Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tuhne mi SATA disk

setegib (1)|21.12.2008 01:22
prosim vas nevite nekdo sem v koncich... mam desku gigabyte N650SLI-DS4L a disk WD 250 sataII.. normalne mi ho deska najde, nainstaluju tam xp ovladace vsechno funguje pak tam chvili neco delam a zatuhne to...nejdriv jeste jde hybat mysi disk furt cte, po chvili ale to zatuhne uplne ze pomuze jedine reset... kdyz tam zapojim stary IDE 40gb udelam vsechno stejne tak to jde normalne...uz sem reklamoval desku i hdd...dela to furt...na desce v biosu ale toho moc menit nejde vsechno je enabled (tovarni nastaveni)...

poradi mi nekdo PROSIM
Scream CZE (125)|21.12.2008 06:08
no nemáš to tam napsané, tak se zeptám. Přeinstalovat Windows už's zkoušel?
Salamander (6177)|21.12.2008 09:48
lol, evidentne, kdyz ty widle mel na 2 ruznejch discich, tak je asi musel preinstalovat, nebo snad ne ? :D
Mozna by aspon pro zacatek stalo za to, ten disk proverit na chybne sektory a SMART (treba pomoci Victoria) :) ale treba to nemusi byt ani tim diskem ... uvidime, otestuj a napis :thumb
johny__g (6387)|21.12.2008 10:09
Ten SATA disk, resp. jeho řadič, v jakém režimu jede? Native SATA (AHCI) nebo IDE compatible? Kabely jsou v pořádku?
r34ktor (7477)|21.12.2008 10:58
Doufám, že nepoužíváš zastaralé ovladače z CD přiloženého k základní desce. Pokud ano, tak si stáhni aktuální.