Víkendová diskuze: Tisknete na barevné tiskárně?
Je před námi konec týdne, proto Vás tímto zveme na naši víkendovou diskuzi s tématem:
Tisknete na barevné tiskárně?
Doma nejčastěji používáme barevné inkoustové modely, jejichž náklady na tisk jsou vysoké. V poslední době se rozšířily barevné laserové/LED tiskárny, které jsou levnější než v minulosti. Jaké máte s barevným tiskem zkušenosti? Jak ušetřit a tisknout kvalitně? Co tisknete? Vyjádřete se, zapojte se s ostatními do diskuze!
Do diskuze se mohou zapojit i neregistrovaní uživatelé. Pro napsání příspěvku stačí stisknout tlačítko "Odpověď", které se nachází u levého okraje této stránky (nad a pod výpisem jednotlivých příspěvků).
Tisknete na barevné tiskárně?
Doma nejčastěji používáme barevné inkoustové modely, jejichž náklady na tisk jsou vysoké. V poslední době se rozšířily barevné laserové/LED tiskárny, které jsou levnější než v minulosti. Jaké máte s barevným tiskem zkušenosti? Jak ušetřit a tisknout kvalitně? Co tisknete? Vyjádřete se, zapojte se s ostatními do diskuze!
Do diskuze se mohou zapojit i neregistrovaní uživatelé. Pro napsání příspěvku stačí stisknout tlačítko "Odpověď", které se nachází u levého okraje této stránky (nad a pod výpisem jednotlivých příspěvků).
Jeste donedavna jsem pouzival starsi inkoustovou tiskarnu, ale naroky na provoz byly uz opravdu neunosne, proto jsem ji vymenil za barevnou laserovku Samsung (CLP-315) a musim rict, ze jak v nakladech na tisk, tak v kvalite je to o hodne trid lepsi .. navic neni potreba cekat az inkoust uschne :)
Jinak barevne se snazim tisknou co nejmene ... pokud to jde, tisknu cerno-bile
Jinak barevne se snazim tisknou co nejmene ... pokud to jde, tisknu cerno-bile
ANO
A) V práci na obstarožním ale stále kvalitním Tektronix Phaser 560 (Color Laser, 1200 dpi) - nátisky dokáže ve slušné fotokvalitě na křídový papír až do gramáže 200. Cenu tonerů raději nezmiňovat - dopravují se jen na objednávku ze skladů Xeroxu v Texasu letecky... Jinak "k disposici" na síti je ještě jedna velká barevná laser Minolta (A3, typ nevím, ovladač používám nějaký Generic 25C-1 PostScript) a Canon Pixma iP6700D (šestiinkoustová - ta dělá fotky 1A quality).
B) Doma na Canon Pixma iP4500 - na té "vyrábím" především potisky DVD (vypadají lepčí než originál, pokud je dobrý scan...) a fotky jak z fotolabu, ale pochopitelně dražší... :cry Ach ty inkousty... Na běžný černobílý tisk mám ještě HP LaserJet 6P a donedávna jsem měl ještě dva kousky nezničitelných HP LJIIP Plus (rok výroby 1989, včetně PostScript cartridge, a jela stále) - daroval jsem je za odvoz jednomu nadšenci - bylo mi líto je vyhodit...
Jinak "náklady na tisk" nějak vůbec nesleduji - buď to potřebuji vytisknout, tak to mám. Kdybych měl šetřit, tak to prostě nemám.
BTW: Teď jsem si zrovna dělal "účty" za loňský rok pro daňové přiznání a zírám, že ty inkousty pro Canon jsou dnes u stejného dodavatele téměř o 30 % dražší než loni.
A) V práci na obstarožním ale stále kvalitním Tektronix Phaser 560 (Color Laser, 1200 dpi) - nátisky dokáže ve slušné fotokvalitě na křídový papír až do gramáže 200. Cenu tonerů raději nezmiňovat - dopravují se jen na objednávku ze skladů Xeroxu v Texasu letecky... Jinak "k disposici" na síti je ještě jedna velká barevná laser Minolta (A3, typ nevím, ovladač používám nějaký Generic 25C-1 PostScript) a Canon Pixma iP6700D (šestiinkoustová - ta dělá fotky 1A quality).
