Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s uploadováním...

Hofik (56)|23.4.2009 20:11
Zdravím,
již několik dní se potýkám se zvláštním problémem: když chci uploadnout nějaký soubor na internet, tento soubor se nejprve "uploadne" do operační paměti (zpočátku jsem se divil rychlosti uploadu kolem 80MB/s :D ) a poté se teprve začne nahrávat na internet. Zkoušel jsem to s programy RapidUploader a Hellshare klient, stejný problém je i při uploadu přes Firefox. Dřív se mi toto nestávalo...
S mými 2GB RAM je docela problém, když chci nahrát 1GB soubor, kterým se paměť zaplní do 100%...
BTW: Podobný problém jsem měl s Nerem 7, kdy se při kopírování disků obraz nahrával do RAMky (musel jsem odinstalovat a Nero 8 už to - zatím - nedělá).
Máte někdo nějaký nápad, jak to vyřešit? Předem děkuji za jakékoliv nápady...
Hofik (56)|24.4.2009 23:12
Tak jsem se to pokusil vyřešit ... přeinstalací PC.
Zjistil jsem, že problém způsobuje ESET Smart Security, divné ale je, že ho používám dlouho a problém nastal až nyní. Po přeinstalaci bylo vše v pořádku, ale po instalaci ESS upload zase zlobí :confused: :mad:
fanynek (2048)|24.4.2009 23:20
[QUOTE=Hofik;243067]Tak jsem se to pokusil vyřešit ... přeinstalací PC.
Zjistil jsem, že problém způsobuje ESET Smart Security, divné ale je, že ho používám dlouho a problém nastal až nyní. Po přeinstalaci bylo vše v pořádku, ale po instalaci ESS upload zase zlobí :confused: :mad:[/QUOTE]

Tak ho nepoužívej. To máš koupenou licenci, že ho tam musíš mít za každou cenu?
Co takhle zkusit něco fajnovějšího? Třeba tohle?
r34ktor (7477)|25.4.2009 11:42
IMHO půjde o nějakou nekompatibilitu, nebo problém s nastavením. Primárně bych to řešil s technickou podporou.
Hofik (56)|25.4.2009 12:20
[QUOTE=fanynek;243069]Tak ho nepoužívej. To máš koupenou licenci, že ho tam musíš mít za každou cenu?
Co takhle zkusit něco fajnovějšího? Třeba tohle?[/QUOTE]
Nevím, jestli je zrovna Kaspersky fajnovější - zabírá asi 3× tolik paměti co ESS a celkově se mi nelíbil ... radši budu používat starší verzi ESS (v3), která jde zatím v pohodě :thumb
fanynek (2048)|25.4.2009 15:51
[QUOTE=Hofik;243123]Nevím, jestli je zrovna Kaspersky fajnovější - zabírá asi 3× tolik paměti co ESS a celkově se mi nelíbil ... radši budu používat starší verzi ESS (v3), která jde zatím v pohodě :thumb[/QUOTE]

Tak to prrrrrr. Tohle jsi trošku nadsadil. Ne? KIS používám a nechtěj mi tvrdit, že poznáš rozdíl v tom, jestli si chod bezpečnostního balíku a s tím spojené běžící procesy a služby alokují 20, nebo 50MB z RAM.
V recenzi KASPERSKY INTERNET SECURITY 2009, aneb Varime s Eugenem Kasperskym snadno a rychle
na http://www.viry.cz si můžeš přečíst něco o tom, co jsi zatratil, aniž bys to vyzkoušel a tam také najdeš, ne jakém stroji to bezproblémů běhalo a kolik si "ukrojil" z operační paměti. (34MB) Chceš mi tvrdit, že ESS zabírá 11MB?

Další věc je otázka vkusu, do níž ti mluvit nechci a ani nehodlám, ale před tím, než něco odpískáš bys to mohl vyzkoušet a pak hodnotit.

