Externí HDD který koupit?
Dobrý den, kámoš si chce koupit externí HDD a mě požádal jestli bych mu neporadil který koupit. No a já tomu nějak nerozumím tak se chci zeptat který by byl nejlepší v poměru cena/výkon... říkal mi že by mu stačila nějaká ta 160Gb verze. bude to využívat na přenos vetších souborů a i jako druhý harddisk... hlavně jde o tu nízkou cenu takže sem zatím vybral tyhle dva [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].. Co myslíte? Znáte nějaky lepší?
Kamarádka chtěla také doporučit externí hdd (cca 160-320Gb), tak sem projížděl web, četl recenze a zkušenosti uživatelů a doporučil jí ten verbatim (250Gb verzi). Hliník, nízká cena a podle zkušeností stačí napájení z jednoho USB (viz např. místní thread o nějakém routeru se sata HDD, který jel až s tímto diskem). Navíc je 250Gb verze teď v akci v prodejnách comfor za 1800,- (levněji než např. alza).
Všechny externí disky připojovaný přes USB jsou omezený rychlostí USB 2.0 na cca 33-35 Mb/s viz: test.
Pokud je potřeba rychlejší připojení, pak zvolit e-Sata (pokud tím konektorem ale disponuje PC/NTB ke kterému to bude připojovat. Je to výbava zatím jen nejnovějších produktů)
Pokud je potřeba rychlejší připojení, pak zvolit e-Sata (pokud tím konektorem ale disponuje PC/NTB ke kterému to bude připojovat. Je to výbava zatím jen nejnovějších produktů)