B) Doma na Canon Pixma iP4500 - na té "vyrábím" především potisky DVD (vypadají lepčí než originál, pokud je dobrý scan...) a fotky jak z fotolabu, ale pochopitelně dražší... :cry Ach ty inkousty... Na běžný černobílý tisk mám ještě HP LaserJet 6P a donedávna jsem měl ještě dva kousky nezničitelných HP LJIIP Plus (rok výroby 1989, včetně PostScript cartridge, a jela stále) - daroval jsem je za odvoz jednomu nadšenci - bylo mi líto je vyhodit...
Jinak "náklady na tisk" nějak vůbec nesleduji - buď to potřebuji vytisknout, tak to mám. Kdybych měl šetřit, tak to prostě nemám.
BTW: Teď jsem si zrovna dělal "účty" za loňský rok pro daňové přiznání a zírám, že ty inkousty pro Canon jsou dnes u stejného dodavatele téměř o 30 % dražší než loni.
V září 2008 mi díky mé delší nepřítomnosti doma zaschla moje stará inkoustovka Canon BJC-2100.
Po dlouhém přemýlšení padla volba na Samsung CLP-300 - jednu z nejlenějších a nejmenších laserovek na trhu.
Musím říct, že sem s ní spokojenej - dobrá cena tisku a kvalita je pro mé účely (víceméně "Kancelářský" tisk) zcela dostatečná.
Hlavní výhodu spatřuji v tom, že nic nezaschne - obvykle tisknu pouze černobíle s tím, že občas potřebuji nějaký barevný graf, tabulku apod. U inkoustovky sem vždycky dopadl tak, že mi barvy zaschly a byla to jenom ČB tiskárna, což mi zde nehrozí.
Pozitivně hodnotím taky ovladače, který jsou překvapivě dobře zpracované a spolehlivé.
Jedinou nevýhodou je pouze větší velikost - na stole to zabere hodně pracovního místa, budu muset namyslet nějaké lepší umístění.
Po dlouhém přemýlšení padla volba na Samsung CLP-300 - jednu z nejlenějších a nejmenších laserovek na trhu.
Musím říct, že sem s ní spokojenej - dobrá cena tisku a kvalita je pro mé účely (víceméně "Kancelářský" tisk) zcela dostatečná.
Hlavní výhodu spatřuji v tom, že nic nezaschne - obvykle tisknu pouze černobíle s tím, že občas potřebuji nějaký barevný graf, tabulku apod. U inkoustovky sem vždycky dopadl tak, že mi barvy zaschly a byla to jenom ČB tiskárna, což mi zde nehrozí.
Pozitivně hodnotím taky ovladače, který jsou překvapivě dobře zpracované a spolehlivé.
Jedinou nevýhodou je pouze větší velikost - na stole to zabere hodně pracovního místa, budu muset namyslet nějaké lepší umístění.
Doma pouzivam stare HPcko 5700 inkoustovku barevnou, ale temer na ni tisknu cernobile, kdyz je neco uz potreba tak vyuziju v praci Canonku ir2380 - barevnou multifunkci :)
Tisknu. Mám Canon Pixma iP3000, fajn tiskárna. Náklady jsou mnohem lepší než u původní HP, ale stále na tom utratím docela dost. Nějak se na ní už začíná projevovat stáří, takže ji asi do roka čeká výměna.
doma nemam ziadnu tlaciaren. co potrebujem si vytlacim v praci a aj to mi staci ciernobielo. tak 1 zo 100 dokumantov potrebujem farebne a aj to nejake tie grafy. foto na tlaciarni zasadne netlacim.
Nedávno jsem strčil do skříně starou HP 540 a vyměnil ji za Canon MP810. Jsem s ní spokojený.
