Nazdar hoši...
Mam tudle grafiku Gigabyte GTX280 1GB DDR3 GV-N28-1GH-B a zajimalo by mě jaká má byt jeho teplota??
Bez záteže má kolem 53°C
A v zátěží u hry Crysis Warhead na 1680x1050 při nejvišších efektech má grafika teplotu kolem 87°C???
Je to normální teplota????
A jakým chladicím systémem ji mohu kdyžtak srazit co nejmin.Vrtá mi to hlavou, proto že tato grafika ma už ventilátor svůj...Tak prave nevim či by to i šlo...
Předem děkuji za odpověde a popřípadne rady....
Mam tudle grafiku Gigabyte GTX280 1GB DDR3 GV-N28-1GH-B a zajimalo by mě jaká má byt jeho teplota??
Bez záteže má kolem 53°C
A v zátěží u hry Crysis Warhead na 1680x1050 při nejvišších efektech má grafika teplotu kolem 87°C???
Je to normální teplota????
A jakým chladicím systémem ji mohu kdyžtak srazit co nejmin.Vrtá mi to hlavou, proto že tato grafika ma už ventilátor svůj...Tak prave nevim či by to i šlo...
Předem děkuji za odpověde a popřípadne rady....
Ano, je to normalni, graficke chipy preziji o dost vyssi teplotu nez cpu ... takze si z toho hlavu delat nemusis :)
Teplota je v normálu. Chladič na GTX260/280ce je povedený, kdybys pociťoval že se ti karta hřejě víc než má (jakože zatím jsou teploty OK), prvni zapracuj na průtoku vzduchu v case - alespoň dva fany, pokud máš možnost tak 120ky, jeden vepředu před disky na nasávání (před něj ideálně rpachový filtr) a jeden dozadu pod zdroj na výfuk.
OK..Tak to jsem v klidu...V bedne ma dostatek větrného proudu.Ale mam dotaz...kdyby chtel tak je k tomu nejaká lepší chladicí systém??Asi ne co?
[QUOTE=Celofan;216075]OK..Tak to jsem v klidu...V bedne ma dostatek větrného proudu.Ale mam dotaz...kdyby chtel tak je k tomu nejaká lepší chladicí systém??Asi ne co?[/QUOTE]
Ale je - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale je - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jo takhle..
Ja pod ten černý obal nevidim...Ale je dobře že vim co tam mám...Takže dík za rady....A prominte že vás s takovýma prkotinama otravuji :-)
Ja pod ten černý obal nevidim...Ale je dobře že vim co tam mám...Takže dík za rady....A prominte že vás s takovýma prkotinama otravuji :-)
Nazdar........NAšel jsem na netu tenhle chladič...Tak se chci zeptat jestli je lepší než ten puvodnej co tam mam...A jestli to není zbytečný treba to vyměnit za tenhle??
http://www.jscomputers.cz/produkt/Thermalright_HR-03_GTX.html
Předem děkuji za rady .....
http://www.jscomputers.cz/produkt/Thermalright_HR-03_GTX.html
Předem děkuji za rady .....
ok...
Ale ted jsem si stahl program eVGA a tam mohu regulovat otačky ventilatoru i manualne....A chtel bych vedet když to přepnu na manual a z puvodnich 40 (co ukazuje při zapnutem modu AUTO) dam např. na 50.Tak chci vedet když se grafika zahřeje pří hrani her,tak jestli to pak samo bude regulovat podle potřeby když jsem to dal manualne z tech 40 na 50??Doufam že jsem to vysvetlil dobře :-)
Ale ted jsem si stahl program eVGA a tam mohu regulovat otačky ventilatoru i manualne....A chtel bych vedet když to přepnu na manual a z puvodnich 40 (co ukazuje při zapnutem modu AUTO) dam např. na 50.Tak chci vedet když se grafika zahřeje pří hrani her,tak jestli to pak samo bude regulovat podle potřeby když jsem to dal manualne z tech 40 na 50??Doufam že jsem to vysvetlil dobře :-)
Jak je na tom 280GTX s ref chladicem a teplotama? Ted me tento problem ceka taky a 1400 za extreme accelero se mi davat nechce ale co jsem se dival jina rozumnejsi alternativa snad neexistuje ..
