ahoj mam asus engtx 260 a potrebuji chlazeni,mam vybrane Arctic Accelero Xtreme 8800
co si o tom myslite ?
co si o tom myslite ?
no 100%ne si jisty nejsem ale tady http://shop.m-soft.cz/zbozi/chladic-graf-nvidia-arctic-accelero-xtreme-8800/detail.aspx?p=z:117021
se pise ze to je na gtx
tak se radsi pls podivej abych ten chladic pak nemusel vyhodit
se pise ze to je na gtx
tak se radsi pls podivej abych ten chladic pak nemusel vyhodit
Na stránke výrobcu zatiaľ nevidím žiadny chladič kompatibilný s gtx260/280.
[QUOTE=robky;204231]Na stránke výrobcu zatiaľ nevidím žiadny chladič kompatibilný s gtx260/280.[/QUOTE]
Bohužel ani žádnej Thermalright jí nepodporuje :( .Budeš muset asi chvíly počkat-
Bohužel ani žádnej Thermalright jí nepodporuje :( .Budeš muset asi chvíly počkat-
[QUOTE=SamecP;204234]Bohužel ani žádnej Thermalright jí nepodporuje :( .Budeš muset asi chvíly počkat-[/QUOTE]
http://www.patro.cz/objects/1074857729.html?
:rolleyes:
Bohuzel dostupnost HR-03 GTX zatim nevypada nejak valne...
http://www.patro.cz/objects/1074857729.html?
:rolleyes:
Bohuzel dostupnost HR-03 GTX zatim nevypada nejak valne...
[QUOTE=cool.user;204274]
Bohuzel dostupnost HR-03 GTX zatim nevypada nejak valne...[/QUOTE]
A chlazení VRM zrovna tak.;)
Bohuzel dostupnost HR-03 GTX zatim nevypada nejak valne...[/QUOTE]
A chlazení VRM zrovna tak.;)
[QUOTE=sapin II;204394]a nevite kdyby se asi mohly zacit vyrabet?[/QUOTE]
Uz se vyrabi, ale do cr zatim temer zadny kusy nedorazily.
A nove/jine chlazeni chces proc?
Uz se vyrabi, ale do cr zatim temer zadny kusy nedorazily.
A nove/jine chlazeni chces proc?
protoze to budu taktovat,uz jsem zacal ale teploty pri 3d marku (testu) byly az 75 stupnu
ja vim ze to jeste neni tak hrozny ale nataktoval jsem ji malo,pujdu dal a tam bych to asi upek
ja vim ze to jeste neni tak hrozny ale nataktoval jsem ji malo,pujdu dal a tam bych to asi upek
[QUOTE=sapin II;204432]protoze to budu taktovat,uz jsem zacal ale teploty pri 3d marku (testu) byly az 75 stupnu
ja vim ze to jeste neni tak hrozny ale nataktval jsem malo to my urcite nevystaci(ten chladic)[/QUOTE]
1) Samotne zvysovani taktu bez zvysovani napeti teplotu nijak dramaticky nezveda
2) Radsi si zvedni manualne otacku vetraku v rivatuneru nez se patlat s timhle a vyhazovat petinu ceny karty za par procent vykonu navic.
3) Tobe ten vykon gtx260 nestaci? :eek:
ja vim ze to jeste neni tak hrozny ale nataktval jsem malo to my urcite nevystaci(ten chladic)[/QUOTE]
1) Samotne zvysovani taktu bez zvysovani napeti teplotu nijak dramaticky nezveda
2) Radsi si zvedni manualne otacku vetraku v rivatuneru nez se patlat s timhle a vyhazovat petinu ceny karty za par procent vykonu navic.
3) Tobe ten vykon gtx260 nestaci? :eek:
no to sice staci(i kdyz nekdy taky jede na 100%) ale proc nemit neco co te nic nestoji?
