Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Expertiáda a otázky v ní

eraser (0)|26.7.2007 22:07
Trošku mi to nedáva zmyseľ, pretože pokiaľ POST zlyhá, tak je jasné, že doska musí dačo prenastaviť, čiže ideálne default BIOS settings, aby následne mohla položiť otázku a čakať od užívateľa odpoveď. Ak by si našiel link tej španielskej stránky, tak ho sem zverejni.
hys (9)|27.7.2007 11:59
Opět tedy žádná sláva, odpovědi nejsou v češtině k mání, a na českých stránkach je uplný mininum oproti anglické verzi, nic moc image MSI.
first.indian (683)|27.7.2007 13:06
Podle me byla otazka jasna a odpoved logicka. Ani jsem to nehledal a rovnou odpovedel. K memu stesti zase spravne :)

Uz bych taky rad nekdy neco vyhral... :angry
SpeedFilip (213)|27.7.2007 15:30
No ja som spokojny pretoze po minute hladania som sa nato vykaslal a dal som najlogickejsiu odpoved a uhadol som :)
hys (9)|27.7.2007 23:33
[QUOTE=first.indian;42786]Podle me byla otazka jasna a odpoved logicka. Ani jsem to nehledal a rovnou odpovedel. K memu stesti zase spravne :)

Uz bych taky rad nekdy neco vyhral... :angry[/QUOTE]

Mel jsem na mysli otazku c. 3, na tu se logicky odpovedet nedalo :-)
first.indian (683)|28.7.2007 00:17
[QUOTE=hys;42824]Mel jsem na mysli otazku c. 3, na tu se logicky odpovedet nedalo :-)[/QUOTE]

Pokud mas zkusenosti se skladanim PC tak dalo. Treba moje deska od Asusu ma stejnou funkci. A jina odpoved mi tam fakt nesedela.
Takove otazky kde se staci jen zamyslet a zauvazovat co je ptakovina a co je realne se mi libi :) Pac odpoved na netu nevygooglujete a odpoved ziskate jen zkusenostmi. Pak by se to dalo vazne nazvat expertiada ;) Takhle je to zatim spis jen "googliada" :D
eraser (0)|28.7.2007 17:09
A čo sa nedá dobre vygooglovať, to je tu preberané a vzniká tu flame... to poznáme. :)
Pavel Boček (4169)|31.7.2007 10:12
xxxxxxxxxxxxxxxxx
Jan Vítek (15)|31.7.2007 10:17
xxxxxxxxxxx
tv (16)|31.7.2007 10:37
xxxxxxxxxxx
SpeedFilip (213)|31.7.2007 12:11
Uz sa tesim na to hadanie ktore onedlho nastane vdaka otazkam :)
Ellessar (6)|31.7.2007 12:40
Najnovsia otazka je dost vtipna, zaujimalo by ma zkade na tie otazky chodite, ale odporucam vam pred vytvorenim otazky navstivit oficialne stranky vyrobcu v anglictine... Tak ja idem tipovat...
hys (9)|31.7.2007 13:05
[QUOTE=Ellessar;43081]Najnovsia otazka je dost vtipna, zaujimalo by ma zkade na tie otazky chodite, ale odporucam vam pred vytvorenim otazky navstivit oficialne stranky vyrobcu v anglictine... Tak ja idem tipovat...[/QUOTE]

Taktéž, odpověď jsem sice našel přesnou ale žádná z daných odpovědí to není :-D
eraser (0)|31.7.2007 14:22
Tak toto som presne predpovedal, že sa stane, hneď čo som videl otázku č. 7... protiotázkou je, či je lepšie neodpovedať, resp. nevybrať jednu z troch možností, tzv. sa zdržať alebo mám dačo risknúť. :)
Smeli (2302)|31.7.2007 14:26
[QUOTE=eraser;43107]Tak toto som presne predpovedal, že sa stane, hneď čo som videl otázku č. 7... protiotázkou je, či je lepšie neodpovedať, resp. nevybrať jednu z troch možností, tzv. sa zdržať alebo mám dačo risknúť. :)[/QUOTE]