Celofan: Jestli jsem to správně pochopil tak ne, když přepneš regulaci na manual tak ti na manual a tebou nastavené otáčky zůstane. Taky provozuju pořád větrák své HD2900XT na minimum (25%) - 90% času jedu v idle, a když někdy chci hrát a omylem zapomenu přepnout regulaci na automatickou, tak se mi otáčky zvednou až při 100° C a to rovnou na 100% (fén je slabé slovo...) - limit karty proti přehřátí. S tím TR HR-03 by sis možná pomohl o pár stupňů s teplotama jádra, ale jak píše kolega výše - napájecí obvody by představovaly větší problém, navíc ten TR je pasiv takže bys musel k tomu koupit ještě fan (popř dva) - vzhledem k referenčnímu chladiči GTX280260 nevýhodná investice.
pas!k: Něco z toho už jsem napsal výše - referenční chladič Geforce GTX 280/285/260 (285 má odlehčenou levnější verzi, takže teploty jsou o něco malinko vyšší) je povedený a účinný, ve 2D se teploty pohybujou i do 50° C přičemž chladič je hodně tichý, v zátěži je na tom samozřejmě hůře ale i tak teploty a hlučnost patří k těm lepším hodnotám (teploty v burnu do 80° C, osobně co mám s kartou zkušenosti tak bych hlučnost v burnu přirovnal k 8800GTX).
pas!k: Něco z toho už jsem napsal výše - referenční chladič Geforce GTX 280/285/260 (285 má odlehčenou levnější verzi, takže teploty jsou o něco malinko vyšší) je povedený a účinný, ve 2D se teploty pohybujou i do 50° C přičemž chladič je hodně tichý, v zátěži je na tom samozřejmě hůře ale i tak teploty a hlučnost patří k těm lepším hodnotám (teploty v burnu do 80° C, osobně co mám s kartou zkušenosti tak bych hlučnost v burnu přirovnal k 8800GTX).
No obavam se jedne veci .. pokud koupim to accelero aby to nejak rozumne pasovalo na Point Of View 280 GTX .. z predchozich zkusenosti (Hlavne 3870, 4850, 4870) bylo prave to napajeni problem ... Kazdy vyrobce to mel trosku jinak takze na radu casto prichazela domaci uprava ala Pat a Mat .. Ale vysledek byl vzdycky lepsi nez referencni chladic ktery v burnu simuluje hukot vysavace ..
Co jsem teď hledal tak karta Point of View GTX280 je zcela referenčního designu, tady fotka:
// Jinak tady recenze PoV GTX280ky od Wizzarda, nebo přímo jeho citace:
[quote]Except for the sticker on the cooler, the card is identical to the other GeForce GTX 280 cards launched today[/quote]
// Jinak tady recenze PoV GTX280ky od Wizzarda, nebo přímo jeho citace:
[quote]Except for the sticker on the cooler, the card is identical to the other GeForce GTX 280 cards launched today[/quote]
No me ted zajima jaká je puvodní chlazení GT 280.Hledal jsem na netu a nic jsem nenašel...Ja vidim jen jeden ventilatorek......Docela me zajima co pod tim klrytem je...A rozebirat se mi to nechce....
[QUOTE=KunNy;217131]Co jsem teď hledal tak karta Point of View GTX280 je zcela referenčního designu, tady fotka:
// Jinak tady recenze PoV GTX280ky od Wizzarda, nebo přímo jeho citace:[/QUOTE]
Tohle je ale GTX260-ka,280-ka má 2x8pin napájení.A na 260 je o dva paměťové chipy míň.Jinak jsou stejný.
// Jinak tady recenze PoV GTX280ky od Wizzarda, nebo přímo jeho citace:[/QUOTE]
Tohle je ale GTX260-ka,280-ka má 2x8pin napájení.A na 260 je o dva paměťové chipy míň.Jinak jsou stejný.
[QUOTE=amrtin;233978]Tohle je ale GTX260-ka,280-ka má 2x8pin napájení.A na 260 je o dva paměťové chipy míň.Jinak jsou stejný.[/QUOTE]
tak ten obrazek by spis vazne odpovidal GTX280, ktera ma opravdu 6+8 pin (8+8 snad nema ani dvojcipovej radeon) a pocet pametovejch cipu by taky odpovidal - 2 strany po 8 cipech po 64MB, coz je 1GB
tak ten obrazek by spis vazne odpovidal GTX280, ktera ma opravdu 6+8 pin (8+8 snad nema ani dvojcipovej radeon) a pocet pametovejch cipu by taky odpovidal - 2 strany po 8 cipech po 64MB, coz je 1GB