Jak udělat z ATA/IDE 2.5" externí disk
Rozbil se mi notebook a potřeboval bych z něj dostat data. Napadlo mě že bych ho mohl používat jako externí harddisk. Je nějaká možnost jak to udělat, nejlepší by bylo asi přes USB. Děkuji za odpovědi.
Napájecí kabel aji USB kabel by měli být v balení s boxem. A jestli ho budeš potřebovat, tak to záleží na tom jaký má disk příkon. ;) Z USB je maximum 2,5W.
V případě 7.200 disků (což byl ku příkladu můj případ) je nutné použít i druhý kabel pro napájení. To je realizováno stejně jako přenos a to přes USB. Takže v nejhorším možném případě použijete dva USB porty.
tento thread me velice zaujal, muze te mi toto tema vic priblizit? Znamena to, ze si muzu z tradicniho interniho disku v PC udelat disk externi a pripojovat jej pomoci USB?diky za priblizeni teto problematiky
[QUOTE=xstreetfighter;207863]tento thread me velice zaujal, muze te mi toto tema vic priblizit? Znamena to, ze si muzu z tradicniho interniho disku v PC udelat disk externi a pripojovat jej pomoci USB?diky za priblizeni teto problematiky[/QUOTE]
jo, jen rychlost čtení a zápisu se dekgraduje na nějakých 32mbs z 60-100mbs
jo, jen rychlost čtení a zápisu se dekgraduje na nějakých 32mbs z 60-100mbs
Ne u všech 7200 disků je potřeba použít i napájecí kabel. ;) Mám takový disk v boxu a tomu stačí jen datový kabel. ;)
xstreetfighter: přesně tak. já to tak mám u dvou disků. je to tak možné udělat jak u 2,5 tak u 3,5 disků. jen jak napsal matyyy tak se jeho rychlost rovná rychlosti USB.
xstreetfighter: přesně tak. já to tak mám u dvou disků. je to tak možné udělat jak u 2,5 tak u 3,5 disků. jen jak napsal matyyy tak se jeho rychlost rovná rychlosti USB.
no a ten box je predpokladam na to uzpusobenej, ze? Takze to funguje neco jako "vytazenej" suplik akorat ten vystupni kabel je jako kdyby z PATA na USB?
Uvnitř boxu zastrčíš ten HDD do "zástrčky" (nevím jak jinak to nazvat, ale jestli výš do čeho se zastrkává HDD do notebooku tak to) + je tam ještě plošňák, který v podstatě funguje jako redukce. A do boxu zastrčíš USB kabel. Většinou mini USB a v podstatě to může být kabel klidně i od MP3 přehrávače.