Windows 7 Beta, RC, RTM
[QUOTE=Dojigiri;270321]Hmm to je teda divný, v tom případě se zdá, že asi skutečně nainstaloval boot loader až na ten 2. disk, když byl vybranej jako k instalaci (akorát mi neni jasný, jak se mohla vůbec dokončit instalace, protože po restartu by se měla normálně spustit zase ta Vista - nebo jsi asi pro dokončení instalace už musel přehodit pořadí disků?)
Teď jsem teda ještě našel, že by to i mohlo jít spustit přímo z boot loaderu Vist (nebo osobně bych disky přehodil natrvalo a pokusil se spíš nakonfigurovat to, aby z loaderu Win7 šly spustit Visty - disk s Vistama by tak zůstal netknutej), mohlo by se to možná podařit následujícíma příkazama (napsal jsem to pro startování Visty z Win7, jinak to napsat opačně) - zdá se, že boot loader Visty a Win7 by měl umět spustit to správně:
[code]
Bcdedit /create {vista} /d "Windows Vista" /application osloader // název systému pro výběr
Bcdedit /set {vista} device partition=D: // partition kde vidí Win7 Vistu
Bcdedit /set {vista} path \Windows\system32\winload.exe // cesta k loaderu Visty
Bcdedit /set {vista} osdevice partition=C: // písmeno, pod kterým se má startovat Vista - důležité aby startovala z C: !!!!
Bcdedit /set {vista} systemroot \Windows // název složky Windows Visty
Bcdedit /displayorder {vista} /addlast // pořadí - Vista na konec
[/code]
případně si pod Vistou předtím spustit "bcdedit" bez parametrů a upravit parametry výše patřičným způsobem podle toho jak je boot pro Vistu aktuálně nastavenej.
Mělo by jít provést i opačným způsobem, tj. startovat z Visty Win7, pak by bylo třeba příkazy patřičně upravit a do boot loaderu Visty přidat naopak položku pro Win7.
// EDIT: ještě jsem teď zjistil, že za "bcdedit /create ..." by se ještě na konec asi měly přidat parametry "/application osloader" (bez tohohle by to bylo pro starší systémy založený na technologii ntldr, jako je např Win XP), tak jak jsem to upravil výše. (pokud už zkoušíš a máš položku vytvořenou, tak buď jí smaž příkazem "bcdedit /delete {vista}" anebo vytvoř další a pojmenuj jí nějakým jiným identifikátorem, např. {vista2} apod.)[/QUOTE]
Hned při prvním vypíše chybu.
Btw, nějaký tip na free software v češtině s mořností stříhání, slepování videa, přimíchávání hudební stopy ap. běžící pod 7?
Edit: OO 3.1 funguje, alespoň teda writer ;)
Teď jsem teda ještě našel, že by to i mohlo jít spustit přímo z boot loaderu Vist (nebo osobně bych disky přehodil natrvalo a pokusil se spíš nakonfigurovat to, aby z loaderu Win7 šly spustit Visty - disk s Vistama by tak zůstal netknutej), mohlo by se to možná podařit následujícíma příkazama (napsal jsem to pro startování Visty z Win7, jinak to napsat opačně) - zdá se, že boot loader Visty a Win7 by měl umět spustit to správně:
[code]
Bcdedit /create {vista} /d "Windows Vista" /application osloader // název systému pro výběr
Bcdedit /set {vista} device partition=D: // partition kde vidí Win7 Vistu
Bcdedit /set {vista} path \Windows\system32\winload.exe // cesta k loaderu Visty
Bcdedit /set {vista} osdevice partition=C: // písmeno, pod kterým se má startovat Vista - důležité aby startovala z C: !!!!
Bcdedit /set {vista} systemroot \Windows // název složky Windows Visty
Bcdedit /displayorder {vista} /addlast // pořadí - Vista na konec
[/code]
případně si pod Vistou předtím spustit "bcdedit" bez parametrů a upravit parametry výše patřičným způsobem podle toho jak je boot pro Vistu aktuálně nastavenej.
Mělo by jít provést i opačným způsobem, tj. startovat z Visty Win7, pak by bylo třeba příkazy patřičně upravit a do boot loaderu Visty přidat naopak položku pro Win7.
// EDIT: ještě jsem teď zjistil, že za "bcdedit /create ..." by se ještě na konec asi měly přidat parametry "/application osloader" (bez tohohle by to bylo pro starší systémy založený na technologii ntldr, jako je např Win XP), tak jak jsem to upravil výše. (pokud už zkoušíš a máš položku vytvořenou, tak buď jí smaž příkazem "bcdedit /delete {vista}" anebo vytvoř další a pojmenuj jí nějakým jiným identifikátorem, např. {vista2} apod.)[/QUOTE]
Hned při prvním vypíše chybu.
Btw, nějaký tip na free software v češtině s mořností stříhání, slepování videa, přimíchávání hudební stopy ap. běžící pod 7?
Edit: OO 3.1 funguje, alespoň teda writer ;)
[CODE]C:\Users\Mech13>bcdedit /? ID
IDENTIFIKÁTORY
Mnohé z příkazů Bcdedit vyžadují identifikátory. Identifikátor jednoznačně
určuje položky obsažené v úložišti. Identifikátor má tvar globálně
jedinečného identifikátoru, neboli identifikátoru GUID. Identifikátor GUID má
následující formát, ve kterém každý znak x představuje šestnáctkovou číslici.
{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}
Příklad:
{d2b69192-8f14-11da-a31f-ea816ab185e9}
Umístění pomlček (-) a složených závorek na začátku a na konci identifikátoru
GUID je povinné.
Několik položek lze určit pomocí známých identifikátorů. Pokud má položka
známý identifikátor, zobrazí ji příkaz BCDedit ve výstupu, není-li použit
parametr /v. Další informace získáte spuštěním příkazu bcdedit /? /v.
Mezi známé identifikátory patří:
{bootmgr} Určuje položku správce spouštění systému Windows.
{fwbootmgr} Určuje položku správce spouštění firmwaru,
zvláště v systémech s implementovanou specifikací
rozhraní EFI (Extensible Firmware Interface).
{memdiag} Určuje položku aplikace pro diagnostiku paměti.
{ntldr} Určuje zavaděč operačního systému (Ntldr), který
lze použít při spuštění operačních systémů
starších než Windows Vista.
{current} Určuje virtuální identifikátor, který odpovídá
spouštěcí položce operačního systému pro operační
systém, který je právě spuštěn.
{default} Určuje virtuální identifikátor, který odpovídá
položce výchozí aplikace správce spouštění.