A další věc, která se mi zdá trochu postavená na hlavu je tvé odhodlání používat "zastaralou" verzi bezpečnostího softu.
Proč myslíš, že tvůrci bezpečnostních řešení neustále vyvíjejí lepší, diagnosticky dokonalejší, uživatelsky přívětivější a systém méně zatěžující software? :runaway
Hofik (56)|26.4.2009 11:45
[QUOTE=fanynek;243160]Tak to prrrrrr. Tohle jsi trošku nadsadil. Ne? KIS používám a nechtěj mi tvrdit, že poznáš rozdíl v tom, jestli si chod bezpečnostního balíku a s tím spojené běžící procesy a služby alokují 20, nebo 50MB z RAM.
V recenzi KASPERSKY INTERNET SECURITY 2009, aneb Varime s Eugenem Kasperskym snadno a rychle
na http://www.viry.cz si můžeš přečíst něco o tom, co jsi zatratil, aniž bys to vyzkoušel a tam také najdeš, ne jakém stroji to bezproblémů běhalo a kolik si "ukrojil" z operační paměti. (34MB) Chceš mi tvrdit, že ESS zabírá 11MB?

Další věc je otázka vkusu, do níž ti mluvit nechci a ani nehodlám, ale před tím, než něco odpískáš bys to mohl vyzkoušet a pak hodnotit.

A další věc, která se mi zdá trochu postavená na hlavu je tvé odhodlání používat "zastaralou" verzi bezpečnostího softu.
Proč myslíš, že tvůrci bezpečnostních řešení neustále vyvíjejí lepší, diagnosticky dokonalejší, uživatelsky přívětivější a systém méně zatěžující software? :runaway[/QUOTE]
Kasperskyho jsem měl nainstalovaného několik dní, takže jsem ho odzkoušel, ale vydilo mi na něm několik dost zásadních věcí (třeba restart PC po aktualizaci vir. databáze, kterou jsem navíc musel spustit ručně, protože jediné, na co se KIS zmohl, bylo vyhození hlášky, že vir. databáze je zastaralá ... nehledě na to, že mi po celou dobu aktualizace, která trvala několik minut, zablokoval přístup na internet... navíc při běžném provozu citelně zpomaloval načítání stránek).
Je mi jasné, že použití starší verze bezpečnostního balíku je tak trochu sebevražda (když vyšel ESS4, upgradoval jsem prakticky okamžitě), ale ESS4 blbne, KIS už jsem zkritizoval ... a na Nortona nemam nervy.
fanynek (2048)|26.4.2009 12:32
[QUOTE=Hofik;243321]Kasperskyho jsem měl nainstalovaného několik dní, takže jsem ho odzkoušel, ale vydilo mi na něm několik dost zásadních věcí (třeba restart PC po aktualizaci vir. databáze, kterou jsem navíc musel spustit ručně, protože jediné, na co se KIS zmohl, bylo vyhození hlášky, že vir. databáze je zastaralá ... nehledě na to, že mi po celou dobu aktualizace, která trvala několik minut, zablokoval přístup na internet... navíc při běžném provozu citelně zpomaloval načítání stránek).
Je mi jasné, že použití starší verze bezpečnostního balíku je tak trochu sebevražda (když vyšel ESS4, upgradoval jsem prakticky okamžitě), ale ESS4 blbne, KIS už jsem zkritizoval ... a na Nortona nemam nervy.[/QUOTE]

Plácáš páté přes deváté. :mistake Tvoje důvody, proč je špatný jsou prkotiny a nářek někoho, kdo hledá chyby na něčem, co chce shodit za každou cenu.
1.Ano, vyžaduje restart, ale pouze po první instalaci aktualizací, která trvá déle.
2.Nemusíš tuto první aktualizaci spouštět růčo, stačí, když chvíli počkáš, nebo klik na "Opravit" v bublině, co ti vyskočí v systray. A i kdyby, to je důvod proč je špatný? (Ostatní je plně bez zásahu uživatele.)
3.Načítání stránek je stejně svižné, jako s čímkoli jiným, navíc při daleko větší bezpečnosti, než s čímkoli jiným. Jen je potřeba nebýt líný a přečíst si něco o nastavení KIS a pak to udělat.