Doma kopíruji často noty a sem tam vytisknu i nějakou tu fotku, (po měsíci mi poprvé došla černá barva, kvůli šetření refiluji i když se to nemá). Chtěl jsem hlavně multifunkci do 4500 Kč s dobrým skenerem (často ted používám software na rozpoznání not a ne vždy jsou v originále v nejlepším stavu) a myslím, že to tato tiskárna splnuje.
Doma kopíruji často noty a sem tam vytisknu i nějakou tu fotku, (po měsíci mi poprvé došla černá barva, kvůli šetření refiluji i když se to nemá). Chtěl jsem hlavně multifunkci do 4500 Kč s dobrým skenerem (často ted používám software na rozpoznání not a ne vždy jsou v originále v nejlepším stavu) a myslím, že to tato tiskárna splnuje.
Doma tisknu na barevné HP dříve PSC1210 teď F4180 trojkombinaci k plné spokojenosti. Stačí dodržovat pravidlo, že se musí vytisknout jedna stránka (stačí i prázdná) nejméně 1x za 14 dní, pak nic nezasychá. Doplňování inkoustu bez problémů a cartdridge vydrží barevná tak 2-3 roky, černobílá tak 1-2 roky. Zkoušel jsem i fotky s fotocartdridge a výsledek není úplně špatný, samozřejmě na minilab to nemá ani omylem.
No mám Canon ip3500 a refily mi jeho hlava nebere, tak krutě platím orginály. Nicméně po pádu koruny, je cena inkoustů neúnosná, takže pokud nějak nepořeším refill, tak se pokorně vrátím k lejzru a bude to HP LaserJet 1006.
Barevnou inkoustouvou tiskarnu vlastnim uz asi 6 let,je to vlastne moje prvni a zatim jedina tiskarna,umi tisknout docela kvalitne jak cernobile tak barevne ,ale jednou jsem spotreboval barvy tak jsem si koupil nove,jenze kdyz jsem zjistil jejich cenu (okolo 1000kc za jenu) tak jsem se rozhodl s nimi setrit a oni mi po par mesicich zaschly,od te doby tisknu jen cernobile a ani nemam potrebu tisknout barevne...
Zdravím, inu doma tisknu na Canon IP4500 a v práci to je Sharp MX-2300, Sharp AR-5316, HP 1600 nebo HP 1020. Tedy pokud potřebuji tisknout doma tisknu fotky do alba a potisk CD/DVD a v práci manualy a jiné bláboly. A spokojenot? Pokud jde o kvalitu tisku je to dobré ale co se týče nákladů?, tak HP 1600 je masakr .... :(
Doma mám multifunkční barevnou inkoustovku od HPčka, ale barevný tisk moc nevyužívám, permanentně mám nastavený tisk na odstíny šedí pouze z černé naplně. Tisknout fotky na domácích tiskárnách mi připadá zbytečné. Jsou málo kvalitní a dražší oproti fotkám z fotolabu. A u dokumentů se obejdu bez barviček. Tak že v podstatě barevně vůbec netisknu :)
[QUOTE=djsteal;231458]Doma mám multifunkční barevnou inkoustovku od HPčka, ale barevný tisk moc nevyužívám, permanentně mám nastavený tisk na odstíny šedí pouze z černé naplně. Tisknout fotky na domácích tiskárnách mi připadá zbytečné. Jsou málo kvalitní a dražší oproti fotkám z fotolabu. A u dokumentů se obejdu bez barviček. Tak že v podstatě barevně vůbec netisknu :)[/QUOTE]
Tak s tou nekvalitností nemohu souhlasit. Ne ne. Pokud aspoň já to tak dělám.
Tisknu foto:
1.) kvalitní foto ( podle každého fotografa)
2.) tisk samotný: a. kvalitní tiskarna, b. kvalitní foto papír ( já, upřednostňuji lesklý)
3.) nastavení tiskárny pro tisk fotografií B)
Tak s tou nekvalitností nemohu souhlasit. Ne ne. Pokud aspoň já to tak dělám.