{ramdiskoptions} Obsahuje další parametry požadované správcem
spouštění pro zařízení s disky RAM.
{dbgsettings} Obsahuje globální nastavení spouštěcí aplikace,
které může zdědit libovolná položka spouštěcí
aplikace.
{emssettings} Obsahuje globální nastavení služby pro nouzovou
správu, které může zdědit libovolná položka
spouštěcí aplikace.
{badmemory} Obsahuje globální seznam chyb paměti RAM, které
může zdědit libovolná položka spouštěcí aplikace.
{globalsettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, které by
měly zdědit všechny položky spouštěcí
aplikace.
{bootloadersettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, která by
měly zdědit všechny položky spouštěcí aplikace
zavaděče systému Windows.
{resumeloadersettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, která by
obnovení systému Windows z režimu hibernace.
{hypervisorsettings} Obsahuje nastavení hypervisoru, které může
zdědit libovolná položka zavaděče operačního
systému.[/CODE]
EDIT: mrkni co tam mas na sedmickach za moznosti
pripadne mrkni na bcdedit /? create
IDENTIFIKÁTORY
Mnohé z příkazů Bcdedit vyžadují identifikátory. Identifikátor jednoznačně
určuje položky obsažené v úložišti. Identifikátor má tvar globálně
jedinečného identifikátoru, neboli identifikátoru GUID. Identifikátor GUID má
následující formát, ve kterém každý znak x představuje šestnáctkovou číslici.
{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}
Příklad:
{d2b69192-8f14-11da-a31f-ea816ab185e9}
Umístění pomlček (-) a složených závorek na začátku a na konci identifikátoru
GUID je povinné.
Několik položek lze určit pomocí známých identifikátorů. Pokud má položka
známý identifikátor, zobrazí ji příkaz BCDedit ve výstupu, není-li použit
parametr /v. Další informace získáte spuštěním příkazu bcdedit /? /v.
Mezi známé identifikátory patří:
{bootmgr} Určuje položku správce spouštění systému Windows.
{fwbootmgr} Určuje položku správce spouštění firmwaru,
zvláště v systémech s implementovanou specifikací
rozhraní EFI (Extensible Firmware Interface).
{memdiag} Určuje položku aplikace pro diagnostiku paměti.
{ntldr} Určuje zavaděč operačního systému (Ntldr), který
lze použít při spuštění operačních systémů
starších než Windows Vista.
{current} Určuje virtuální identifikátor, který odpovídá
spouštěcí položce operačního systému pro operační
systém, který je právě spuštěn.
{default} Určuje virtuální identifikátor, který odpovídá
položce výchozí aplikace správce spouštění.
{ramdiskoptions} Obsahuje další parametry požadované správcem
spouštění pro zařízení s disky RAM.
{dbgsettings} Obsahuje globální nastavení spouštěcí aplikace,
které může zdědit libovolná položka spouštěcí
aplikace.
{emssettings} Obsahuje globální nastavení služby pro nouzovou
správu, které může zdědit libovolná položka
spouštěcí aplikace.
{badmemory} Obsahuje globální seznam chyb paměti RAM, které
může zdědit libovolná položka spouštěcí aplikace.
{globalsettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, které by
měly zdědit všechny položky spouštěcí
aplikace.
{bootloadersettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, která by
zavaděče systému Windows.
{resumeloadersettings} Obsahuje kolekci globálních nastavení, která by
obnovení systému Windows z režimu hibernace.
{hypervisorsettings} Obsahuje nastavení hypervisoru, které může
zdědit libovolná položka zavaděče operačního
systému.[/CODE]
EDIT: mrkni co tam mas na sedmickach za moznosti
pripadne mrkni na bcdedit /? create
je v tech leakach ted docela zmatek, kazdy jiny MD5 nebo SH1...
co jsem tak nahodou narazil:
7600.16384 Pre-final
7600.16385 RTM final
7600.16386 Comercial
ale kdo vi jakou to muze mit vahu, mozna jen nejaky pubertacky strileni od pasu... mozna duveryhodne info... nwm
EDIT: takze na 7600.16385 to bude chtit asi chvilku pockat... to co leaknulo neni originalni iso ale jen obsah DVD... z ktereho pak koluji ruzne sestavene bootovaci DVD... proste chaos. viz:
Update: x86 has been leaked and its authenticity has been confirmed. Original leaker says that RTM will come next week. This has yet to be confirmed with any source.
Update 2: Fans have repacked the files into an .iso and leaked those as well. Since there are multiple versions leaked, it is not possible for us to track down and provide proper hashes.
original proste zatim neni, asi dost tech verzi bude fungovat ale kdo vi... bud bude potreba pockat na dalsi build nebo doufat ze jeste leakne originalni iso tohoto
7600.16384 Pre-final
7600.16385 RTM final
7600.16386 Comercial
ale kdo vi jakou to muze mit vahu, mozna jen nejaky pubertacky strileni od pasu... mozna duveryhodne info... nwm
EDIT: takze na 7600.16385 to bude chtit asi chvilku pockat... to co leaknulo neni originalni iso ale jen obsah DVD... z ktereho pak koluji ruzne sestavene bootovaci DVD... proste chaos. viz:
Update: x86 has been leaked and its authenticity has been confirmed. Original leaker says that RTM will come next week. This has yet to be confirmed with any source.
Update 2: Fans have repacked the files into an .iso and leaked those as well. Since there are multiple versions leaked, it is not possible for us to track down and provide proper hashes.
original proste zatim neni, asi dost tech verzi bude fungovat ale kdo vi... bud bude potreba pockat na dalsi build nebo doufat ze jeste leakne originalni iso tohoto
[QUOTE=Smeli;271408]Hned při prvním vypíše chybu.[/QUOTE]
hmm vida, bcdedit zase tak neznám a moc jsem s ním toho zatím nezkoušel. Myslel jsem si že tam jde napsat cokoliv. Tak si zkus vymyslet nějakej náhodnej GUID a ten použij místo identifikátoru. Dokonce na to existuje generátor :) http://www.somacon.com/p113.php
hmm vida, bcdedit zase tak neznám a moc jsem s ním toho zatím nezkoušel. Myslel jsem si že tam jde napsat cokoliv. Tak si zkus vymyslet nějakej náhodnej GUID a ten použij místo identifikátoru. Dokonce na to existuje generátor :) http://www.somacon.com/p113.php
Co to řešíte pls za problém? Už se v tom ztrácím.
