Jakej soft na kompletni ochranu?
Kaspersky internet security ... http://www.kaspersky.cz
Nebo Eset Smart Security :) http://www.eset.cz/produkty/eset-smart-security
Norton N360 v.2 CZ http://shop.symantecstore.com/store/symeehho/cs_CZ/ContentTheme/pbPage.Trailware_cs_CZ/ThemeID.918400
Nebo Norton Internet Security 2009
Každému sedne něco jiného
Osobně Pokud chce někdo nej tak Kašperský antivir a k němu Outpost Firewall
Ke všem balíkům doporučuji Malwarebytes' Anti-Malware a SUPERAntiSpyware Free Edition
nastaven takto http://www.imghost.sk/up/images/ly8ibxsh2mp8zelvk7y4.png
Nebo Norton Internet Security 2009
Každému sedne něco jiného
Osobně Pokud chce někdo nej tak Kašperský antivir a k němu Outpost Firewall
Ke všem balíkům doporučuji Malwarebytes' Anti-Malware a SUPERAntiSpyware Free Edition
nastaven takto http://www.imghost.sk/up/images/ly8ibxsh2mp8zelvk7y4.png
Nejlepší by bylo si ty internet security balíky vyzkoušet a potom si vybrat, který je pro tebe nejvíc user friendly. A samozřejmě je mezi špičkou.
Já na základě takového malého tetsování a zkoušení nakonec zůstal u KIS a doporučuji ho i všem , kdo má (měl) problémy s nějakou havětí a odvirovával jsem jim PC. Teď už je nemají, i když jsou to klikeři, jak prase.
Nedám na něj dopustit.:thumb
Já na základě takového malého tetsování a zkoušení nakonec zůstal u KIS a doporučuji ho i všem , kdo má (měl) problémy s nějakou havětí a odvirovával jsem jim PC. Teď už je nemají, i když jsou to klikeři, jak prase.
Nedám na něj dopustit.:thumb
Všíchni ti zde radí dobře. Nejosvědčenější ,ale placené, jsou NIS (Norton), KIS (Kašperák) a Eset. U posledních dvou bych ale počkál, než tento rok (zřejmě první půlka) vyjdou nové verze. NIS již má novou verzi 2009, tu mám ozkoušenou já, zrovna jsem si i pořídil roční updejt po uplynutí trialu. Jsem s ním velmi spokojen, udělali sakra pokrok.
Jinak další dobrý i osvědčený je AVG. Z těchto nabídek je nejlevnější a v CHIPU každý měsíc "zdarma". Ale mnozí si stěžují, že je pomalejší. Krom toho rootkit mu nefunguje v 64 bitové verzi. Jinak NORTON360 je to samé jako NIS, jen má přidanou ještě zálohu (myslím, že umí i bitové kopie disku jako Ghost). Také je díky tomu dražší. Jsou tu i jiné balíčky, např F secure apod. V Chipu na ně bávají rozsáhlkejší trialy (o jednoho do tří měsíců). Nejlepší bude si je vyzkoušet, jak radí fanynek. A na základě tohoi si vybrat ten , co ti sedne.
Jinak další dobrý i osvědčený je AVG. Z těchto nabídek je nejlevnější a v CHIPU každý měsíc "zdarma". Ale mnozí si stěžují, že je pomalejší. Krom toho rootkit mu nefunguje v 64 bitové verzi. Jinak NORTON360 je to samé jako NIS, jen má přidanou ještě zálohu (myslím, že umí i bitové kopie disku jako Ghost). Také je díky tomu dražší. Jsou tu i jiné balíčky, např F secure apod. V Chipu na ně bávají rozsáhlkejší trialy (o jednoho do tří měsíců). Nejlepší bude si je vyzkoušet, jak radí fanynek. A na základě tohoi si vybrat ten , co ti sedne.