Tisknu foto:
1.) kvalitní foto ( podle každého fotografa)
2.) tisk samotný: a. kvalitní tiskarna, b. kvalitní foto papír ( já, upřednostňuji lesklý)
3.) nastavení tiskárny pro tisk fotografií B)
Barvu jsem mel dom jen jednou. A to v roce 2000. Canon BJC-600 Orig cartrige byla barevna. Nova stala 700 a cerna 500. Nastesti kamarad mel podobny typ a u jeho matky v zamestnani (telekom) taky. takze cerna za 300 a od te doby jen refily.
Pak jsem si pritahnul z invexu Lexmark Z35. No neberte tiskarnu za 300kc. :) K ni se dokoupila jen cerna. A opet refily. Pak jsem koupil 100ml lahvicku s inkoustem a prubezne doplnoval jak to vysichalo. Cartrige prezila asi 30 refilu, v dobe maturity asi 500 stran textu za tyden. Jen 2 trysky se mi nepodarilo vycistit. Na tisku to neni vydet a stale slouzi u znamych.
Protoze inkoust driv vyschnul nez se vytisknul tak se koupil CB laser HP 1018.
tisky okamzite mnohem ostrejsi.
Pokud potrebuju neco barevne tak si to vytisknu v praci na centru asi za 120k. Fotky netisknu. 24" LCD ci 2m diky projektoru je podle me lepsi nez 9x16cm fotka.
Pak jsem si pritahnul z invexu Lexmark Z35. No neberte tiskarnu za 300kc. :) K ni se dokoupila jen cerna. A opet refily. Pak jsem koupil 100ml lahvicku s inkoustem a prubezne doplnoval jak to vysichalo. Cartrige prezila asi 30 refilu, v dobe maturity asi 500 stran textu za tyden. Jen 2 trysky se mi nepodarilo vycistit. Na tisku to neni vydet a stale slouzi u znamych.
Pokud potrebuju neco barevne tak si to vytisknu v praci na centru asi za 120k. Fotky netisknu. 24" LCD ci 2m diky projektoru je podle me lepsi nez 9x16cm fotka.
Vlastním multifunkční tiskárnu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Převážně tisknu pouze černobíle. Barevně tisknu pouze foto svého syna :) Cena cartridgí je strašná, ale zase pokud něco potřebuji či chci, nic jiného mi nezbude než je koupit. Nehledě, že firma Abel (snad to nebude neplacená reklama :D) začala vyrábět alternativní náplně, které jsou o 100 Kč levnější :) (tedy v našem krámě)
Doma netisknu vůbec a v práci tisknu pouze černobile. Ne, že bychom neměli barevnou tiskárnu, ale u těch dokumentů co tisknu je to jedno (z 99% se jedná o manuály k technologiím). Na fotografie používám fotolaby.
Málodky tisknu barevně, většinou věci do školy.
Barevnou cartridge mám zatím zadarmo, protože než sem tu první spotřeboval, reklamoval sem tiskárnu a oni mi dali novou i s novýma cartridgema :)
Barevnou cartridge mám zatím zadarmo, protože než sem tu první spotřeboval, reklamoval sem tiskárnu a oni mi dali novou i s novýma cartridgema :)
zdravim,podle me zalezi hodne na tiskarne,jake ma technologie tak tak...... ja mam canon mp-630 jsem nad miru spokojen... vytiskl jsem necelych 50 fotek... temer kazdodenne vytisknu pres 20 dokumentu a obcas si vytisknu nejaky obrazek na obycejny papir barevne...... a naplne vubec neubyvaji barvy jsou porad plne cerne ubylo na 96%..... takze pokud se rozhodujete nekdo koupit multifunkci muzu jen doporucit
[QUOTE=Woyta;231535]Barvu jsem mel dom jen jednou. A to v roce 2000. Canon BJC-600 Orig cartrige byla barevna. Nova stala 700 a cerna 500. Nastesti kamarad mel podobny typ a u jeho matky v zamestnani (telekom) taky. takze cerna za 300 a od te doby jen refily.
