Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trackmania Forever

CommanderZ (512)|3.5.2009 20:25
To bych rek ze tezko, moje rekordy se pohybuji vetsinou nekde mezi 10.-17. mistem (asi tak deset) a pak tam mam asi dve 7. mista a jedno 4. a hazi mi to server rank 8. Navic se mi nechce verit, ze by prede mnou bylo jen 7 lidi - vzdyt tolik tech, co se v rekordech objevuji daleko prede mnou, bych vyjmenoval jen z pameti (Ice, ty, deean, Feri...) :confused:
Kirk1 (850)|3.5.2009 20:25
[QUOTE=EditorPO;245664]aky mas login?[/QUOTE]
Feri Fire

No a co nik neskusal ci su tam cuty??? https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/30614-trackmania-forever#245622
Kirk1 (850)|3.5.2009 20:29
CommanderZ: No ono to je tak ze ak na trati na servery urobis nejaky rekord tak dostanes nejake male body v zatvorke a tie sa ti pripisuju na server rank takze ak L nebude jazdit 2 tyzdne a ty budes pomaly robit rekordy tak pojdes hore. Vsimni si to niekedy ked urobis rekodr tak ti to napise:
ComannderZ ...nieco lokal rekord (6-2,15) a s toho 2,15 sa ti pripocita na server rank
Deee-aN (3834)|3.5.2009 20:33
Kirk1: Hledání cutů po mě nechtěj, na to jsou tu jiní kanóni ;):D. Jinak jsem to projel a IMHO dobrý (i intro:thumb), jen bych osobně dal pryč prvních deset vteřin.:) Nebo bych tam dal aspoň nějaký skok nebo překážku, aby se tam něco dělo...:idea. Zas by bylo škoda přijít o ty vzducholodě...:)
CommanderZ (512)|3.5.2009 20:37
Cuty se myslim daji celkem vyloucit, je to mapa, kde se jezdi vysokou rychlosti pres celou mapu ze strany na stranu a navic tam jsou celkem pravidelne rozmistene checkpointy.

A jinak - je to opravdu plynula promakana mapa, takove jsou na serveru potreba. Mam ale jeden zasadni bod kritiky: checkpointy nejsou jen mista, kde ti to ukaze mezicas, ale i respawn spoty. Z kazdeho checkpointu z 0 km/h by melo byt mozne bez vraceni zavod dokoncit - tedy ty checkpointy tesne pred loopy presun vzdy tesne za konec predchoziho loopu. Vim, ze pri zavode online respawnovani nema smysl, ale pri prozkoumavani trati je opravdu hodne neprijemne, kdyz se musis podel tech boosteru vracet.

[QUOTE] jen bych osobně dal pryč prvních deset vteřin.[/QUOTE]

Souhlas, nemam rad "a ted po ctvrt minuty drz na podlaze a nic jineho nemackej".
Kirk1 (850)|3.5.2009 20:44
[QUOTE=Deee-aN;245680]... jen bych osobně dal pryč prvních deset vteřin.:) Nebo bych tam dal aspoň nějaký skok nebo překážku, aby se tam něco dělo...:idea. [/QUOTE]

[QUOTE=CommanderZ;245682]...
Souhlas, nemam rad "a ted po ctvrt minuty drz na podlaze a nic jineho nemackej".[/QUOTE]

Ok skusim to prerobit:D
Kirk1 (850)|3.5.2009 21:16
Tak som cosi poriesil dufam ze sa vam to bude pacit:D
ICE_D (2754)|3.5.2009 21:37
[QUOTE=CommanderZ;245673]To bych rek ze tezko, moje rekordy se pohybuji vetsinou nekde mezi 10.-17. mistem (asi tak deset) a pak tam mam asi dve 7. mista a jedno 4. a hazi mi to server rank 8. Navic se mi nechce verit, ze by prede mnou bylo jen 7 lidi - vzdyt tolik tech, co se v rekordech objevuji daleko prede mnou, bych vyjmenoval jen z pameti (Ice, ty, deean, Feri...) :confused:[/QUOTE]

Pokud nekdo nema zajeto vse a ty jo, tak jsi v evelky vyhode. Pokud budes mit na 10ti tratich vsude 10 rekord, tak mas prumer 10. Pokud ja zajedu 8krat 3 misto a 2x nic, tak budu mit 8x3+2x50= 124 a mam prumer 12.4 a jsi prede mnou :-) jen nevim kolik se pocita za to, kdyz nemas cas, ale asi to bude pocet lidi kteri maji rekord +1

ve hre napis:
/top10 - nej 10 ranku
/top100 - nej 100 ranku
/list - vyber trati a vlevo mas svoje poradi na tech tratich
Deee-aN (3834)|3.5.2009 21:43
BTW, co všichni děláte v úterý ve 20.00?

