Čtete manuály?
Vzhledem k tomu, jak často se tu vyskytují dotazy řešitelné pouhým pohledem do manuálu, zakládám tuto anketu.
Má k tomu někdo něco?
PS: já většinou manuály čtu.:)
Má k tomu někdo něco?
PS: já většinou manuály čtu.:)
zalezi jak u ceho. Kdyz je to jasny jak facka tak ne. U slozitych veci radsi jo.
Dulezite je taky o jaky navod se jedna ted jsem spravoval ipod ktery mel navod na takovem caru papiru kde nebyla jedina prinosna vec ->anglicky navod na netu to jistil:D
Dulezite je taky o jaky navod se jedna ted jsem spravoval ipod ktery mel navod na takovem caru papiru kde nebyla jedina prinosna vec ->anglicky navod na netu to jistil:D
návody čtu jen když na něco nepřijdu a myslím si že by to přístroj měl umět
většinou zjišťuju funkčnost výrobků metodou pokus - omyl
nedávno se mi povedlo po x-letech používání najít novou funkci u hifi věže :)
většinou zjišťuju funkčnost výrobků metodou pokus - omyl
nedávno se mi povedlo po x-letech používání najít novou funkci u hifi věže :)
Nejde Ti to? Zeptej se jiných. Selželi vše, nahlédni do návodu...... Nenajdeš li to ani tam, zeptej se na fóru :D
Manuál si čtu většinou až ve chvíli, kdy něco nefunguje. Případně když mam volnou chvíli, nemam co na práci a manál se válí někde poblíž, tak do něj kouknu, abych se dozvěděl, co daná věcička umí a já o tom zatim nevim. :D
=> Občas
=> Občas
No naposledy u digitálních spínacích hodin elektrickýho topení z Lidlu,kde jsem z toho už byl docela tumpachovej,3 tlačítka a tam se buď jednou stisklo nebo podrželo déle jak 1 vteřinu nebo pak déle než 3 vteřiny a pokaždý jiná funkce.:runaway Teďka už bych to zpaměti dohromady taky nedal
ja vetsinou nectu a taky to tak bohuzel nekdy podle toho vypada a pak se musim stejne podivat, takze cist manualy se asi vyplati
Já čtu teda manuály dicyky, ale většinou to dělám tak že nejdřív věc vyzkouším a v manuálu hledám eště jestli to neumí něco na co sem nepřišel
Občas čtu taky manuáli kuli tomu abych pak mohl vysvětlit funkci někomu jinýmu (babice :) )
a neěkdy z nudy si i přečtu manuál od něčeho co ani nemám nebo nepoužívám :D občas sou tam docela zajímavý věci :D
Občas čtu taky manuáli kuli tomu abych pak mohl vysvětlit funkci někomu jinýmu (babice :) )
a neěkdy z nudy si i přečtu manuál od něčeho co ani nemám nebo nepoužívám :D občas sou tam docela zajímavý věci :D
Podle důležitosti oné věci: když se zprovoznuje něco co musít na 100% běžet na první pokus pak preventivně čumim do manuálu, když je to něco málo důležitého tak to P/O jistí,... RTFM :D
Zaleží co kdo považuje za manuál. Pokud se jedná o uživatelskou příručku k nějakému zařízení tak do ní se podívám jen v případě, že řeším nějaký problém.
Pokud za manuál budu považovat ku příkladu popis technologie programovacího jazyka tak tyto manuály čtu velmi často.
Pokud za manuál budu považovat ku příkladu popis technologie programovacího jazyka tak tyto manuály čtu velmi často.
Manual citam u zariadeni, s ktorymi som sa este nestretol, u ostatnych maximalne "quick setup".
Ešte niekedy davno "za totaca" som si z nudy precital manual k jednej TV ruskej vyroby a zistil som, ze pri pozerani telky musim mat po ruke pripraveny kybel s pieskom pre pripad poziaru. Tak to ma teda sokovalo... :-)
Ešte niekedy davno "za totaca" som si z nudy precital manual k jednej TV ruskej vyroby a zistil som, ze pri pozerani telky musim mat po ruke pripraveny kybel s pieskom pre pripad poziaru. Tak to ma teda sokovalo... :-)
Manuály čtu většinou až po tom, co se s danou věcí naučím sám zacházet. V manuálu pak najdu popřípadě další věci, které mi třeba unikly, nebo u některých věcí se dozvím ci všechno umí a naučím se to používat jednodušeji a efektivněji, než kdybych se to uřil sám. To jsou ale vyjímky.
[quote=EditorPO;208503]Manual citam u zariadeni, s ktorymi som sa este nestretol, u ostatnych maximalne "quick setup".
Ešte niekedy davno "za totaca" som si z nudy precital manual k jednej TV ruskej vyroby a zistil som, ze pri pozerani telky musim mat po ruke pripraveny kybel s pieskom pre pripad poziaru. Tak to ma teda sokovalo... :-)[/quote]
To s tou TV je sice úsměvné, ale já mám jednu smutnější zkušenost se stručným "manuálem" k Flashdisku 4GB Data Traveller od Kingstonů - byl vložen do blistrového balení a jeho součástí byly i garanční podmínky pro státy EU (koupeno v Anglii) a v nich černé na bílém stálo, že výrobce neručí za správnou funkci výrobku a záruka se vztahuje jen na výrobní vady... Zajímavé je, že když jsem si o rok později koupil identickou flashku u nás v CZC, tak už v ní podobný manuálek nebyl.
Jinak obecně platí, že manuál se čte až jako poslední, když selžou všechny pokusy o oživení výrobku... :)
Ešte niekedy davno "za totaca" som si z nudy precital manual k jednej TV ruskej vyroby a zistil som, ze pri pozerani telky musim mat po ruke pripraveny kybel s pieskom pre pripad poziaru. Tak to ma teda sokovalo... :-)[/quote]
To s tou TV je sice úsměvné, ale já mám jednu smutnější zkušenost se stručným "manuálem" k Flashdisku 4GB Data Traveller od Kingstonů - byl vložen do blistrového balení a jeho součástí byly i garanční podmínky pro státy EU (koupeno v Anglii) a v nich černé na bílém stálo, že výrobce neručí za správnou funkci výrobku a záruka se vztahuje jen na výrobní vady... Zajímavé je, že když jsem si o rok později koupil identickou flashku u nás v CZC, tak už v ní podobný manuálek nebyl.
Jinak obecně platí, že manuál se čte až jako poslední, když selžou všechny pokusy o oživení výrobku... :)