Zdravím. Zítra mám naplánovanou koupi nového chladiče na grafickou kartu, původně jsem zamýšlel klasiku Accelero S1. Ale teď se dívám a twin turbo taky není špatné. Je nižší (ma770-ud3 má tak blbě daný konektor pro zapojení front panel usb, že by klasickému acceleru + fanu překáželo, musel bych to nějak zohnout nebo co), kratší (myšleno na výšku při pohledu zepředu) což je výhoda pro mě, protože odpadají pochybnosti o tom, jestli se mi to vleze do skříně (330 je docela hubený). To že stojí o 200 víc mi nevadí, stejně bych to utratil za dodatečný fan(y) nebo AC přídavné vrtulníky :)
Zdá se to jako ideální koupě, ale to co mě trochu odrazuje jsou negativní reakce v podobném threadu na twin turbo. Je na něm něco špatného? Vyplatí se mi to koupit? Myslím, že když se zeptám, tak tím nic nezkazím, přece jenom to stojí nějaké peníze a nerad bych šlápnul vedle.
Díky za rady a postřehy
Zdá se to jako ideální koupě, ale to co mě trochu odrazuje jsou negativní reakce v podobném threadu na twin turbo. Je na něm něco špatného? Vyplatí se mi to koupit? Myslím, že když se zeptám, tak tím nic nezkazím, přece jenom to stojí nějaké peníze a nerad bych šlápnul vedle.
Díky za rady a postřehy
:mistake a kruciš. Slepota na mě dolehla, nejsem hoden radit více. :cry
Jj. Hledám ti na webu něco, co tě přesvědčí pro S1+120mm fan. :D
Jj. Hledám ti na webu něco, co tě přesvědčí pro S1+120mm fan. :D
To musí být něco pořádného, twin turbo se na mě z toho eshopu tak pěkně směje. Jen se bojím aby mi pak neztuhnul úsměv :D => :o
Ne, nechci tě od toho odrazovat. Je to dobrý chladič, hlavně rozměry. Jestli ti jde o místo, rozhodně ho vem. S1 rev.2+1-2x 120mm fan je o dost větší potvora.
Tak jo já ho asi vemu :) Teploty ok, cena ok, rozměry taky, hluk to prý moc nedělá (určitě menší než ten vrtulník od sapphire). Snad nebude problém
TwinTurbo není špatný chladič. Uvažoval jsi např. o tomto řešení - GFXChilla? Je to o kousek menší mrška než S1 ;)
Rozdíl v teplotách nebude zas tak razantní abych připlácel ještě za gfxchillu. Už tak jsem původně plánoval jen s1 + fan a tohle je už o dost více :)
To jo ale twin turbo vůči s1 se mi zdá pohodlnější (no jo, jsem líný :D) a vůči gfxchille je levnější :)
[QUOTE=Jiri@tncm;244223]....kratší (myšleno na výšku při pohledu zepředu) což je výhoda pro mě, protože odpadají pochybnosti o tom, jestli se mi to vleze do skříně (330 je docela hubený).[/QUOTE]Jestli ještě přemýšlíš, tak tě můžu uklidnit.... do CM 330 se klasický S1 vejde, měl sem jí před YY :turtle
No a s jedním 120mm fanem na 800 rpm jsem svojí přetaktovanou 8800 GT ještě neviděl přes 50 °C, takže proč poslouchat dva vrtulníky na 1200 - 2000 rpm :notsure
Ale jinak tvoje volba ;)
No a s jedním 120mm fanem na 800 rpm jsem svojí přetaktovanou 8800 GT ještě neviděl přes 50 °C, takže proč poslouchat dva vrtulníky na 1200 - 2000 rpm :notsure
Ale jinak tvoje volba ;)
No jde mi hlavně o lepší chlazení při přijatelném hluku. Originální chladič dobré chlazení nabízí jen při vysokých otáčkách a hluku, acc twin turbo mi to nabídne s výrazně nižsím hlukem. Nejde mi o dokonale tiché pc :) Jinak před tímhle strojem sem pracoval s pc které dělalo hluk blížící se hluku proudového motoru :D
[QUOTE=Jiri@tncm;244267]Originální chladič dobré chlazení nabízí jen při vysokých otáčkách a hluku, acc twin turbo mi to nabídne s výrazně nižsím hlukem.[/QUOTE]O originálu vůbec nemluvím, ten sem měl v kompu asi 10 min :p
Imho jeden 120 fan udělá stejnou práci jako twin turbo (jestli bude mít GPU 48 nebo 52 °C už je jedno), takže poměr cena/výkon je na straně obyč. fanu. Pak si taky můžeš vymazlit jeho regulaci (třeba přes desku) od nějakých 600 rpm po max., což u twinu nejde (tam je min. 1200 rpm) a navíc x2, takže hluk twinu bude určitě větší.
Ale jak sem psal... tvoje volba a chybu neuděláš. Spíš mi TT přijde zbytečný (viz. výše) ;)
Imho jeden 120 fan udělá stejnou práci jako twin turbo (jestli bude mít GPU 48 nebo 52 °C už je jedno), takže poměr cena/výkon je na straně obyč. fanu. Pak si taky můžeš vymazlit jeho regulaci (třeba přes desku) od nějakých 600 rpm po max., což u twinu nejde (tam je min. 1200 rpm) a navíc x2, takže hluk twinu bude určitě větší.