@ Kirk: IMHO lepší. Přidal bych ještě nějaké turbo po startu, aby to mělo větší odpich. Přece jen, do kopce je to takové línější, ale zas je tam ten fikanej zlom, na který je potřeba dát bacha, takže cajk.
:thumb
ICE_D (2754)|3.5.2009 21:43
Prijdu ;)
Deee-aN (3834)|3.5.2009 21:47
OK!:thumb
Kdo další? (to není otázka!)
LoGi.CZE (206)|3.5.2009 21:58
Nepřijdu. Budu mimo dosah WiFi, někde na Moravě. A přes mobil to fakt hrát nebudu :-D
jrx (1880)|3.5.2009 22:01
Jak už jsem psal na skládce, jestli si vzpomenu, tak příjdu. Ale neberte to moje ježdění tak vážně :D
HiLow (1000)|3.5.2009 22:13
Ted budu tak tejden mimo, protoze maluju novej byt a vubec ho davam do kupy.
CommanderZ (512)|4.5.2009 00:02
[QUOTE=Deee-aN;245732]BTW, co všichni děláte v úterý ve 20.00?

@ Kirk: IMHO lepší. Přidal bych ještě nějaké turbo po startu, aby to mělo větší odpich. Přece jen, do kopce je to takové línější, ale zas je tam ten fikanej zlom, na který je potřeba dát bacha, takže cajk.
:thumb
[/QUOTE]

Prijdu

[QUOTE] A přes mobil to fakt hrát nebudu :-D[/QUOTE]

Proc? Zitra vyzkousim, jak se to tvari na EDGE. Ale uvedom si, ze tohle neni Counter Strike, abys musel mit stabilni ping < 100 ms, tady teoreticky staci, kdyz se budou synchronizovat vysledky jizd :)
jrx (1880)|4.5.2009 18:28
Lidi nevíte které nastavení v trackmanii ovlivňuje zobrazování těch "pruhů"? Kdysi mě to docela štvalo, ale potom se mi to podařilo vypnout ani nevím jak a teď jsem zase něco udělal a zas ty hnusné pruhy :D
ScreenShot01.jpg
Kirk1 (850)|4.5.2009 19:10
[/QUOTE]
Ak stihnem dojdem