Pokud potrebuju neco barevne tak si to vytisknu v praci na centru asi za 120k. Fotky netisknu. 24" LCD ci 2m diky projektoru je podle me lepsi nez 9x16cm fotka.[/QUOTE]
No, to máš pravdu že na monitoru je to super a hezké. Ale né vždy použitelné a takové rodinné album když máš v ruce má taky své kouzlo. A toto je ten případ kdy je třeba mít tištěnou podobu a tu budeš mít jen tak dlouho jak kvalitní samotný tisk je.
Pokud tedy použiješ vše co je možné ( jak finančně tak technologicky) máš výbornou kopiji za kterou se nemusíš stydět, ale pravda je, že je to nákladné. Jak inkoust, tak kvalitní fotopapír je dost drahý a netroufám si odhadnout použití neoriginálních kazet do opravdu kvalitních tiskáren ( já mám Canon iP4500).
Pokud potrebuju neco barevne tak si to vytisknu v praci na centru asi za 120k. Fotky netisknu. 24" LCD ci 2m diky projektoru je podle me lepsi nez 9x16cm fotka.[/QUOTE]
No, to máš pravdu že na monitoru je to super a hezké. Ale né vždy použitelné a takové rodinné album když máš v ruce má taky své kouzlo. A toto je ten případ kdy je třeba mít tištěnou podobu a tu budeš mít jen tak dlouho jak kvalitní samotný tisk je.
Pokud tedy použiješ vše co je možné ( jak finančně tak technologicky) máš výbornou kopiji za kterou se nemusíš stydět, ale pravda je, že je to nákladné. Jak inkoust, tak kvalitní fotopapír je dost drahý a netroufám si odhadnout použití neoriginálních kazet do opravdu kvalitních tiskáren ( já mám Canon iP4500).
[QUOTE=British;231620]zdravim,podle me zalezi hodne na tiskarne,jake ma technologie tak tak...... ja mam canon mp-630 jsem nad miru spokojen... vytiskl jsem necelych 50 fotek... temer kazdodenne vytisknu pres 20 dokumentu a obcas si vytisknu nejaky obrazek na obycejny papir barevne...... a naplne vubec neubyvaji barvy jsou porad plne cerne ubylo na 96%..... takze pokud se rozhodujete nekdo koupit multifunkci muzu jen doporucit[/QUOTE]
Tady je dát si pozor na jednu věc! A to tu, že inkoustová tiskárna velice hodně ztrácí na kvalitě pokud se tiskne na obyčejný papír (navíc jej hodně "promočí" a tedy zvlní. Na tisk tady bezkonkurenčně vede barevný laser/LED tisk ( a to i cenou samotného tisku).
Tedy pokut tisknu foto ... použiji fotopapír (bezkonkurenční tisk a kvalita - srovnatelná snad jen s profi tiskárnami na vosk). Tisk na obyč. papír jednoznačně laser/LED tiskárny.
To je můj názor.
Jediná nevýhoda barevných laser/LED tiskáren je, že oproti klasickým tiskárnám zabírají moc místa. :(
Tady je dát si pozor na jednu věc! A to tu, že inkoustová tiskárna velice hodně ztrácí na kvalitě pokud se tiskne na obyčejný papír (navíc jej hodně "promočí" a tedy zvlní. Na tisk tady bezkonkurenčně vede barevný laser/LED tisk ( a to i cenou samotného tisku).
Tedy pokut tisknu foto ... použiji fotopapír (bezkonkurenční tisk a kvalita - srovnatelná snad jen s profi tiskárnami na vosk). Tisk na obyč. papír jednoznačně laser/LED tiskárny.
To je můj názor.
