Jaká je vaše zkušenost s ovladači grafické karty?
Otázka jednoduchá, svou zkušenost můžete popsat níže. Flame enabled. OT bude trestáno.
Jde hlavně o porovnání Catalyst / ForceWare. Zbytek spíš jen okrajově.
Jde hlavně o porovnání Catalyst / ForceWare. Zbytek spíš jen okrajově.
Ve widlích používám Catalyst. Grafika dobrá, ovládače se dají přežít. Možná to OT, ale ovladače pro Linux děz a hrůza. Tady by mohla firma ATI/AMD zapracovat.
Vsechny ovladace maji nejake chyby, nicmene ATI je opravuje, nVidia na ne spis kasle... Navic casto prida nejake "features", ktere zpusobi vic zla nez dobra. To bohuzel plati o obou vyrobcich... Holt i optimalizace maji sve meze a vyrobci na ne casto narazi...
ATI SoF2 problem na R9100:
NFS5 na R9100:
NFS5 na nVidii:
Naproti tomu, Intel ktery sice nedeka nejake vykonne grafiky (hlavne integrovane na 2D) dava k dispozici specifikace a proto je spickove podporovan v Linuxu, coz je VELMI dulezite a zpusobuje prave nadseni, kdyz clovek v Linuxu nabootuje primo do grafickeho rozhrani BEZ nejake instalace a pod... super!
Na hry to ovsem neni :p
Takze je to takovy "babo rad", ale kazda grafika je na neco dobra.
ATI SoF2 problem na R9100:
NFS5 na R9100:
NFS5 na nVidii:
Naproti tomu, Intel ktery sice nedeka nejake vykonne grafiky (hlavne integrovane na 2D) dava k dispozici specifikace a proto je spickove podporovan v Linuxu, coz je VELMI dulezite a zpusobuje prave nadseni, kdyz clovek v Linuxu nabootuje primo do grafickeho rozhrani BEZ nejake instalace a pod... super!
Na hry to ovsem neni :p
Takze je to takovy "babo rad", ale kazda grafika je na neco dobra.
IMHO oba výrobci ovladačů nVidia i ATI si vedou dobře. Je logické, že verze ovladačů xxx od nVidie bude v daný okamžik lepší a naopak. Ale obecně si myslím, že uživatelé obou značek nemusejí řešit velké problémy s drivery.
Osobně si nemužu stěžovat ani na ATI a ani na nVidii ať už aktuální nebo originální ke grafice. Neměl jsem problém u RADEON 9800SE, HIS 1950PRO a ani u geforce 8600XX nevim přresně co zač.
Tak ati ma super drivere pre windows ale ked som inštaloval drivere pre linux tak mi to cele padlo. Som musel od znova nahodiť ubuntu ale v tedy to už bolo uspešne.
Ve Windows nemám problém ani s FW, ani s CAT, a nikdy jsem ani neměl. S FW jsem ale začínal, takže až donedávna mi přišly přehlednější.
V práci mám ATI X700, doma nVidia 8600GT a musím říct, že zatímco s nVidií jsem nezaznamenal problémy, tak u ATI jsem pár chyb v driverech našel a to ať už jako uživatel, tak jako programátor jisté aplikace využívající OpenGL 2.0 a shaderů.
S Intelem jsem měl problém jen jednou, když sem po připojení projektoru k notebooku ztratil obraz na monitoru a po dlouhém boji pomohlo uspání a probuzení (restart jsem provádět nechtěl). U integrované S3 jsem se jednou chybou také setkal.
Ale ATI u mě vede a nemám k těm kartám vůbec důvěru. Poslední 3 roky je nehodnotím, protože se do mého okolí žádná nedostala.
S Intelem jsem měl problém jen jednou, když sem po připojení projektoru k notebooku ztratil obraz na monitoru a po dlouhém boji pomohlo uspání a probuzení (restart jsem provádět nechtěl). U integrované S3 jsem se jednou chybou také setkal.
Ale ATI u mě vede a nemám k těm kartám vůbec důvěru. Poslední 3 roky je nehodnotím, protože se do mého okolí žádná nedostala.
s ati nemam zadny probelm, u intelu me stve ze jeho integrovany reseni nestaci ani na nenarocne hry (empire earth 1) diky jeho neschopnosti udelat ovladace pro hry. Takze i mene vykonna ATI integrovana v notebooku ma o dost vetsi vykon nez nejlepsi integrovanej X4500 od intelu :(
Jsem virtualní závodník (rFactor) a nVidiu bych nejradši zakopal tisíc metrů pod zem. Neustále mám problémy s padajícími ovladači a nVidia opravdu na opravení chyb kašle.