Sakra Deeeane tak HER ZLOUN :D:D:D

[QUOTE=Deee-aN;245732]@ Kirk: IMHO lepší. Přidal bych ještě nějaké turbo po startu, aby to mělo větší odpich. Přece jen, do kopce je to takové línější, ale zas je tam ten fikanej zlom, na který je potřeba dát bacha, takže cajk.:thumb[/QUOTE]
Ok to som rad neviem preco sa ja nemozem nijako pripojit na FTP server tak ak bude mat niekto cas tak to tam dajte diki.
Kirk1 (850)|4.5.2009 19:13
AAAAAAAAAAAAA este som zabudol:D chcem si aj ja kupit TMU ale hry som este na nete nehladal a som v tom babrak ze neviem najst na nete kde to predavaju viem ze Deeean to nasiel na cz stranke ale doprava je myslim 1-2 tyzdne toz je jakosi az prilis dlho teraz ked som sa rozhodol:D. Neviete kde sa da zohnat Edi ty si ju kde bral?
Deee-aN (3834)|4.5.2009 19:34
[QUOTE=Jiri@tncm;245944]Lidi nevíte které nastavení v trackmanii ovlivňuje zobrazování těch "pruhů"? Kdysi mě to docela štvalo, ale potom se mi to podařilo vypnout ani nevím jak a teď jsem zase něco udělal a zas ty hnusné pruhy :D[/QUOTE]
Tohle jsem nikdy neviděl, ale zkus si pohrát s věcmi jako antialiasing. Pokud se to objevilo po nějakých změnách nastavení, shoď to zpátky do defaultu a postupně přidávej na efektech, dokud se to zase neobjeví...
[QUOTE=Kirk1;245953]Ak stihnem dojdem [/QUOTE]
OK! :thumb Připomínám všem ostatním, aby potvrdili nebo zrušili účast.:)
[QUOTE=Kirk1;245953]Sakra Deeeane tak HER ZLOUN :D:D:D[/QUOTE]
:D:cool:
[QUOTE=Kirk1;245953]Ok to som rad neviem preco sa ja nemozem nijako pripojit na FTP server tak ak bude mat niekto cas tak to tam dajte diki.[/QUOTE]
Hodím na to oko. Nikdo žádný problém nehlásí...
EDIT: je to tam!
LoGi.CZE (206)|4.5.2009 19:39
Tak jsem byl mile překvapen, když sem tady v zapadlém kempu na Moravě našel WiFi free hotspot.. :-D Možná se tedy ukážu..:cool:
jrx (1880)|4.5.2009 19:50
Ok už jsem na to přišel. Nesmím nastavit vyšší stíny než "vysoké" :)
Deee-aN (3834)|4.5.2009 19:53
[QUOTE=LoGi.CZE;245962]Tak jsem byl mile překvapen, když sem tady v zapadlém kempu na Moravě našel WiFi free hotspot.. :-D Možná se tedy ukážu..:cool:[/QUOTE]
No vida! To je slovo...:thumb
miCHi (277)|4.5.2009 20:14
[QUOTE=LoGi.CZE;245962]Tak jsem byl mile překvapen, když sem tady v zapadlém kempu na Moravě našel WiFi free hotspot.. :-D Možná se tedy ukážu..:cool:[/QUOTE]

Kde jsi přesně na moravě jestli to není tajné :D
LoGi.CZE (206)|4.5.2009 20:55
Pálava. Konkrétně kemp Pasohlávky.
EditorPO (2819)|4.5.2009 22:03
[QUOTE=Kirk1;245955]AAAAAAAAAAAAA este som zabudol:D chcem si aj ja kupit TMU ale hry som este na nete nehladal a som v tom babrak ze neviem najst na nete kde to predavaju viem ze Deeean to nasiel na cz stranke ale doprava je myslim 1-2 tyzdne toz je jakosi az prilis dlho teraz ked som sa rozhodol:D. Neviete kde sa da zohnat Edi ty si ju kde bral?[/QUOTE]
Ja som ju kupil odtialto: http://www.epicom.sk/zbozi/trackmania-united-forever/detail.aspx?p=z:121994
.... niekde je totiz relativne nizka cena, ale vysoke poplatky na postovne a naopak

Trackmania United sa da tiez zohnat v tychto obchodoch za cca 15€. Jednoduchym upgrade zdarma z nej dostanes Trackmaniu United Forever.
Deee-aN (3834)|4.5.2009 22:13
Edi, co ty a zítřek?
CommanderZ (512)|4.5.2009 22:17
Zkousel jste to nekdo s temi 3D brylemi?
Deee-aN (3834)|4.5.2009 22:23
Jop! Já je mám už déle a moc mě to nenadchlo. Dá se tomu trochu přitlačit na intenzitě, ale....:o. Pak se tu objevila něčí zkušenost (Hilowa?), že je lepší je obrátit vzhůru nohama (tzn. prohodit červenou a modrou). A IMHO fakt!:thumb:D:runaway Opravdu i mě to příjde lepší...:notsure, jen je to dost nepohodlné. Kdo máte možnost, vyzkoušejte...;).
EditorPO (2819)|4.5.2009 22:50
[QUOTE=Deee-aN;246024]BTW, Edi, co ty a zítřek?[/QUOTE]
Ja som na zajtra ready.
Kirk1 (850)|4.5.2009 23:10
[QUOTE=Deee-aN;246026]J...Pak se tu objevila něčí zkušenost (Hilowa?), že je lepší je obrátit vzhůru nohama (tzn. prohodit červenou a modrou). A IMHO fakt!:thumb:D:runaway Opravdu i mě to příjde lepší...:notsure, jen je to dost nepohodlné. Kdo máte možnost, vyzkoušejte...;).[/QUOTE]
No na to sme prisli s kamosom da sa tp urobit aj elegantnejsie ved su papierove tak ich treba otočit nemusis hore nohami ale iba spredu do zadu (myslim to co mas nad usamy:D)

