Expertiáda a otázky v ní
[QUOTE=jean2005;73540]Tak nevím, ale dnešní otázka je jakási čudná, respektive možné odpovědi na ní...[/QUOTE]
A co je na ní čudné?
A co je na ní čudné?
[QUOTE=JaudaX;73555]ta otázka mi taky nepřijde divná, ale ta včerejší jo. Máte někdo link kde najít správnou odpověď?[/QUOTE] Jako rekl bych ze uz podruhe hrube porusujes pravidla.
[QUOTE=JaudaX;73555]ta otázka mi taky nepřijde divná, ale ta včerejší jo. Máte někdo link kde najít správnou odpověď?[/QUOTE]
A co pan GOOGLE? Odkazů habakůk ;-)
A co pan GOOGLE? Odkazů habakůk ;-)
[QUOTE=JaudaX;73555]Tak jaká byla odpově´d??? Mi to nedá spát! :-)[/QUOTE]Odpoved na vcerejsi otazku .... proste Google :rolleyes: tak uz to neres ;)
Tu včerejši sem taky nevěděl, a ani sem enměl moc chuť to hledat, tak sem jen tipoval. Ale ta dnešni je fakt dobra :-) Mrknul sem na to hned po pulnoci, a hledal sem odpověď skoro dvě hodiny (možan to bylo tou časnou ranni hodinou, nebo pozdni nočni) :-) Tolik članku na toto tema sem už dlouho nepřečetl :-)
[QUOTE=pas!k;73591]Ja asi udelam nejakej navod jak pouzivat google .. :) Me to trvalo asi 45 vterin :)[/QUOTE]
me to trvalo asi dve minuty... dlouho jsem zapasil s prekladem jednoho slovicka:D
jinak moje oblibena stranka je http://www.justfuckinggoogleit.com
me to trvalo asi dve minuty... dlouho jsem zapasil s prekladem jednoho slovicka:D
jinak moje oblibena stranka je http://www.justfuckinggoogleit.com
Ja sem taky našel během par vteřin članek, kde se zmiňovaly o procentualnim narustu oproti předchozi generaci. Ale tohel bylo uvedeno ve všech člancih... Konkretni čislo sem našel až za dost dlouho.
S prekladem sem taky docela zapasil, protze sem se napred snazil hledat primo u zdroje.
S prekladem sem taky docela zapasil, protze sem se napred snazil hledat primo u zdroje.
Proč čudná přímo napsat nemůžu, abych taky "neporušil pravidla". Prostě mi nevychází přepočet z frekvence toho procesoru ani na jednu z těch odpovědí. Ale jelikož pravda někde bude, jdu to hledat a ne počítat... Tak, snad to pravidla unesou :-).
Btw., copak se sem nesmí dávat ani odpovědi na otázky dávno minulé?????
Edit: pravda, hledání zabralo a trvalo to tak pět sekund...
Btw., copak se sem nesmí dávat ani odpovědi na otázky dávno minulé?????
Edit: pravda, hledání zabralo a trvalo to tak pět sekund...
no ta vcerejsi otazka.. sice je to ma chyba, ze jsem se spolehal jen na jeden zdroj, ale i tak nastve, ze meli v clanku na SHW chybu.. viz https://www.svethardware.cz/podrobnosti-o-nove-fab-32-spolecnosti-intel/18673/diskuze .. ted uz je to opraveno, ale v diskuzi se o tom mluvi :thumbdown
nastesti ta dnesni uz neni tak "zaludna"
nastesti ta dnesni uz neni tak "zaludna"
[QUOTE=pas!k;73558]Jako rekl bych ze uz podruhe hrube porusujes pravidla.[/QUOTE]
Dneska jsem se ptal na včerejší otázku a to porušení není,ne?
Dneska jsem se ptal na včerejší otázku a to porušení není,ne?
[QUOTE=JaudaX;73635]Dneska jsem se ptal na včerejší otázku a to porušení není,ne?[/QUOTE]
Když se proklikáš k současné otázce, máš tam i správné odpovědi na ty minulé.
Když se proklikáš k současné otázce, máš tam i správné odpovědi na ty minulé.