Dualboot na jednom, nebo dvou discích? Že ze sedmiček nevidíš partišnu s Vistou? Že se ti po startu spouští automaticky 7, místo Vista, i když máš bootable disk s Vistou? :notsure
Dualboot na jednom, nebo dvou discích? Že ze sedmiček nevidíš partišnu s Vistou? Že se ti po startu spouští automaticky 7, místo Vista, i když máš bootable disk s Vistou? :notsure
ma dva fyzicky disky, na kazdem z nich je jeden samostatny operacni system a rad by z toho udelal dualboot aby nemusel vybirat bootovaci disk ale stacilo vybrat v boot manageru
(btw nema ta deska na F12 nejaky rychly boot menu?:notsure imho lepsi reseni nez prohazovat bootovani nebo resit dualboot)
(btw nema ta deska na F12 nejaky rychly boot menu?:notsure imho lepsi reseni nez prohazovat bootovani nebo resit dualboot)
[QUOTE=mech13;271813]ma dva fyzicky disky, na kazdem z nich je jeden samostatny operacni system a rad by z toho udelal dualboot aby nemusel vybirat bootovaci disk ale stacilo vybrat v boot manageru
(btw nema ta deska na F12 nejaky rychly boot menu?:notsure imho lepsi reseni nez prohazovat bootovani nebo resit dualboot)[/QUOTE]
Proč to celé řeším je moje drahá mama, která si jednou za měsíc dojde zaplatit účty nebo náhodou zapnout hudbu. A v okamžiku, kdy vidí něco neznamého, tak je oheň na střeše - tys mi zablokoval počítač, tos udělal schválně, já se to učit nebudu... ach, zatím má extra účet na win7 tak sem zvědav jak dlouho ji potrvá, nž zas příjde s nějakým "poučením".
Samozřejmě že má boot menu deska (z hlavy ale myslím, že tam možnost vybrat z kterého disku není, pouze z disku nějakého).
K bcdeditu - opět jako by mi chyběl malinký kousek mozku, který dává dohromady algoritmy tak, aby spolu pracovali. Tedy, prodle nápovědy sem zadal bcdedit /create /d "Windows Vista" /application osloader s příznivou odezvou. Jenže, vytvořené guid bylo stejné, jako bylo guid podle bcdeditu pro W7... :notsure
Asi to uzavřu tak, že prostě pojedu na sedmičkách a dokud nenarazím na něco, co budu potřebovat a co nepojede, tak skočím zpět.
Btw, co ten soft na úpravy videa (movie maker beta je děsně pomalý krám)?
(btw nema ta deska na F12 nejaky rychly boot menu?:notsure imho lepsi reseni nez prohazovat bootovani nebo resit dualboot)[/QUOTE]
Proč to celé řeším je moje drahá mama, která si jednou za měsíc dojde zaplatit účty nebo náhodou zapnout hudbu. A v okamžiku, kdy vidí něco neznamého, tak je oheň na střeše - tys mi zablokoval počítač, tos udělal schválně, já se to učit nebudu... ach, zatím má extra účet na win7 tak sem zvědav jak dlouho ji potrvá, nž zas příjde s nějakým "poučením".
Samozřejmě že má boot menu deska (z hlavy ale myslím, že tam možnost vybrat z kterého disku není, pouze z disku nějakého).
K bcdeditu - opět jako by mi chyběl malinký kousek mozku, který dává dohromady algoritmy tak, aby spolu pracovali. Tedy, prodle nápovědy sem zadal bcdedit /create /d "Windows Vista" /application osloader s příznivou odezvou. Jenže, vytvořené guid bylo stejné, jako bylo guid podle bcdeditu pro W7... :notsure
Asi to uzavřu tak, že prostě pojedu na sedmičkách a dokud nenarazím na něco, co budu potřebovat a co nepojede, tak skočím zpět.
Btw, co ten soft na úpravy videa (movie maker beta je děsně pomalý krám)?
Tohle co řešíte mi hlava nebere. :notsure Vždyť na tom nic není.
Když jsem nainstaloval Seven (už asi třikrát) na druhý disk (na prvním je Vista), tak se mi automaticky po POSTu zobrazí nabídka, který OS chci spustit a buďto jede dál ten, kterej mám v Konfiguraci systému/Spuštění počítače nastavený ako "výchozí", nebo si šipkou kliknu na 7 a je to. V Konfiguraci systému/Spuštění počítače (msconfig) si že jo nastavím, jak dlouho se mi ta nabídka výběru bude zobrazovat.
Sevny jsem instaloval s normálně připojenýma obouma diskama a z bootováním z inst. DVD (ne instalace z OS).
Stejně tak to fungovalo už XP vs. Vista. Prostě si Sedmičky (stejně jako dříve Vista) udělají zápis do MBR toho původníhp OS.
Když jsem nainstaloval Seven (už asi třikrát) na druhý disk (na prvním je Vista), tak se mi automaticky po POSTu zobrazí nabídka, který OS chci spustit a buďto jede dál ten, kterej mám v Konfiguraci systému/Spuštění počítače nastavený ako "výchozí", nebo si šipkou kliknu na 7 a je to. V Konfiguraci systému/Spuštění počítače (msconfig) si že jo nastavím, jak dlouho se mi ta nabídka výběru bude zobrazovat.
Sevny jsem instaloval s normálně připojenýma obouma diskama a z bootováním z inst. DVD (ne instalace z OS).
Stejně tak to fungovalo už XP vs. Vista. Prostě si Sedmičky (stejně jako dříve Vista) udělají zápis do MBR toho původníhp OS.
jj, ono to tak funguje jenze smeli uz ma nainstalovano na oba diskyt zvlast. proste kdyz instaloval sedmicky tak disk s vistama odpojil, aby mu ho to nahodou nepodelalo, takze se bootmanager nastavil samostatne - visty maji svuj na svem disku a sedmicky svuj na svem disku... a ted jak to bez reisntalu sedmicek dat do spravne podoby
:) Jj. Dík za vysvětlení. :thumb
Tak to je pak jasný, že to klasicky nepůjde. :notsure A přes boot menu to dělat nechce/nemůže, skrz mamču.
No, tak to si počkám, co vymyslíte, páč na tohle nejsu dostatečně zkušený a vzdělaný. :thumbdown
Tak to je pak jasný, že to klasicky nepůjde. :notsure A přes boot menu to dělat nechce/nemůže, skrz mamču.
No, tak to si počkám, co vymyslíte, páč na tohle nejsu dostatečně zkušený a vzdělaný. :thumbdown
Ty vaďo, Smeli, tak to máš asi rozbitý.:p
Co konkrétně s tím můžeš dělat?
Vidiíš z těch jednotlivých OS partišnu s tím druhým OS?
