Mám (měl jsem) zdroj Maxpower PZ-500,dodávaný se skříní (cca 1500,-kč).Doposud šlapal a tak jsem neměl důvod ho měnit.Pořídil jsem si novou desku(Gigabyte GA-MA790GP-DS4H) a nové paměti(Patriot kit2×2GB).Po zapojení si PC ani neškytlo a tak jsem proměřil zdroj - na výstupu nula!Nepropouští zhola nic,takže půjde do šrotu.Nemíním experimentovat,zpravovat ho a odpálit desku.Vyhlédl jsem si droj Enermax Liberty Elt 400AWT,popř.Tagan U15 430W.Oba mají velmi dobré hodnocení v testech a navíc modulární kabeláž,kde připojím jen to,co potřebuji a nemusím svazovat přebívající kabely.Ten původní zdroj byl asi nějaký noname,ale překvapuje mě,jakým způsobem odešel do věčných lovišť.
To je u zdrojů acerovských ( čti: shitózních ) značek a zdrojů dodávaných se skříněmi celkem běžné. Má ale tvůj příspěvek nějaký dotaz, který jsem nepochytil nebo je to jen sdílený postřeh?
No nový zdroj bych volil spíš Než Ener. Liberty novější,tichý a hodně oblíbený Enermax PRO82+ 425W. Pokud trváš na modulární kabeláži tak o něco dražší Enermax MODU82+ 425W.
Chtěl jsem jen poukázat na to,jak nečekaně může dojít k odepsání zdroje,aniž by běžel PC.Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel.Nejde mi do hlavy,jak k tomu mohlo dojít bez zátěže. Díval jsem se na link Enermax MODU 82+425W a vypad zajímavě.
Ono to nebude bez zátěže, spíš bych řekl, že ten zdroj prostě nevydržel zapnutí - při zapojení do elektřiny nebo i spuštěný dostane každá elektronika první šok, takový nějaký nápor ze sítě, který jí nedělá dobře. řekl bych, že to je to, co ten zdroj poslalo do křemíkového pekla.
[QUOTE=Best;192035]Chtěl jsem jen poukázat na to,jak nečekaně může dojít k odepsání zdroje,aniž by běžel PC.Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel.[/QUOTE]
U tohoto zdroje je to IMHO standardní způsob odchodu do křemíkového nebe (či pekla). Setkal jsem se s několika případy, jež měly stejný průběh: jeden den PC normálně běželo a druhý už se nezaplo. Pozitivní ovšem je, že žádný z odejivších zdrojů s sebou nevzal další HW.
U tohoto zdroje je to IMHO standardní způsob odchodu do křemíkového nebe (či pekla). Setkal jsem se s několika případy, jež měly stejný průběh: jeden den PC normálně běželo a druhý už se nezaplo. Pozitivní ovšem je, že žádný z odejivších zdrojů s sebou nevzal další HW.
Heh, tak mě se dneska stala naprosto stejná věc: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/27085-corsair-hx520-smrt-ve-spanku
Akorát ten zdroj je krapet trošku jiná cenová skupina. ;) 5VSB jede krásně (teďka jsem to ještě zkoušel s větráčkem), ale celý zdroj se nenahodí ani za nic - zkoušel jsem i přímo propojit zelený drátek se zemí a taky nic...
Ještěže je tam záruka, akorát špatné je, že na komponenty neexistuje něco jako NBD záruka - za to bych si klidně i připlatil...
Akorát ten zdroj je krapet trošku jiná cenová skupina. ;) 5VSB jede krásně (teďka jsem to ještě zkoušel s větráčkem), ale celý zdroj se nenahodí ani za nic - zkoušel jsem i přímo propojit zelený drátek se zemí a taky nic...
Ještěže je tam záruka, akorát špatné je, že na komponenty neexistuje něco jako NBD záruka - za to bych si klidně i připlatil...
[QUOTE=happymaster23;192220]Ještěže je tam záruka, akorát špatné je, že na komponenty neexistuje něco jako NBD záruka - za to bych si klidně i připlatil...[/QUOTE]
Taková záruka samozřejmě existuje. Ale musíš mít značkové PC od správného dodavatele s adekvátně zvolenou servisní podporou. ;)
Taková záruka samozřejmě existuje. Ale musíš mít značkové PC od správného dodavatele s adekvátně zvolenou servisní podporou. ;)
No však když o ní píšu, tak je jasné že existuje (koneckonců právě píšu z notebooku, který ji má) :D.
Já jsem měl namysli, že by bylo fajn, kdyby existovalo něco podobného i u samotných komponent - něco jako mají třeba sluchátka Koss - doneseš a hned ti dají nové ;).
Já jsem měl namysli, že by bylo fajn, kdyby existovalo něco podobného i u samotných komponent - něco jako mají třeba sluchátka Koss - doneseš a hned ti dají nové ;).
[QUOTE=happymaster23;192307]Já jsem měl namysli, že by bylo fajn, kdyby existovalo něco podobného i u samotných komponent - něco jako mají třeba sluchátka Koss - doneseš a hned ti dají nové ;).[/QUOTE]
Fajn by to sice bylo, ale vzhledem k určitě nemalé ceně by to domácí uživatelé stejně nepoužívali a firmy preferují záruku na celý stroj. Takže suma sumárum by byl takový produkt ze strany dodavatele IMHO nerentabilní. Patrně proto ho nikdo nenabízí. :idea
Fajn by to sice bylo, ale vzhledem k určitě nemalé ceně by to domácí uživatelé stejně nepoužívali a firmy preferují záruku na celý stroj. Takže suma sumárum by byl takový produkt ze strany dodavatele IMHO nerentabilní. Patrně proto ho nikdo nenabízí. :idea
Tak jsem se nakonec rozhodl pro Enermax LIBERTY DXX 400W,který by měl být podle všeho shodný s typem LIBERTY EL 400AWT.Patrně se jedná pouze o nějakou změnu v označení,protože podle parametrů a provedení je naprosto stejný.Také ho potřebuji co nejdříve a nemohu čekat,až bude na skladě EL 400AWT,či MODU 82+ 425W,o kterém jsem také uvažoval.Pode testu i ohlasů se zdá,že bude dobrý.Navíc je výhodou odpojitelné přebývající kabely,které tak ve skříni nezavazí.