celeron 1200 tulen
ahoj na všechny
mám tenhle cpu v desce fic fa15t(docela dobrá),problém je v tom že když nechám vše na auto tak mi jede fsb:ram 1:1 a to se mi moc nelíbí nebot paměti mám pc133,v biosu je volba ram :host clk nebo -33m a +33m ,když dám +33m tak aby jeli 133 tak mi to spadne.
Takže bych ho taktnul na 133 kdyby se povedlo ale nevím kolik mu mám pustit napětí abych ho nespálil,
můj cíl tedy je aby jelo fsb:ram 133,prosím o pomoc,rady,zkušenosti
mám tenhle cpu v desce fic fa15t(docela dobrá),problém je v tom že když nechám vše na auto tak mi jede fsb:ram 1:1 a to se mi moc nelíbí nebot paměti mám pc133,v biosu je volba ram :host clk nebo -33m a +33m ,když dám +33m tak aby jeli 133 tak mi to spadne.
Takže bych ho taktnul na 133 kdyby se povedlo ale nevím kolik mu mám pustit napětí abych ho nespálil,
můj cíl tedy je aby jelo fsb:ram 133,prosím o pomoc,rady,zkušenosti
[QUOTE=Richmond;231967]Ja jel na 1.6ghz @ 1.8v (Asus TUSL2-C, bez zvukovky, moded bios)[/QUOTE]
není to moc ,na tuleně 1.8v ?
není to moc ,na tuleně 1.8v ?
Chladil jsem to uspesne Tt Volcano 7 + AC TC ale je fakt ze proti CopperMinu Tualatin topi "krapet" vic
hm,tak nejspíš dělaj bordel paměti,protože sem nechal cpu default a zapnul sem by spd ,když je to vypatý tak najede ale na 100
jasně že vim že je 100 ale když je default tak přeci paměti maj jet 133 ne 100,když to zvednu třeba 112 tak to potom jede 1:1
Nemusi to byt kusem, muzes mit horsi desku nez mel Richmond, vyschnute kondiky, horsi regulatory... etc. Moje Abit ST6-R dela s 1,4GHz Tualatinem 1680MHz s minimalnim zvednutim napeti. Nicmene sundal jsem z neho IHS...
nevin no codělám špatně ,když mě to jede 1:1 teda když měním fsb tak přece paměti by to brzdit neměly sou to pc 133(3* 256 bohužel baždá jiný výrobce),eště zkusím sehnat tuleně na 133 v základu a uvidím
Skusil by som to taktovat len s jednou pametou. Ak to nepmoze, tak mas smolu (horsi kus procesora alebo MB)
Mne funguje 1300Mhz Celeron na doske QDI Advance 10T na 1800Mhz pri napeti 1,6V. Skusal som aj dalsi Celeron na inej doske QDIAdvance 10T a tiez bez problemov fungoval na 133fsb pri 1,6V. Na uvod som vzdy daval 1,65V ale po overeni stability som ho znizoval na 1,6V.
Mne funguje 1300Mhz Celeron na doske QDI Advance 10T na 1800Mhz pri napeti 1,6V. Skusal som aj dalsi Celeron na inej doske QDIAdvance 10T a tiez bez problemov fungoval na 133fsb pri 1,6V. Na uvod som vzdy daval 1,65V ale po overeni stability som ho znizoval na 1,6V.
do tulene bych pro dlouhodoby provoz nepoustel vic nez 1,7V s hodne slusnym chlazenim, precejen, je to 0,13 mikronu CPU. 1200MHz na 133 jit muze, ale taky nemusi. Taky nemusi davat 133MHz ty pameti.
nejvyssi vykon co jsem mel s tulenem, tak TUSL2-C 1300@1755MHz 1,65V, ale imho to nezvladaly pameti, protoze obcas BSOD. Ted prechazim na PIII-S :-D. Jedno mam 1266 @1450 a jedno bude 1400 a jeste nevim, na kolik pujde. Rozdil oproti celeronu opravdu znacny, hlavne ta rychlejsi a vetsi cache.
nejvyssi vykon co jsem mel s tulenem, tak TUSL2-C 1300@1755MHz 1,65V, ale imho to nezvladaly pameti, protoze obcas BSOD. Ted prechazim na PIII-S :-D. Jedno mam 1266 @1450 a jedno bude 1400 a jeste nevim, na kolik pujde. Rozdil oproti celeronu opravdu znacny, hlavne ta rychlejsi a vetsi cache.