Dostaneš se k souborům toho druhýho OS? (Vista--->Seven / Seven--->Vista)
Jak to vypadá v tý záložce Spuštění počítače v nástroji Konfigurace systému (přes msconfig)? [SIZE="3"]
Vidíš tam oba dva OS?[/SIZE]
Co konkrétně s tím můžeš dělat?
Vidiíš z těch jednotlivých OS partišnu s tím druhým OS?
Dostaneš se k souborům toho druhýho OS? (Vista--->Seven / Seven--->Vista)
Jak to vypadá v tý záložce Spuštění počítače v nástroji Konfigurace systému (přes msconfig)? [SIZE="3"]
Vidíš tam oba dva OS?[/SIZE]
Ty jo, já ho killnu, můžu?
[QUOTE]Bylo nebylo, na mém PC se proháněli Visty. Fakčili dobře, už nějaký ten rok, ale objevení sedmiček mi nedalo spát a nakonec se se jal je otestovat. Protože mi nedostačovalo místo na disku, dokoupil sem druhý. V té době byly visty na starším disku rozděleném na c: a d:. Dokoupený disk byl rozdělen na dvě části, jedna i: a druhá k:. Při instalaci sedmiček viděli vše v pořádku, ovšem disky v pořadí i:, c:, d: a k:. Bohužel sem se na to nekoukal, zkouknul sem menovku a plácl sem systém. Jaké bylo překvapení, když sem v sedmičkách našel rozdělení disků jako c: (i), d: (c), e: (d) a k: -> v závorce jak to vidí visty. Už kapiš? Externím aplikacím bych se rád vyhnul, většinou s nima víc věcí poryju než napravím. A násilím měnit písmena jednotek nechci kvůli nainstalovaným aplikacím.[/QUOTE]
[QUOTE]Bylo nebylo, na mém PC se proháněli Visty. Fakčili dobře, už nějaký ten rok, ale objevení sedmiček mi nedalo spát a nakonec se se jal je otestovat. Protože mi nedostačovalo místo na disku, dokoupil sem druhý. V té době byly visty na starším disku rozděleném na c: a d:. Dokoupený disk byl rozdělen na dvě části, jedna i: a druhá k:. Při instalaci sedmiček viděli vše v pořádku, ovšem disky v pořadí i:, c:, d: a k:. Bohužel sem se na to nekoukal, zkouknul sem menovku a plácl sem systém. Jaké bylo překvapení, když sem v sedmičkách našel rozdělení disků jako c: (i), d: (c), e: (d) a k: -> v závorce jak to vidí visty. Už kapiš? Externím aplikacím bych se rád vyhnul, většinou s nima víc věcí poryju než napravím. A násilím měnit písmena jednotek nechci kvůli nainstalovaným aplikacím.[/QUOTE]
[QUOTE=Smeli;271991]Ty jo, já ho killnu, můžu?[/QUOTE]
:D:D:D To je ale logický, že si Sedmičky pojmenují disky podle sebe. Snad nechceš, aby si udělaly systémový disk s písmenem "Bž"? A pak dál si přiřadí písmena dle libosti a ty s tím nic nenaděláš. Po přepnutí do Vist máš zase Vistu na C: atd. Ne?
A ještě, než mě odděláš, tak se svěř: Jak to vypadá v tý záložce Spuštění počítače v nástroji Konfigurace systému (přes msconfig)?
Vidíš tam oba dva OS? (jak ve Vistě, tak v 7)
:D:D:D To je ale logický, že si Sedmičky pojmenují disky podle sebe. Snad nechceš, aby si udělaly systémový disk s písmenem "Bž"? A pak dál si přiřadí písmena dle libosti a ty s tím nic nenaděláš. Po přepnutí do Vist máš zase Vistu na C: atd. Ne?
A ještě, než mě odděláš, tak se svěř: Jak to vypadá v tý záložce Spuštění počítače v nástroji Konfigurace systému (přes msconfig)?
Vidíš tam oba dva OS? (jak ve Vistě, tak v 7)
[QUOTE=Smeli;271831]K bcdeditu - opět jako by mi chyběl malinký kousek mozku, který dává dohromady algoritmy tak, aby spolu pracovali. Tedy, prodle nápovědy sem zadal bcdedit /create /d "Windows Vista" /application osloader s příznivou odezvou. Jenže, vytvořené guid bylo stejné, jako bylo guid podle bcdeditu pro W7... :notsure[/QUOTE]
Hmm, to bys pak měnil asi parametry pro to Win7 :notsure ... jediný co bys teda moh ještě zkusit by bylo zadat jinej GUID (aby ho pro tu položku použil) třeba vygenerovanej pomocí toho odkazu kterej jsem dával (anebo třeba jenom změnit jednu číslici v GUID pro Win 7 ... anebo spustit "bcdedit" na Vistě a použít ten, kterej je tam pro Vistu). A zadat ho při tom create (je to nepovinnej parametr, takže by ho měl vzít, pokud ho zadáš). A pak ho samozřejmě použít i v těch ostatních příkazech (místo toho {vista}) aby se měnila odpovídající položka. Ale sám jsem to jak říkám nikdy nezkoušel, takže to byl jenom nápad, jak by to možná mohlo jít udělat (a samotnýho by mě zajímalo jestli to půjde :) ).
Hmm, to bys pak měnil asi parametry pro to Win7 :notsure ... jediný co bys teda moh ještě zkusit by bylo zadat jinej GUID (aby ho pro tu položku použil) třeba vygenerovanej pomocí toho odkazu kterej jsem dával (anebo třeba jenom změnit jednu číslici v GUID pro Win 7 ... anebo spustit "bcdedit" na Vistě a použít ten, kterej je tam pro Vistu). A zadat ho při tom create (je to nepovinnej parametr, takže by ho měl vzít, pokud ho zadáš). A pak ho samozřejmě použít i v těch ostatních příkazech (místo toho {vista}) aby se měnila odpovídající položka. Ale sám jsem to jak říkám nikdy nezkoušel, takže to byl jenom nápad, jak by to možná mohlo jít udělat (a samotnýho by mě zajímalo jestli to půjde :) ).
Hele, já už su chodící mrtvola, takže se blbě ptát můžu, ale ty by sis ze Smeliho pokusnýho králíka dělat neměl.....:p
Chápu to dobře, že je potřeba upravit MBR Vist, aby tam měly záznam o těch sedmičkách a fungoval pak normálně bootmanager?
Chápu to dobře, že je potřeba upravit MBR Vist, aby tam měly záznam o těch sedmičkách a fungoval pak normálně bootmanager?
