Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

eSata disk

dungis (6)|21.4.2009 15:09
zdravim, chtel bych si koupit 1 TB externi disk ke svemu NTB a protoze mam na NTB eSata, tak bych rad koupil disk s eSata. Zatim jsem si vyhledl 2 favority:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.ab-com.cz/default.asp?stiplname=verbatim-hdd-3-5-s-kombinovanym-rozhranim-esata-a-usb-s-kapacitou-1-t&cls=stoitem&stiid=31360

Ma nekdo zkusenosti s temito disky? Cetl jsem o problemech s provozem pres eSata, tak bych rad vedel co nejvice zkusenosti. Pokud takoveto disky vlastnite, jakou tak mate rychlost kopirovani na a z uvedenych disku. Popripade nejake dalsi alternativy?

diky
fanynek (2048)|22.4.2009 00:03
Tak s těmito disky zkušenosti nemám, ale připojení přes eSATA [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] používám přes rok, kdy připojuji disk [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] k vytváření a aktualizaci záloh diskových oddílů disků, co mám na pevno v PC a nikdy jsem nazaznamenal jediný problém. Přenosová rychlost je stejná, jako u klasického SATA rozhraní a nevidím jediný důvod, proč tento druh připojení nepoužívat.
EDIT: Jinak přes toto rozhraní jsem připojoval cca 10 různých modelů HDD a nikdy nebyl jediný problém v čemkoli.
dungis (6)|22.4.2009 07:13
Nad podobnou variantou take uvazuji - koupit ramecek a dat do nej disk - zrovna tebou jmenovany disk Samsung F1.
jerryczech007 (98)|5.5.2009 23:05
Ten Seagate osobně neznám, ale do toho Verbatimu bych moc nešel. Rychlejší je rozhodně tenhle Iomega http://www.cdrshop.cz/zbozi/0100000000016490-hdd-3-5-iomega-prestige-professional-hard-drive-1tb-esata-3-gbits/usb2-0-34290 , mám ho na eSATA a průměr kopírování se pohybuje okolo 80-90 MB/s. Kdybys měl zájem, můžu ho sehnat i o něco levněji, než na těch stránkách (i s dokladem samozřejmě).
fanynek (2048)|5.5.2009 23:20
Já osobně bych už v součastnosti toto řešil použitím klasickáho SATA HDD a hot swap rámečkem.
Něco jako: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ale jestliže bys ho chtěl nosit a používat ke svému NTB, tak praktičtější řešení je ten Iomega Prestige Professional Hard Drive 1TB eSATA.
"Syrový" HDD musíš opatrovat, páč mu můžeš při časté manipulaci snadno ublížit. (odkrytá elektronika)
dungis (6)|6.5.2009 22:03
tak nakonec jsem koupil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a k tomu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] zacatku trochu problem to vubec spustit, musel jsem disk pripojit nejdrive k WXP, kde jsem ho rozchodil a ted maka i na VHP. Ze zacatku trochu honicka s Esata, ale ted naprosta spokojenost.