Já začal hádat pozdě tak sem to raději risknul :runaway
Karel Polívka (1485)|31.7.2007 15:31
[QUOTE=Ellessar;43081]Najnovsia otazka je dost vtipna, zaujimalo by ma zkade na tie otazky chodite, ale odporucam vam pred vytvorenim otazky navstivit oficialne stranky vyrobcu v anglictine... Tak ja idem tipovat...[/QUOTE]
Ať se vám zdají vtipné nebo ne, odpovědi bývají potvrzené přímo samotným výrobcem, kterého se otázky týkají. Stejně tak tomu je i v tomto případě. To, že mají výrobci na webech různé údaje (a ano, v tomto případě to na zmiňovaném oficiálním webu MSI, respektive na stránce, kterou nejspíše myslíte, mají špatně - takové je stanovisko ze strany MSI), není náš problém a ani jej nebudeme zohledňovat (nechť je to vizitka té které společnosti, které se to týká - naše otázky jsou vždy cílené na fakta, která jsou dána, nikoli na údaje na webech - pokud správná fakta nelze z webu zjistit, tím lépe (jedná se pak o otázku pro pár lidí, kteří přišli s daným řešením do styku nebo mají možnost si informaci sami ověřit a pokud je na webu možné najít jinou, nesprávnou odpověď, je to smutné a není to fér, nicméně na správné odpovědi to nic nemění). Více k tomu nebudu dnes dodávat a toto téma opět uzamykám, jelikož diskuze o aktuální otázce je proti providlům.
Karel Polívka (1485)|1.8.2007 03:53
Jediná správná odpověď (podle MSI) na 7. otázku byla třetí v pořadí, podpora byla přidána od verze 3.2. Tuto informaci bylo navíc možné najít na stránkách výrobce zde:
http://global.msi.com.tw/html/popup/supportmodel/index_4.htm

To, že na jiné části webu mají chybně uvedené něco jiného, je smutné, ale na skutečnosti (a tedy správné odpovědi) to nic nemění. Nechť je to vizitka MSI.

Slovíčkaření o tom, co je nebo není oficální nebudu řešit - pro mě je oficiální podpora něco, co o daném produktu prohlašuje výrobce, přičemž je to dohledatelné v nějakých jeho materiálech, typicky v manuálu nebo na webu v odpovídající části. A tuto informaci možné dohledat na webu bylo, viz odkaz výše. Na závěr bych jen pro případ, kdy chce mít někdo větší jistotu o správnosti dané informace, najít si více zdrojů, kde si je možné ji ověřit (ať už v rámci stejného nebo více webů), případně se dotázat někoho, kdo má s danou firmou, které se to týká, co do činění (typicky nějaký zaměstnanec, technická podpora apod. - ovšem samozřejmě je otázkou, zda dotyčný bude sdílný nebo zda odpoví správně, nechť to je opět pouze a jen jeho vizitka jeho zaměstnavatele).

Zohledňovat ale chyby ve specifikacích/popiscích na webech výrobců (nebo kohokoli jiného) vážně nebudeme.

Je mi jasné, že se to mnohým nebude líbit, nicméně ani život sám o sobě není fér :slug. Navíc pro postup do slosování je třeba mít minimálně 8 správných odpovědí, ne všech 10, viz pravidla.
tequilla (1015)|1.8.2007 09:35
[QUOTE=Karel Polívka;43213]Jediná správná odpověď (podle MSI) na 7. otázku byla třetí v pořadí, podpora byla přidána od verze 3.2. Tuto informaci bylo navíc možné najít na stránkách výrobce zde:
http://global.msi.com.tw/html/popup/supportmodel/index_4.htm...[/QUOTE]