(kdyz ponecham ten chladic) a pak taky cim nizsi teplota,tim vysi rychlost
(kdyz ponecham ten chladic) a pak taky cim nizsi teplota,tim vysi rychlost
Keď grafika ide na 100% to nič nezmamená... kľudne ti môžem bez problémov na 100% zaťažiť aj dve GTX295 v SLI a tiež ti nebude výkon stačiť?
akékoľvek grafické jadro je pri hrách vždy vyťažené takmer naplno, to ale neznemená, že grafia nestačí, počíta scénu najrýchlejšie ako môže, tak keď zvýšiš takty tak bude stále grafika vyťažená rovnako ako na defautných taktoch len bude rýchlejšia o pár percent a nebudeš mať 50 FPS ale 55FPS čo aj tak nebudeš poznať...
ale kľudne si ju pretaktuj nikto ti nebráni, len to zvýšenie výkonu si nemusíš všimnúť.
V podpise máš 22" monitor, na tom monitore ti musí na tej karte fachať všetko bez problémov...
akékoľvek grafické jadro je pri hrách vždy vyťažené takmer naplno, to ale neznemená, že grafia nestačí, počíta scénu najrýchlejšie ako môže, tak keď zvýšiš takty tak bude stále grafika vyťažená rovnako ako na defautných taktoch len bude rýchlejšia o pár percent a nebudeš mať 50 FPS ale 55FPS čo aj tak nebudeš poznať...
ale kľudne si ju pretaktuj nikto ti nebráni, len to zvýšenie výkonu si nemusíš všimnúť.
V podpise máš 22" monitor, na tom monitore ti musí na tej karte fachať všetko bez problémov...
[QUOTE=sapin II;204444]no to sice staci(i kdyz nekdy taky jede na 100%) ale proc nemit neco co te nic nestoji?
(kdyz ponecham ten chladic) a pak taky cim nizsi teplota,tim vysi rychlost[/QUOTE]
Chlape, ma smysl ti to vyvracet nebo bys byl radsi kdybychom ti to odkejvali?
(kdyz ponecham ten chladic) a pak taky cim nizsi teplota,tim vysi rychlost[/QUOTE]
Chlape, ma smysl ti to vyvracet nebo bys byl radsi kdybychom ti to odkejvali?
cool.user:ja sem chtel znam vas nazor a ne abys my rek to co chci:) to si muzu rict sam
Klingacikx:ano vsechno my fungule(hry) ale stejne bych jednou tu kartu taktoval az nebude stacit.tak proc ne ted ?ja v tom nevidim temner zadny rozdil ale klikdy mne opravte
a jinak vy nemate na grafce jine chladice ?? zadne jste si tam nedokupovaly ??
treba Klingacikx ty mas v popisu ze mas hd 4850 a kni accelero taktoval jsi ?
rek bych ze to je taky silna karta a pokud jsi netaktoval tak poc si kupujes jiny chladic?
a to same procesor,nataktovany s chladicem...
(Klingacikx:nebor to osobne bral jsem te jen jako priklad)
ja jsem pro rozumnou diskuzi umim priznat chyby ale chtel bych aby jste napsaly rozumny duvod
Klingacikx:ano vsechno my fungule(hry) ale stejne bych jednou tu kartu taktoval az nebude stacit.tak proc ne ted ?ja v tom nevidim temner zadny rozdil ale klikdy mne opravte
a jinak vy nemate na grafce jine chladice ?? zadne jste si tam nedokupovaly ??
treba Klingacikx ty mas v popisu ze mas hd 4850 a kni accelero taktoval jsi ?
rek bych ze to je taky silna karta a pokud jsi netaktoval tak poc si kupujes jiny chladic?
a to same procesor,nataktovany s chladicem...
(Klingacikx:nebor to osobne bral jsem te jen jako priklad)
ja jsem pro rozumnou diskuzi umim priznat chyby ale chtel bych aby jste napsaly rozumny duvod
Kopa ľudí mení chladič nie len pre zníženie alebo udržanie rozumnej teploty pri taktovaní. Niekto si ho proste kúpi kvôli zníženiu hluku.
K tvojej karte : teploty máš ešte rozumné, ale ako vidíš - dostupnosť (aj cenová) nového chladiča je biedna.
K tvojej karte : teploty máš ešte rozumné, ale ako vidíš - dostupnosť (aj cenová) nového chladiča je biedna.
