Mám připojení od kabelové televize s tím souvisí vysokorychlostní kabelovej modem a pevná a veřejná IP s maksou podmaskou a dvěma DNSkama. Doma mám wifinu abych se mohl na intarnet dostat i z notesu. Jenže mám tam zapnutý DHCPčko ale nechci ho tam a chci tam naházet konkrétní konfiguraci a pevný IP jenže nevím jaký mám napsat DNSka na abych se připojil na net z notasu. Neví někdo jaký dnsko se tam dává? jestli se tam dává DNS stejný jako od providera nebo něco jinýho??
DNSko to, co poskytuje provider, některý routery můžou taky poskytovat DNS samy a pak stačí IP adresa routeru. Pokud nevíš jaký, tak zapni DHCP, koukni se co jim router přidělil jako DNS (příkaz v příkazový řádce: ipcofnig /all) a po vypnutí DHCP jim nastav to samý.
Pokud router poskytuje DNS, tak si můžeš vybrat: nastavení na ip adresu routeru o trošičku víc zatěžuje router, zatímco nastavení přímo na DNS server poskytovatele má nevýhodu, že poskytovatel může změnit adresu DNS serveru a pak to budeš muset všude přestavovat.
Pokud router poskytuje DNS, tak si můžeš vybrat: nastavení na ip adresu routeru o trošičku víc zatěžuje router, zatímco nastavení přímo na DNS server poskytovatele má nevýhodu, že poskytovatel může změnit adresu DNS serveru a pak to budeš muset všude přestavovat.