Ale jak sem psal... tvoje volba a chybu neuděláš. Spíš mi TT přijde zbytečný (viz. výše) ;)
@Husky: no mě právě taky, ale psal, že tam má nějak málo místa kvůli konektoru pro front panel, že by to musel nějako ohýbat, či co.
Jinak jak jsem už naznačil, S1 +120mm fan bych viděl daleko radši. Viz tvoje důvody.
Jinak jak jsem už naznačil, S1 +120mm fan bych viděl daleko radši. Viz tvoje důvody.
Ono je nakonec i ten twin turbo docela vysoký tak se stejně tomu nevyhnu... s tím konektorem to nějak pořeším. No nasadil jsi mi brouka do hlavy :notsure
[QUOTE=Jiri@tncm;244275]No nasadil jsi mi brouka do hlavy :notsure[/QUOTE]Já vím :p
Ale ne, dělej jak myslíš ;)
Ale ne, dělej jak myslíš ;)
No zatím nemyslím, proto se ptám :) Pokud říkáš že to S1 do třistatřicítky nacpu, tak by nebyl problém. Fan bych ale koupil maximálně do těch 2 stovek abych se tak vlezl zhruba do té ceny co by stálo tt. :notsure
edit. přes co regulovat otáčky fanu (softwarově)? Speed Fan nějak odmítá sloužit
edit. přes co regulovat otáčky fanu (softwarově)? Speed Fan nějak odmítá sloužit
Pardón za double, ale tohle musím oddělit.
Dám na vaše rady a doporučení a koupím to S1. Tím určitě nic nezkazím. Doma pak zkusím jak tam sedne ten fan (mám jeden 120 provizorní nic moc, ale na vyzkoušení stačí) a pak kdyžtak dokoupím nějaký lepší.
Howgh :slug
Dám na vaše rady a doporučení a koupím to S1. Tím určitě nic nezkazím. Doma pak zkusím jak tam sedne ten fan (mám jeden 120 provizorní nic moc, ale na vyzkoušení stačí) a pak kdyžtak dokoupím nějaký lepší.
Howgh :slug
[QUOTE=Jiri@tncm;244277]Pokud říkáš že to S1 do třistatřicítky nacpu, tak by nebyl problém.[/QUOTE]No ještě si pro jistotu ověř, kde přesně je GPU posazený na 4830. Asi bude skoro stejně jako na 8800 GT, ale kdyby bylo hodně vysoko, tak by karta i s S1 mohla být o něco vyšší (snad mě chápeš).... najdi nějaký obrázky karet bez chladičů, mě se to nechce hledat. A nejde o milimetry, ale 1,5 cm už by mohl být problém....
[QUOTE=Jiri@tncm;244277]přes co regulovat otáčky fanu (softwarově)? Speed Fan nějak odmítá sloužit[/QUOTE]Já jedu přes Speedfan přes desku, nic jinýho mě nenapadá.
Jinak ten S1 je pomalu schopnej to uchladit pasivně, takže tam plácni co chceš a uber tomu otáčky, třeba i potenciometrem (nebo to zapoj na 5 V). Regulovat a zvyšovat tomu otáčky nemusíš, S1 to zvládne i na minimální ;)
[QUOTE=Jiri@tncm;244277]přes co regulovat otáčky fanu (softwarově)? Speed Fan nějak odmítá sloužit[/QUOTE]Já jedu přes Speedfan přes desku, nic jinýho mě nenapadá.
Jinak ten S1 je pomalu schopnej to uchladit pasivně, takže tam plácni co chceš a uber tomu otáčky, třeba i potenciometrem (nebo to zapoj na 5 V). Regulovat a zvyšovat tomu otáčky nemusíš, S1 to zvládne i na minimální ;)
Na czc uživatelské galerii jsou nějaké obrázky:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :notsure
Mě se zdá že to docela dost přesahuje. A vím, že to zvládne i pasivně, já spíš ten fan chci pro klid duše a ať to fouká i na paměti a ostatní součástky
edit. ty plastové capiny na každé straně jdou oddělat né? To jsou taky milimetry...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :notsure
Mě se zdá že to docela dost přesahuje. A vím, že to zvládne i pasivně, já spíš ten fan chci pro klid duše a ať to fouká i na paměti a ostatní součástky
edit. ty plastové capiny na každé straně jdou oddělat né? To jsou taky milimetry...
Jo jdou....
