Je mi aj trochu blbe vytvarat na toto temu, ale co uz.
Ide o cistenie thermal pasty z CPU. Bolo mi povedane, ze najlepsie to je s "rubber alcohol 91%". Vie mi niekto povedat, co to je a kde to zozeniem? :)
Ide o cistenie thermal pasty z CPU. Bolo mi povedane, ze najlepsie to je s "rubber alcohol 91%". Vie mi niekto povedat, co to je a kde to zozeniem? :)
Pokud Ti jde o očištění teplovodivé pasty z procesoru, tak na to Ti stačí obyčejný tech. benzín nebo líh. Obojí seženeš v kdejaké drogerii a stojí to pár kaček. Žádný speciální čistidlo nepotřebuješ.
Nejlepsi je klasicky technicky lih, ten vetsinu past primo rozpousti. Benzin je horsi reseni, ale take funguje...
Osobně používám s úspěchem isopropanol.
[QUOTE=sheira;266913]Ano tipujete spravne, slivovica musi byt :-D[/QUOTE]
Slivovici je dobré šetřit na vnitřní očistu těla i ducha. ;)
Slivovici je dobré šetřit na vnitřní očistu těla i ducha. ;)
teoreticky jde pouzit jakekoli organicke rozpoustedlo nebo alkohol, ja osobne pouzivam lekarský etanol, kyselý etanol nebo propanol.
Před nějakou dobou se mi doma ocitl "technozol" ve sprayi... Ten je naprosto výborný a pastu z procesoru s ním sundáš ještě lépe než lihem... Používám ho na čištění a odmašťování všeho, co se v PC nachází... ;)
[QUOTE=Richmond;268417]Neni nic silnejsiho nez Toluen :D[/QUOTE]
Hmmm... je pravda, že v případě tohoto řešení by se z čištění pasty stala určitě nebývale příjemná zábava :D :D :D
Hmmm... je pravda, že v případě tohoto řešení by se z čištění pasty stala určitě nebývale příjemná zábava :D :D :D
[QUOTE=Dufinos;268431]Hmmm... je pravda, že v případě tohoto řešení by se z čištění pasty stala určitě nebývale příjemná zábava :D :D :D[/QUOTE]
Prave ze vycisteni pasty z chladice je pro toluenotazkou par vterin :idea
Prave ze vycisteni pasty z chladice je pro toluenotazkou par vterin :idea
[QUOTE=Richmond;268442]Prave ze vycisteni pasty z chladice[/QUOTE]
A nejen jí....:p Neblbni, ještě to bude někdo fakt zkoušet.:)
Jinak já jedu taky nejradši izopropylalkohol.
A nejen jí....:p Neblbni, ještě to bude někdo fakt zkoušet.:)
Jinak já jedu taky nejradši izopropylalkohol.
[QUOTE=meeee;268446] Jinak já jedu taky nejradši izopropylalkohol.[/QUOTE]
Ten "nemaze" :D
Proti Toluenu je cokoliv nizsi liga ;)
BTW Toluen se snad dneska neda bez zivnostaku koupit takze se dostane do "spravnych" rukou...
Ten "nemaze" :D
Proti Toluenu je cokoliv nizsi liga ;)
BTW Toluen se snad dneska neda bez zivnostaku koupit takze se dostane do "spravnych" rukou...
[QUOTE=Richmond;268451]BTW Toluen se snad dneska neda bez zivnostaku koupit takze se dostane do "spravnych" rukou...[/QUOTE]
Ale dá ;) A celkem bez problémů
Ale dá ;) A celkem bez problémů
Samo. Nedavno mi ho, kdyz jsem hledal lih, v barvech lacich na Velke Dlazce v Prerove nabizeli. Odmitl jsem, protoze se moc rychle vyparuje. I z zasroubovane laboratorni lahve s konickym sklenenym hrdlem mi rychle uniknul - mel jsem ho na cisteni cocek dalekohledu jako kluk... Od te doby me toluen prestal bavit.
Nicmene pri cisteni prijemne chladi dik tomu, jak rychle se odparuje :)
Nicmene pri cisteni prijemne chladi dik tomu, jak rychle se odparuje :)