda
Mosfety jsou to nejvíc topící, pokud máš ten starej stock chladič tak z něho sešroubuj ten kovovej základ a dej ho pod acelero teploty ti pak nepolezou přes 100°C.
Já mám osobně Thermalright HR-03 GT + na mosfety dělanej doma chladič a nelezu v zátěži přes 50°C.
Já mám osobně Thermalright HR-03 GT + na mosfety dělanej doma chladič a nelezu v zátěži přes 50°C.
Právě že ty původní už nemám. Nemáte nějaký zkušenosti že bych koupil nový? A jakou teplovodíkovou pastu mi doporučujete? :) Dik
No tak ono si moc nepomužeš nejlepší by bylo vzít pastu dát tam pastu a nijak je přichitit aby se líp přenášelo teplo.
Jinak tyhle měděný jsou docela dobrý ale nepočítej že se dostaneš níž jak 90-100°C. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pak je dobrý přilepit pasivky i zezhora nad ty mosfety taky to pomáhá
Jinak tyhle měděný jsou docela dobrý ale nepočítej že se dostaneš níž jak 90-100°C. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pak je dobrý přilepit pasivky i zezhora nad ty mosfety taky to pomáhá