Taky bych viděl problém v tom mixu pamětí. Navíc VIA deska ....
Jaký časování jim nastavuješ pro těch 133 MHz?
Zkoušel jsi nastavit FSB na 133 a paměti na 100 MHz (jestli to ta deska ustojí)?
Zkoušel jsi nastavit FSB na 133 a paměti na 100 MHz (jestli to ta deska ustojí)?
[QUOTE=ICEBOSS;232348]do tulene bych pro dlouhodoby provoz nepoustel vic nez 1,7V s hodne slusnym chlazenim, precejen, je to 0,13 mikronu CPU. 1200MHz na 133 jit muze, ale taky nemusi. Taky nemusi davat 133MHz ty pameti.[/QUOTE]
no ale ty paměti sou fakt pc133 tak nevím proč by to nedali,leda že je každá jiný výrobce no,jinak nevim,a tohle je to co mi jede bez problémů,tohle jádro je taky S viz obr
no ale ty paměti sou fakt pc133 tak nevím proč by to nedali,leda že je každá jiný výrobce no,jinak nevim,a tohle je to co mi jede bez problémů,tohle jádro je taky S viz obr
[QUOTE=johny__g;232372]Taky bych viděl problém v tom mixu pamětí. Navíc VIA deska ....
Zkoušel jsi nastavit FSB na 133 a paměti na 100 MHz (jestli to ta deska ustojí)?[/QUOTE]
ano zkoušel,časování mám jen možnost latence 2 nebbo 3 na těch 112 nechávám 2 když sem zkoušel 133 nechal saem 3
Zkoušel jsi nastavit FSB na 133 a paměti na 100 MHz (jestli to ta deska ustojí)?[/QUOTE]
ano zkoušel,časování mám jen možnost latence 2 nebbo 3 na těch 112 nechávám 2 když sem zkoušel 133 nechal saem 3
[quote=ICEBOSS;232348]...Ted prechazim na PIII-S :-D. Jedno mam 1266 @1450 a jedno bude 1400 a jeste nevim, na kolik pujde. Rozdil oproti celeronu opravdu znacny, hlavne ta rychlejsi a vetsi cache.[/quote]
PIII Tualatiny si klidne "davaji" i P4 skt.423 s DDR, skoda ze i810/i815 mely omezeni na 512MB RAM...
PIII Tualatiny si klidne "davaji" i P4 skt.423 s DDR, skoda ze i810/i815 mely omezeni na 512MB RAM...
[QUOTE=lavjoy;232376]no ale ty paměti sou fakt pc133 tak nevím proč by to nedali,leda že je každá jiný výrobce no,jinak nevim,a tohle je to co mi jede bez problémů,tohle jádro je taky S viz obr[/QUOTE]
Jedna z těch pamětí může být vadná, nebo je to jen obyčejná nekompatibilita. Zkus to jen s jednou. Jádro Pentia III-S a to co máš ty je rozdíl, ty máš Celeron. Jak psal ICE, Celeron má poloviční a hlavně pomalejší L2 cache (vyšší latence), navíc ten rozdíl v FSB.
EDIT OT:
[QUOTE=Richmond;232385]PIII Tualatiny si klidne "davaji" i P4 skt.423 s DDR, skoda ze i810/i815 mely omezeni na 512MB RAM...[/QUOTE]
Ty jsi někdy viděl desku se socketem 423 a DDR?
Edit editu: Tak ano, jedna skutečně existovala ...
