Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spínač u AT zdroje

kirby16 (105)|19.12.2008 15:28
Potřebuju poradit se zapojením spínače ATčkového zdroje. Čtyři dráty se slídovou bužírkou a nalisovaými koncovkami.

Je to jedno? teď jsem ten zdroj otevřel a kabely vedou dva přímo ke konektoru napajeciho kabelu a druhe dva ke konektoru napajeni monitoru.
EditorPO (2819)|19.12.2008 16:17
A co ma byt akoze jedno? Nic si sa neopytal ...
kirby16 (105)|19.12.2008 16:28
[QUOTE=EditorPO;196536]A co ma byt akoze jedno? Nic si sa neopytal ...[/QUOTE]

no jako jesi je jedno kam zapojim ty ctyri draty
johny__g (6387)|19.12.2008 18:04
On asi myslí zapojení těchto drátů.

Našel jsem jenom tohle :notsure

[QUOTE]If there isn't a switch connected to the power supply already, you'll have to connect one yourself. There may be a diagram on the switch or the power supply itself showing how to connect the switch. Unfortunately, there is no set standard for AT switch wiring, so the connections will be different between manufacturers.[/QUOTE]

Na tom zdroji to teda není?
kirby16 (105)|19.12.2008 19:37
[quote=johny__g;196591]On asi myslí zapojení těchto drátů.

Našel jsem jenom tohle :notsure

Na tom zdroji to teda není?[/quote]

na zdroji zadny "diagram" ani nic podobneho krome vyrobce typu a wattaže není x(

přeložil sem si to spravne? zapojeni se mohou lisit podle vyrobce, neexistuje zadne universalni zapojeni

Ale na tom spinaci je napsane L1 L2 toe podle mne asi popis jednotlivych fazi a ty draty jsou oznaceny jako fazovy [2x] a nulak [2x] vodic jako jsou normalne pouzivane v rozvodech ... zkusim dat na ty L ka fialovy a hnedy

tak ne xD cerny s fialovym na L1 L2 asi neni spravna kombinace xD vyhodilo to pojistky v celem baraku xD:D

Uz sem to pochopil xD nebudu radsi psat co sem proved ae proste je to presne naopak nez sem to udelal
Logout (4018)|19.12.2008 21:15
Si to proměř, při vypnutym zdroji musí bejt mezi nulou a fázi "nekonečnej odpor". Naopak to co vyhazuje pojistky tam musímít nějakej řádově "nulovej" odpor. Takže takovoudle chybu snadno multimetrem vyloučíš.
kirby16 (105)|19.12.2008 21:48
[QUOTE=Logout;196736]Si to proměř, při vypnutym zdroji musí bejt mezi nulou a fázi "nekonečnej odpor". Naopak to co vyhazuje pojistky tam musímít nějakej řádově "nulovej" odpor. Takže takovoudle chybu snadno multimetrem vyloučíš.[/QUOTE]

jj jsem to meril [teda jako jenom to tlacitko] ae tam je to delane tak ze ve zdroji jsou propojeny oba dva konektory navzajem [konektor pro napajeni monitoru OUT a pro napajeni zdroje IN] pres ten spinac, takze musi byt stiskem tlacitka tyto vodice spojeny a ne zkratovany.Pokračuje to pak někam dál do toho tišťáku hlavni je proste aby to bylo spojeny :P
Logout (4018)|19.12.2008 22:48
No, pokud něco vyhodilo pojistky v celym baráku, tak tam musel bejt zkrat jako blázen. Čili úplně na vstupnim konektoru do zdroje (popř. když zapojíš kabel tak mezi dvěma kolíkama na zástrčce) musel bejt IMHO nulovej (nebo nějakej minimální) odpor. Správně by tam měl bejt při vypnutym PC maximální odpor.
Jinak na mym starym zdroji je zapojení todle:

(pohled na konektory zevnitř zdroje)
[CODE]
A B
C

D E
F[/CODE]

ABC vede do monitoru (samička), DEF je přívod (sameček)

E je spojený modrym s A (zjevně nula), A navíc vede býlim drátem na plošňák
D vede k vypínači a od něj k B (fáze, hněděj drát), od B vede navíc do desky
C a F je připojený na kostru zdroje (uzemnění).
Ale to neznamená, že jinej zdroj to nemusí mít jinak, takhle je to ale vcelku logický.
kirby16 (105)|20.12.2008 15:30
Uz to jde. Děkuju