Zdar všichni mám problém s připojením k netu. Nedávno jsem pořídil NB a musel jsem vyřešit připojení, používám adsl router se 4 porty LAN a k němu jsem připojil router D-LINK DI-524 s wifinou. Když surfuji na NB tak cca po 10 minutách ztratí spojení, zatím jsem zjistil že NB na router vidí a že problém asi bude mezi routery, ten nový stačí vyresetovat a opět to určitý čas jede. Mohl by mi někdo poradit. Díky Rici
Router na router môže spôsobovať problémy najmä s vypadávaním DNS, osobne som riešil tento problém, preto som si nastavil napevno DNS adresy môjho providera.
Tá strata spojenia sa týka samotného wifi alebo internetu?
Tá strata spojenia sa týka samotného wifi alebo internetu?
Hmm, veľmi nepríjemný problém, no skúsil by som ešte menší trik. Stačí nastaviť wifi router na G normu a notebook tiež, čo sa robí vo vlastnostiach wifi karty. Mne to vyriešilo často kopu problémov ohľadne nekompatibility, resp. časté wifi výpadky.
Diky za snahu, ale celý problém není ve wifi ale ve spojeni obou routerů to jsem zjistil pokusem na ten druhý router s wifi jsem píchnul ještě jedno pc ne kterém jsem měl puštěný monitoring a bez problémů, zato na Notesu problém pokračuje a už mě vážně nic nenapadá.
tak se podive jestli tam nemas v routru zapnute omezeni na data nebo sirku dat . skus dat defa. a na routru k not dej dhcp auto , not maj prob s vlast. ip radsi prijmaj distr.
Napiš model toho DSL, a u obou model HW a model fw, a nastavení obou zařízení.
Spojení ztratíš jen na ně jaké úrovni (napříklda HTTP) nebo rozpojení sítě, že nejdou ani pingy na IP adresy?
Spojení ztratíš jen na ně jaké úrovni (napříklda HTTP) nebo rozpojení sítě, že nejdou ani pingy na IP adresy?
Model DSL je Xavi X8122r, verze firmwaru je : 3.C50CZT4.8122B/21041001a4
D-LINK - DI-524, verze firmwaru je V2.06.
Ještě jsem zjistil že po nějakém čase se spojení samo obnoví, dnes ráno net naskočil a po hodině opět konec, musí to bít někde v nastavení toho d-linku protože ten musím neustále restartovat. Jinak když přestane fungovat net tak nejde ani ping
D-LINK - DI-524, verze firmwaru je V2.06.
Ještě jsem zjistil že po nějakém čase se spojení samo obnoví, dnes ráno net naskočil a po hodině opět konec, musí to bít někde v nastavení toho d-linku protože ten musím neustále restartovat. Jinak když přestane fungovat net tak nejde ani ping