Dobrý den,
koupil jsem si LG 22´´ W2252V-PF. Všechno je ok až na jednu drobnost, se kterou si nevím rady:(
Když si spustím film (je jedno jestli z DVD nebo v komprimovaném formátu), vytratí se všechny barvy. Normálně jsou super, ale při promítání jsou ty tam.
Když zkusím dát v nastavení grafiky (GeForce 9500GT) „Digitální oživení“ na maximum, jakš takš se barvy objeví, ale místa, která by byla barevná i bez oživení (=barevné oblasti v jinak vyšísovaném čb filmu) jsou tak přesycená barvou, že se jeví jako barevné skvrny:(
Zajímavé je taky to, že když mám spuštěný film v podokně a měním třeba světlost, plocha monitoru je už černá a ve filmu to skoro není poznat.
Celý problém je zkrátka v tom, že si film jakoby žije svým vlastním životem.
Poradil byste mi prosím někdo, jak to udělat, aby se nastavení projevilo kromě všech aplikací i při promítání?
Monitor se dá využít jak DVI tak RGB. Výsledky jsou ale stejné:((
Nastavení monitoru nepomáhá (je to prakticky jedno, jestli vše měním v ovládacím panelu monitoru nebo přes grafickou kartu).
Neexistuje třeba nějaký speciální kodek nebo tak něco?
Díky moc za případné rady:)
koupil jsem si LG 22´´ W2252V-PF. Všechno je ok až na jednu drobnost, se kterou si nevím rady:(
Když si spustím film (je jedno jestli z DVD nebo v komprimovaném formátu), vytratí se všechny barvy. Normálně jsou super, ale při promítání jsou ty tam.
Když zkusím dát v nastavení grafiky (GeForce 9500GT) „Digitální oživení“ na maximum, jakš takš se barvy objeví, ale místa, která by byla barevná i bez oživení (=barevné oblasti v jinak vyšísovaném čb filmu) jsou tak přesycená barvou, že se jeví jako barevné skvrny:(
Zajímavé je taky to, že když mám spuštěný film v podokně a měním třeba světlost, plocha monitoru je už černá a ve filmu to skoro není poznat.
Celý problém je zkrátka v tom, že si film jakoby žije svým vlastním životem.
Poradil byste mi prosím někdo, jak to udělat, aby se nastavení projevilo kromě všech aplikací i při promítání?
Monitor se dá využít jak DVI tak RGB. Výsledky jsou ale stejné:((
Nastavení monitoru nepomáhá (je to prakticky jedno, jestli vše měním v ovládacím panelu monitoru nebo přes grafickou kartu).
Neexistuje třeba nějaký speciální kodek nebo tak něco?
Díky moc za případné rady:)
Co používáš za přehrávač a jaké kodeky ?
Každopádně bych zkusil VLC, to má kodeky vlastní. Jestli budeš ale chtít HW akceleraci HD videa na kartě, asi to bude chtít jiný přehrávač.
Každopádně bych zkusil VLC, to má kodeky vlastní. Jestli budeš ale chtít HW akceleraci HD videa na kartě, asi to bude chtít jiný přehrávač.
Jiny monitor jsi asi nezkousel, ze ? Abychom vyloucili chybu v PC ... myslis, ze bys nekde mohl sehnat monitor na test/vyzkouset tvuj monitor na jinem PC ?
Díky moc za oba tipy! Hned jsem vyzkoušel a výsledky jsou tyto:
VLC - nepomáhá:( Obraz je stále černobílý, stejně jako v PowerDVD do té doby, dokud nedám digitální oživní na max:(
Jinak používám All in one kodek pack (nejnovější)
Jiný monitor - zkoušel jsem zapojit CRTčko. Výsledek je stejný! Takže nejde o problém monitoru, ale asi nějakého driveru. Zvláštní je, že jsem dodnes používal CRT a fungovalo po téhle stránce super. Ale jak jsem zapojil LG a nainstaloval driver, začalo to zlobit. Teď to dělá problémy i na původním monitoru. Takže možná je problém někde jinde...
Jinak LG má propojení jak analogové (RGB), tak digitální (DVI) a jede úplně stejně bez rozdílu na obou dvou.
Když jsem se díky vám posunul o krok vpřed, máte prosím ještě nějaké tipy? Díky moc vám oběma!
VLC - nepomáhá:( Obraz je stále černobílý, stejně jako v PowerDVD do té doby, dokud nedám digitální oživní na max:(
Jinak používám All in one kodek pack (nejnovější)
Jiný monitor - zkoušel jsem zapojit CRTčko. Výsledek je stejný! Takže nejde o problém monitoru, ale asi nějakého driveru. Zvláštní je, že jsem dodnes používal CRT a fungovalo po téhle stránce super. Ale jak jsem zapojil LG a nainstaloval driver, začalo to zlobit. Teď to dělá problémy i na původním monitoru. Takže možná je problém někde jinde...
