prosím pomozte mám problém s vodafone live, připojení jede moc pomalu a dost často stránka ani nenajede, stahování nepřipadá v úvahu, pokud kdokoli může pomoct budu velmi rád
Pokud máš na mysli to připojení zdarma, je to klasické GPRS, případně EDGE, je-li k dispozici. Toto připojení je samo o sobě hodně pomalé, maximum EDGE je, tuším, někde kolem 200 kb/s, GPRS je ještě podstatně pomalejší, s maximem kolem 80 kb/s.
Rozhodně to nejsou rychlosti pro stahování, navíc GPRS i EDGE trpí celkem hodně vysokou prodlevou ( má velké pingy ), což může být důvod, proč se ti často nepodaří stránku ani načíst - jednoduše v prohlížeči vyprší doba, kterou čeká na odpověď z internetu. To by se teoreticky mohlo dát nastavit, ale to nevím zdaleka jistě.
GPRS/EDGE taky můžou snadno ztrácet svou kvalitu v závislosti na síle mobilního signálu, počtu připojených uživatelů atd., takže nevím, jestli je toho moc, co proti výpadkům nebo pomalé rychlosti můžeš udělat.
Rozhodně to nejsou rychlosti pro stahování, navíc GPRS i EDGE trpí celkem hodně vysokou prodlevou ( má velké pingy ), což může být důvod, proč se ti často nepodaří stránku ani načíst - jednoduše v prohlížeči vyprší doba, kterou čeká na odpověď z internetu. To by se teoreticky mohlo dát nastavit, ale to nevím zdaleka jistě.
GPRS/EDGE taky můžou snadno ztrácet svou kvalitu v závislosti na síle mobilního signálu, počtu připojených uživatelů atd., takže nevím, jestli je toho moc, co proti výpadkům nebo pomalé rychlosti můžeš udělat.
No, je jedno, jestli je to zdarma nebo placené, to, co jsem napsal o GPRS/EDGE, platí pro všechny služby založené na nich, ať placené nebo zdarma.
na infocentru mi řekli, že to zpomalují moje windows ( XP ), že musím něco přenastavit,ale co to už neřekli
To mi přijde jako hovadina, ale to se od operátora dá celkem dost čekat. Jak se připojuješ, přes mobil?
dle meho mysli nejake USB modem od operatora.. ?! ani ten tak internet v mobilu...
ale s tim bohuzel zkusenost nemam... :(
ale s tim bohuzel zkusenost nemam... :(
Rychlost ovlivňuje i ten mobil ( timesloty ), jestli máš třeba pouze jeden timeslot pro upload, může to být taky docela problém, ale pořád by to nemělo "znepoužitelnit" celé připojení.
ale internet je pomalý i pokud se připojuji přes modem se simkou, takže telefon to ovlivňovat to nemůže
Ale technologie připojení ano. Když zkusíš změřit rychlost připojení ( třeba na http://www.dsl.cz, http://www.speedmeter.cz nebo http://www.speedtest.cz ), jaké rychlosti ti to ukáže?
jinak jsem zkontroloval i antvir a firewall a vše je v pořádku, neví někdo jak mohou windows ještě zpomalovat internet?
Jestli je to v kB, ne v kb, pak to i odpovídá - jeden timeslot pro GPRS nabízí maximální rychlost 12 kb/s, tuším, což je 1,5 kB/s. Tyhle rychlosti by odpovídaly GPRS třídy 8: 4+1 timeslotů, čili 6+1,5 kB/s. Sice jde o maxima, takže realita by měla být nižší, ale odpověď by to mohla být aspoň částečná.
ještě bych chtěl říct, že když jsem to zkoušel u kamaráda ( má windows 2000) tak to jelo rychlostí 53.6 ( download)
Je potřeba, abys u těch rychlostí uváděl jednotky, a to ve správné formě. Předpokládám, že těch 53,6 je v kilobitech, což by opět odpovídalo tebou naměřené rychlosti ( 53 kb/s je necelých 7 kB/s ).
Ok, tohle je technologie, která funguje s GPRS, EDGE a UMTS. Pokud jsi naměřil 53 kB/s, nemůže to být přes nic jiného než UMTS. Koukni se tedy do nastavení telefonu, modemu nebo cokoliv, co pro spojení používáš, jestli není někde zlovené GPRS/EDGE místo UMTS.
Pokud ti telefon zobrazuje dostupnost různých technologií, mrkni na něj. Někde poblíž ukazetele síly signálu by mohlo být napsáno G jako GPRS, E jako EDGE, případně 3G pro UMTS.
ukazuje pouze dostupnost GPRS nic jiného asi nepodporuje, ale k připojení k internetu ho nepotřebuju
No, pokud se připojuješ přes mobil, jak říkáš, a mobil nepodporuje UMTS, není se čemu divit, že to máš pomalé. Jestli máš i tu datovou kartu, použij tu a zkus to.
[QUOTE=Intri;197268]To mi přijde jako hovadina, ale to se od operátora dá celkem dost čekat. Jak se připojuješ, přes mobil?[/QUOTE]
[QUOTE=vegs;197270]jo, nebo můžu jenom přes simku[/QUOTE]
Z tohoto jsem pochopil, že se připojuješ přes ten mobil... No, nevadí, pokud jsi na USB modemu, došly mi nápady.
[QUOTE=vegs;197270]jo, nebo můžu jenom přes simku[/QUOTE]
Z tohoto jsem pochopil, že se připojuješ přes ten mobil... No, nevadí, pokud jsi na USB modemu, došly mi nápady.