Jediná nevýhoda barevných laser/LED tiskáren je, že oproti klasickým tiskárnám zabírají moc místa. :(
Mám mutifunkci canon MP610. Při nákupu jsem věděl, že budou problémy s náplněmi, tak jsem koupil nejlevnější multifunkci od Canonu s oddělenými většími zásobníky za 4300 Kč.
Na originální barevné nemám. Vychází to 700 Kč na 30 fotek.
A ČB umím naplnit, ale i tak mně hlava zaschla, tak jsem si ji nechal vyčistit.
Chtěl by jsem se zeptat, kolik platíte za inkoust při naplňování kartridgí.
Na originální barevné nemám. Vychází to 700 Kč na 30 fotek.
A ČB umím naplnit, ale i tak mně hlava zaschla, tak jsem si ji nechal vyčistit.
Chtěl by jsem se zeptat, kolik platíte za inkoust při naplňování kartridgí.
Ano, ale nezavrhuji ani čb tisk. Tiskárna je na síti za printserveem. Pravidlo je takové, že implicitně je na všech počítačích v domácnosti nastaven jen čb tisk, takže pokud chce někdo tisknout barevně, musí si to explicitně zvolit. Často tiskneme ve fotografické kvalitě na fotografický papír (to vždy barevně), občas i s uměleckými záměry a cíli (pak zase většinou čb nebo bi-color). Paradoxně pak ty umělecké, i když jsou čb, případně bi-color, vyžadují i barvu, a dokonce ji občas spotřebovávají netypicky rychle. Jednou série fotografií s retro-look vycucalla všechny žluté kazety tak rychle, že jsem se snad poprvé po řadě let dostal do situace, kdy jsem večer v 10hod neměl náhradní. :mad:
Používám tiskárnu Canon, iPixma 4000. Je to již moje třetí tiskárna od této frmy a myslím, že nemám důvod to měnit. Po dlouhém váhání jsem předloni přešel na neoriginální náplně (firma KMP), a zatím jsem velmi spokojený. Cena za celou sadu, tj.2x černá (velká a malá) 3xbarva (Y, M, C) a ještě jedna další malá černá jako bonus, odpovídá jedné originální barevné náplni. Kvalita tisku překvapivě dobrá, dokonce jsem zkusil i jejich fotopapíry a ani na ty se nemohu stěžovat. Nemohu pochopitelně posoudit dlouhodobou stabilitu, ale pokud tisknu fotografie, je to většinou pro krátkodobé použití. Archivní foto si vždy nechávám dělat ve fotolabu.
Díky ceně neoriginálních kazet si mohu dovolit pravidlo, že kazety nakupuji po více sadách, většinou 3 sady najednou za tisícovku, takže mi snad už žádná barva v 10 večer nedojde. Je zajímavé, že i když kupuji náplně po kompletních sadách, (za tři roky s Pixmou to bude odhadem tak asi 15 sad), zatím mi žádná náplň jednotlivě nepřebývá - zřejmě jsme u nás doma statisticky průměrní uživatelé. :)
Používám tiskárnu Canon, iPixma 4000. Je to již moje třetí tiskárna od této frmy a myslím, že nemám důvod to měnit. Po dlouhém váhání jsem předloni přešel na neoriginální náplně (firma KMP), a zatím jsem velmi spokojený. Cena za celou sadu, tj.2x černá (velká a malá) 3xbarva (Y, M, C) a ještě jedna další malá černá jako bonus, odpovídá jedné originální barevné náplni. Kvalita tisku překvapivě dobrá, dokonce jsem zkusil i jejich fotopapíry a ani na ty se nemohu stěžovat. Nemohu pochopitelně posoudit dlouhodobou stabilitu, ale pokud tisknu fotografie, je to většinou pro krátkodobé použití. Archivní foto si vždy nechávám dělat ve fotolabu.
