Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s HDD

Leroj (271)|15.11.2008 10:48
Tak se mi zbláznil systémový disk a furt mu hrabe - asi tak každé 4 vteřiny se ozve, trvá to jen asi půl vteřiny, ale mě už z toho začíná hrabat taky, protože WD Raptor nepatří mezi nejtišší :angry
Nic zvláštního jsem neinstaloval, jen grafiku a soft pro monitor - že by v tom měl prsty?
Zatím jsem udělal defragmentaci a projel ho HD Tune - vše OK, rychlá kontrola chyb taky v poho.
Taky jsem kouknul do msconfig a něco vypnul, ale tam se moc neorientuju, takže to nechci přehánět.

Nenapadá někoho nějaká rada?
mstejska (2912)|15.11.2008 11:59
Jestli mas Visty a novy system, tak je to indexovani. Muze to byt i na XP, ale tam se da vypnout.
Leroj (271)|15.11.2008 12:28
Mám Win XP sp2 a už běží asi rok bez větších problémů.
To indexování jsem vypnul /system C-vlastnosti/ a je to stejný.
mstejska (2912)|15.11.2008 13:38
Zkus stahout program filemon. Je soucasti Sys Internals Suite, ted ji vlastni Microsoft. Spust ten program a tam uvidis ktery program ti porad saha na disk.
Leroj (271)|15.11.2008 15:47
[QUOTE=mstejska;183121]Zkus stahout program filemon. Je soucasti Sys Internals Suite, ted ji vlastni Microsoft. Spust ten program a tam uvidis ktery program ti porad saha na disk.[/QUOTE]

Tak tomu se říká dobrá rada :thumb
díky, zachránil si mě /a taky disk, už jsem hledal kladivo na hard formát :D/

dělal to program display asistant :confused:
mstejska (2912)|15.11.2008 15:56
Myslis HP Display Assistant?
Od HPckovych LCDcek? Tak ten jsem ani neistaloval.
Leroj (271)|15.11.2008 16:13
jj to je on - já jsem chtěl vyskoušet co to umí - no a umí to teda moc pěkný věci :thumbdown
taky je možný, že jsem tam třeba něco blbě nastavil nebo zapnul, no ale když to předtím běželo bez něj, tak není důvod se s ním trápit - takže uninstal a je klid.