@Edi kuknem diki a objednam:D
Deee-aN (3834)|4.5.2009 23:46
[QUOTE=Kirk1;246031]No na to sme prisli s kamosom da sa tp urobit aj elegantnejsie ved su papierove tak ich treba otočit nemusis hore nohami ale iba spredu do zadu (myslim to co mas nad usamy:D)
[/QUOTE]
No vidíš, to je nápad!:idea:thumb Jak jsem starej ,tak jsem blbej!:o:thumbdown
HiLow (1000)|5.5.2009 06:46
[QUOTE=LoGi.CZE;245989]Pálava. Konkrétně kemp Pasohlávky.[/QUOTE]
Na Pasohlávkách jsem byl na dovolené asi před 6 roky a o tehdy tam měli wifi free hotspot a dokonce internetovou kavárnu.:thumb Jinak je kemp drahej, jako by jste byli u moře.
CommanderZ (512)|5.5.2009 16:58
Dneska jsem zkousel TMNF pres EDGE a dpoadlo do podle ocekavani - jezdit naprosto nebyl problem, jen pozice souperu na trati se refreshovaly tak jednou za 20 vterin :D
Dejvak (29)|5.5.2009 17:48
[/QUOTE]
Hraju trackmanii? :)
Kirk1 (850)|5.5.2009 22:02
Dee skus s toho nieco vybrat foto ide postupne ako sa zaplnal server bolo nas az 22 a to je uz super:D:thumb:D
TmForever 2009-05-05 20-19-38-31.jpg TmForever 2009-05-05 20-21-14-68.jpg TmForever 2009-05-05 20-54-48-56.jpg TmForever 2009-05-05 21-10-33-96.jpg TmForever 2009-05-05 21-10-37-73.jpg TmForever 2009-05-05 21-11-19-07.jpg TmForever 2009-05-05 21-11-23-89.jpg TmForever 2009-05-05 21-19-57-53.jpg
EditorPO (2819)|5.5.2009 22:18
jj, bolo dost ludi
TmForever 2009-05-05 21-11-08-49.png
Deee-aN (3834)|5.5.2009 22:18
Dneska proběhl další neoficiální turnaj. Nejpotěšitelnějším faktem byla na naše dosavadní poměry obrovská účast. Místy tu bylo i více než 16 lidí a tento fakt nesnižuje ani to, že část z nich byli kolemjdoucí. Víme, že sem většina z nich přišla proto, že jsme se dostali v nabídce serverů poměrně vysoko díky vyššímu počtu zúčastněných. A to je to, co potřebujeme. Rovněž díky členům, kteří přivedli známé.:)
Tratě byly, co se stylu týče, namíchané. To je IMHO ideální systém a o vyváženosti se můžeme dál bavit. Ať to vyladíme k převážně všeobecné spokojenosti. Proč "převážně všeobecné"? Protože 100% spokojení nebudou nikdy všichni.
Konečné pořadí je k vidění na screenu (s potěšením mohu říci, že by vyjmenovávání jednotlivých postů bylo vzhledem k počtu účastníků zdlouhavé :))
Nakonec chci poděkovat všem účastníkům za jejich čas a doufám, že jste se pobavili stejně dobře jako já :). Jenom mírně pokáráme LoGiho, že se sice chvályhodně dostavil, ale turnaj poté vynechal...;):p:D

Snad se jednou dočkáme oficiálního turnaje...:cool:.

EDIT: než to nadatluju, už mě předběhli :D:thumb. Taky mi to připomnělo poděkovat našemu MasterAdminovi za organizaci turnaje.:thumb
Screenshot 2009-05-05_21-09-20.png Screenshot 2009-05-05_20-56-31.png Screenshot 2009-05-05_20-56-33.png Screenshot 2009-05-05_20-58-19.png Screenshot 2009-05-05_21-09-15.png
EditorPO (2819)|5.5.2009 22:31
Je fajn, ze pribuda hracov. Server sa dostava pomaly ale iste do povedomia. Ak budeme mat stale dobre trate, tak bude ucast stale lepsia. Uz len aby nas mohol SHW propagovat na uvodnej stranke.