Jedna z těch pamětí může být vadná, nebo je to jen obyčejná nekompatibilita. Zkus to jen s jednou. Jádro Pentia III-S a to co máš ty je rozdíl, ty máš Celeron. Jak psal ICE, Celeron má poloviční a hlavně pomalejší L2 cache (vyšší latence), navíc ten rozdíl v FSB.
EDIT OT:
[QUOTE=Richmond;232385]PIII Tualatiny si klidne "davaji" i P4 skt.423 s DDR, skoda ze i810/i815 mely omezeni na 512MB RAM...[/QUOTE]
Ty jsi někdy viděl desku se socketem 423 a DDR?
Edit editu: Tak ano, jedna skutečně existovala ...
jojo zkusím to s jednou ,dvě sou noname a jedna je kingston pc133 tak nechám jen tu a večer napíšu jak to dopadlo:thumb
tak sem nechal jen tu kingston a stejně to nejde max 124 je to ale nestandartní frekvence a mám zvedlí i pci na 41 tak to asi taky není dobrý,měl sem nejvyšší možné napětí a ram sem dal -33m abych měl jistotu že budou brzdit ,tak mám smůlu na kus řekl bych:thumbdown:mad:
[QUOTE=lavjoy;232745]no on tam je i tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale bude to znát?dou líp taktit ?[/QUOTE]
Nejdou, ale je to to nejlepší do socketu 370, co jde sehnat. Ten 1,13 GHz rozhodně nedostaneš tak vysoko jako 1,4 GHz. Zase poměr cena/výkon je lepší. Záleží na tobě.
ale bude to znát?dou líp taktit ?[/QUOTE]
Nejdou, ale je to to nejlepší do socketu 370, co jde sehnat. Ten 1,13 GHz rozhodně nedostaneš tak vysoko jako 1,4 GHz. Zase poměr cena/výkon je lepší. Záleží na tobě.
ten 1.4 mi nepodporuje bios musel bych flash z diskety a do toho teda nejdu brrrr něco se po.... a sem v haj.....,
Ja si pamatuju, ze sem mel tulene na 1.3Ghz a podarilo se mi ho pretaktovat na asus tusl2-c na 1620Mhz.Ale mel sem jen box chladic a strasne se to prehrivalo i s otevrenou skrini a tim padem to i zamrzalo.
Jinak procesor perfektni s GF4 TI sem na tom hral unreal2 celkem v pohode(na max. detaily v 1024x768):D.I kdyz po upgradu na athlona xp 2500+ to bylo zas o necem jinem..:eek:
Jinak procesor perfektni s GF4 TI sem na tom hral unreal2 celkem v pohode(na max. detaily v 1024x768):D.I kdyz po upgradu na athlona xp 2500+ to bylo zas o necem jinem..:eek:
zdar
sesmolil jsem sestavičku s tuleňem celeron 1300 sl6jt na desce MSI 815E(P)T Pro (MS-6337 v5.x) ,takže to docela jde sem na 133x13 ,mám to ve starý bedně se zdrojem na štorc,tak zejtra zkusim dát do běžný atx case a třeba to vyženu o něco víc nebot tedka ty teploty nejsou moc echt,a jen bych dal za pravdu-někdo psal v tomto topicu že si to tualatiny dávali i s P4 tak v everestu se to trochu potvrzuje,vím že je to jen orientační benchmark ale něco snad napoví ne?
sesmolil jsem sestavičku s tuleňem celeron 1300 sl6jt na desce MSI 815E(P)T Pro (MS-6337 v5.x) ,takže to docela jde sem na 133x13 ,mám to ve starý bedně se zdrojem na štorc,tak zejtra zkusim dát do běžný atx case a třeba to vyženu o něco víc nebot tedka ty teploty nejsou moc echt,a jen bych dal za pravdu-někdo psal v tomto topicu že si to tualatiny dávali i s P4 tak v everestu se to trochu potvrzuje,vím že je to jen orientační benchmark ale něco snad napoví ne?