Jojo. Právě že jsme to tu řešili, že první disk s Vistou nevyndaval, ale sedmičky si přesto nainstalovaly svůj boot loader na druhej fyzickej disk, kam se instalovaly. Pokud by se instalovaly na jinou partition na stejným disku, měly by se přidat do boot loaderu Visty,, ale zřejmě když se instalujou na jinej fyzickej disk, si to daj tam, což mě osobně taky překvapilo.
Co se týká pokusnýho králíka, sám nemám kde to vyzkoušet, ale myslím si, že by to takhle jít (teoreticky) mělo. Jde o to prostě přidat správně položku pro pro Vistu do Win7 (nebo naopak) tak, aby se spouštěly z D:, ale pro ně to byla C: (což by ty parametry tak, jak jsem je napsal, mohly zajistit).
Co se týká pokusnýho králíka, sám nemám kde to vyzkoušet, ale myslím si, že by to takhle jít (teoreticky) mělo. Jde o to prostě přidat správně položku pro pro Vistu do Win7 (nebo naopak) tak, aby se spouštěly z D:, ale pro ně to byla C: (což by ty parametry tak, jak jsem je napsal, mohly zajistit).
[QUOTE=Dojigiri;272031]Jojo. Právě že jsme to tu řešili, že první disk s Vistou nevyndaval, ale sedmičky si přesto nainstalovaly svůj boot loader na druhej fyzickej disk, kam se instalovaly. Pokud by se instalovaly na jinou partition na stejným disku, měly by se přidat do boot loaderu Visty,, ale zřejmě když se instalujou na jinej fyzickej disk, si to daj tam, což mě osobně taky překvapilo.[/QUOTE]
Ee. Mám to naprosto stejně, jako Smeli. Dva HDD, na každým dvě partišny, na jednom HDD na prvním oddílu Vistu a na druhým HDD na prvním oddílu Seven a při instalaci jsem jen vybral HDD, kam jsem to chtěl (druhý disk, první prim. oddíl) a bylo vymalováno.
Bootloader funguje stejně, jako u XP + Vista apod. Ve Vistě vidíš ve "Spuštění systému" oba dva OS a to samý v Seven.
Ee. Mám to naprosto stejně, jako Smeli. Dva HDD, na každým dvě partišny, na jednom HDD na prvním oddílu Vistu a na druhým HDD na prvním oddílu Seven a při instalaci jsem jen vybral HDD, kam jsem to chtěl (druhý disk, první prim. oddíl) a bylo vymalováno.
Bootloader funguje stejně, jako u XP + Vista apod. Ve Vistě vidíš ve "Spuštění systému" oba dva OS a to samý v Seven.
Hele, zas tak blbý nejsem. Systémy se navzájem nevidí co týče jejich bootloaderů, možná sem to psal, zkusím upřesnit, prostě v nnabídce spouštění systému je vždy jen jeden a to ten, který je spuštěný.
[QUOTE=Smeli;272062]Hele, zas tak blbý nejsem. Systémy se navzájem nevidí co týče jejich bootloaderů, možná sem to psal, zkusím upřesnit, prostě v nnabídce spouštění systému je vždy jen jeden a to ten, který je spuštěný.[/QUOTE]
Tak se hned nerozčiluj. To nikdo neřek. Jen chci přesně vědět, jak to u tebe vypadá.
Hele, a nebylo by rychlejší to přeinstalovat?:p
Tak se hned nerozčiluj. To nikdo neřek. Jen chci přesně vědět, jak to u tebe vypadá.
Hele, a nebylo by rychlejší to přeinstalovat?:p
prý už to instaloval 2x a pokaždý to dopadlo takhle stejně (nutnost přepínání v biosu) tak si nemyslím, že by další přeinstalace pomohla. Ideální by opravdu bylo, kdyby se povedlo přidat tu položku ručně (ono instalátor by měl v podstatě stejně defakto udělat to samý, akorát je otázka jestli to nastaví tak jak jsem psal). To, že se loader nainstaloval na 2. disk a nepřidal do původního mě taky celkem překvapilo, ale zřejmě to tak holt na tý konkrétní konfiguraci je, těžko říct, proč se to chová zrovna tak :notsure
[QUOTE=Dojigiri;272108]prý už to instaloval 2x a pokaždý to dopadlo takhle stejně (nutnost přepínání v biosu) tak si nemyslím, že by další přeinstalace pomohla. Ideální by opravdu bylo, kdyby se povedlo přidat tu položku ručně (ono instalátor by měl v podstatě stejně defakto udělat to samý, akorát je otázka jestli to nastaví tak jak jsem psal). To, že se loader nainstaloval na 2. disk a nepřidal do původního mě taky celkem překvapilo, ale zřejmě to tak holt na tý konkrétní konfiguraci je, těžko říct, proč se to chová zrovna tak :notsure[/QUOTE]
Někde sem zahlídl někoho se stejným problémem, tuším to nakonec vzdal :D
Uvidímě, ráno an to mrknu. Btw, Vista používá ntldr?
Někde sem zahlídl někoho se stejným problémem, tuším to nakonec vzdal :D
Uvidímě, ráno an to mrknu. Btw, Vista používá ntldr?
[QUOTE=Smeli;272122]Někde sem zahlídl někoho se stejným problémem, tuším to nakonec vzdal :D
Uvidímě, ráno an to mrknu. Btw, Vista používá ntldr?[/QUOTE]
Ale ty to nevzdáš. Viď? ;) NT LOADER určo používá.
Uvidímě, ráno an to mrknu. Btw, Vista používá ntldr?[/QUOTE]
Ale ty to nevzdáš. Viď? ;) NT LOADER určo používá.
[QUOTE=kevin00;272117][SIZE="3"]Win7 build 7600[/SIZE]
Stále nefunkční PunkBuster - chyba v API funkci přetrvává[/QUOTE]
muzes byt presnejsi ktery build presne? 7600 je dost obecny pojem....
Stále nefunkční PunkBuster - chyba v API funkci přetrvává[/QUOTE]
muzes byt presnejsi ktery build presne? 7600 je dost obecny pojem....
[QUOTE=Smeli;272122]Btw, Vista používá ntldr?[/QUOTE]
Pokud jsem to pochopil dobře, ntldr právě používají starší verze Windows (do XP - proto se položka pro XP přidává jinak než Vista a novější). Vista a Win7 používají nějakou novější technologii (jinej boot loader). Ten umí pro starší verze spustiti systém přes ntldr a Vista a novější se spouštějí nějak přes soubor \Windows\system32\winload.exe (proto je potřeba nastavit Bcdedit /set {id} path ... aby věděl kde ho má hledat).
