Výměna procesoru Core 2 duo za Quad
Ahoj poradíte, chtěl jsem se zeptat, když bych chtěl vyměnit procesor Core 2 Duo za Core 2 Quad, bude potřeba přeinstalovat celý Windows nebo naběhne normálně akorát s novým procesorem? Základní deska a vše ostatní zůstává stejné, jen chci vyměnit procesor za rychlejší.
Komponenty typu disk ci procesor jsou Windowsum uplne ukradnute. Problem je pokud se zmeni deska, tam je pak opravdu lepsi reinstalace nez delat nejake ozivovaci operace, ktere maji stejne znacne nejisty vysledek.
Dík za info, tak to jsem rád, už jsem si myslel, že budu muset zase všechno znova instalovat. Já jsem totiž koupil před 4 měsíci Core 2 Duo E7200 2,53 Ghz na zpracování Full HD videa a zjistil jsem, že je to slabé, tak jsem se rozhodl, že si koupím Quad a to už by mělo frčet super.
Ještě jednou dík za radu...
Ještě jednou dík za radu...
[QUOTE=Ne321;227787]... ci procesor jsou Windowsum uplne ukradnute.[/QUOTE]
Osobne si to nemyslím. Problém alebo drobná komplikácia nastávala väčšinou pri prechode z jednojadra na viac-jadro.
Pokiaľ už sa používa dvojjadro, prechod na viacjadro (troj, štvor atď.) by mal byť bezbolestný.
Osobne si to nemyslím. Problém alebo drobná komplikácia nastávala väčšinou pri prechode z jednojadra na viac-jadro.
Pokiaľ už sa používa dvojjadro, prechod na viacjadro (troj, štvor atď.) by mal byť bezbolestný.
[QUOTE=semak;227806]A ked pri vymene dvojjadra za štvorjadro musim updatnut bios,tiez nemusim preinstalovat windows?[/QUOTE]
Jde o to, jaky mas typ desky, pokud mas BIOS, ktery podporuje 4jadra, tak ho ani nemusis updatovat :)
Jde o to, jaky mas typ desky, pokud mas BIOS, ktery podporuje 4jadra, tak ho ani nemusis updatovat :)
robky: jojo, je to tak - windows maj různy kernely pro jedno a vícejádro. Ale od dvou jader vejš je to jedno.
Update biosu radši udělej, windowsy přeinstalovávat nemusíš.
Update biosu radši udělej, windowsy přeinstalovávat nemusíš.
Nutnost updatu BIOSu nesouvisi vubec s operacnim systemem. BIOS je potreba updatovat pokud aktualni verze nepodporuje novy procesor. Informace o tom, ktera verze co podporuje je obvykle na webu vyrobce desky presne uvedena. Urcite si to zkontroluj, protoze je ojeb vymenit procak a pak zjistit ze to nejede a nasledne davat stary procak znovu, zkladat komp, upgradovat BIOS a cely postup zmeny cpu opakovat.