Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s prenesenim dat ze stareho HDD

jan3535 (3)|12.4.2009 21:49
Ahojte - mam takovy problem...
Pred casem mi kleknul pocitac a tak jsem koupil novy, ale potreboval bych do nej prehrat soubory z meho stareho HDD.. Stary pocitac uz nenabehne ani nahodou, ale disk v nem je v poradku.. Zapojil jsem stary HDD do noveho PC jakozto druhy disk (D:), pretahal jsem co se dalo, ale pochopitelne mne to nepustilo do slozek, ktere byly v puvodnim PC pod windowsovskou nabidkou "Dokumenty" - obrazky, filmy, hudba atd... Proste system mam ted na uplne jinem disku a na tom starem se již nedostanu do toho puvodniho uzivatelskeho uctu. (D:\dokuments and settings\"muj puvodni ucet" - pristup byl odepren). Je mi naprosto jasny, ze me nove win na novem HDD nepusti do starych win na starem HDD - ale urcite existuje nejaky zpusob, jak z nej ty soubory vydolovat - nevite nekdo jak?
V obou pripadech jde o win XP Pro SP3, ale to zrejme nehraje takovou roli...
Mnohokrat dekuji, J.
astec (1823)|12.4.2009 21:52
Už to tady bylo několiktráte.
Pravé tlačítko na adresář
Sdílení a zabezpečení
Záložka zabezpečení
Upřesnit
Vlastník
nahradit vlastníka svým účtem
zaškrtnout vlastníka v podřízených kontejnerech
OK
Hotovo
Jiziii (796)|12.4.2009 22:58
[QUOTE=astec;238409]Už to tady bylo několiktráte.
Sdílení a zabezpečení
Záložka zabezpečení
Upřesnit
Vlastník
OK
Hotovo[/QUOTE]

Tak třeba tenhle zpusob mi nejde :mad:

Já to musel dělat přes Ubuntu tam žádnej problem s tim nebyl
astec (1823)|12.4.2009 23:04
[QUOTE=Jiziii;238452]Tak třeba tenhle zpusob mi nejde :mad:

Já to musel dělat přes Ubuntu tam žádnej problem s tim nebyl[/QUOTE]

co na tom nejde? to by mně docela zajímalo. Opravdu. Kde je problém? Když tak na SZ. Díky
EditorPO (2819)|13.4.2009 01:41
[QUOTE=astec;238460]co na tom nejde? to by mně docela zajímalo. Opravdu. Kde je problém? Když tak na SZ. Díky[/QUOTE]
Prečo SZ? Riesenia sa nerobia formou SZ, tam si to ostatni neprecitaju :).
astec (1823)|13.4.2009 09:16
Nemám rád nepřehledné diskuze.... A raději se soukromně, třeba po částech zeptám na podrobnosti, až zjistím skutečný stav, tak se podělím. Neboj nenechávám si řešení pro sebe. A do tazatele se nenavážejí rádoby odborníci. A včerejší konstelace hvězd tomu napovídala ....
Zrovna na tento problém jsem se chtěl soustředit a ne se strácet v hromadě ........ a ........ doporučení. Tato situace se totiž také stala kolegovi s XP Proff a nepřišli jjsme na řešení. Tedy vzhledem k nedostatku času kolega řešení nehledal dlouho a použil jinou mašinu.

Výsledek je ten, že uživatel, kterému nejde popsaný postup má XP Home.
Popsaný postup je na XP Proff.
jan3535 (3)|20.4.2009 10:09
[QUOTE=astec;238409]Už to tady bylo několiktráte.
Sdílení a zabezpečení
Záložka zabezpečení
Upřesnit
Vlastník
OK
Hotovo[/QUOTE]

Ahojte... Diky za radu - bohuzel jsem se k tomu dostal az ted, takze reaguji dost pozde...
Bohuzel mi uvedeny postup nejde... :-( Mam XP Pro SP3, ale dostanu se jen do "sdileni a zebezpeceni"; samostatnou zalozku "zabezpeceni" a pak i nasledne kroky - upresnit, vlastnik atd tu nemam... Mozna hraje roli, ze ma verze win je 2002... Jinak nevim.. Existuje i nejaky jiny alternativni postup?
Diky moc, J.
Dojigiri (1629)|20.4.2009 11:08
Bude nejspíš zapnutý tzv. "zjednodušené sdílení souborů". Vypnout lze takto:

Otevřít Tento počítač, v Menu zvolit Nástroje/Možnosti složky, karta Zobrazení, a zrušit zaškrtnutí u "Použít zjednodušené sdílení souborů".

Více o převzetí vlastnictví také zde: http://support.microsoft.com/kb/308421/cs
jan3535 (3)|21.4.2009 00:44
[QUOTE=Dojigiri;241255]Bude nejspíš zapnutý tzv. "zjednodušené sdílení souborů". Vypnout lze takto:

Otevřít Tento počítač, v Menu zvolit Nástroje/Možnosti složky, karta Zobrazení, a zrušit zaškrtnutí u "Použít zjednodušené sdílení souborů".

Více o převzetí vlastnictví také zde: http://support.microsoft.com/kb/308421/cs[/QUOTE]

Lidé.......
Neuvěřitelné... :-) Z celého srdce děkuji - a tímto jmenovitě a konkrétně osobám ukrýtým za nicky astec a Dojigiri - návod zafungoval a vse mam pokupě... Timto vzdavam hold vasi bohulibe cinnosti, kterouzto napomahate nam obycejnym PC smrtelnikum k uzivani tech slozitych stroju a preji vse krasne v zivote virtualnim i osobnim...;-)
Jeste jednou dik - a moc..
Howgh.