LoGi asi nemal dnes dobru naladu. Nejak sa nastval na typ trati. Pritom to boli trate z ESL, ktore sa hraju na ich oficialnych turnajoch.

Dnes som zas nepretekal, cely turnaj so natacal, takze sa teste na dalsie video. Kazdym natacanim sa trochu zlepsujem v ovladani kamery a dnes som cele poobedie laboroval s roznymi formatmi videa a konverzie, tak snad bude video v este lepsej kvalite ako doteraz.

Ale nabuduce si uz zazavodim !!! :D
HiLow (1000)|5.5.2009 23:03
Ja jsem se bohuzel nemohl dostavit a moc me to mrzi. Snad priste, porad maluju v novem byte a to me ted zamestnava vic nez dost. Ale mam radost, ze se nas server tolik dostava do povedomi ostatnich hracu.
Jen je velka skoda, ze KaPo nereaguje na propagaci banneru z logem SHW atd.
CommanderZ (512)|5.5.2009 23:13
Trate byly opravdu mizerne, bud desive zmatene asfaltky nebo divne dirty.

Je nejaky duvod, proc se nepouzily ty trate co jsou na serveru? Rada z nich jsou velmi povedene (i kdyz i mezi nimi se najdou slabsi kousky). A na nekterych uz i vim, kudy se dostat do cile, coz se o tech ESL zmetcich rozhodne rict nedalo.

Ale byla to sranda, obzvlast jste meli videt moje obliceje, kdyz jsem vzdycky v posledni zatacce vyletel z trati :D
LoGi.CZE (206)|6.5.2009 01:08
ESL a podobný turnaje jdou mimo mě. Ty tratě jsou o jedný jediný stopě, tudíž se ta trať musí dokola trénovat, což neni muj styl - trénovat. A ano, nálada mě dnes opustila, protože mě zmohla únava...
Deee-aN (3834)|6.5.2009 08:09
[QUOTE=HiLow;246386]
Jen je velka skoda, ze KaPo nereaguje na propagaci banneru z logem SHW atd.[/QUOTE]
:o
[QUOTE=CommanderZ;246393]Trate byly opravdu mizerne, bud desive zmatene asfaltky nebo divne dirty.

Je nejaky duvod, proc se nepouzily ty trate co jsou na serveru? Rada z nich jsou velmi povedene (i kdyz i mezi nimi se najdou slabsi kousky). A na nekterych uz i vim, kudy se dostat do cile, coz se o tech ESL zmetcich rozhodne rict nedalo.
[/QUOTE]
Tyhle nové mapy se dávají proto, aby byly pro všechny neznámé a neměli výhodu lidé, co znají SHW mapy. Ale IMHO není určitě problém po domluvě jezdit na našich tratích. Zbytek viz níže.
[QUOTE=LoGi.CZE;246408]ESL a podobný turnaje jdou mimo mě. Ty tratě jsou o jedný jediný stopě, tudíž se ta trať musí dokola trénovat, což neni muj styl - trénovat.[/QUOTE]
Jak už tu několikrát padlo, není možné se zavděčit všem. To bychom si mohli každý sestavit svůj seznam oblíbených map a jezdit si sólo. A o tom to IMHO není. Je to o tom si zajezdit proti sobě a pobavit se (aspoň dokud jsou ty turnaje neoficiální a bez cen:)). Kdybych k tomu přistupoval tak, že se mi první trať taky nelíbila a že asfalty všeobecně moc nemusím a kdyby to tak vzali všichni, tak to můžeme rovnou zabalit. Naštěstí většina jezdila i přesto a myslím, že jsme si to užili.
Ale každopádně je dobře, že tu tahle diskuse je. Ať se to vyladí! IMHO by byl optimální systém pro turnaj 5-6map a z toho 1-2 dirty, 2-3 kličkovací tarmacy (ne bludiště) a 2-3 speedy. Dodávejte mapy podle svých představ, První předpoklad pro mapu vhodnou pro turnaj: musí se dát projet napoprvé drtivou většinou jezdců (což neznamená, že musí být primitivní).
miCHi (277)|6.5.2009 10:48
Mně se včerejší tratě líbily, aspoň ty asfaltové. Mám rád takové technické typy map, takže díky Edi. Je pravda, že "eslka" člověk musí natrénovat, ale pokud hrajeme jen tak pro zábavu, když o nic moc nejde, tak si klidně zajedu i mapu, kterou neznám a je mi jedno když je WR pod minutu a já se svým časem na něj budu ztrácet 20sekund. Podívám se, v jakém čase danou mapu zajedou ostatní, jak se s ní vypořádají, když ji neznají, porovnám časy a hlavně si zazávodím. Je jasné, že Esl mapy nebývají jednoduché a řadě hráčů můžou dělat problémy, ale jak říkal deeean, není možné se zavděčit všem. Na druhou stranu, určitě nikoho z vás nebaví jezdit jenom rovinky :). Byl bych pro to, aby mapy, které se budou jezdit na turnaji, daly 1-2 dny s předstihem na server a kdo by měl čas, přišel by si je zkusit zajet. Ale zase je to o tom, že většina nemá tolik volného času a jsou rádi že přijdou na turnaj samotný.

