PowerColor HD 4870 512MD5-PPH 512MB DDR5
co k ni? radsi AC Accelero Twin Turbo nebo S1 rev.2 s dvouma 120 fanama?
co k ni? radsi AC Accelero Twin Turbo nebo S1 rev.2 s dvouma 120 fanama?
Tož to já vím ale ty pasívky musíš přilepit oboustranou lepící teplovodivou páskou která moc dobře nevede teplo.
HD4870 bez pasívku na mosfetech teploty 160°C < a vypne se
HD4870 pasívky 120°C ale i to je problém a grafiky na to dost často odcházejí.
Hodně lidí se dívá jen na teploty core a memory a ne na VRM, nikde byl test kde měly grafiku pod termokamerou a to nejvíc topící místo je mosfet.
AC má asi 14mm mezeru od PCB k chladiči a je problém to nijak líp uchladit.
Nejlepší je sundat, stock vzít z něho ten železnej podklad a nechat ho pod acelerem, teploty jsou nižší než s pasívky. Nepřelezou 100°C v load
HD4870 bez pasívku na mosfetech teploty 160°C < a vypne se
HD4870 pasívky 120°C ale i to je problém a grafiky na to dost často odcházejí.
Hodně lidí se dívá jen na teploty core a memory a ne na VRM, nikde byl test kde měly grafiku pod termokamerou a to nejvíc topící místo je mosfet.
AC má asi 14mm mezeru od PCB k chladiči a je problém to nijak líp uchladit.
Nejlepší je sundat, stock vzít z něho ten železnej podklad a nechat ho pod acelerem, teploty jsou nižší než s pasívky. Nepřelezou 100°C v load
[QUOTE=traxiiik;178208]
Nejlepší je sundat, stock vzít z něho ten železnej podklad a nechat ho pod acelerem, teploty jsou nižší než s pasívky. Nepřelezou 100°C v load[/QUOTE]
Tak to máš udělaný ty? nebo jaký máš teda chlazení? Koukám že ji máš i přetaktovanou takže to už musí sakra topit.
Jinak jsem našel stránku, na které jsou ukázky chlazení té napájecí části.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=199181&page=2
Asi tak uprostřed stránky je i teplotní srovnání na obrázcích(jádro+paměti+VRM)
Nejlepší je sundat, stock vzít z něho ten železnej podklad a nechat ho pod acelerem, teploty jsou nižší než s pasívky. Nepřelezou 100°C v load[/QUOTE]
Tak to máš udělaný ty? nebo jaký máš teda chlazení? Koukám že ji máš i přetaktovanou takže to už musí sakra topit.
Jinak jsem našel stránku, na které jsou ukázky chlazení té napájecí části.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=199181&page=2
Asi tak uprostřed stránky je i teplotní srovnání na obrázcích(jádro+paměti+VRM)
Chladim tim v popisu GT.
Na mosfetech mám doma dělanej chladič, nic složitého, je to kus z chladiče CPU asi 10mm širokej, je tam normální pasta, žádná lepicí páska. Díry od stocku jsem využil k přišroubování. Na AC se to nevleze má to asi 35mm na výšku.
Teploty s OC.
Idle :
Core : 38°C
Memory : 45°C
Shader core : 40°C
VRM : 37°C
Load : cca 1h Crysis vše High 4xAA
Core : 57°C
Memory : 63°C
Shader Core : 59°C
VRM : max.50°C
Na mosfetech mám doma dělanej chladič, nic složitého, je to kus z chladiče CPU asi 10mm širokej, je tam normální pasta, žádná lepicí páska. Díry od stocku jsem využil k přišroubování. Na AC se to nevleze má to asi 35mm na výšku.
Teploty s OC.
Idle :
Core : 38°C
Memory : 45°C
Shader core : 40°C
VRM : 37°C
Load : cca 1h Crysis vše High 4xAA
Core : 57°C
Memory : 63°C
Shader Core : 59°C
VRM : max.50°C
[QUOTE=traxiiik;178543]Chladim tim v popisu GT.
[/QUOTE]
Omlouvám se, přehlídl jsem.
Ovšem to jsou výborné teploty na OC. Takže jediný způsob jak lépe chladit VRM je pomocí "domacího bastlení", přizpůsobit si nějaký kousek pasivu.
[/QUOTE]
Omlouvám se, přehlídl jsem.
Ovšem to jsou výborné teploty na OC. Takže jediný způsob jak lépe chladit VRM je pomocí "domacího bastlení", přizpůsobit si nějaký kousek pasivu.
Zdravím. Vím že je to celkem staré téma. Ale mám prosbu. Nenahodil by jsi nějaká fota? Mám 4780 OC
a chci to zanedlouho "spáchat" podobným způsobem. A jak už to bývá u téhle GK - každá dobrá rada a nápad
se hodí. Díky :-)
a chci to zanedlouho "spáchat" podobným způsobem. A jak už to bývá u téhle GK - každá dobrá rada a nápad
se hodí. Díky :-)
Pro chlazení VRM na Radeonech 4870/90 jsou určeny chladiče Zalman ZM-RHS70 a ZM-RHS90. Pro použití s AC Twin Turbo a S1r2 je nutná mechanická úprava, tj. snížení výšky žeber chladičů. Pro AC Twin Turbo je potřebná výška cca 15,5-16mm, u S1r2 to bude asi ještě o něco méně, nutno změřit. ZM-RHS90 bude zřejmě díky provedení - větší ploše žeber o něco účinnější. Tyto chladiče nabízí např. TNTrade a CZC.
Zatím mám na Sapphire 4870-1GB ACTT a upravený ZM-RHS70, chladí to podstatně lépe než původní stock chladič. ZM-RHS90 už mám upravený, až bude čas, namontuji a udělám nějaké porovnání.
Zatím mám na Sapphire 4870-1GB ACTT a upravený ZM-RHS70, chladí to podstatně lépe než původní stock chladič. ZM-RHS90 už mám upravený, až bude čas, namontuji a udělám nějaké porovnání.