Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Komponenty na ztiseni

Tommula (232)|11.1.2009 10:10
zdravim kluci, vim ze toho tady bylo napsano uz mraky, a poctive jsem vyhledaval a procital recenze,nazory a prispevky,ale jak se rika dvakrat mer jednou rez...

Necekane, ztlumuji PC, jen se chci ujistit ze sem envybral spatne a ze bude opravdu tichy...
Zdroj Corsair VX450
Case CM Elite 330
do case misto toho ventilatoru co tam je chci dat Noctua S12 -1200

jeste sem dumal nad vymenou Freezra za SCYTHE SCNJ-2000 Ninja 2 ale nevim zda to ma vyznam?!

A taky me napadla nejaka nalepovaci ztisovaci sada..

Diky
meeee (1110)|11.1.2009 10:25
VX450 - OK

CM E330 - ne, měkké plechy, vibruje

S12-1200 - pouze v případě že chceš do skříně řezat nebo vybereš takovou, která nemá husté síto přes které by musela ta S12 foukat, jinak nemá význam a lepší je P12-1300 zregulovaná ULNA

Freezer - mně chladí v klidu E6700@3.2GHz@1.36V na 37 stupňů (jádra) v klidu kolem 600 rpm, v zátěži se taky nijak extra nerozfouká (//slyším ho akorát když žhavím CPU třeba OCCT, pak jdou teploty na 53 stupňů, což mi taky přijde v pohodě), za běžného provozu rozhodně neruší, moc nechápu procpávání dražších chladičů všude za každou cenu, smysl to má při hodně vysokým OC.

Ztišovací sada - Akasa AK-PAX2 je docela v pohodě.
Tommula (232)|11.1.2009 10:41
[QUOTE=meeee;205218]VX450 - OK

CM E330 - ne, měkké plechy, vibruje

S12-1200 - pouze v případě že chceš do skříně řezat nebo vybereš takovou, která nemá husté síto přes které by musela ta S12 foukat, jinak nemá význam a lepší je P12-1300 zregulovaná ULNA

Ztišovací sada - Akasa AK-PAX2
.....[/QUOTE]

Tu bednu musim poridit takovou,jednak kvuli penezum a je to jedina kterou mi vzhledove schvalila draha polovicka :D a nez se s ni hadat.. Co jsem cetl ma meke bocnice,jinak je to celkem uchazejici... Chtel sem CM 332 ale ta neprosla :( ale verim ze co do tvrdosti to bude to same..

S12-1200 nemam v planu rezat do case.. jen v te CM330 je ten zadni fan hlucny tak jen na vymenu.. takze asi teda pujdu do P12 diky :)

k Te ztisovaci sade, tady na tu akasu sem se dival,ale spis na AK-PAX-1 jen to jeste zvazuju zda to ma smysl nebo ee ..

No aspon ze s tim zdrojem neudelam chybu :rolleyes:
meeee (1110)|11.1.2009 11:11
[QUOTE=Tommula;205222]k Te ztisovaci sade, tady na tu akasu sem se dival,ale spis na AK-PAX-1 jen to jeste zvazuju zda to ma smysl nebo ee ..[/QUOTE]
Do CM E330 smysl určitě má, mám to tak a ty bočnice to aspoň trochu vyztuží (//a samozřejmě i něco pohltí). Té PAX1 bude na vystlání málo, chce to nacpat ji všude kde to jde.
Rozdíl mezi PAX1 a PAX2 je jenom v tom množství.
PAX2_1.jpg PAX2_2.jpg
Tommula (232)|11.1.2009 12:12
ja vim, jen si rikam stejne bych to vycpal jen spodek,vrch, a bocnice, predek a zadek je kvuli vzduchu blbost ne? jo a jeste jedna vec, proc vlastne ta noctua P12 je lepsi nez S12? nemela by ta S12 byt tizsi? sice s mensim proudenim vzduchu... ?!

jo uz koukam na obrazky, no heezky vycpane.. ale to bdue asi az druha faze pokud nepomuzou vymeny vetraku a zdroje k me spokojenosti.. :)

Nekde zas pisou ze s pouzitim te ztisovaci hmoty se pro zmenu zvedne teplota ve skrini tim i otacky ventilatoru a tim i hluk, jest tomu tak? nebo to plati spis u takovych tech domacich pokusu s kobercem nebo karimatkou? :)
meeee (1110)|11.1.2009 12:19
Ale i v předu a vzadu se ti od bočnic zvuk odráží.;)

A ano, S12 bude tišší, ale přes tu mřížku prakticky skoro nic neprotlačí. To mu fakt přijde jako vyhozený peníze. P12 ale s ULNA adapérem (ten je v balení, stáhne ji na ca 900rpm) je taky hodně tichá a pořád protlačí vzduchu poměrně dost.

Pak je tu ještě jako varianta třeba Nexus D12SL-12, kerý je podstatně levnější a po lehkém zregulování taky skoro neslyšný při poměrně slušném průtoku.

//no, teploty na CPU jsem postnul už nahoře, s tou ztišovací hmotou to zvednutí teplot není tak hrozné jak se píše, zvlášť když ucpeš i díry které jinak narušují airflow ;)
Deee-aN (3834)|11.1.2009 12:22
P12 má tvar lopatek lepší pro protlačování vzduchu skrz překážky (perforace, žebra pasivů,...), vytváří o dost vyšší tzv. statický tlak. S hlučností na tom budou podobně - v těchhle úrovních rozdíl příliš nepoznáš. S12 je dobrá jako intake nebo k přímému ofuku něčeho.