Já na příště zkusím taky přispět svou troškou do mlýna a vyberu nějaké mapy, které bych sem pak dal a ostatní by posoudili.

:)
EditorPO (2819)|6.5.2009 13:58
Niekedy som navrhoval, aby kazdy z ucastnikov turnaja nominoval jednu mapu. Je jedno odkial, ci uz nasu tvorbu, alebo z TMX. Predpokladam, ze kazdy bude nominovat mapu, ktoru pozna a teda na nej zajazdi aj nejaky dobry cas. Tymto by sa odstranila nevyhoda neznamych trati a bolo by to mozno napinavejsie, pretoze aspon na jednej mape by sa snad hrac umiestnil na prednom mieste. Map by malo byt minimalne 5.

Nominacie by mohli byt v komunitnej skupine (je tam uz na to thread), len nevyhoda je, ze v komunitnych skupinach sa nedaju prikladat prilohy. Mozno by to KaPo mohol zapnut. Zatial by stacil link na post, v ktorom sa nachadza nominovana mapa, alebo link na TMX. Preco v komunitnej skupine? Aby sa do nej hraci prihlasili a tak by aj KaPo videl, ze kolko nas vlastne je. (zatial 18)

Mne je uplne jedno, ake mapy su na serveri. Pripadalo mi zaujimavejsie dat na turnaj nove mapy, ktore nikto nepozna a preto nema vyhodu. Dal som ESL mapy, lebo som predpokladal ich kvalitu. Mozno som podcenil ich narocnost :)

Este jedna vec. Prvy turnaj sa hral s nastavenim maximalneho poctu potrebnych bodov na 100. Turnaj bol vtedy neumerne dlhy. V dalsom turnaji sme nastavili 50 a to mi zas pripadalo moc kratke a este k tomu najlepsi hrac bol schopny sa prihlasit s druhym uctom a zamiesat znova poradie. Tak som vcera nastavil 70. Ferimu to zas pripadalo moc dlhe. Aky mate na to nazor?
Deee-aN (3834)|6.5.2009 14:20
[QUOTE=EditorPO;246506]Este jedna vec. Prvy turnaj sa hral s nastavenim maximalneho poctu potrebnych bodov na 100. Turnaj bol vtedy neumerne dlhy. V dalsom turnaji sme nastavili 50 a to mi zas pripadalo moc kratke a este k tomu najlepsi hrac bol schopny sa prihlasit s druhym uctom a zamiesat znova poradie. Tak som vcera nastavil 70. Ferimu to zas pripadalo moc dlhe. Aky mate na to nazor?[/QUOTE]
To bude mít vztah k počtu a kvalitě účastníků. 100 je moc, 50 při účasti jednoho špičkového jezdce málo. 70 by bylo lepších při jednom špičkovém jezdci a jednom typu tratí (tzn. kombinace miCHi+tarmac). Včera bylo ale pole favoritů větší a přimíchání dirtů pomohlo i dalším, na asfaltu slabším jezdcům (myslím sebe), zamíchat se do boje o přední pozice celkového pořadí. Z toho vyplynulo větší množství jízd potřebných k získání dostatečného množství bodů. Co tím chci říct: pokud bude předpoklad na podobnou účast jako včera, snížil bych limit na 60 bodů. BTW, je to tak, že někdo musí na jedné trati získat 30bodů, aby se šlo na další?
EditorPO (2819)|6.5.2009 14:24
[QUOTE=Deee-aN;246517]BTW, je to tak, že někdo musí na jedné trati získat 30bodů, aby se šlo na další?[/QUOTE]
Tak to netusim. Viem len, ze ked niekto ziska finalne poradie, tak ho musi v dalsom kole potvrdit. Ak nepotvrdi, tak sa ide dalej. Uz sme to zazili myslim v druhom turnaji. Kedy sa prepne dalsia mapa, na to som este neprisiel :-) Ale nejaky princip to ma, len to treba zistit.
Deee-aN (3834)|6.5.2009 14:38
Pokud si pamatuju, dřív vždycky stačilo, aby miCHi 3x vyhrál a šlo se na další mapu. Včera jsme (IMHO právě díky vyrovnanosti) minimálně jednu dirtovou mapu jeli cca 5x. Proto jsem se na to ptal, třeba by ten limit šel snížit, aby mapy rotovaly rychleji.
miCHi (277)|6.5.2009 15:05
Pravidla CUP modu