Poloha GPU na 4830 bude asi o malinko výš, ale bude to pár milimetrů.... toho bych se nebál :p
Poloha GPU na 4830 bude asi o malinko výš, ale bude to pár milimetrů.... toho bych se nebál :p
Jo jo, jde to vidět. Ale to je fakt pár milimetrů. Když se to tam nevlezem, tak jim to hodím na hlavu :D
OT: http://www.proofreading.cz/pyzamo-nikoli-pizamo OT
musí to tam vliezť, aj keby ostala bočnica nenamontovaná :D
musí to tam vliezť, aj keby ostala bočnica nenamontovaná :D
[QUOTE=robky;244318]musí to tam vliezť, aj keby ostala bočnica nenamontovaná :D[/QUOTE]Bude stačit tu bočnici trošku prošlápnout.... CM 330 je celkem papírák, tak to nebude takovej problém :p
Tak už ho mám. Před chvílí jsem ho nainstaloval, zatím testuju. Teploty ok, ale musím se přiznat že jsem čekal lepší výsledek. Někde tu mám fan, tak to zkusím s ním. Ovšem i kdyby ty teploty byly naprosto shodné s teplotami které jsem měl s default chladičem, pořád je tu jeden hlavní faktor - hluk.
Teď už jen ztišit zbytek pc. Odvibrovat disk, case, zřejmě ani cpu chladič nezůstane netknutý. Já to beru jako koníček, baví mě to a pc přece není jen stroj co máme pod stolem :)
Teď už jen ztišit zbytek pc. Odvibrovat disk, case, zřejmě ani cpu chladič nezůstane netknutý. Já to beru jako koníček, baví mě to a pc přece není jen stroj co máme pod stolem :)
Jestli to máš pasivně, tak to nějaký extra nízký teploty nečekej. Ty přijdou až s osazením fanu. Je to hlavně o nulovým hluku. Taky při pasivním chlazení to chce slušný airflow v case.
To je jasné :) Fan už je tam, hodil jsem tam ten co byl původně ve skříni jako outtake. Jdu to zatížit
Edit. Fajn takže původní teploty jsou 40/60+ (v burnu se to pohybovalo zruba 58-68, podle náročnosti hry a podle toho, na kolik jsem si omezil fan) a samozdřejmě hluk. Teď je to tichých 36/50 :)
Edit. Fajn takže původní teploty jsou 40/60+ (v burnu se to pohybovalo zruba 58-68, podle náročnosti hry a podle toho, na kolik jsem si omezil fan) a samozdřejmě hluk. Teď je to tichých 36/50 :)
[QUOTE=fanynek;244569]Takže jsme se nemýlili, když jsme ti takhle poradili? :p[/QUOTE]
No jo, ale keby vzal TT, nemusí teraz riešiť hlučnosť ostatných komponentov :D
Teploty sú fajn, tak hurá do OC ...
No jo, ale keby vzal TT, nemusí teraz riešiť hlučnosť ostatných komponentov :D
Teploty sú fajn, tak hurá do OC ...
[QUOTE=robky;244572]No jo, ale keby vzal TT, nemusí teraz riešiť hlučnosť ostatných komponentov :D[/QUOTE]
To je jedno, já bych je řešil i tak :D
[QUOTE=robky;244572]Teploty sú fajn, tak hurá do OC ...[/QUOTE]
Přesně na to se chystám. :thumb
To je jedno, já bych je řešil i tak :D
[QUOTE=robky;244572]Teploty sú fajn, tak hurá do OC ...[/QUOTE]
Přesně na to se chystám. :thumb
[QUOTE=robky;244572]No jo, ale keby vzal TT, nemusí teraz riešiť hlučnosť ostatných komponentov :D[/QUOTE]
Jj. Je to věčný boj.:p
Jj. Je to věčný boj.:p
Kašlu na OC :D Nárust 1-4 fps a to jsem tomu docela přitnul :D Zkusím ještě víc, ale ty 4 fps za tu zvýšenou spotřebu a teplo asi nestojí
[QUOTE=husky14;244640]zavřels bočnici? :p[/QUOTE]
To jsou vtipy na večer :D Je tam jestě spooousta místa a navíc jsem oddělal ty plastové blbiny na boku (chladič pak vypadá decentněji).
To jsou vtipy na večer :D Je tam jestě spooousta místa a navíc jsem oddělal ty plastové blbiny na boku (chladič pak vypadá decentněji).
[QUOTE=Jiri@tncm;244656]To je pravda, ale stojí mi to za ty 4fps? ne. :)[/QUOTE]
Jak písal husky, určite narazíš na hru, kde tie 4fps budeš potrebovať.
A to ešte nehovorím, že budeš mať o pár sto bodov viac v 3DMarku:D:D:D
Jak písal husky, určite narazíš na hru, kde tie 4fps budeš potrebovať.
A to ešte nehovorím, že budeš mať o pár sto bodov viac v 3DMarku:D:D:D
Takhle malý rozdíl se projevoval jak ve furmarku (sem tam jedno, dvě fps), tak v následných Crysis benchmarcích s nastavením High, 2xAA DX10. Na default taktech to bylo v průměru nějakých 28,?? fps, v OC jsem se dostal asi na 32,5. Vzhledem k tomu že se snažím dosáhnout u her aspoň 40 a víc fps (pokud to jde) tak už třeba 48 nebo 51 nehraje vážně roli.
Ale to je jedno. Základní téma tohoto topicu je vyřešeno, nechť je mu lehká zem.
Ale to je jedno. Základní téma tohoto topicu je vyřešeno, nechť je mu lehká zem.