Problem s FPS
Koupil jsem si grafickou kartu GF 9800 GT naistaloval jsem ovladace, proste vse podle navodu, zapl jsem si tedy hru cod5 singleplayer na high detaily a vse bylo v pohode bez seku, ale pak jsem zkusil zapnout cod2 multiplayer, ktere ma na hardware o dost mensi pozadavky a me fps bylo hrozne, ikdyz jsem hral na low detaily me FPS nesli pres 100.
Prosim vas nevite nekdo co bych s tim mel delat? Zkousel jsem instalaci novych aktualnich ovladacu, ovladce z driver cd, preinstalace cod2 a windowsu, nic nepřineslo zepšení.
Děkuji za odpověd
Prosim vas nevite nekdo co bych s tim mel delat? Zkousel jsem instalaci novych aktualnich ovladacu, ovladce z driver cd, preinstalace cod2 a windowsu, nic nepřineslo zepšení.
Děkuji za odpověd
No je možný že ta hra to prostě přes 100 FPS nepustí
některý hra to maj tahle dělaný že maj určitej limit max FPS
ale cod 2 si tim nejsem jistej jestli je to timhle omezováním nebo něčim jiným
ale podle mě by ti 100 fps mělo bohatě stačit
některý hra to maj tahle dělaný že maj určitej limit max FPS
ale cod 2 si tim nejsem jistej jestli je to timhle omezováním nebo něčim jiným
ale podle mě by ti 100 fps mělo bohatě stačit
a co mas prosimte za monitor, ze 125fps je minimum? mne osobne to cukalo tak u 20-30, 45 uz to bylo perfektne plynuly...
rozdíl mezi 100 a 125 fps podle mě pokud memáš super oči nepoznáš
aby byl obraz planulej oku stačí 28 fps
rozdíl de poznat mezi 30 a 50 fps ale já nikdy rozdíl mezi 125 a 100 fps nepoznal
určitě na 100 fps se obraz sekat nemuže
jestli ti ale tech 100 fps fakt nestačí projdi si tohle: http://forum.gamepark.cz/lofiversion/index.php/f166.html
řeší se to tam hodněkrát
aby byl obraz planulej oku stačí 28 fps
rozdíl de poznat mezi 30 a 50 fps ale já nikdy rozdíl mezi 125 a 100 fps nepoznal
určitě na 100 fps se obraz sekat nemuže
jestli ti ale tech 100 fps fakt nestačí projdi si tohle: http://forum.gamepark.cz/lofiversion/index.php/f166.html
řeší se to tam hodněkrát
neni to "sekani" spis takovyto trhani obrazu, ktery je obvykly u LCD, kdyz je FPS vejs nez obnovovaci frekvence?
jinak predpokladam, ze mas nakej kvalitni CRT monitor, protoze u LCD bych smysl FPS nad nakejch 70 nechapal..
jinak predpokladam, ze mas nakej kvalitni CRT monitor, protoze u LCD bych smysl FPS nad nakejch 70 nechapal..
To je podle mě imho nějaká blbost. 100fps musí být naprosto plynulý. (Pokud nemáš kartu hodně přetaktovanou, nebo se ti nehřeje) A jak ti psali (viz Jiziii), nepozáš rozdíl, mezi fps 100 a 125.
Otázka 1: čím to měříš?
Otázka 2: Máš kartu přetaktovanou, nebo jedeš na default?
Otázka 1: čím to měříš?
Otázka 2: Máš kartu přetaktovanou, nebo jedeš na default?
Hele, kdyztak si o tom neco precti.
/ a sekani pri 100fps ? (aneb jak se rika, kecy z hladu, psouky z mouky)
/ a sekani pri 100fps ? (aneb jak se rika, kecy z hladu, psouky z mouky)
Že např. FRAPS naměří 100 fps ještě neznamená že je hra plynulá. Třeba v Trackmanii hraju na většině tratí s podobným fps 100+ a na některých tratích se to viditelně seká, většina je ale vpohodě - naměřené fps je přitom všude stejné. Jinak při normálním fungování hry už bych rozdíly fps při hodnotách kolem 100 těžko rozeznával (jedině by brutálně oscilovalo), ale i nad rámec toho co jste schopni rozlišit okem vyšší fps rozeznáte lepším pocitem z ovládání (hlavně v závodních hrách, s klasicýma FPS střílečkama moc zkušenosti nemám). Najednou všechno děláte s větší přesností a stihnete korigovat víc chyb...S nízkým fps jako byste měli vůli v řízení :)
a jedes predpokladam pod DX9 ze? tam mam i ja kolem 110 (ati 4850), ale v DX7 mam 400-500 FPS
btw ma pravdu v COD2 poznas rozdil 70 nebo 125FPS(hlavne ve strileni atd). Sam sem to driv hraval, ale ted sem verny CoD4 :)
btw ma pravdu v COD2 poznas rozdil 70 nebo 125FPS(hlavne ve strileni atd). Sam sem to driv hraval, ale ted sem verny CoD4 :)
#uzgorod
no to je prave to na d9 i dx 7 mam fps stejne, at to dam na jakekoliv rozliseni, jakekoliv vyhlazovani textur fps se nezlepsi ani nezhorsi, nekdy samozrejme skoci i pod 100
no to je prave to na d9 i dx 7 mam fps stejne, at to dam na jakekoliv rozliseni, jakekoliv vyhlazovani textur fps se nezlepsi ani nezhorsi, nekdy samozrejme skoci i pod 100
Pokud vím tak multiplayer bývá většinou omezen na 90 FPS. U CoD2 by to mělo jít upravit. Edituj soubor: adresář hry/main/players/tvůj profil/config_mp.cfg, řádek seta com_maxfps
to už sem udělal samozřejmě předtím jinak sestava:
GK: Nvidia Geforce 9800gt
Procesor: p4 3.00 ghz
RAM: 2x 1GB
GK: Nvidia Geforce 9800gt
Procesor: p4 3.00 ghz
RAM: 2x 1GB
Mohlo by jít o takovéto nepříjemné cukání. Tím trpí engine Need for Speedů. Už minulé Pro streety nebo současné Undercovery dělaj takové divné cukání (jako by se auto na tisícinu vteřiny zastavilo v pohybu) a přitom fraps naměří frameraty přes 30fps. Měl jsem nvidii 8800GTX a stejně mi to takhle cukalo i s nejnovějšími ovladači (demo i originálka Pro Street). Asi špatná optimalizace, ale o případ s COD2 jsem neslyšel...
Zkus ještě resetovat globální nastavení ovladače a změn akorát položku Akcelerace více GPU / monitorů na Režim výkonu jednoho monitoru. Asi to nic neudělá, ale za pokus to stojí.:) Navíc podle mě při svojí sestavě zbytečně používáš Filtrování textur nastavené na Vysoký výkon. Pokud chceš redukovat textury u některých her, tak bych raději využil samostatné profily - Nastavení programu, nebo nejlépe redukovat textury přímo v nastavení hry.
to uz sem prave zkousel ruzne upravovat to nastaveni ovladacu, vypnout filtrovani, synchronizaci, nic nepomohlo, preinstalovani cod2,systemu,ovladacu.. uz fakt nwm :(