Mam taky problem,viete mi poradit niekdo?
mam 6pocitacov spojenych routrem vsetky sa medzi sebou vydia takze co jeden zdiela ostatny otvoria.Ale ja by som potreboval v podstate urobit dve skupiny po troch PC.Aby jedna skupina medzi sebou zdielala zlozky a druha k nej nemala pristup.
pocitace maju XP home a profesional,router prideluje IP automaticky
Prosim vie niekdo pomoct?Ako to najjednoduchsie dokazem?
dakujem
mam 6pocitacov spojenych routrem vsetky sa medzi sebou vydia takze co jeden zdiela ostatny otvoria.Ale ja by som potreboval v podstate urobit dve skupiny po troch PC.Aby jedna skupina medzi sebou zdielala zlozky a druha k nej nemala pristup.
pocitace maju XP home a profesional,router prideluje IP automaticky
Prosim vie niekdo pomoct?Ako to najjednoduchsie dokazem?
dakujem
co tak nepouzivat zjednodusene sdileni soubou a pekne rucne nastavit pristupova prava kdo kam muze? (nastavit jde jen na profesionalech - home jsou zde omezeny)
tj na PC ktere sdili vytvorit uzivatele se stejnym jmenem a heslem jako na ostatnich pc a u sdilene slozky kazdemu pridelit prislusna opravneni
tj na PC ktere sdili vytvorit uzivatele se stejnym jmenem a heslem jako na ostatnich pc a u sdilene slozky kazdemu pridelit prislusna opravneni
XP home maji jen omezeni ze neumi nastavit pristupova prava, ale neni problem se s nima pripojit k pro kde jsou prava nastavena... pokud nutne potrebujes sdilet neco na home, tak to vyresis asi jen jinou podsiti (napr 192.168.1.xxx s maskou 255.255.255.0 jedna podsit a 192.168.2.xxx se stejnou maskou druha podsit - pak by byl ale mozna problem dostat obe podsite na net atd... mozna by musel byt dalsi router/nejak vyresit)
I na XP Home by měly jít práva nastavit, akorát o něco složitějc, přes příkazovou řádku použitím příkazu CACLS.
tak je nejak musis pripojit na net ne? jakmile oba svitche pichnes do routeru tak se uvidi vsichni navzajem... jedine by router mel oddelena sitova rozhrani na jednotlivych portech a umel mezi nimi blokovat provoz, o cemz dost pochybuju...
nebo ty switche dat do serveru kazdy na jinou sitovku poresit si to uz nejak na tom serveru...
nebo ty switche dat do serveru kazdy na jinou sitovku poresit si to uz nejak na tom serveru...