Jen k tomu zkoušení skoro všechny antiviry se zažírají dost do systému
Doporučuji při zkoušení čistou instalaci voken a zazálohovat oddíl C ,
po odzkoušení přehrčet ze zálohy C a nainstalovat další zkušební verzi antiviru,
nebo použít virtualní systém a zkoušet tam jak který antivir funguje a sedne dotyčnému uživateli.:thumb
po odzkoušení přehrčet ze zálohy C a nainstalovat další zkušební verzi antiviru,
nebo použít virtualní systém a zkoušet tam jak který antivir funguje a sedne dotyčnému uživateli.:thumb
[QUOTE=Čárls;210132]Jen k tomu zkoušení skoro všechny antiviry se zažírají dost do systému
nebo použít virtualní systém a zkoušet tam jak který antivir funguje a sedne dotyčnému uživateli.:thumb[/QUOTE]
:p A nebo mít dva HDD a na jednom "svoji" instalaci OS a na druhém "cvičnou" a pak format, 15 min nová instalace Vista a hraju si a zavirovávám komp vesele dál. Samo, že cvičný OS nesmí o tom hlavním HDD a OS vědět.
nebo použít virtualní systém a zkoušet tam jak který antivir funguje a sedne dotyčnému uživateli.:thumb[/QUOTE]
:p A nebo mít dva HDD a na jednom "svoji" instalaci OS a na druhém "cvičnou" a pak format, 15 min nová instalace Vista a hraju si a zavirovávám komp vesele dál. Samo, že cvičný OS nesmí o tom hlavním HDD a OS vědět.
[QUOTE=fanynek;210144]:p A nebo mít dva HDD a na jednom "svoji" instalaci OS a na druhém "cvičnou" a pak format, 15 min nová instalace Vista a hraju si a zavirovávám komp vesele dál. Samo, že cvičný OS nesmí o tom hlavním HDD a OS vědět.[/QUOTE]
Taky ale zaloha Acronis*True*Image*Home+ obnova nové instalace otázka 12 minut:thumb
Tento soft mam už od 9 verze a kolikrát ten mě už zachránil od Formatu raději ani nepočítám :):)
Pokud je pak zaloha se všemi aplikacemi tak je to paradka a na disk od segate je i zdarma oříznutá verze v češtině
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=DiscWizard&vgnextoid=d9fd4a3cdde5c010VgnVCM100000dd04090aRCRD
Taky ale zaloha Acronis*True*Image*Home+ obnova nové instalace otázka 12 minut:thumb
Tento soft mam už od 9 verze a kolikrát ten mě už zachránil od Formatu raději ani nepočítám :):)
Pokud je pak zaloha se všemi aplikacemi tak je to paradka a na disk od segate je i zdarma oříznutá verze v češtině
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=DiscWizard&vgnextoid=d9fd4a3cdde5c010VgnVCM100000dd04090aRCRD
Jj. Máš naprostou pravdu.:thumb Acronis používám přes dva roky a nemůžu si jej vynachválit. Ale obnova mého OS (cca 55GB po komprimaci) trvá přibližně stejně dlouho, jako instal nového OS na druhý pokusný HDD.
Ale to už jsou jen detaily a taky trochu OT.;)
Ale to už jsou jen detaily a taky trochu OT.;)
[QUOTE=pas!k;209477]Kaspersky internet security ... http://www.kaspersky.cz[/QUOTE]
tady bych doporucil koupit to pres nakej ten jejich global nebo USA store pres paypal, kde jsem koupil trojlicenci za $100.. a to tehdy byl kurz jeste o neco niz..
[QUOTE=Magnatt;210022]Všíchni ti zde radí dobře. Nejosvědčenější ,ale placené, jsou NIS (Norton), KIS (Kašperák) a Eset. U posledních dvou bych ale počkál, než tento rok [/QUOTE]
a tady bych dodal, ze licence je prenosna z verze na verzi.. jinymi slovy, nemel jsem s prechodem zadny problem..
tady bych doporucil koupit to pres nakej ten jejich global nebo USA store pres paypal, kde jsem koupil trojlicenci za $100.. a to tehdy byl kurz jeste o neco niz..
[QUOTE=Magnatt;210022]Všíchni ti zde radí dobře. Nejosvědčenější ,ale placené, jsou NIS (Norton), KIS (Kašperák) a Eset. U posledních dvou bych ale počkál, než tento rok [/QUOTE]
a tady bych dodal, ze licence je prenosna z verze na verzi.. jinymi slovy, nemel jsem s prechodem zadny problem..