Tady je potreba zvyraznit to spojeni "bylo navic mozne", protoze aktualni stav se take priklani k BIOSu 3.5...IMHO kazdej, kdo logicky uvazoval asi stejne radsi zvolil posledni moznost, protoze ta prvni byla blbost a druha jakbysmet (ta treti se zdala byt blbosti nejmensi) ;)
Ellessar (6)|1.8.2007 10:04
Tak ja som dal odpoved, kt. sa najviac blizila ku 3.2, cize 3.5 a vyslo mi to :)
first.indian (683)|1.8.2007 12:32
Ja to vygoogloval na nejakem ruskem webu :cool:
Bylo tam napsane 1333MHz a v3.2 a zbytku jsem nejak nerozumnel :confused: (nejaky vysypany caj tam byl :D ) Ale tak jsem to strelil a byla to trefa do cerneho ;)
first.indian (683)|2.8.2007 09:35
Aaaaaaaaaaa dneska jsme odpovidal zbrkle a urcite spatne :) Spravna odpoved byla taky jasna ale ja blbec klikl na neco jineho :mistake
Kdyby tak bylo mozne treba do 10 minut od prvni odpovedi se este opravit... :rolleyes:
elpsycho (1602)|2.8.2007 15:05
Já v jedné z minulých otázek přisoudil MSI slogan patřící Gigabytu, protože sem si říkal že to jednou zkusím od boku, věděl sem že Digital avantgarde patří Abitu a Upgrade your life mi narozdíl od zbývajíí možnosti něco říkalo, tak jsem to označil:)
Karel Polívka (1485)|2.8.2007 17:35
[QUOTE=tequilla;43224]Tady je potreba zvyraznit to spojeni "bylo navic mozne", protoze aktualni stav se take priklani k BIOSu 3.5...IMHO kazdej, kdo logicky uvazoval asi stejne radsi zvolil posledni moznost, protoze ta prvni byla blbost a druha jakbysmet (ta treti se zdala byt blbosti nejmensi) ;)[/QUOTE]
Ano, všimnul jsem si. Původně měli opravit na jiné stránce verzi 3.5 na verzi 3.2, nicméně nakonec opravili verzi 3.2 na verzi 3.5. Ptal jsem se tedy, proč to nakonec opravili opačně a jejich postoj je nakonec takový, že by sice verze 3.2 měla mít podporu obsaženou taky, nicméně zcela jistí jsou si až verzí 3.5, takže z toho důvodu změnili všude verzi 3.2 na verzi 3.5 (namísto naopak), za čímž si stojí i oficiálně, že to bude fungovat.

Další příklad toho, že se ani informacím na webu výrobce nedá 100% věřit a často v tom mívají hokej (u lokalizací webů je to pak takřka na denním pořádku).

A protože verze 3.5 v odpovědích nebyla, bude všem účastníkům, kteří nějak na tuto otázku odpověděli, nastaveno, že zvolili jako správnou 3. odpověď, jejíž znění změním na verzi 3.5.

O to více důvodů, proč číst recenze (nemusím říkat ideálně kde :-)).
Pavel Boček (4169)|3.8.2007 07:20
[QUOTE=Karel Polívka;43385]O to více důvodů, proč číst recenze (nemusím říkat ideálně kde :-)).[/QUOTE]

recenze, eh? to slovo neznám... :D ale stejně jsem měl všechno dobře :thumb
georgeso (5)|3.8.2007 08:04
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Pavel Boček (4169)|3.8.2007 08:23
[QUOTE=georgeso;43422]xxxxxxxxxxxxxxxxx[/QUOTE]

jo? já jsem to našel hned (teda jak jsem se dvě hodiny mordoval s připojením a přetaktováním což sem nakonec vzdal a připojení se rozjelo samo) jak se to správně načetlo :)
Karel Polívka (1485)|3.8.2007 11:06
[QUOTE=georgeso;43422]xxxxxxxxxxxxxxxx[/QUOTE]
Musím Vás zklamat, ale na této otázce není nic závadného - odpověď je možné dohledat.