Odpovím za Klingacikxe (snad se nebudu mýlit). Accelero se na ATI 48xx dává proto, že ref. chladič řve a chladí jakž takž. Osazením Accelera (za "pár" kaček) získáš mnohem nižší teploty a to potichu. To platí i v mém případě. Accelero jsem osazoval dlouho předtím, než jsem taktoval. Accelero udělá z dobré karty luxusní.
Ty chceš za každou cenu na tu kartu něco nacpat. Nic proti, ale ta karta zvládá chladit bez problémů už teď, tak počkej, až bude na trhu víc chladičů pro ní a za rozumnou cenu.
Ty chceš za každou cenu na tu kartu něco nacpat. Nic proti, ale ta karta zvládá chladit bez problémů už teď, tak počkej, až bude na trhu víc chladičů pro ní a za rozumnou cenu.
Je dobře větraná skříň? Máš kromě zdroje ještě nějaký outtake ventilátor? Zlepšení větrání ve skříni by taky mohlo snížit teploty.
Ještě dodatek k taktování: já osobně taktuju vše co jde a to nejen kvuli vyššímu výkonu (bez taktování bych mohl svoji sestavu už dávno vyhodit) ale tak nějak ze sportu. Takže fandim Sapinovi; zjisti si jak to lépe zchladit (např vyměnit pastu pod chladičem, zvednout otáčky, zlepšit větrání ve skříni atd..) a hurá do toho :thumb
Ještě dodatek k taktování: já osobně taktuju vše co jde a to nejen kvuli vyššímu výkonu (bez taktování bych mohl svoji sestavu už dávno vyhodit) ale tak nějak ze sportu. Takže fandim Sapinovi; zjisti si jak to lépe zchladit (např vyměnit pastu pod chladičem, zvednout otáčky, zlepšit větrání ve skříni atd..) a hurá do toho :thumb
v pohode
1. kupoval som chladič kvoli tomu lebo pôvodný bol hlučný, a vlastne to accelero mi zostalo ešte z X1950Pro
2.taktoval som, ale to len tak, aby som zistil aké má karta rezervy(dala by ešte viac, len to nepotrebujem, a pre každý 5. Mhz testovať stabilitu sa mi nechce.), procesor by som netaktoval keby nemal otvorený násobič lebo...Program RightMark CPU Clock Utility používam v rámci šetrenia energie a to nefunguje ak zdvihnem frekvenciu FSB, takže CPU mi skoro stále ide na 1Ghz pri 1V
kľudne napíš čo si o tom myslíš...
1. kupoval som chladič kvoli tomu lebo pôvodný bol hlučný, a vlastne to accelero mi zostalo ešte z X1950Pro
2.taktoval som, ale to len tak, aby som zistil aké má karta rezervy(dala by ešte viac, len to nepotrebujem, a pre každý 5. Mhz testovať stabilitu sa mi nechce.), procesor by som netaktoval keby nemal otvorený násobič lebo...Program RightMark CPU Clock Utility používam v rámci šetrenia energie a to nefunguje ak zdvihnem frekvenciu FSB, takže CPU mi skoro stále ide na 1Ghz pri 1V
kľudne napíš čo si o tom myslíš...
skrin mam chlazenou jeste dvema ventilatory mimo zdroj.budu s tim ale muset tak jako tak pockat protoze nebudu platit postovny z ni nevim odkud a navic pak bude vetsi vyber.jestly hd4850 je hlucna karta to nevim,ale gtx260 taky neni nijak poticha,a jak pisete ze to akcelero je za "par" kacek tak kdys sikovne prohledas internet tak je tam rozdil 200 kc coz si myslim zas tak hrozny neni. pak dale"Ty chceš za každou cenu na tu kartu něco nacpat"to neni pravda kdyz uz vim ze chladic je prakticky nedostupny tak o nej zatim usilovat nebudu
speedsnail:mas pravdu treba procesor jsem si taktoval az na podle mne "velka cisla" i kdyz jsem to pak musel vratit,protoze bych to neuchladil
Klingacikx:"Nataktovať to kľudne môžeš, časom zistíš, že je to zatiaľ zbytočné tak to dáš na defautné takty."nevim proc i kdyz to treba bude zbytecne kdyz to uchladim a nebudu nekde moc vysoko tak proc bych to snizoval?