EDIT: no jo no, zase pomalej... :-(
Tommula (232)|11.1.2009 12:48
jo tak uz tomu zhruba rozumim... no muism vzit to noctuu, jiny v nabidce v shopu z ktereho to MUSIM vzit nemaji..
Neivm zda jsem to zminil ten ventilator bude jen vzadu, do predu zadny davat nebudu,budu spolehat na to ze se tam ten vzduch nejak dostane :)

Asi pujdu do te S12.. pokud ma byt o malinko tizsi, predpokladam ze ta pujde taky zregulovat aby byla uplne ticha.. myslim ze velky vykon protlaceni vzduchu z case nebude potreba na te zadni strane case..

Jo jeste jedna vec, necham tam asi toho Freezra, jen jak ma byt otoceny? podle obrazku na netu tusim ze asi vrtula k predni casti case, aby nasaval zepredu vzduch prohnal to zebrovanim a zadni ventilator to odsal ven?!
meeee (1110)|11.1.2009 12:52
[QUOTE=Tommula;205274]
Asi pujdu do te S12.. pokud ma byt o malinko tizsi, predpokladam ze ta pujde taky zregulovat aby byla uplne ticha.. myslim ze velky vykon protlaceni vzduchu z case nebude potreba na te zadni strane case..
[/QUOTE]
No, vzhledem k tomu, že jinak bude odtahovat vzduch jenom ten zdroj, kterej točí nízký otáčky, tak bych tam fakt fouknul tu P12, ale dál už ti ji cpát nebudu. :)

[QUOTE=Tommula;205274]
Jo jeste jedna vec, necham tam asi toho Freezra, jen jak ma byt otoceny? podle obrazku na netu tusim ze asi vrtula k predni casti case, aby nasaval zepredu vzduch prohnal to zebrovanim a zadni ventilator to odsal ven?![/QUOTE]
Ano, ať to žene na ten odsávací.
Deee-aN (3834)|11.1.2009 12:53
[quote=Tommula;205274]
Jo jeste jedna vec, necham tam asi toho Freezra, jen jak ma byt otoceny? podle obrazku na netu tusim ze asi vrtula k predni casti case, aby nasaval zepredu vzduch prohnal to zebrovanim a zadni ventilator to odsal ven?![/quote]
Ano. Tak.
Někde na rámečku fanu budou dvě šipky. Jedna ukazuje kam se točí vrtule, druhá kam fouká vzduch.
Tommula (232)|11.1.2009 12:55
hehe toho freezra tam mam uz pul roku a nikdy sem si ho neprohlizel a navic ho mam blbe otoceneho :D ventilator ke grafice a zebra ke zdroji :notsure

no az bude case a zdroj tak se to predela ;)

Jeste k tomu Case.. vyloupat zbytecne krytky mechanik ? nemyslim ty cerne perforovane z cela ale ty sede kovove co jsou primo na case. (kvuli vzduchu?)
Deee-aN (3834)|11.1.2009 13:08
[quote=Tommula;205282]hehe toho freezra tam mam uz pul roku a nikdy sem si ho neprohlizel a navic ho mam blbe otoceneho :D ventilator ke grafice a zebra ke zdroji :notsure

Jeste k tomu Case.. vyloupat zbytecne krytky mechanik ? nemyslim ty cerne perforovane z cela ale ty sede kovove co jsou primo na case. (kvuli vzduchu?)[/quote]
Ta pootočená orientace až zas tak moc nevadí, jen si hřeješ víc zdroj.
Jestli nebudeš dávat intake, klidně je vylámej.
meeee (1110)|11.1.2009 13:19
[QUOTE=Deee-aN;205288]Jestli nebudeš dávat intake, klidně je vylámej.[/QUOTE]
No, já je vylámal a místo nich hodil zvenku lepenku a zevnitř tu tlumící hmotu abych to utěsnil a hnal vzduch dovnitř jenom spodem. I při variantě bez intake bych to vedl tak jak to mám kvůli airflow.
p?edek.jpg
Tommula (232)|11.1.2009 15:42
uvidime az poridim vsechny casti a dam to dokupy jak se to bude chovat :) kazdopadne diky :)

momentalne sem preinstaloval win a hlasi mi outlook express chybu pri zavirani :( SP3 mam, nevim co se mu nelibi :( chjo..
Tommula (232)|12.1.2009 15:07
Chlapi jeste jeden dotaz... verim ze konstrukce bude bedny CM elite 330 a 332 stejne nebo je v nich nejaky rozdil krom predniho panelu?
Ktera se vam libi vic? vedu doma boj ktera je hezci, mam na vyber bud z elite 330 all in black nebo z elite 332.

Zajimal by me nazor nezaujatych :D

nebo je v nich nejaky rozdil?
http://pcshop.com.ua/imag/info/01744.jpg
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Diky
Deee-aN (3834)|12.1.2009 15:59
IMHO jsou úplně stejné. Podle popisů na Alfě určitě.
Tommula (232)|12.1.2009 16:30
a ktera se ti zamlouva vic? :)
Deee-aN (3834)|12.1.2009 16:36
Kdybych si musel vybrat z těch dvou, vezmu tu černou. Ty "stříbrné" plasty dost často vypadají jak kazeťák od Vietnamců.
Tommula (232)|12.1.2009 16:41
ok tak se potvrzuje muj nazor, vemu tu cernou a bude :) no jiny vyber nemam :( :)