Díky ceně neoriginálních kazet si mohu dovolit pravidlo, že kazety nakupuji po více sadách, většinou 3 sady najednou za tisícovku, takže mi snad už žádná barva v 10 večer nedojde. Je zajímavé, že i když kupuji náplně po kompletních sadách, (za tři roky s Pixmou to bude odhadem tak asi 15 sad), zatím mi žádná náplň jednotlivě nepřebývá - zřejmě jsme u nás doma statisticky průměrní uživatelé. :)
Taky tisknu barevně asi rok zatím jsem cartrige měnil jednou no tisknu tak občas cca 10stránek/měsíc ale s HP C4280 spokojenos brácha koupil epson a furt se mu nedostává inkoustu :runaway tak jsem rád že jsem šehnul po slušné multifunkci se slušnou spotřebou ...:thumb
Jinak teda když potřebuju hodně kvalitní tisk, tak si fotky nebo grafiku zásadně nechávám vytisknout. Znám tady pár tiskáren, kde za cca 150kč vytisknou formát A2 v takové kvalitě a ceně, na jakou nemám nikdy šanci se doma dostat (ani nemluvě o tom, že nemám šanci se ani dostat k takovýmu formátu, protože tisknou třeba až do A0+).
Důležité věci je lepší přenechat profesionálům, protože mají nástroje (ať už SW nebo HW) a zkušenosti, které já nikdy mít nemůžu a cena není až tak vysoká (ale musíte vědět kde a mít dobře připravený podklady).
Důležité věci je lepší přenechat profesionálům, protože mají nástroje (ať už SW nebo HW) a zkušenosti, které já nikdy mít nemůžu a cena není až tak vysoká (ale musíte vědět kde a mít dobře připravený podklady).
Doma mám Canon MP610 a maximálně spokojen. Tisknu na ni dost často foto, hodně textu, potiskávám CD a inkoust dlouho vydrží. Mám ji asi půl roku a za tu dobu častého používání jsem musel některé barvy doplnit, jinak třeba ta velká černá je stále tak na 1/3 plná .
Vedle sebe mám tiskárnu HP Deskjet D1560 a na to, že se jedndá o opravdu low-end tiskárnu jsem maximálně spokojen s kvalitou tisku jak černobíle i barevně. Proto co po této tiskárně chci jsem si dle mě lépe nemohl vybrat.
V minulosti jsem měl Epson Stylus Color R200 a kvalitativně byla vynikající, ale na druhou stranu obrovskej žrout inkoustu, že by se z toho jeden zbláznil.
Howk.
V minulosti jsem měl Epson Stylus Color R200 a kvalitativně byla vynikající, ale na druhou stranu obrovskej žrout inkoustu, že by se z toho jeden zbláznil.
Howk.
Když mám zrovna barvy tak jo,ale moc ne,je to drahý.Mám Epson stylus DX5000.špatně to netiskne akorát je to prostě nákladný.Teď už jsem jí asi tak 8 měsíců nepoužil,ale skener na ní využívám jak jen to jde.Jinak mám i špatný zkušenosti s nákupem barev.Jednou jsem si je objednal z nejmenovaného Eshopu v Brně a údajně originální zřejmě nebyly,páč mi po 14 dnech nepoužívání zaschla černá v tiskací hlavě.(to se mi nikdy předtím nestalo)tak jsem musel koupit čistící Cartrige a dát to do cajku.No aspoň už vim kde ty barvy nekupovat.Někteří prodejci šiděj zákazníky kde se dá.Tak TISKNUTÍ ZDAR.
[QUOTE=netopejr;231633]No, to máš pravdu že na monitoru je to super a hezké. Ale né vždy použitelné a takové rodinné album když máš v ruce má taky své kouzlo. A toto je ten případ kdy je třeba mít tištěnou podobu a tu budeš mít jen tak dlouho jak kvalitní samotný tisk je.
