Zdravím,
poradíte mi prosím, jestli bude lepší koupit nějaký (a jaký) intake + nechat Accelero pasivně nebo raději Accelero s Turbo Modulem? (intake až později).
Rozložení v case je +- takové:
Díky za rady, půjdu kupovat po 16. hodině, takže budu rád za rychlé odpovědi .)
//EDIT: Já v*l, zapomněl jsem uvést, že se jedná o:
HD3870
AMD X2 7750
WD3200AAKS
WD6400AAKS
Seasonic OEM 500W
poradíte mi prosím, jestli bude lepší koupit nějaký (a jaký) intake + nechat Accelero pasivně nebo raději Accelero s Turbo Modulem? (intake až později).
Rozložení v case je +- takové:
Díky za rady, půjdu kupovat po 16. hodině, takže budu rád za rychlé odpovědi .)
//EDIT: Já v*l, zapomněl jsem uvést, že se jedná o:
HD3870
AMD X2 7750
WD3200AAKS
WD6400AAKS
Seasonic OEM 500W
[QUOTE=Salamander;201399]spis 120mm vetrak a pridelat ho na acellero stahovacima paskama :)[/QUOTE]
Tak ono to cenově vyjde úplně stejně jako ten Turbo Module (130,-), nebo se pletu?
EDIT:
Takže bych teoreticky mohl koupit to Accelero + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na intake?
Nebo mi poradíte nějaký konkrétní typ? :) Aby to hučelo míň než ta "kráva", co tam mám teď :/
Tak ono to cenově vyjde úplně stejně jako ten Turbo Module (130,-), nebo se pletu?
EDIT:
Takže bych teoreticky mohl koupit to Accelero + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na intake?
Nebo mi poradíte nějaký konkrétní typ? :) Aby to hučelo míň než ta "kráva", co tam mám teď :/
[QUOTE=Bacon;201409]Tak ono to cenově vyjde úplně stejně jako ten Turbo Module (130,-), nebo se pletu?[/QUOTE]
to mozna ano, ale imho je to lepsi :)
to mozna ano, ale imho je to lepsi :)
Hele, ja mám 3870 a ide s AC S1 v pohode uchladiť pasívne. Je však pravda, že mi v 3,5" pozícii nezavadzajú hdd (tie sú v 5,25" pozíciach) - samozrejme bez intake by som to pasívne neriskoval.
Takže bych teoreticky mohl koupit to Accelero + Arctic-Cooling AF12025L, 120x120mm + Arctic-Cooling AF12025L, 120x120mm na intake?
Nebo mi poradíte nějaký konkrétní typ? Aby to hučelo míň než ta "kráva", co tam mám teď :/
(zvedák)
Nebo mi poradíte nějaký konkrétní typ? Aby to hučelo míň než ta "kráva", co tam mám teď :/
(zvedák)
Ono to sice vyjde tak nějak nastejno cenově, ale ten Turbo module tak úplně tichý nebude. Na to Accelero by se dal dát [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (Airen) nebo ještě lépe [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (Nexus).
Čokoľvek tam dáš, tak bude tichšie ako originál chladič. AC fany nie sú zrovna moc tiché, záleží aj na tom , aký tichý máš komp. Pokiaľ hlučný, po zregulovaní AC fanov by to mohlo byť dobré.
Ale aj tak radšej niečo z Deee-aN ovej ponuky:thumb
Ale aj tak radšej niečo z Deee-aN ovej ponuky:thumb
Takže nakonec to dopadlo takhle:
Bordel v těch kabelech, já vím :shut
Mnohem víc než zvuk fanů mě teď štve pískání cívek při sebemenší zátěži. Ale s tím asi nic neudělám :(
Díky za rady, chlapci.
Bordel v těch kabelech, já vím :shut
Mnohem víc než zvuk fanů mě teď štve pískání cívek při sebemenší zátěži. Ale s tím asi nic neudělám :(
Díky za rady, chlapci.
Cívky začaly pískat až s výměnou zdroje, CPU a přidáním Freezera. Předtím to nedělalo.
Ty Aireny jsou opravdu tichý, nechce se mi tomu věřit, vždyť stály jen 88,-
Jen ten intake dělá bordel, ale to je tou mřížkou, stříhat to nechci.
Jen ten intake dělá bordel, ale to je tou mřížkou, stříhat to nechci.
[quote=Bacon;201617]
[/quote]
Existují ještě lacinější Xilence kolem 70,-, ale třeba Alfa je nemá.
BTW, dík!
[/quote]
Existují ještě lacinější Xilence kolem 70,-, ale třeba Alfa je nemá.
BTW, dík!
To pískání cívek bude zdrojem. Seasonic je pískáním celkem známej, ale mám takový dojem, že se to dá bez problémů reklamovat.