A už mě unavuje neustále opakovat, že v pravidlech je jasně uvedeno, že je zakázáno o otázce v den její publikace veřejně diskutovat. Kdo toto pravidlo od této chvíle poruší, bude automaticky z aktuální expertiády vyloučen. Ať si to každý přebere, jak chce.
eraser (0)|3.8.2007 11:14
Musím súhlasiť, jasnú odpoveď na poslednú otázku mám priamo pred sebou, takže zrejme nezaškodí jej opätovné prečítanie a hľadanie kľudne i na global stránkach MSI.
tequilla (1015)|3.8.2007 11:56
[QUOTE=eraser;43441]Musím súhlasiť, jasnú odpoveď na poslednú otázku mám priamo pred sebou, takže zrejme nezaškodí jej opätovné prečítanie a hľadanie kľudne i na global stránkach MSI.[/QUOTE]

Presne tak, odpoved na dnesni otazku je naprosto jednoznacna.
eraser (0)|3.8.2007 12:03
Ono úplne jednoznačná by bola vtedy, keby mi niekto prichystal danú dosku s parametrami, ktoré figurujú v otázke a k tomu dodal trojicu procesorov, aby som to mohol prakticky overiť. :)
Karel Polívka (1485)|3.8.2007 12:13
Jen pro info - doplnil jsem do okna s formulářem obsahujícím aktuální otázku text informující o tom, že je nutné dodržovat pravidla (včetně odkazu na ně). To samé jsem doplnil i do dnešní informační aktuality (u příští expertiády to bude už u všech). Takže až bude někdo z expertiády vyloučen, nebude se moci vymlouvat, že o žádných pravidlech nic nevěděl (respektive mu to nebude nic platné - neznalost zákona rovněž neomlouvá).

Obecně - pokud se někdo nějaké soutěže účastní, měl by se v prvé řadě zajímat o to, jaká jsou její pravidla - a teprve až s nimi bude srozuměn, tak se jí zučastnit (organizátor soutěže není povinen účastníkům pravidla vnucovat a stále na ně upozorňovat - na něm je pouze to, aby jim je zpřístupnil, což jsem právě udělal v maximální možné míře).

Rozepisuji se o tom záměrně, jelikož příští expertiáda bude o dost zajímavé ceny, takže je zde přepoklad, že pokud z ní bude někdo pro neznalost pravidel (nebo jejich záměrnou ignoraci) vyloučen - pak by mohl být dotyčný třeba i poněkud vzteklý :slug
Pavel Boček (4169)|4.8.2007 01:56
zajímavé ceny ano? tak myslím že vývoj expertiády bude vypadat asi takto:
graf.JPG
Karel Polívka (1485)|8.8.2007 10:54
[QUOTE=Pavel Boček;43491]zajímavé ceny ano? tak myslím že vývoj expertiády bude vypadat asi takto:[/QUOTE]
Ceny budou celkem 3 (teď s MSI byla jen jedna). Pochybuji, že by byla účast 3x vyšší, aby byla šance na výhru nižší.
eraser (0)|13.8.2007 01:20
Tak nám začala nová expertiáda a s ňou prišla hneď i prvá oddychová otázka. :) Snáď to mnohých nebude rozčulovať...
boboco (1987)|13.8.2007 01:21
Ne-e, přečíst pořádně doporučuji :D

edit: -ha, Tys už to opravil:)
Karel Polívka (1485)|13.8.2007 01:24
[QUOTE=eraser;44217]Tak nám začala nová expertiáda a s ňou prišla hneď i prvá oddychová otázka. :) Snáď to mnohých nebude rozčulovať...[/QUOTE]
Pevně doufám, že ano.
eraser (0)|13.8.2007 01:31
[quote=boboco;44218]Ne-e, přečíst pořádně doporučuji :D

edit: -ha, Tys už to opravil:)[/quote]
Ty si nejaký moc rýchly... a ja mám zase nejakú špinu na LCD, hold ten pixel sa mi proste stratil. :)
boboco (1987)|13.8.2007 01:34
[QUOTE=eraser;44223]Ty si nejaký moc rychlý... a ja mám zase nejakú špinu na LCD, hold ten pixel sa mi proste stratil. :)[/QUOTE]

