Počítač nenajede po restartu s externím diskem
Dobrý den,
používám externí disk Western Digital - My book (wd4000c032) připojený na USB. Počítač s tímto diskem normálně najede, ale po restartu se zasekne na úvodní obrazovce a nelze se dostat ani do BIOSu. Pokud disk odpojím, počítač po restartu zase normálně nastartuje.
Na mém dřívějším počítači vše fungovalo v pořádku. Nyní jsem pořídil novou sestavu a ta vykazuje tento problém.
Vyzkousel jsem samozřejmě v BIOSu vypnout bootování z USB atd., ale nic nepomohlo.
Děkuji předem za rady.
MB: INTEL MB DP43TF
CPU: CPU INTEL Core 2 Duo E8400
používám externí disk Western Digital - My book (wd4000c032) připojený na USB. Počítač s tímto diskem normálně najede, ale po restartu se zasekne na úvodní obrazovce a nelze se dostat ani do BIOSu. Pokud disk odpojím, počítač po restartu zase normálně nastartuje.
Na mém dřívějším počítači vše fungovalo v pořádku. Nyní jsem pořídil novou sestavu a ta vykazuje tento problém.
Vyzkousel jsem samozřejmě v BIOSu vypnout bootování z USB atd., ale nic nepomohlo.
Děkuji předem za rady.
MB: INTEL MB DP43TF
CPU: CPU INTEL Core 2 Duo E8400
Case: CHIEFTEC, Case Smart Series/Miditower for ATX&EATX, SH-01B-B-SL-400
MB: INTEL DP43TF
CPU: INTEL Core 2 Duo E8400
RAM: 2 x DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5 KINGSTON ValueRAM
VGA: ASUS VGA nVidia EN9600GT/HTDI/512MB, 2xDVI, HDTV, HDMI, PCIe
SATA1: SEAGATE BARRACUDA 7200.11, 500GB SATAII/300 7200RPM, 32MB cache
SATA2: Samsung DVD±R/±RW SH-S223F
USB: WD - MY BOOK (wd4000c032)
MB: INTEL DP43TF
CPU: INTEL Core 2 Duo E8400
RAM: 2 x DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5 KINGSTON ValueRAM
VGA: ASUS VGA nVidia EN9600GT/HTDI/512MB, 2xDVI, HDTV, HDMI, PCIe
SATA1: SEAGATE BARRACUDA 7200.11, 500GB SATAII/300 7200RPM, 32MB cache
SATA2: Samsung DVD±R/±RW SH-S223F
USB: WD - MY BOOK (wd4000c032)
No takto vypadá n a pěkný oříšek. A rada když to člověk nevidí, bude o to horší. To zamrznutí je i když necháš v tom usb portu flashdisk?
Možná pak jedině vypnout v Biosu Legacy USB support (aby bios nedetekoval USB zařízení). Ale pak zase možná bude problém, pokud máš USB klávesnici (protože možná pak nebude fungovat, dokud nenaběhnou Windows, tj. ani třeba v Biosu).
Vyzkousel jsem ten disk i na jinych portech a porad nic. Kazdopadne s flaskou to najede :-).
Parvdou je, ze jsem uz dva dny hledal na internetu, zada nekdo tento problem neresil. V anglictine je toho hodne i s ruznymi jinymi disky. Nekomu pomohlo vypnuti bootovani z usb a nekomu vypnuti Legacy USB. Mne ani jedno. Zajimavy je, ze kdyz je pocitac vypnuty, zapojim externi disk, tak pak pocitac najede. Dela to problem az pri restartu.
Parvdou je, ze jsem uz dva dny hledal na internetu, zada nekdo tento problem neresil. V anglictine je toho hodne i s ruznymi jinymi disky. Nekomu pomohlo vypnuti bootovani z usb a nekomu vypnuti Legacy USB. Mne ani jedno. Zajimavy je, ze kdyz je pocitac vypnuty, zapojim externi disk, tak pak pocitac najede. Dela to problem az pri restartu.
Máš na základní desce nahrán nejnovější BIOS?