Pokud tedy použiješ vše co je možné ( jak finančně tak technologicky) máš výbornou kopiji za kterou se nemusíš stydět, ale pravda je, že je to nákladné. Jak inkoust, tak kvalitní fotopapír je dost drahý a netroufám si odhadnout použití neoriginálních kazet do opravdu kvalitních tiskáren ( já mám Canon iP4500).[/QUOTE]
Album jsem v ruce nemel hezkou radku let. A ano nerad se fotim. Veci ktere fotim staci mit v elektronicke podobe.
Projekce na LCD TV taky ma neco do sebe.
Za ty roky co mam digital jsem nevytisknul jedinou fotku.
Akorat ted par cernobile na papir jako podklady pro rucne kreslene navrhy.
Pokud tedy použiješ vše co je možné ( jak finančně tak technologicky) máš výbornou kopiji za kterou se nemusíš stydět, ale pravda je, že je to nákladné. Jak inkoust, tak kvalitní fotopapír je dost drahý a netroufám si odhadnout použití neoriginálních kazet do opravdu kvalitních tiskáren ( já mám Canon iP4500).[/QUOTE]
Album jsem v ruce nemel hezkou radku let. A ano nerad se fotim. Veci ktere fotim staci mit v elektronicke podobe.
Projekce na LCD TV taky ma neco do sebe.
Za ty roky co mam digital jsem nevytisknul jedinou fotku.
Akorat ted par cernobile na papir jako podklady pro rucne kreslene navrhy.
pouzivam farebnu laserovu tlaciaren Xerox Phaser 6180 DN a som max spokojny, tlacim pomerne dost a aj obojstranne, takze kvalitativne a energeticky efektivne mi to naprosto vyhovuje, ale rozmyslam, ze zvacsim format...
tisknu na černo bílí laserový tiskárně a moc mě ty barvy nechyběj
když chci zvíraznit nákej text tak ho přemáznu fixou
a už rok jedu bez výměny náplně a nezasychaj barvy takže spokojenost
když chci zvíraznit nákej text tak ho přemáznu fixou
a už rok jedu bez výměny náplně a nezasychaj barvy takže spokojenost
Já, jak již jsem psal výše a dávno .... mám již pěknou řádku let tiskárny Canon a nemohu si je vynachválit. Jen teď co mám iP4500 nemám zkušenost - či odvahu, jít do neoriginálních kazet ...
Samosebou že projekce na LCD 24" a výše nebo TV či projektoru má něco do sebe. Ale i to album.
Jinak, pokud se tiskne na barevné inkoustové tiskárně čb, tak pokud se nezadá jen odstíny šedi. Tak se používají i barevné kazety. Proč?, inu proto že se tím "upravuje" jas/kontrast a další parametry. Tedy se klidně může stát, pokud chci tisknout čb foto v max.kvalitě ... bude to i používat ( a to dost hodně) i ostatní kazety s inkoustem.
Samosebou že projekce na LCD 24" a výše nebo TV či projektoru má něco do sebe. Ale i to album.
Jinak, pokud se tiskne na barevné inkoustové tiskárně čb, tak pokud se nezadá jen odstíny šedi. Tak se používají i barevné kazety. Proč?, inu proto že se tím "upravuje" jas/kontrast a další parametry. Tedy se klidně může stát, pokud chci tisknout čb foto v max.kvalitě ... bude to i používat ( a to dost hodně) i ostatní kazety s inkoustem.
Máme Canon mp520 a tiskneme střídmě. To znamená, že jednou za půl roku je třeba obměňovat jednotlivé cartridge. Převážně tiskneme foto. I když to něco stojí, pořád je to levnější než fotolabs.:)
Mám barevnou inkoustovku ale barevná náplň je už prázdná od koupě tiskárny jsem ji po spotřebování ještě nenaplnil :) a když si chci vytisknout nějakej CD/DVD obal tak to vytisknu černobíle a na malou kvalitu(měto stačí).
Sice u laserovky vyjde tisk levnějc ale novej toner vyjde docela draho.(alespoň pro mě)
Sice u laserovky vyjde tisk levnějc ale novej toner vyjde docela draho.(alespoň pro mě)