Pokud jsem to pochopil dobře, ntldr právě používají starší verze Windows (do XP - proto se položka pro XP přidává jinak než Vista a novější). Vista a Win7 používají nějakou novější technologii (jinej boot loader). Ten umí pro starší verze spustiti systém přes ntldr a Vista a novější se spouštějí nějak přes soubor \Windows\system32\winload.exe (proto je potřeba nastavit Bcdedit /set {id} path ... aby věděl kde ho má hledat).
Finalni verze 7
7600.16385.090713-1945_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD_stallion.iso
Velikost: 3,02 GB (3.244.328.960 bytes)
MD5 : d5748cc23dcca52a0b6ce99c826baaa1
SHA1: 28fec690ca39ee673d3d7c705506083a7ccb5ff4
CRC32 : 0961d037
edit: jestli je 100% finalni nemuzu zarucit, ale podle reakci na Technetu to jeste nikdo nevyvratil
7600.16385.090713-1945_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD_stallion.iso
edit: jestli je 100% finalni nemuzu zarucit, ale podle reakci na Technetu to jeste nikdo nevyvratil
[QUOTE=mech13;272132]muzes byt presnejsi ktery build presne? 7600 je dost obecny pojem....[/QUOTE]
[SIZE="4"]Win7 build 7600.16384.090710-1945[/SIZE]
Stále nefunkční PunkBuster - chyba v API funkci přetrvává
EDIT:
Richmonde je to nějak potvrzeno ? Nejlépe vyjádření MS. Těchto spekulací již bylo několik.
[SIZE="4"]Win7 build 7600.16384.090710-1945[/SIZE]
EDIT:
Richmonde je to nějak potvrzeno ? Nejlépe vyjádření MS. Těchto spekulací již bylo několik.
Kašlu na to. Takže sem to nakonec "dokázal", viz. níže. Jenže po restartu a pokusu o naběhnutí do vist sem dostal nějaký error, že kernel nebyl nalezen nebo byl porušen. Takže sem najel do Vist (sami o sobě jedou v pořádku), vytáhl si jejich guid původní a celý postup opakoval s jejich guid (předchozí položku sem odstranil) ovšem, i potom Visty po výběru nenajeli. A už mě to nebaví :D
Screeny jsou s "náhodným" guid. Pro nastavení konkrétního stačilo za /create do složených závorek vrazit to konkrétní guid.
Edit: ještě mě napadla jedna věc - není pes zakopaný v tom, že jeden systém je x86 a druhý x64? ;)
Screeny jsou s "náhodným" guid. Pro nastavení konkrétního stačilo za /create do složených závorek vrazit to konkrétní guid.
Edit: ještě mě napadla jedna věc - není pes zakopaný v tom, že jeden systém je x86 a druhý x64? ;)
[QUOTE=Richmond;272164]Finalni verze 7
edit: jestli je 100% finalni nemuzu zarucit, ale podle reakci na Technetu to jeste nikdo nevyvratil[/QUOTE]
asi tak:
[QUOTE=mech13;271789]je v tech leakach ted docela zmatek, kazdy jiny MD5 nebo SH1...
7600.16384 Pre-final
7600.16385 RTM final
7600.16386 Comercial
original proste zatim neni, asi dost tech verzi bude fungovat ale kdo vi... bud bude potreba pockat na dalsi build nebo doufat ze jeste leakne originalni iso tohoto[/QUOTE]
neco jsem nasel ze 24. to ma byt oficialne na technetu. ted to jsou jen ruzne fan verze, nikde zatim neuniklo original M$ .iso
WZOR tvrdi, ze 7600.16385 je golden code, ale nikde jinde nepotvrzeno
takto by mely vypadat original M$ isa:
7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
SHA1: 326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7
7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
SHA1: 5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610
[QUOTE=kevin00;272166][SIZE="4"]Win7 build 7600.0.090622-1900 x64[/SIZE]
EDIT:
Richmonde je to nějak potvrzeno ? Nejlépe vyjádření MS. Těchto spekulací již bylo několik.[/QUOTE]
7600.0 je nejaka blbost ne? mesic stary build?
edit: jestli je 100% finalni nemuzu zarucit, ale podle reakci na Technetu to jeste nikdo nevyvratil[/QUOTE]
asi tak:
[QUOTE=mech13;271789]je v tech leakach ted docela zmatek, kazdy jiny MD5 nebo SH1...
7600.16384 Pre-final
7600.16385 RTM final
7600.16386 Comercial
original proste zatim neni, asi dost tech verzi bude fungovat ale kdo vi... bud bude potreba pockat na dalsi build nebo doufat ze jeste leakne originalni iso tohoto[/QUOTE]
neco jsem nasel ze 24. to ma byt oficialne na technetu. ted to jsou jen ruzne fan verze, nikde zatim neuniklo original M$ .iso
WZOR tvrdi, ze 7600.16385 je golden code, ale nikde jinde nepotvrzeno
takto by mely vypadat original M$ isa:
7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
SHA1: 326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7
7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
SHA1: 5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610
[QUOTE=kevin00;272166][SIZE="4"]Win7 build 7600.0.090622-1900 x64[/SIZE]
EDIT:
Richmonde je to nějak potvrzeno ? Nejlépe vyjádření MS. Těchto spekulací již bylo několik.[/QUOTE]
7600.0 je nejaka blbost ne? mesic stary build?
[QUOTE=mech13;272214]7600.0 je nejaka blbost ne? mesic stary build?[/QUOTE]
Bohužel není. PB není schopen korektně fungovat a stále "padá" s chybou funkce API.
Bohužel není. PB není schopen korektně fungovat a stále "padá" s chybou funkce API.
ten build je nesmysl, o takovem jsem nikdy neslysel. vyzkousej nejaky normalni - 7600.1638x
to cislo co jsi uvedl je nejaky nesmysl.... po obede jeste pogooglim ale imho to je blbost
EDIT: jediny vyskyt toho buildu je v tomto threadu....
to cislo co jsi uvedl je nejaky nesmysl.... po obede jeste pogooglim ale imho to je blbost
EDIT: jediny vyskyt toho buildu je v tomto threadu....
[QUOTE=mech13;272221]ten build je nesmysl ...[/QUOTE]
Verze opravena, omlouvám se za způsobený zmatek.
Verze opravena, omlouvám se za způsobený zmatek.
[QUOTE=Smeli;272213]Edit: ještě mě napadla jedna věc - není pes zakopaný v tom, že jeden systém je x86 a druhý x64? ;)[/QUOTE]
Řekl bych, že ne. S konfigurací pevných disků jak máš ty i stejným umístěním systémů mi to fachalo stejně, jako x86+x86, tzn. při jakékoli kombinaci OS (VISTA 32/64 bit, nebo Seven 32/64 bit) se vždy bez oproblémů zobrazil bootmanager, kde lze vybrat, jaký OS se bude spouštět.