Hraje se podobně jako v modu rounds, hráči sbírají body za jednotlivá umístění, dokud nedosáhnou určitého počtu bodů (na ESWC 100b). Novinka je ale v tom, že po pěti jízdách se mění mapa a pokračuje se na nové. Jakmile ale hráč nasbírá 100 bodů, nevyhrál. Vítězství musí potvrdit tím, že se v některým z dalších kol umístí na prvním místě. Pokud tak neučiní, nevyhrál. To je ovšem neuvěřitelný nápor na nervy, které ne každý hráč vydrží. Může se také stát, že se změní mapa, která "skoro-šampionovi" nesedí, což ho prakticky distancuje od šance na titul. Další hráči tedy mají možnost jej dohnat, a porazit jej. Nakonec i když máte náskok 40 bodů na ostatní a body neproměníte závěrečnou výhrou, můžete také skončit poslední.

Další často kritizovaná skutečnost je, že jakmile je známý vítěz, musí se ještě čekat na ostatní umístění. To se může protáhnout i na 20 minut a přiznejme si... Hráč Formule 1 získá Mistrovský titul, ale nemůže se ještě 20 minut radovat, protože by se muselo čekat než si další 2 hráči zabojují o 2. a 3. místo. Poté přejde před diváky na stupně vítězů, ten prvotní pocit vítězství jej už opustil a teprve teď se může radovat s fanoušky. Tento moment by byl zkrátka divný a nepřirozený.

• Padá možnost, kdy vám schází 3 body k vítězství a jede takzvaně na jistotu. Diváci tak uvidí boj naplno do posledního kola.
  • Hráči se budou muset naučit opravdu na 100% všechny mapy, protože nikdy nevíte, na které mapě budete muset potvrdit vítězství.
  • Diváci již nemusí složitě počítat, kolik bodů stačí jednotlivým závodníkům k vítězství. Vítěz musí jednoduše vyhrát! I poslední hráč má stále šánci vyhrát.
  • Často se stává, že favoritům nevyjde začátek a vschopí se příliš pozdě. Nebylo by to úžasné, kdyby dokázal jedním vítězstvím za druhým vše obrátit a nepustit ostatní k výhře? Diváci by jistě šíleli.

[QUOTE]trackmaniaforever.cz[/QUOTE]

Mně osobně tento mód vyhovuje i nastavení 100 bodů, to si myslím že to není tak moc. Akorát mě pak štve, že když nasbírám body v prvních dvou mapách a vyhraju, pak už nemůžu pokračovat a nezajezdím si i další mapy.
EditorPO (2819)|6.5.2009 15:34
Slo by to mozno este urychlit. Na serveri je mozne v konfiguracii CUP modu nastavit pocet vitaznych miest. Teraz su 3. Teda 1., 2. a 3. Je mozne to nastavit len na jedno, teda len na absolutneho vitaza, ostatni zostavaju v aktualnom poradi. To znamena, ze akonahle niekto obsadi 1. miesto, tak turnaj konci.
Deee-aN (3834)|6.5.2009 15:50
To by bylo ideální :thumb.