[QUOTE=Tico_BJ;74109]prosím vás, kdy se losují výherci expertiád?jak dlouho po posledním kole?díky:)[/QUOTE]
Jestli se nepletu tak stastnej vylosovanej by mel byt zverejnen presne na Stedry den ;)
Jestli se nepletu tak stastnej vylosovanej by mel byt zverejnen presne na Stedry den ;)
[QUOTE=first.indian;74122]Jestli se nepletu tak stastnej vylosovanej by mel byt zverejnen presne na Stedry den ;)[/QUOTE]
Pravděpodobně; je sice svátek, ale KP [SIZE="1"](skoro)[/SIZE] nikdy nespí :thumb Někdo bude mít dáreček :)
Pravděpodobně; je sice svátek, ale KP [SIZE="1"](skoro)[/SIZE] nikdy nespí :thumb Někdo bude mít dáreček :)
[QUOTE=Jimbo;73631]no ta vcerejsi otazka.. sice je to ma chyba, ze jsem se spolehal jen na jeden zdroj, ale i tak nastve, ze meli v clanku na SHW chybu.. viz https://www.svethardware.cz/podrobnosti-o-nove-fab-32-spolecnosti-intel/18673/diskuze .. ted uz je to opraveno, ale v diskuzi se o tom mluvi :thumbdown
nastesti ta dnesni uz neni tak "zaludna"[/QUOTE]
Chyba ale tehdy byla nikoli na naší straně, ale v tiskové zprávě, kterou Intel (respektive jeho české zastoupení/PR agentura) při příležitosti otevření této továrny rozesílal. Právě teď se do oné TZ dívám a je v ní zmíněno a teď cituji: "Fab 32 je třetí továrnou společnosti Intel vyrábějící 300mm procesorové pláty (wafery) a druhou továrnou na 45nm čipy. Intel začal 45nanometrové procesory vyrábět v Oregonu ve svém vývojovém zařízení D1D v lednu."
Navíc je možné tuto chybu dohledat na více českých serverech (vím o dvou dalších, o kterých jsem byl v den prezentace této otázky informován, že je na nich rovněž zmíněna řadová číslovka 3 namísto 6, o které se zmiňují anglické stránky Intelu), které v té době o této události informovaly a vycházely ze stejné TZ jako tehdy my. Bohužel nemůžeme při psaní aktualit ověřovat naprosto každý zmíněný fakt, jestli to je skutečně pravda, obzvláště pokud je zdrojem oficiální TZ výrobce, respektive jeho lokálního zastoupení/PR agentury.
Odpovědi na tuto otázku budou, jako už se párkrát v minulosti stalo, nastaveny všem účastníkům tak, že zvolili správnou odpověď (6. továrna v pořadí). A jako vždy to bude okomentováno i v samotném vyhlášení expertiády.
nastesti ta dnesni uz neni tak "zaludna"[/QUOTE]
Chyba ale tehdy byla nikoli na naší straně, ale v tiskové zprávě, kterou Intel (respektive jeho české zastoupení/PR agentura) při příležitosti otevření této továrny rozesílal. Právě teď se do oné TZ dívám a je v ní zmíněno a teď cituji: "Fab 32 je třetí továrnou společnosti Intel vyrábějící 300mm procesorové pláty (wafery) a druhou továrnou na 45nm čipy. Intel začal 45nanometrové procesory vyrábět v Oregonu ve svém vývojovém zařízení D1D v lednu."
Navíc je možné tuto chybu dohledat na více českých serverech (vím o dvou dalších, o kterých jsem byl v den prezentace této otázky informován, že je na nich rovněž zmíněna řadová číslovka 3 namísto 6, o které se zmiňují anglické stránky Intelu), které v té době o této události informovaly a vycházely ze stejné TZ jako tehdy my. Bohužel nemůžeme při psaní aktualit ověřovat naprosto každý zmíněný fakt, jestli to je skutečně pravda, obzvláště pokud je zdrojem oficiální TZ výrobce, respektive jeho lokálního zastoupení/PR agentury.
Odpovědi na tuto otázku budou, jako už se párkrát v minulosti stalo, nastaveny všem účastníkům tak, že zvolili správnou odpověď (6. továrna v pořadí). A jako vždy to bude okomentováno i v samotném vyhlášení expertiády.
ze by toto: https://www.svethardware.cz/predvanocni-soutez-o-3-procesory-intel-vyhodnoceni/19008
je to dokonce jeste porad na hlavni strance..
je to dokonce jeste porad na hlavni strance..
Tak to mi opravdu uniklo :shut. Pouzivam vyhradne RSS, takze hlavni stranu vidim vyjimecne. Diky
Ono to totiz ani neni v prehledu vyhercu: https://www.svethardware.cz/expertiada
Ono to totiz ani neni v prehledu vyhercu: https://www.svethardware.cz/expertiada
No, asi se čeká na sponzora, ale taky už bych si zase zasoutěžil. Ze všech soutěží na netu mě zdejší expertiády baví nejvíc.
Kolik ocenění VB100 je teda správná odpověď ?
Na stránkách eset píšou, že maj 45 (http://www.eset.cz/produkty/oceneni)
Na stránkách eset píšou, že maj 45 (http://www.eset.cz/produkty/oceneni)
Hned na úvodní stránce je napsáno že společnost obdržela 48. VB100 ocenění.
Dobrý den, dovolím si poznámku k 9. soutěžní otázce se spol. ESET.
Jako správná odpověď je uvedena: "ESET Smart Security Business Edition, ESET NOD32 Business Edition".
Ale "ESET NOD32 Business Edition" neexistuje (existuje pouze verze: "ESET NOD32 Antivirus Business Edition"), tudíž mi z toho vyplývá, že jedinou akceptovatelnou odpovědí je: "ESET NOD32 Antivirus pro Microsoft Exchange".
