novy SSD disk
zdravim.. znovu ja.. tentokrat potrebujem poradit s kupou noveho SSD disku, kedze po rozumnom zvazeni navrhov ktore mi prisli ohladne otazky nad starym diskom zvitazila myslienka noveho SSD disku...
nastava vsak dalsi problem, ktory si vybrat? s hlucnostou myslim problemy niesu u tochto typu disku, ale co zivotnost? a tak celkovo.. akakolvek rada aky si vybrat, alebo rovno linky na dobre produkty sa zidu..
diky
nastava vsak dalsi problem, ktory si vybrat? s hlucnostou myslim problemy niesu u tochto typu disku, ale co zivotnost? a tak celkovo.. akakolvek rada aky si vybrat, alebo rovno linky na dobre produkty sa zidu..
diky
som trosku hladal a narazil som na: http://perifer.ekatalog.biz/zbozi/32gb-patriot-extreme-perf-warp-ssd-disk-2-5-sata/detail.aspx?p=z:127924
co nato hovorite? ta cena ma trosku odradza, neviem ci stoji ten disk zato
co nato hovorite? ta cena ma trosku odradza, neviem ci stoji ten disk zato
Ten je MLC, ten Patriot by měl bejt SLC, takže výkonem někde jinde (zvlášť u malejch souborů - tzn. zrovna systém).
Osobně by se mi ten Patriot moc líbil, ale zkušeností se tu asi nedočkáme.
Osobně by se mi ten Patriot moc líbil, ale zkušeností se tu asi nedočkáme.
No, hele, ja taky uvazoval ze si nejaky koupim, ale po tom, co jsem slysel o problemech pod windows bych je nechtel ani zadarmo :D
Mozna tak SSD od Intelu, ktere maji vlastni vicekanalovy radic, ale ty jsou cenou nekde uuuuplne jinde :D
Mozna tak SSD od Intelu, ktere maji vlastni vicekanalovy radic, ale ty jsou cenou nekde uuuuplne jinde :D
No v současné době bych tuhle myšlenku ještě nechal být. na systém bych raději bral velociraptora jenomže jeho cena neni taky zrovna moc příznivá, nebo tento disk. V testech vyšel jako velmi rychlý [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
no mam WD 640AALS a s tym som nesmierne spokojny, tichy, vykonny, s teplotou tiez niesu problemy.. proste idealny
a systemovy mam prave Raptora(ten asi najstasrsi typ co je) takze v podstate sa moc od seba tieto dva disky nelisia.. , ked som ich testoval tak vacsinou vitazi 640 nad raptorom, tak preto uvazujem nad SSD, ale ked to nebude daky vyraznejsi rozdiel medzi SSD a tym co mam tak potom je to skoda penazi
a systemovy mam prave Raptora(ten asi najstasrsi typ co je) takze v podstate sa moc od seba tieto dva disky nelisia.. , ked som ich testoval tak vacsinou vitazi 640 nad raptorom, tak preto uvazujem nad SSD, ale ked to nebude daky vyraznejsi rozdiel medzi SSD a tym co mam tak potom je to skoda penazi
No a co tak náročného na tom PC děláš, že je potřeba tak krátká přístupová doba? IMHO jen pro ten pocit, že win běhají nepatrně rychleji to nestojí.
Pokial, mozes tak este aspon mesiac pockaj. Na CES 2009 (Januar 2009) bude urcite uvedenych par novych SSDciek. Snad budu mat uz poriesene vsetky decke choroby a budu aj za rozumnejsiu cenu.
Osobně bych si ještě chvíli počkal protože co jsem se dočetl, tak všechny SSD s vyjímkou intelu (otázka jestli je to pravda) mají problém s čtením a zápisem malých souborů.
xmarek: Ono to je ale prej taky tim, že Windows nejsou optimalizovaný na způsob, jakym se souborama pracujou SSD. V každym případě bych se SSD taky ještě počkal - při současnym rychlym vývoji je to zbytečná investice.
[QUOTE=Salamander;195349]No, hele, ja taky uvazoval ze si nejaky koupim, ale po tom, co jsem slysel o problemech pod windows bych je nechtel ani zadarmo :D...[/QUOTE]Co konkrétně máš na mysli?
Tak treba tady http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403&p=9
, ale myslim vseobecne problem Widli se zapisem na SSD :)
, ale myslim vseobecne problem Widli se zapisem na SSD :)
[QUOTE=meeee;195346]...Osobně by se mi ten Patriot moc líbil, ale zkušeností se tu asi nedočkáme.[/QUOTE]A co konkrétně bys chtěl vědět?
No obecne tady hazite flintu do zita moc brzy.. u novych A-Data apod se ceka jen na prvni dodavky a hura na testy..
Na tohle navazuje ona otazka problemu s radici.. nejen Intelem je svet ziv.. :) ..vsechny tyhle novy OCZka, A-Data apod, by uz I/O logiku mely mit vyresenou.. takze obavy bych odsunul stranou..
Co se potom tyce Veloci/Raptora, ani jeden z nich uz dle meho nazoru neni prodejny.. za nekrestanske prachy dostanete jen o trochu vyssi vykon, honorovany pouze problemy v podobe zivotnosti, teplot apod.. osobne povazuju konkretne VelociRaptora za disk, ktery vysel s krizkem po funuse..
Pokud uz chcete resit nejake podobne reseni, zvazte RAMDrive.. at jiz jeho SW, ci HW varianty.. zde dostanete vykon nekolikanasobny.. pokud jde vylozene o systemovy disk, bral bych jedine SSD.. tedy pokud se nebavime o beznych konvencnich 3,5" discich.. 2TB WD s novyma 500GB plotnama totiz taky nebude k zahozeni..
Na tohle navazuje ona otazka problemu s radici.. nejen Intelem je svet ziv.. :) ..vsechny tyhle novy OCZka, A-Data apod, by uz I/O logiku mely mit vyresenou.. takze obavy bych odsunul stranou..
Co se potom tyce Veloci/Raptora, ani jeden z nich uz dle meho nazoru neni prodejny.. za nekrestanske prachy dostanete jen o trochu vyssi vykon, honorovany pouze problemy v podobe zivotnosti, teplot apod.. osobne povazuju konkretne VelociRaptora za disk, ktery vysel s krizkem po funuse..
Pokud uz chcete resit nejake podobne reseni, zvazte RAMDrive.. at jiz jeho SW, ci HW varianty.. zde dostanete vykon nekolikanasobny.. pokud jde vylozene o systemovy disk, bral bych jedine SSD.. tedy pokud se nebavime o beznych konvencnich 3,5" discich.. 2TB WD s novyma 500GB plotnama totiz taky nebude k zahozeni..