jinak kdo mate v tomhle vetsi prehled nevite kdy budou chladice na gtx260 u nas ?
speedsnail:mas pravdu treba procesor jsem si taktoval az na podle mne "velka cisla" i kdyz jsem to pak musel vratit,protoze bych to neuchladil
Klingacikx:"Nataktovať to kľudne môžeš, časom zistíš, že je to zatiaľ zbytočné tak to dáš na defautné takty."nevim proc i kdyz to treba bude zbytecne kdyz to uchladim a nebudu nekde moc vysoko tak proc bych to snizoval?
jinak kdo mate v tomhle vetsi prehled nevite kdy budou chladice na gtx260 u nas ?
[QUOTE=sapin II;204503]Klingacikx:"Nataktovať to kľudne môžeš, časom zistíš, že je to zatiaľ zbytočné tak to dáš na defautné takty."nevim proc i kdyz to treba bude zbytecne kdyz to uchladim a nebudu nekde moc vysoko tak proc bych to snizoval? [/QUOTE]
:confused: možno zbytoče vyšia spotreba, teploty
:confused: možno zbytoče vyšia spotreba, teploty
no jo treba hluci dost ale gtx260 rozhodne taky
jo a nevi kdo to psal ale dal jsem ventilator u grafky na maximum (podle eva prescion ze 40 na 100) zmnena asi o 8 stupnu ale rev jak...
kdyz jsem to upravil tak jsem zjistil ze normalne vlastne gpu ventilator vubec neslisim ale ted je to jedene co slysim
jo a nevi kdo to psal ale dal jsem ventilator u grafky na maximum (podle eva prescion ze 40 na 100) zmnena asi o 8 stupnu ale rev jak...
kdyz jsem to upravil tak jsem zjistil ze normalne vlastne gpu ventilator vubec neslisim ale ted je to jedene co slysim
a jeste kdyz uz jsme zacali s tim taktovanim:kdyz taktuju staci pro otestovani pustit hru a zjistit jestli tam nejsou artefakty ? nebo jeste neco navic
prebehúť to 3DMarkom a zahrať zopár hier poprípade pustiť program ktorý zaťaží grafiku na úpné maximum
Jedna hra nestačí, v jednej hre môže byť všetko v pohode a v druhej môže spadnúť celý systém
Jedna hra nestačí, v jednej hre môže byť všetko v pohode a v druhej môže spadnúť celý systém
a sory jeste sen ma neco zapomnel,o kolik to muzu max. zvedat?cet sem nekde ze idealni je kolem 20 (je jedno jestli pamnet nebo frekvenci jadra ) ale zajima mne i nazor tady
dik tohle uz je vazne posledni dotaz pak nebudu prudit
dik tohle uz je vazne posledni dotaz pak nebudu prudit
Tak v prvom rade si pozri na nete na aké takty sa podarilo tú kartu dostať inými užívateľmi.
Ja by som tipol na jadro tak 720-750, shadery 1500, pamäte 2300-2400 ef.
Prvé zvyšovanie daj kľudne aj o 50Mhz, potom 20Mhz a postupne to znižuj.
ale nedvíhaj frekvencie naraz na všetkom ale postupne
Ja by som tipol na jadro tak 720-750, shadery 1500, pamäte 2300-2400 ef.
Prvé zvyšovanie daj kľudne aj o 50Mhz, potom 20Mhz a postupne to znižuj.
ale nedvíhaj frekvencie naraz na všetkom ale postupne
tak,nejak sem si s tim pohral a vysledky takoveto:
takt jadra z 576 na 676
shadery 1457
pamnet jsem zatim nechal udelam ji az zitra
ale nechapu proc jsem se nemohl dostat pres 700,kdykoly jsem tuto hranici prekrocil,nenasel jsem stabilitu,proc? proc se nemuzu dostat jeste vys ? teplota okolo 60(v zatezi)
takt jadra z 576 na 676
shadery 1457
pamnet jsem zatim nechal udelam ji az zitra
ale nechapu proc jsem se nemohl dostat pres 700,kdykoly jsem tuto hranici prekrocil,nenasel jsem stabilitu,proc? proc se nemuzu dostat jeste vys ? teplota okolo 60(v zatezi)