Ale třeba se mýlím? Nashledanou.
Jako správná odpověď je uvedena: "ESET Smart Security Business Edition, ESET NOD32 Business Edition".
Ale "ESET NOD32 Business Edition" neexistuje (existuje pouze verze: "ESET NOD32 Antivirus Business Edition"), tudíž mi z toho vyplývá, že jedinou akceptovatelnou odpovědí je: "ESET NOD32 Antivirus pro Microsoft Exchange".
Ale třeba se mýlím? Nashledanou.
Osobne si myslím, že vynechanie slova Antivirus nebolo zámerné, lebo to by sme sa mohli následne začať oháňať verziami, avšak v každom prípade, uznané by mali byť obe odpovede, pretože i NOD32 Server Edition pre Microsoft Exchange obsahuje NOD32 Remote Administrator.
[QUOTE=eraser;93423]Osobne si myslím, že vynechanie slova Antivirus nebolo zámerné, lebo to by sme sa mohli následne začať oháňať verziami, avšak v každom prípade, uznané by mali byť obe odpovede, pretože i NOD32 Server Edition pre Microsoft Exchange obsahuje NOD32 Remote Administrator.[/QUOTE]
A tím si jsi jistej? Já jen četl, že ten NOD pro MS Exchange umožnuje napojení na ten remote, ale ne, že je v tom balíku.
A tím si jsi jistej? Já jen četl, že ten NOD pro MS Exchange umožnuje napojení na ten remote, ale ne, že je v tom balíku.
[quote=mihol;93856]NOD pro MS Exchange umožnuje napojení na ten remote[/quote]To som čítal tiež, v tom prípade, ak daný balík skutočne neobsahuje ESET Remote Administrator, tak sa nemôže zaradiť do správnej odpovede. Pozeral som si dané nastavenie v ESET Control Center a ide vlastne o povolenie zaradiť dané PC do vzdialenej správy, resp. pripojiť na remote server, pričom je nutné vlastniť ESET Remote Administrator licenciu.
LOL zrejme nikdy, lebo okrem mna tam asi nikto odtialto nesutazil, tak si usporiadatel povedal, ze se*em na to.
Inokedy tu kecate o 106 a teraz nic
Inokedy tu kecate o 106 a teraz nic
asi som oslepol, ale nič sa na titulke nepíše, ale už mi aspon prisiel email "Vyhodnoceni: Expertiáda s ESET" s infoskou, ze som splnil potrebne. No nic sa tam nepise ci som vyhral atd..
Zrejme sa kazdemu zpbrazuje iny obsah, lebo ja som to tam nevidel a aj som si dal vyhladat podla slov a nic...chapes? V "Aktuality" to samozrejme nieje a ani v sekcii expertiád!!!
No dnes sa to uz zobrazuje v sekcii "Další články". Zrejme to tam pridali az po mojej navsteve.
Inac zase som nic nevyhral...ja sa raz na tieto expertiády vyse*em. Ani tu s nVidiou som nevyhral a to som sa trepal az do Aukaparku :(
No dnes sa to uz zobrazuje v sekcii "Další články". Zrejme to tam pridali az po mojej navsteve.
Inac zase som nic nevyhral...ja sa raz na tieto expertiády vyse*em. Ani tu s nVidiou som nevyhral a to som sa trepal az do Aukaparku :(
K účasti v Expertiádách Vás nikdo nenutí. Těch co vyhrají je vždy jen zlomek oproti těm, co bohužel nevyhrají nic - vidíte ale že by tu byl někdo jiný než vy s podobnými komentáři? A jen tak mimochodem, zkuste mi říct, kde jinde máte takhle velkou šanci na výhru - resp. kde jinde se pravidelně pořádají soutěže o ceny s alespoň trochu srovnatelnou hodnotou? (za poslední dobu například Core 2 Quad Q6600, 2 x C2D E6700, herní notebook MSI GX600PX, Samsung SCX-4500 atd. atd.) https://www.svethardware.cz/expertiada
Pardon ak som tu nejaku citlivejsiu dusu urazil/nahneval. Fakt neviem co ma to napadlo sa spytat na vysledok hlavne ked sa sutaz skoncila pred tyzdnom. Ja by som bol rad, keby ma citatel/navstevnik upozornil na chybu.
Nechcem zabrdat, ale snad mame demokraciu a mozem si pisat co len chcem (ak neurazam konkretnu osobu, nenabadam k rasizmu a nepropagujem atd.). Ak som to podla vas prehnal, tak zmazte kludne moje prispevky v tejto teme.
Dakujem za pochopenie a prajem pekny den.
Nechcem zabrdat, ale snad mame demokraciu a mozem si pisat co len chcem (ak neurazam konkretnu osobu, nenabadam k rasizmu a nepropagujem atd.). Ak som to podla vas prehnal, tak zmazte kludne moje prispevky v tejto teme.
Dakujem za pochopenie a prajem pekny den.