Řekl bych, že ne. S konfigurací pevných disků jak máš ty i stejným umístěním systémů mi to fachalo stejně, jako x86+x86, tzn. při jakékoli kombinaci OS (VISTA 32/64 bit, nebo Seven 32/64 bit) se vždy bez oproblémů zobrazil bootmanager, kde lze vybrat, jaký OS se bude spouštět.
[QUOTE=Smeli;272213]Kašlu na to. Takže sem to nakonec "dokázal", viz. níže. Jenže po restartu a pokusu o naběhnutí do vist sem dostal nějaký error, že kernel nebyl nalezen nebo byl porušen. Takže sem najel do Vist (sami o sobě jedou v pořádku), vytáhl si jejich guid původní a celý postup opakoval s jejich guid (předchozí položku sem odstranil) ovšem, i potom Visty po výběru nenajeli. A už mě to nebaví :D[/QUOTE]
Tak jsem měl chvíli čas a vyzkoušel jsem to ve virtuální mašině ve VMware (k disku s Win7 jsem si připojil druhej z jiný mašiny, kde byla nainstalovaná Vista, takže 2 "fyzický disky", což by měla být stejná konfigurace). A podařilo se mi to rozběhnout (přidat Vistu do boot loaderu Windows 7).
Zjistil jsem, že to s device a osdevice funguje trochu jinak, než jsem si myslel, obojí musí být nastavený na "partition=D:".
Takže při výpisu "bcdedit" na Vistě jsem dostal následující:
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {17701317-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}
nx OptIn
[/code]
Potom jsem se snažil teda to samý dostat do loaderu Win7. Co se týká ID - zjistil jsem z jiný konfigurace, kde mám dualboot Visty 64 a Visty 32, že ID neni stejný jako ID který je vidět u ResumeObject, ale v první skupině je vždycky na konci místo 7 číslo 6, takže pro ID jsem použil stejný ID jako u resumeobject kromě toho, že jsem dal na konec první skupiny číslic 6 {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}. Takže příkazy jsem zadal následující:
[code]
Bcdedit /create {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} /d "Microsoft Windows Vista" /application osloader
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} device partition=D:
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} path \Windows\system32\winload.exe
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} description Microsoft Windows Vista
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} locale en-US
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} inherit {bootloadersettings}
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} osdevice partition=D:
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} systemroot \Windows
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} resumeobject {17701317-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} nx OptIn
Bcdedit /displayorder {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} /addlast
[/code]
Nastavil jsem pro jistotu všechny položky stejně jako byly v původním loaderu Visty.
Takže po spuštění bcdedit na win7 jsem dostal následující pro dotyčnou položku:
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}
device partition=D:
locale en-US
osdevice partition=D:
systemroot \Windows
nx OptIn
[/code]
Tj. to samý jako na původní Vistě, jenom se změnily disky u device a osdevice z C: na D: .
Pak mi jde normálně spustit Vistu z loaderu Win7, a Vista se připojí jako disk C:. Takže takhle by to teda mělo jít udělat i u tebe.
Tak jsem měl chvíli čas a vyzkoušel jsem to ve virtuální mašině ve VMware (k disku s Win7 jsem si připojil druhej z jiný mašiny, kde byla nainstalovaná Vista, takže 2 "fyzický disky", což by měla být stejná konfigurace). A podařilo se mi to rozběhnout (přidat Vistu do boot loaderu Windows 7).
Zjistil jsem, že to s device a osdevice funguje trochu jinak, než jsem si myslel, obojí musí být nastavený na "partition=D:".
Takže při výpisu "bcdedit" na Vistě jsem dostal následující:
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
locale en-US
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
nx OptIn
[/code]
Potom jsem se snažil teda to samý dostat do loaderu Win7. Co se týká ID - zjistil jsem z jiný konfigurace, kde mám dualboot Visty 64 a Visty 32, že ID neni stejný jako ID který je vidět u ResumeObject, ale v první skupině je vždycky na konci místo 7 číslo 6, takže pro ID jsem použil stejný ID jako u resumeobject kromě toho, že jsem dal na konec první skupiny číslic 6 {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}. Takže příkazy jsem zadal následující:
[code]
Bcdedit /create {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} /d "Microsoft Windows Vista" /application osloader
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} path \Windows\system32\winload.exe
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} description Microsoft Windows Vista
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} locale en-US
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} inherit {bootloadersettings}
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} osdevice partition=D:
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} systemroot \Windows
Bcdedit /set {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8} resumeobject {17701317-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}
[/code]
Nastavil jsem pro jistotu všechny položky stejně jako byly v původním loaderu Visty.
Takže po spuštění bcdedit na win7 jsem dostal následující pro dotyčnou položku:
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {17701316-49bc-11de-91e1-92b15dd4e9b8}
device partition=D:
locale en-US
osdevice partition=D:
systemroot \Windows
nx OptIn
[/code]
Tj. to samý jako na původní Vistě, jenom se změnily disky u device a osdevice z C: na D: .
Pak mi jde normálně spustit Vistu z loaderu Win7, a Vista se připojí jako disk C:. Takže takhle by to teda mělo jít udělat i u tebe.
[QUOTE=Dojigiri;272363]
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
...
nx OptIn
[/code]
...
[code]
...
[/code]
...[/QUOTE]
[OT] vim ze tezky OT ale nemuzu si to odpustit: zacina mi to tu pripominat linux:D [/OT]
Dojigiri: good job:thumb
[code]
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
...
nx OptIn
[/code]
...
[code]
...
[/code]
...[/QUOTE]
[OT] vim ze tezky OT ale nemuzu si to odpustit: zacina mi to tu pripominat linux:D [/OT]
Dojigiri: good job:thumb
takze dalsi "zarucena informace": 24. bude oficialne dostupny finalni RTM - 7600.16385
bohuzel je jediny zdroj porad jen WZOR... otazka je jestli se to ted objevila jen znovu recyklovana uz kolujici fama, nebo doslo k nejakemu ujisteni a potvrzeni predchozich fam...
kazdopadne se tento tyden ocekava finalni leak
//nekde koluji velikosti finalnich DVD, ale bez hashe takze opet - kdo vi...
bohuzel je jediny zdroj porad jen WZOR... otazka je jestli se to ted objevila jen znovu recyklovana uz kolujici fama, nebo doslo k nejakemu ujisteni a potvrzeni predchozich fam...
kazdopadne se tento tyden ocekava finalni leak
//nekde koluji velikosti finalnich DVD, ale bez hashe takze opet - kdo vi...
