Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chlazeni (ideálně pasivní) nízké ATI Radeon 2600 PRO

srumberak (6)|18.2.2009 16:37
Nevíte někdo, jaký chladič je možno použít pro chlazení této VGA karty? Chladičů na trhu je mnoho, bohužel díky výšce case (slim desktop) se do něj téměř žádný nevejde.
Konkrétně se jedná o Fujitsu Siemens Scaleo Evi 2656 a přibalená grafika je na můj vkus trochu hlučná.

Díky
speedsnail (4876)|18.2.2009 16:39
Ideální bude když prostor kolem grafiky vyfotíš, abychom si udělali aspon nejaký obrázek co se tam vejde/nevejde.
Jedná se o AGP nebo PCI-Ex verzi grafiky a jaký přesně výrobce?
srumberak (6)|18.2.2009 20:26
Zkousim pridat prilohy ale bohuzel. tak jenom popis. Karta je sama o sobe cca 7cm vysoka, svetla vyska case je 8 cm. Cip je zhruba v polovine vysky karty.
Je PCIe.
Vyrobce je nejaky OEM, neni uveden. Jedna se o kartu se spec konektory uzpusobenou pro tento pocitac (napojeni na media board se scarty,....).
speedsnail (4876)|18.2.2009 20:48
Hm no zkus to nahrat třeba na rajče a dát sem odkaz, nebo na imageshack a podobně, jestli je to nějakej těžkej atyp, nemusej na to standardně prodávaný chladiče vůbec pasovat.. má to aspon montážní díry kolem čipu?
matyyy (2527)|18.2.2009 20:55
imho to bude prakticky impossible

je tam strašně málo místa (nebo z který strany to má grafický jádro ta moje fotka je na verzi bez grafiky)
srumberak (6)|19.2.2009 09:08
Fotky jsou tady:
http://www.ders.cz/dload/obrazky.zip
Mista je tam opravdu malo. Diry kolem cipu jsou standardni a odpovidaji beznemu standardu.
Salamander (6177)|19.2.2009 09:13
Hmm, tak tam se zadny "normalni" pasivni chladic asi nevejde, ale mozna by stalo za to vyzkouset na kartu nabastlit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , to by fungovat mohlo
srumberak (6)|19.2.2009 09:18
Taky jsem na ne koukal. Snad to uchladi, i kdyz jsou urceny na chlazeni chipsetu (nevim, co hreje vic).
Promerim to, vyzkousim a dam vedet.
Deee-aN (3834)|19.2.2009 09:22
Tohle pasivně nepůjde, není tam místo ani prostředky na airflow. Respektive, kdybys chtěl dát pasiv na GPU, musel bys tam nějak nainstalovat fan, aby ho ochlazoval.
Nad GPU je v plechu perforace, že jo? A nad CPU taky, viď. Jenom nápad - otočit fan na CPU chladiči, aby nasával vzduch skrz pasiv ze skříně a foukal ho ven. A zacpat díru nad GPU. Pak by možná mohl být na GPU pasiv. Pokud možná co největší...
srumberak (6)|21.2.2009 16:35
Nakonec jsem tam dal Thermalright HR-05/IFX, veslo se to tam akorat. Montaz byla v poho, vsechno, co bylo potreba bylo pribaleno k chladici.
Teplota GPU se s timto chlazenim pohybuje max 80°C - pri prehravani blue ray.
Takze jako pasivni chlazeni pro nenarocne vyuziti muzu doporucit.
Deee-aN (3834)|21.2.2009 18:05
Vyfotit a šup sem s tím!:)
srumberak (6)|22.2.2009 16:06
Prikladam obrazky
PICT0021.JPG PICT0023.JPG PICT0024.JPG
Dufinos (422)|18.3.2009 10:54
Měl jsem Sapphire HD2600Pro OC a pasivně jsem ji uchladil Thermalrightem V2, je ale pravda, že přesahoval. Pasiv, který by určitě nepřesahoval (myslím na výšku PCB karty) nijak významně je jednoznačně Thermalright T-Rad2. Akorát je to chladič, který cenou hravě "přebije" hodnotu té karty, takže je otázkou, jestli do něj jít.. Za rozumné peníze ještě vychází [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , který by tvoji kartu měl taky uchladit pasivně... Přeci jenom 2600ky až tolik nehřály