Zavítám na chvilku na fórum, kliknu na expertiádu a co nevidím - DVĚ STEJNÉ odpovědi!!! -říkám si NE, to NE, to by KP určitě neudělal!!! -Tak jsem si v prohlížeči zvětšil text a vše bylo rázem jasné:D -pak jdu na fórum a co nevidím?! - Nejnovější příspěvek od Erasera - nezbývalo než na to hned reagovat:D
eraser (0)|13.8.2007 02:20
No, musel som sa nad tým zamyslieť a došiel som na nejaké možnosti... :idea

1. Kúpiť si LCD s väčšou uhlopriečkou.
2. Zájsť optikovi, resp. očnému.
3. Kúpiť si čistiacu handričku na LCD. :)
4. Používať tzv. usnadnení Windows a spustiť lupu. :eek:
5. Možno som už po tom celom dni sieťovania a nastavovania prepracovaný. :sleep
xjohny (10)|13.8.2007 09:25
Ja nevim, ale proc tam vidim dve stejne odpovedi? (zkopirovany text)
* Republic or Gamers
* Republic of Gamblers
* Republic of Gamers
Smeli (2302)|13.8.2007 09:28
Ja nevim, ale proc tam vidim dve stejne odpovedi? (zkopirovany text)
* Republic or Gamers
* Republic of Gamblers
* Republic of Gamers

Taky mně to dostalo... :angry

Edit: chybička :p
xjohny (10)|13.8.2007 09:29
[quote=Smeli;44246]Ja nevim, ale proc tam vidim dve stejne odpovedi? (zkopirovany text)
* Republic or Gamers
* Republic of Gamblers
* Republic of Gamers

Taky mně do dostalo... :angry[/quote]
Hups :mistake Diky
tequilla (1015)|13.8.2007 11:32
[QUOTE=xjohny;44247]Hups :mistake Diky[/QUOTE]

Kazpodadne si nejspis koledujes o vyrazeni s expertiady...viz. pravidla :eek:.
Athalien (16)|13.8.2007 13:35
aha, uz na to koukam, takovej chytak....
aldafallout (194)|13.8.2007 16:19
Sakra a ja se samozrejme nechal napalit
ICEBOSS (3435)|13.8.2007 19:19
[quote=Athalien;44275]aha, uz na to koukam, takovej chytak....[/quote]
tak cist snad umi kazdej radnej spoluobcan :shut. i kdyz ja to taky porovnaval po pismenkach :idea
Pavel Boček (4169)|15.8.2007 01:31
no a já jsem si to otevřel v dalším listu, pak se kvůli vedru stále dekoval dolů a všiml si té otázky až tak v 0:30 když už běžela další :runaway
dzandra (1368)|15.8.2007 14:41
Už od té doby co jsem dělal par scio,iq a podobných hovadinek vím, že zbrklost se nevyplácí a proto jsem si to přečetl 4x, a naštěstí 1280x1024 eště oko zvládá :-))
Pavel Boček (4169)|16.8.2007 03:10
[QUOTE=Karel Polívka;43895]Ceny budou celkem 3 (teď s MSI byla jen jedna). Pochybuji, že by byla účast 3x vyšší, aby byla šance na výhru nižší.[/QUOTE]

trochu legrace být musí :) a bylo to bráno jako vývoj v delším časovém horizontu :turtle
koperco (1)|27.9.2007 22:14
Dobrý den, nevím, možná mi to uteklo, ale kdy budou vyhlášení výherci z Expertiády s Airlive?