Poradte graficku kartu,prosim
Zdravim,
idem robit novu zostavu a mam dilemu v grafickej karte.Ide mi o to aku vybrat ak berem ohlad na svoj monitor ktory ma maximalne rozlisenie 1280*1024 aby som nekupil nejaku ktoru nevyuzijem na full a tym nestratil peniaze.Na ploche mam najvacsie cize 1280*1024 v hrach si vyberam podla zanru a narokov hry .Normalne od 800*600 po ten maximum 1280*1024.Terajsia graficka karta ktoru mam je Asus EN8800Gt 512mb.Zmenil by som ju asi na nasledovne:
Nvidia cip:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ati cip:
Prosim mohli by ste mi poradit ktoru z uvedenych kariet by ste doporucili ?Ktoru z nich by som vyuzil na maximum jak pri beznej prace s pocitacom tak pri hrani high end hrach?
Dakujem
idem robit novu zostavu a mam dilemu v grafickej karte.Ide mi o to aku vybrat ak berem ohlad na svoj monitor ktory ma maximalne rozlisenie 1280*1024 aby som nekupil nejaku ktoru nevyuzijem na full a tym nestratil peniaze.Na ploche mam najvacsie cize 1280*1024 v hrach si vyberam podla zanru a narokov hry .Normalne od 800*600 po ten maximum 1280*1024.Terajsia graficka karta ktoru mam je Asus EN8800Gt 512mb.Zmenil by som ju asi na nasledovne:
Nvidia cip:
Ati cip:
Prosim mohli by ste mi poradit ktoru z uvedenych kariet by ste doporucili ?Ktoru z nich by som vyuzil na maximum jak pri beznej prace s pocitacom tak pri hrani high end hrach?
Dakujem
pripada mi ze napr 4870 je mrhani penezma na rozliseni 1280*1024...zbytek sestavy sis naordinoval jak? co hrajes za hry?
No proti 8800GT kterou má teď nebude HD4850 nijak zásadně rychlejší. Aby to mělo smysl, viděl bych to spíš na GTX260/HD4870 které jsou ted ale nevýhodně drahé.. :(
Taky by mě zajímal zbytek sestavy, jestli neni úzké hrdlo někde jinde.
Taky by mě zajímal zbytek sestavy, jestli neni úzké hrdlo někde jinde.
Dakujem za odpovede.
Zbytok zostavy bude na 99% nasledovny:
RAM
Procesor
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (9450 je asi překlep v titulce alzy)
HDD
Zdroj
Zakladna doska
Tiez rozmyslam nad GTX260 alebo HD4870
Hry vacsinou co vyjde,najdu sa aj stare hry ako dune2000:D.Ale tak co teraz vychadza alebo vyslo v roku 2008.
Zbytok zostavy bude na 99% nasledovny:
RAM
Procesor
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (9450 je asi překlep v titulce alzy)
HDD
Zdroj
Zakladna doska
Tiez rozmyslam nad GTX260 alebo HD4870
Hry vacsinou co vyjde,najdu sa aj stare hry ako dune2000:D.Ale tak co teraz vychadza alebo vyslo v roku 2008.
Desku vem radči Gigabyte P43/P45 DS3.Zdroj Corsair HX520W.Vga bych volil GTX260 216SP a nejlépe 55nm,ale ještě nejsou skladem.Ale 65nm podává taky velmi dobrý výkon.Víš o tom,že,aby jsi využil 8GB ram musíš mít 64b systém a programy které s nima dokážou pracovat?
Ty, hele,Sttyx a proč už to nepostavíš rovnou na Gigabyte GA-EX58-DS4 + Intel Core i7-920? Cenově to vyjde skoro na stejno. (jenom úvaha, tak prosím nekamenovat:notsure)
Jinak opět mr. SamecP....good job.
Jinak opět mr. SamecP....good job.
Naprosto souhlasim se fanynek-em. V dnešní době kdy Q9400 stojí víc než Core i7 a navíc nehodláš šetřit ani na desce a ram, myslim že nová 1366 platforma bude vhodnější.
A nebo se uskromnit, vzít nějaké C2D E5200/8400, P43 desku a 4Gb ram.
BTW nedokážu si představit že by se v sestavě za cca 30k nenašlo 5tisíc na slušnej 22" Wide monitor.
A nebo se uskromnit, vzít nějaké C2D E5200/8400, P43 desku a 4Gb ram.
BTW nedokážu si představit že by se v sestavě za cca 30k nenašlo 5tisíc na slušnej 22" Wide monitor.
Takže by to mohlo vypadat takhle se všim všudy + GTX 260 216SP (teď nejsou skladem,takže neni v košíku).cena cca 6500Kč.
EDIT: Deska stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT: Deska stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=SamecP;208088]Takže by to mohlo vypadat takhle se všim všudy + GTX 260 216SP (teď nejsou skladem,takže neni v košíku).cena cca 6500Kč.
EDIT: Deska stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
No, to je jiný kafe. Teď se mi to zamlouvá daleko víc a je to sestava nadneseně řečeno "s vizí do budoucna".:D
/kurňa nepustí mě to na RB pro tebe/
EDIT: Deska stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
No, to je jiný kafe. Teď se mi to zamlouvá daleko víc a je to sestava nadneseně řečeno "s vizí do budoucna".:D
/kurňa nepustí mě to na RB pro tebe/
pekna zostava ,este vediet ci pockat kym pridu karty na sklad a potom nakupovat alebo kupit vsetko teraz a pockat na kartu .
neviete kedy by mali tie 55tky objavit v obchodoch?
A ake su skusenosti z alfou cz na slovensku vsetko v pohode?
neviete kedy by mali tie 55tky objavit v obchodoch?
A ake su skusenosti z alfou cz na slovensku vsetko v pohode?
Skvela praca SamecP.Dakujem vsetkym.
Chcem sa opytat presne to iste ako doddo kedy by mali dojst 55nm-ky ?
Chcem sa opytat presne to iste ako doddo kedy by mali dojst 55nm-ky ?
[QUOTE=doddo;208370]
A ake su skusenosti z alfou cz na slovensku vsetko v pohode?[/QUOTE]
posledne som si od nich objednával skrinku, objednával som v pondelok ráno a v utorok som ju už mal doma.
A ake su skusenosti z alfou cz na slovensku vsetko v pohode?[/QUOTE]
posledne som si od nich objednával skrinku, objednával som v pondelok ráno a v utorok som ju už mal doma.