To je prave ta co jsem na ni upozornoval, ale hashe nesedi protoze iso neni bootovaci takze po pridani bootu se hashe lisi :notsure
nee, to tvoje byl nejaky rebuild od stallion. toto bylo info od wzora a byly tam ruzne verze - retail, enterprise a w2008s R2, retail i enterprise x86 i x64, server uz jen x64
EDIT: jinak to na cem se to zaklada je, ze build 16385 byl odhlasovan za golden code - opet zprava od toho sameho zdroje...
WZOR announced 100% of YES votes
kdyby to tak aspon potvrdila cina, takto to je vsechno jen wzor wzor wzor...
EDIT: jinak to na cem se to zaklada je, ze build 16385 byl odhlasovan za golden code - opet zprava od toho sameho zdroje...
WZOR announced 100% of YES votes
kdyby to tak aspon potvrdila cina, takto to je vsechno jen wzor wzor wzor...
objevil se screenshot nejakeho M$ webu, na kterem je je jasne uvedeno RTM datum na 24. a datumy vsech jazykovych verzi.
24-48 hodin po tonto oficialnim oznameni RTM bude OEM partnerum dostupna OEM verze
EDIT: takze toho 24. je uz dostupnost pro OEM, dva dny po dnesnim ohlaseni
24-48 hodin po tonto oficialnim oznameni RTM bude OEM partnerum dostupna OEM verze
EDIT: takze toho 24. je uz dostupnost pro OEM, dva dny po dnesnim ohlaseni
a je to tady!!!!
[SIZE="6"]Windows 7 Has Been Released to Manufacturing[/SIZE]
zdroj: win 7 team blog
http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/default.aspx
[SIZE="6"]Windows 7 Has Been Released to Manufacturing[/SIZE]
zdroj: win 7 team blog
http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/default.aspx
sevenforums:
[quote]zukona got 7600 RTM build and said will be leaked at 1600 moscow time.
not wzor this time!!![/quote]
[quote]zukona got 7600 RTM build and said will be leaked at 1600 moscow time.
not wzor this time!!![/quote]
mame tu dlouho ocekavany leak
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X64.RETAIL.ENGLISH.DVD-ZUKO
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X86.RETAIL.ENGLISH.DVD-ZUKO
original poznate takto:
# Windows 7 Retail Ultimate englisch (x86)
Name: 7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
CRC: 0xC1C20F76
SHA-1: 0x5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610
# Windows 7 Retail Ultimate englisch (x64)
Name: 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
CRC: 0x1F1257CA
SHA-1: 0x326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7
zde je i MD5 http://www.sevenforums.com/193058-post153.html
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X64.RETAIL.ENGLISH.DVD-ZUKO
MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X86.RETAIL.ENGLISH.DVD-ZUKO
original poznate takto:
# Windows 7 Retail Ultimate englisch (x86)
Name: 7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
CRC: 0xC1C20F76
SHA-1: 0x5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610
# Windows 7 Retail Ultimate englisch (x64)
Name: 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
CRC: 0x1F1257CA
SHA-1: 0x326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7
zde je i MD5 http://www.sevenforums.com/193058-post153.html
http://windows7news.com/2009/07/28/upgrade-path-revealed-for-windows-7/
BTW, pokud už třá Visty Home Premium nemám, musím asi pro upgrade koupit krabicovku...:notsure OEM-ko asi stačit nebude..., že ne?:notsure A jestli jo, platí pořád návaznost na koupi MB, nebo by to spravila třeba nová mechanika? Jasně, můžu se zeptat strejdy Dží, ale já jen, jestli to někdo nevíte od boku :). Stejně to asi bude nejlepší řešit, až budeme vědět ofiko koncové ceny sedmiček v krámech.
BTW, pokud už třá Visty Home Premium nemám, musím asi pro upgrade koupit krabicovku...:notsure OEM-ko asi stačit nebude..., že ne?:notsure A jestli jo, platí pořád návaznost na koupi MB, nebo by to spravila třeba nová mechanika? Jasně, můžu se zeptat strejdy Dží, ale já jen, jestli to někdo nevíte od boku :). Stejně to asi bude nejlepší řešit, až budeme vědět ofiko koncové ceny sedmiček v krámech.
Včerejškem jsem zkusil nahodit MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X64 spolu s balíčkem češtiny a zatím se vše jeví jak bezproblémové a rychlé. Tedy v porovnání s vistou. Všechny ovladače fungují korektně, tedy až na jednu drobnost ala Creative, ale to se není čemu divit, viz. dole v příspěvku.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/32014-sound-blaster-x-fi-za-29-99
Kromě běžného přehrávání videa či mp3 a hraní CSS jsem toho moc nevyzkoušel, každopádně jsou první subjektivní pocity vcelku dobré.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/32014-sound-blaster-x-fi-za-29-99
Kromě běžného přehrávání videa či mp3 a hraní CSS jsem toho moc nevyzkoušel, každopádně jsou první subjektivní pocity vcelku dobré.
Mozna navrh na anketku:
Vadi Vam, ze nefunguje dvojklik na liste start (snadne spusteni) pro otevreni dalsiho okna urciteho programu?
Vadi Vam, ze nefunguje dvojklik na liste start (snadne spusteni) pro otevreni dalsiho okna urciteho programu?
[quote=HFX9;277226]Vadi Vam, ze nefunguje dvojklik na liste start (snadne spusteni) pro otevreni dalsiho okna urciteho programu?[/quote]
Na to je snad klik koleckem, ne?
Na to je snad klik koleckem, ne?
[SIZE="3"]Windows 7, build 7600.16385.090713-1255_x64[/SIZE]
Instalace TuneUp Utilities 2009 s chybovým hlášením.
Při instalaci jsem na chybovém hlášení klikl na Ignorovat a instalace vždy pokračovala dál. Po nainstalování byla aplikace připravena k použití. Chovala se korektně a nezpozoroval jsem nějaké problémy s jejím použitím.
Pro ty, kteří nechtějí riskovat případné problémy - opravdu jsem se po dobu testování žádnými neshledal, ale také netvrdím, že se nemohou vyskytnout - lze použít bezplatný nástroj Glary Utilities.
Instalace TuneUp Utilities 2009 s chybovým hlášením.
Při instalaci jsem na chybovém hlášení klikl na Ignorovat a instalace vždy pokračovala dál. Po nainstalování byla aplikace připravena k použití. Chovala se korektně a nezpozoroval jsem nějaké problémy s jejím použitím.
Pro ty, kteří nechtějí riskovat případné problémy - opravdu jsem se po dobu testování žádnými neshledal, ale také netvrdím, že se nemohou vyskytnout - lze použít bezplatný nástroj Glary Utilities.