Ahoj,
mám asi zřejmě dost stupidní dotaz. Mám motherboar Gigabyte GA-MA78G-DS3H s jednou síťovou kartou. občas by se mi hodily síťovky 2 (do jedné net a do druhé jiné PC). Když jsou motherboardy s 2 síťovkami, tak mi napadlo, že když se mi tu jedna síťovka válí v šuplíku, jestli by ji nešlo dát do PC a mít tak síťovky 2. Nebo budu muset pořídit nějaký switch ? Nejsem moc zdatný síťař, ba dokonce žádný :D Tak se omlouvám, za případný hloupý dotaz.
mám asi zřejmě dost stupidní dotaz. Mám motherboar Gigabyte GA-MA78G-DS3H s jednou síťovou kartou. občas by se mi hodily síťovky 2 (do jedné net a do druhé jiné PC). Když jsou motherboardy s 2 síťovkami, tak mi napadlo, že když se mi tu jedna síťovka válí v šuplíku, jestli by ji nešlo dát do PC a mít tak síťovky 2. Nebo budu muset pořídit nějaký switch ? Nejsem moc zdatný síťař, ba dokonce žádný :D Tak se omlouvám, za případný hloupý dotaz.
proč by to nešlo
akorát 2hý pc bude pro připojení k netu závislý na OS toho prvního
switch je lepší volba jestli to má být nějaký řešení využívaný denně
switch je lepší volba jestli to má být nějaký řešení využívaný denně
V kompe môžeš mať sieťoviek koľko chceš - teda koľko máš voľných slotov.
Len potom musíš aj všetky správne nastaviť - IP, maska atď.
Len potom musíš aj všetky správne nastaviť - IP, maska atď.
[QUOTE=matyyy;201993]proč by to nešlo
switch je lepší volba jestli to má být nějaký řešení využívaný denně[/QUOTE]
Nebylo by to využívané každý den. Využíval bych to, pokud bych tu měl PC na stavbu či opravu, abych nemusel pořád tahat kabel ze své síťovky a tahat to různě po místnosti. Tak jsem myslel, že bych měl do síťovky na motherboardu zasunutej kabel z netu a do druhé síťovky strčil občas pc (operační systém XP či Vista), abych mohl stáhnout z netu nějaký soubor či aktualizace a přitom na svém PC surfovat po netu či pracovat normálně.
switch je lepší volba jestli to má být nějaký řešení využívaný denně[/QUOTE]
Nebylo by to využívané každý den. Využíval bych to, pokud bych tu měl PC na stavbu či opravu, abych nemusel pořád tahat kabel ze své síťovky a tahat to různě po místnosti. Tak jsem myslel, že bych měl do síťovky na motherboardu zasunutej kabel z netu a do druhé síťovky strčil občas pc (operační systém XP či Vista), abych mohl stáhnout z netu nějaký soubor či aktualizace a přitom na svém PC surfovat po netu či pracovat normálně.
Jsem trosku casove OT, ale jak se to nakonec vyresilo? Mel jsem podobny napad jako Kevin, takze to normalne jde? Mam pouzit normal kabel nebo krizenej??? Nejake nastaveni je nutne? :) ( pokud adresy prideluje DHCP)
Mam desku s 2xLAN ( a dotedka jsem nevedel k cemu je to dobre )
Mam desku s 2xLAN ( a dotedka jsem nevedel k cemu je to dobre )
Nepotřebuješ kříženej kabel, normálně to funguje jen musíš nastavit a každou kartu zvlášť síť. Nic složitého, i DHCP funguje.