Jinak LG má propojení jak analogové (RGB), tak digitální (DVI) a jede úplně stejně bez rozdílu na obou dvou.
Když jsem se díky vám posunul o krok vpřed, máte prosím ještě nějaké tipy? Díky moc vám oběma!
1. Skus este prepojenie na TV, ci to bude robit aj tam. Nastav Dual view, pripadne video na sekundarnej obrazovke na full.
2. Problem este moze byt v chybne nastavenom, alebo chybajucom kodeku. Stiahni si soft GSpot a skontroluj nim dane video, ci mas zodpovedajuci kodek.
3. Vyskusaj DivX Player, ci to dokaze prehrat korektne.
Inak samozrejme, predpokladam, ze mas najnovsie ovladace GK a DirectX su v poriadku.
2. Problem este moze byt v chybne nastavenom, alebo chybajucom kodeku. Stiahni si soft GSpot a skontroluj nim dane video, ci mas zodpovedajuci kodek.
3. Vyskusaj DivX Player, ci to dokaze prehrat korektne.
Inak samozrejme, predpokladam, ze mas najnovsie ovladace GK a DirectX su v poriadku.
Já jsem teďka řešil něco na ten způsob a problémy způsobilo připojení nového monitoru s jinými parametry ke GK nastavené na starý monitor. Zkus odinstalovat všechny ovladače všech monitorů, co máš nainstalované a potom nainstaluj znovu ten nový a to samé udělej s ovladači GPU.
Instaloval jsi ovladač na monitor ? Zkus ho odinstalovat, monitor obvykle ovladač nepotřebuje a sám mám spíš zkušenosti, že po jeho instalaci něco nejde než naopak.
Díky:)
Tak - program na kodeky jsem stáhl. Píše, že všechny mám.
Ovladač původního monitoru jsem odinstaloval a nainstaloval jsem nový. Ten jsem znovu odebral a nainstaloval. Nepomohlo to:(
Zkusím přeinstalovat grafickou kartu (nebo jsi myslel i ovladače základní desky?)
Tak - program na kodeky jsem stáhl. Píše, že všechny mám.
Ovladač původního monitoru jsem odinstaloval a nainstaloval jsem nový. Ten jsem znovu odebral a nainstaloval. Nepomohlo to:(
Zkusím přeinstalovat grafickou kartu (nebo jsi myslel i ovladače základní desky?)
Este som si spomenul na jednu vec. Vo WMP chod do menu TOOLS - OPTIONS - PERFORMANCE - ADVANCED a vsade zrus Use Overlays.
Právě jsem doinstaloval nové ovladače. Jdu restartovat. Kdyby to nefungovalo, odinstaluju grafiku a nainstaluji ji znovu komplet.
Mám WinXP
Windows media player nepoužívám... Ale je to skvělá myšlenka. To by MOHL být problém. Dají se "overlays" přenastavit ještě někde jinde?
Mám WinXP
Windows media player nepoužívám... Ale je to skvělá myšlenka. To by MOHL být problém. Dají se "overlays" přenastavit ještě někde jinde?
HURÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Jste všichni skvělí, díky díky moc!!
Přeinstaloval jsem monitor a grafiku a konečně to funguje jak má. Ještě jednou mnohonásobné díky!
Mějte se hezky a ať se vám to hezky rychle vrátí z jiné strany:)
Tom
Jste všichni skvělí, díky díky moc!!
Přeinstaloval jsem monitor a grafiku a konečně to funguje jak má. Ještě jednou mnohonásobné díky!
Mějte se hezky a ať se vám to hezky rychle vrátí z jiné strany:)
Tom
[quote=icis;189790]Windows media player nepoužívám... Ale je to skvělá myšlenka. To by MOHL být problém. Dají se "overlays" přenastavit ještě někde jinde?[/quote]
Nastavenia vo WMP dokazu ovplyvnit cely system.
[quote=deeean;189795]No tak vidíš a to nám tady včera jeden tvrdil, že jsme všichni idioti. :D[/quote]
Ale inak sme jednicky :-) hlavne ked to vie aj niekto ocenit :-).
Nastavenia vo WMP dokazu ovplyvnit cely system.
[quote=deeean;189795]No tak vidíš a to nám tady včera jeden tvrdil, že jsme všichni idioti. :D[/quote]
Ale inak sme jednicky :-) hlavne ked to vie aj niekto ocenit :-).