Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

speedfan na ASUS P4P800S

evlo (36)|8.7.2009 10:17
Na desce ASUS P4P800S me nefunguje spomaleni vetracku CPU pomoci speedfan - veskere udaje precte, ale nezpomali, dal jsem tam i nejnovejsi bios a zkusil v biosu v HW monitoru vypnout sledovani otacek vetraku a stale nic.
Co s tim? Redukci na snizeni napajeni vetraku zrovna nemam a i tak by mi to nestacilo. Takze jak rozjet ten speedfan nebo jinou regulaci, idealne v tom biosu no.
Richmond (8084)|8.7.2009 10:38
Mate ve SpeedFanu u pozadovaneho ventilatoru prepnute ovladani na "Software controlled"?
evlo (36)|8.7.2009 10:46
Echt? To asi ne, to tam nekde je? Vzdycky jsem nechal vypnutou automatickou kontrolu, nastavil otacky na 0 a bylo ticho. Ta softwarova kontrla se nastavuje kde? Prostel jsem vsechno a nikde jsem si niceho takoveho nevsiml.

EDIT: Uz sem to vygooglil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] v tom rozsirene - to zni rozume, dam vedet az vyzkousim, diky.
Dokonce kdyz vidim ten screnshot tak si vzpominam, ze jsem tam s tim snad uz kdysi i neco nekde nejak nekdy resil :)
evlo (36)|8.7.2009 18:15
Tak qfan sem v tom power v biosu stale nenalezl
v speedfanu jsou moznosti v advanced jen thermal cruise, fan speed cruise, manual pwm control a
evlo (36)|13.7.2009 10:24
Mam tu jeste 0-100ohm trimir/potenciometr, k vetraku vede zluty, cerny a zeleny drat, kdyz dam ten trimr na zeleny, bude to fungovat na snizeni otacek? Vetrak je to ten k 2.4Ghz celeronu.
Richmond (8084)|13.7.2009 10:43
V BIOSu QFan jeste u techto desek nebyl, takze se omlouvam za mystifikaci :mistake
Nejjednodussi by bylo porizeni tohoto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tenpotenciometr by mel byt 4w