Včera jsem studoval manual k základní desce Asus M3A79 T-Deluxe a všiml jsem si že modem pomocí světílka signalizuje rychlost modemu.když bliká zeleně tak rychlost by měla být 1GB/s a když bliká oranžově tak 100MB/s.Internet mi běhá v pohodě ale spadla mi rychlost stahování téměř na polovinu a hry online mají vysoký ping než dřive.Nejdříve jsem si myslel že má poskytovatel nějaký problémy ale teď mam podezření na modem.Poradíte?Díky
Za prvé by to chtělo si ujasnit rozdíl mezi modemem a síťovou kartou (předpokládám, že mluvíš o síťové kartě).
Za druhé to "světílko" je tam jenom jako informační a svítí podle toho, jakou rychlostí komunikuje zařízení, ke kterému je ta síťová karta připojena. Ani jedno, ani druhé nemá žádný vliv na rychlost stahování s pravděpodobností blížící se jistotě, protože pochybuji, že máš připojení k internetu rychlejší než 100 Mbps.
Za třetí sem napiš víc podrobností (jakého máš poskytovatele, jakou technologií si připojený, jestli je rychlost stahování snížena trvale nebo jenom v některou denní dobu...). Zatím ten dotaz vypadá jako kdyby ses ptal: nejede mi auto, když přepnu páčku, tak mi svítí dálkové nebo potkávací světla. Ale mám pocit, že ve vozovce problém nebude, poradíte? Dík
Za druhé to "světílko" je tam jenom jako informační a svítí podle toho, jakou rychlostí komunikuje zařízení, ke kterému je ta síťová karta připojena. Ani jedno, ani druhé nemá žádný vliv na rychlost stahování s pravděpodobností blížící se jistotě, protože pochybuji, že máš připojení k internetu rychlejší než 100 Mbps.
Za třetí sem napiš víc podrobností (jakého máš poskytovatele, jakou technologií si připojený, jestli je rychlost stahování snížena trvale nebo jenom v některou denní dobu...). Zatím ten dotaz vypadá jako kdyby ses ptal: nejede mi auto, když přepnu páčku, tak mi svítí dálkové nebo potkávací světla. Ale mám pocit, že ve vozovce problém nebude, poradíte? Dík
Za prvé by to chtělo si ujasnit rozdíl mezi modemem a síťovou kartou (předpokládám, že mluvíš o síťové kartě).
Tak jsem se netrefil:-)Máš pravdu mam síťovou kartu.
Jinak poskytovatel je LTNet ,připojení je přes satelit(nevím jak se nazývá tento druh připojení)a rychlost stahování je teď pořád kolem 150 kb/s a dříve bylo přes 300kb/s
V práci mam stejného poskytovatele i rychlost tak to zkusím porovnat přes nějaký program na test rychlosti jestli to bude stejný,a koukal jsem na síťovku a zde svítí zeleně,ale je to asi výrobcem desky který si tam dá barevu signalizační světílka podle sebe.
Omlouvám se za špatně formulovanou a neuplnou otazku:-)A chybu v názvu tématu.z(s)
Tak jsem se netrefil:-)Máš pravdu mam síťovou kartu.
Jinak poskytovatel je LTNet ,připojení je přes satelit(nevím jak se nazývá tento druh připojení)a rychlost stahování je teď pořád kolem 150 kb/s a dříve bylo přes 300kb/s
V práci mam stejného poskytovatele i rychlost tak to zkusím porovnat přes nějaký program na test rychlosti jestli to bude stejný,a koukal jsem na síťovku a zde svítí zeleně,ale je to asi výrobcem desky který si tam dá barevu signalizační světílka podle sebe.
Omlouvám se za špatně formulovanou a neuplnou otazku:-)A chybu v názvu tématu.z(s)
Spojeni pres satelit ma vysoky ping uz z principu, musi to jit od tebe k satelitu, od satelitu zase na zem atd.
Aspon co si pamatuju
Aspon co si pamatuju
Asi to bude od poskytovatele.Jen mě zarazilo to signalizační světílko a z toho jsem vydedukoval že mam něco špatně nastavený na síťové kartě.Nesmím plašit:-)Ale díky za snahu a pomoc
Co jsem se díval na jejich stránky, tak neposkytují satelitní připojení k internetu, ale bezdrátové založené na Wi-Fi v v pásmu 2,4 GHz a 5 GHz. To zpomalení a nárust odezvy bude IMHO kvůli tomu, že rychlost není garantovaná a když ve stejnou dobu tahuje více lídí, tak se projeví agregace.
Zkus jim zavolat a poptat se, jesli to tak má být, nebo jestli je na některé straně problém. Ať už na jejich nebo na tvé.
Zkus jim zavolat a poptat se, jesli to tak má být, nebo jestli je na některé straně problém. Ať už na jejich nebo na tvé.
Ok ,máš pravdu v tom že je to Wi-Fi a mam 5GHZ.Kašlu jim na to že nemaj garantovanou rychlost,nebudu jim platit stejny penize za to žě usinam u stahovani z netu jak to leze jak šnek.Buď to vyřeší nebo jdu k UPS tam je ta rychlost garantovana.Neřeknu kdyby to lagovalo 3-4 dny,budiě ale 1 měsíc už mě sere.Jinak díky za pomoc