Teď trochu mimo topic, v novém vydání Chipu jsme se dočetl, že Symantec akvizoval Comodo, nevíte něco víc o tom? Na Googlu jsme nic pořádného neobjevil. Jinak k tomu Acronis, parádní věc, krom toho mám i velmi dobré zkušenosti s podporou, zrovna teď s nimi řeším nějaké konflikty a paráda.
Za sebe doporučuju proti vir. Avasta a toho podpořit Firewallem. I když prolejzam kde jake stranky od kuď se chrlej viry, tak to přes avasta neprojde. :-)
[QUOTE=Gouranga;210277]tady bych doporucil koupit to pres nakej ten jejich global nebo USA store pres paypal, kde jsem koupil trojlicenci za $100.. a to tehdy byl kurz jeste o neco niz..
..[/QUOTE]
Divam se na global a licence na 1 pc je tam drazsi nez na cz eshopu .
..[/QUOTE]
Divam se na global a licence na 1 pc je tam drazsi nez na cz eshopu .
NOD32 da best. Mám zkušenosti s AVG, AVASTEM, Kasperskym, a mnoha dalšími a NOD32 je po všech ohledech pro mě bezkonkurenčně nejlepší. Dalo by se říct, že když jsem se setkal s nodem, tak se i zdály ostatní konkurenční programy nepoužitelné. Ještě mohu doporučit SUPERAntiSpyware - freeware verze nemá rezidenční ochranu, ale jednorázový scan vycucne každý svinstvo, který NODU projde.
[quote=pas!k;270609]Divam se na global a licence na 1 pc je tam drazsi nez na cz eshopu .[/quote]
aha, koukam, ze se to za cas zmenilo. ceny (v CR) se postupne snizuji nebot:
3/2007 - 1850 CZK - 1 licence, 1 rok, v ceksem obchode (tehdy jeste kaspersky CZ web nemel)
4/2008 - 1617 CZK (99,96 USD) - 3 licence, 1 rok, kaspersky global nebo USA (nejsem si jistej), paypal, to uz snad ceskej existoval, ale byl znacne drazsi
3/2009 - 3010 CZK (140 USD) - 3 licence, 2 roky - opet global nebo USA a to jsem zas kontroloval a z ciziny to vyslo lip.
zda se tedy ze cesky ceny se tedy konecne srovnavaj a timto se omlouvam za nyni jiz ponekud starsi predpoklad (leden 09), ktery zda se dnes neplati.
aha, koukam, ze se to za cas zmenilo. ceny (v CR) se postupne snizuji nebot:
3/2007 - 1850 CZK - 1 licence, 1 rok, v ceksem obchode (tehdy jeste kaspersky CZ web nemel)
4/2008 - 1617 CZK (99,96 USD) - 3 licence, 1 rok, kaspersky global nebo USA (nejsem si jistej), paypal, to uz snad ceskej existoval, ale byl znacne drazsi
3/2009 - 3010 CZK (140 USD) - 3 licence, 2 roky - opet global nebo USA a to jsem zas kontroloval a z ciziny to vyslo lip.
zda se tedy ze cesky ceny se tedy konecne srovnavaj a timto se omlouvam za nyni jiz ponekud starsi predpoklad (leden 09), ktery zda se dnes neplati.
[quote=majxik;270388]Za sebe doporučuju proti vir. Avasta a toho podpořit Firewallem. I když prolejzam kde jake stranky od kuď se chrlej viry, tak to přes avasta neprojde. :-)[/quote]
Dovolím si nesouhlasit. V mém případě se stalo, že jakýsi vir či co mi napadl všechny .exe soubory v systému a Avast neřekl ani slovo. Pak našel všechny napadené soubory a vypsal mi je, ale to asi až po 2 hodinovém testu ve stavu nouze.
Přešel jsem na ESET Smart Security a nemám žádný problém.
Jak ale řikám, každému vyhovuje něco jiného a toto je pouze můj názor ze zkušenosti s Avastem.
Dovolím si nesouhlasit. V mém případě se stalo, že jakýsi vir či co mi napadl všechny .exe soubory v systému a Avast neřekl ani slovo. Pak našel všechny napadené soubory a vypsal mi je, ale to asi až po 2 hodinovém testu ve stavu nouze.
Přešel jsem na ESET Smart Security a nemám žádný problém.
Jak ale řikám, každému vyhovuje něco jiného a toto je pouze můj názor ze zkušenosti s Avastem.