Ještě jsem se vlastně chtěl zeptat na pár věcí a zapomněl na to, takže:
a) Ty pasivky na paměti mi včera při montáži odpadávaly, dvakrát pevně tam nedržely. Nakonec jsem je všechny pořádně "zamáčkl" a namontoval, ale nemůže to odpadnout jen tak za provozu?
b) Pasivku na napájení či co to bylo, jsem tam nedával. Už tam byla nějaká z výroby a ta, co byla dodávaná k Acceleru by tam, myslím si, nepasovala.
c) Na desce jsem našel SYS_FAN1, SYS_FAN2 a PWR_FAN. GPU fan jsem dal do PWR_FAN, Intake a Outtake mám v těch SYS. Nevadí to ničemu? Na grafice mám totiž jen dvoupin, ale fan je trojpin. Je nějaká redukce, ať to mám teda rovnou z té grafiky napájený?
Vyčerpávající noob dotazy, ale nedalo mi to.
a) Ty pasivky na paměti mi včera při montáži odpadávaly, dvakrát pevně tam nedržely. Nakonec jsem je všechny pořádně "zamáčkl" a namontoval, ale nemůže to odpadnout jen tak za provozu?
b) Pasivku na napájení či co to bylo, jsem tam nedával. Už tam byla nějaká z výroby a ta, co byla dodávaná k Acceleru by tam, myslím si, nepasovala.
c) Na desce jsem našel SYS_FAN1, SYS_FAN2 a PWR_FAN. GPU fan jsem dal do PWR_FAN, Intake a Outtake mám v těch SYS. Nevadí to ničemu? Na grafice mám totiž jen dvoupin, ale fan je trojpin. Je nějaká redukce, ať to mám teda rovnou z té grafiky napájený?
Vyčerpávající noob dotazy, ale nedalo mi to.
Do PWR FAN by měl jít zdroj. Ten fan připojený do SYS FAN2 se točí? Já s tím měl problémy, musel jsem do něj strčit, aby se rozeběhl. Do toho dvoupinu na GK by to mělo jít, musíš mít správně kabely - barvu na barvu.
Ty pasivy by po důkladném odmaštění povrchu měly držet, aspoň mě to drží od začátku bez problémů.
Ty pasivy by po důkladném odmaštění povrchu měly držet, aspoň mě to drží od začátku bez problémů.
Oprava: v SYS_FAN2 mám fan na GK, v PWR intake fan a oba se točí od začátku bez problému.
No pokud říkáš, že by to tam mělo jít, tak s tím zkusím zítra něco udělat :)
Já jsem jen tak zběžně lihem a kapesníkem očistil paměti, možná v tom byl ten pes zakopaný.
Ale teploty se mi krásně snížily, jen mám pořád 92°C na NB, ale pokud na něj dám ruku, bez problémů ji po nějakou dobu udržím (teplota je ale znát).
No pokud říkáš, že by to tam mělo jít, tak s tím zkusím zítra něco udělat :)
Já jsem jen tak zběžně lihem a kapesníkem očistil paměti, možná v tom byl ten pes zakopaný.
Ale teploty se mi krásně snížily, jen mám pořád 92°C na NB, ale pokud na něj dám ruku, bez problémů ji po nějakou dobu udržím (teplota je ale znát).
[quote=Bacon;202078]
Ale teploty se mi krásně snížily, jen mám pořád 92°C na NB, ale pokud na něj dám ruku, bez problémů ji po nějakou dobu udržím (teplota je ale znát).[/quote]
Jestli jen zběžně, máme viníka! Technický benzín a pořádně!;) Jestli to budeš předělávat, kup si nejdřív teplovodivé oboustranné samolepky.
Jestli to ukazuje 92°C a udržíš na tom ruku, uvažoval bych o výměně pasty. Evidentně nefunguje příliš dobře přenos tepla na pasiv.
Ale teploty se mi krásně snížily, jen mám pořád 92°C na NB, ale pokud na něj dám ruku, bez problémů ji po nějakou dobu udržím (teplota je ale znát).[/quote]
Jestli jen zběžně, máme viníka! Technický benzín a pořádně!;) Jestli to budeš předělávat, kup si nejdřív teplovodivé oboustranné samolepky.
Jestli to ukazuje 92°C a udržíš na tom ruku, uvažoval bych o výměně pasty. Evidentně nefunguje příliš dobře přenos tepla na pasiv.
Já májm na NB 46°C. Po výměně pasty. Nevím, kolik tam bylo předtím, ale pasiv býval vlažný. Teď je mnohem teplejší...
[quote=ICEBOSS;203011]Vzhledem ke "kvalite" skrini Airen, bych se vetrakum Airen vyhybal.[/quote]
Koupil by sis skříň Enermax? ;)
Navíc Aireny dopadají velice slušně v testech a tazatel už má možnost posoudit jeho kvalitu sám (navíc za tu cenu). Ano, dlouhodobá kvalita je s otazníkem, ale v tom samém smyslu jsou jisté pochyby i u Xilence a já můžu z vlastní zkušenosti říct, že ten kus co mám v case, jede už řadu měsíců stále stejně tiše.
Koupil by sis skříň Enermax? ;)
Navíc Aireny dopadají velice slušně v testech a tazatel už má možnost posoudit jeho kvalitu sám (navíc za tu cenu). Ano, dlouhodobá kvalita je s otazníkem, ale v tom samém smyslu jsou jisté pochyby i u Xilence a já můžu z vlastní zkušenosti říct, že ten kus co mám v case, jede už řadu měsíců stále stejně tiše.