Ahoj,
koupil jsem ten zdroj: Seasonic 500W Bulk
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je však dost hlučný, sice jen hlubším tónem, ale vedle CM Hyper 212 (na 1000-1200 otáček), pasivní grafiky a dvou přídavných 1000otáčkových 120mm velkých chladičů je tohle (krom DVD mechaniky :) ) jediná hlučná věc na pc.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s hlučností zdroje a zda je možné tuto nějak snížit.
Nechci kupovat nový, ale kdybyste měli v této cenové kategorii, nejlépe ve stejném obchodě návrh jaký zdroj koupit (pokud už to nepůjde ztišit), tak budu rád.
Zdroj se případně pokusím vyměnit (proto stejný obchod).
koupil jsem ten zdroj: Seasonic 500W Bulk
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je však dost hlučný, sice jen hlubším tónem, ale vedle CM Hyper 212 (na 1000-1200 otáček), pasivní grafiky a dvou přídavných 1000otáčkových 120mm velkých chladičů je tohle (krom DVD mechaniky :) ) jediná hlučná věc na pc.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s hlučností zdroje a zda je možné tuto nějak snížit.
Nechci kupovat nový, ale kdybyste měli v této cenové kategorii, nejlépe ve stejném obchodě návrh jaký zdroj koupit (pokud už to nepůjde ztišit), tak budu rád.
Zdroj se případně pokusím vyměnit (proto stejný obchod).
tak si v něm vyměň větrák
konektor tam je (akorát je podobný těm co jsou na grafikách - ideální jestli v na něm není pečeť se kouknout)
zvolil bych nějaký větrák s max otáčkama okolo 1000 (třeba nexus)
BTW mám doma 350W seasonic OEM a nijak extra hlučný není
konektor tam je (akorát je podobný těm co jsou na grafikách - ideální jestli v na něm není pečeť se kouknout)
BTW mám doma 350W seasonic OEM a nijak extra hlučný není
[QUOTE=matyyy;268989]tak si v něm vyměň větrák
BTW mám doma 350W seasonic OEM a nijak extra hlučný není[/QUOTE]
Mám ho 2 týdny, tak jsem ho nechtěl rozebírat..
Se zdrojem jsem ještě nikdy neexperimentoval. Podle Tvého popisku odhaduji, že ho máš stejně hlučný jako já, není to nepříjemný hluk a není extra hlasitý, ale slyšet to je.
V práci jsem stavěl pc na 400W Fortronech a jsou tiché.
BTW mám doma 350W seasonic OEM a nijak extra hlučný není[/QUOTE]
Mám ho 2 týdny, tak jsem ho nechtěl rozebírat..
Se zdrojem jsem ještě nikdy neexperimentoval. Podle Tvého popisku odhaduji, že ho máš stejně hlučný jako já, není to nepříjemný hluk a není extra hlasitý, ale slyšet to je.
V práci jsem stavěl pc na 400W Fortronech a jsou tiché.
otevres zdroj, podivas se jestli je vetrak natvrdo pripajen na PCB nebo ma konektor - pokud ma konektor, tak ho jednoduse odpojis, vetrak odsroubujes, nasrubujes nove a jeho napajeni vyvedes ven ze zdroje - pak to bude jen dalsi vetrak ktere nekam zapojis... ze ten nejdulezitejsi nemusim zduraznivat;)
Děkuji za rady,
musím si to nechat projít hlavou. Přímo do zdroje jsem zasahovat nechtěl a podle reakcí z avizovaného článku má 400W Seasonic (500W Seasonic na tom bude asi stejně) napájené drátky=musel bych ho odstřihnout a pak nejspíše zapojit na desku.
musím si to nechat projít hlavou. Přímo do zdroje jsem zasahovat nechtěl a podle reakcí z avizovaného článku má 400W Seasonic (500W Seasonic na tom bude asi stejně) napájené drátky=musel bych ho odstřihnout a pak nejspíše zapojit na desku.
To je divne. Mam doma 2xSeasonic. M12II 600 a 500-F3 OEM a oba jsou velmi tiche. Jsem velmi citlivy na hluk pocitace, takze myslim, ze to mohu posoudit.
Edit: Kdyz vydrzis do utery, vypnu vsechny mechanicke soucasti v case a overim hlucnost toho zdroje.
Edit: Kdyz vydrzis do utery, vypnu vsechny mechanicke soucasti v case a overim hlucnost toho zdroje.
Tak to určitě ještě počkám na Tvou reakci, ale mi ten větrák jede pořád naplno.
Jsem myslel, že to má nějakou funkci, kdy se omezí rychlost větráku.
Jsem myslel, že to má nějakou funkci, kdy se omezí rychlost větráku.
[QUOTE=Taren;269952]Tak to určitě ještě počkám na Tvou reakci, ale mi ten větrák jede pořád naplno.
Jsem myslel, že to má nějakou funkci, kdy se omezí rychlost větráku.[/QUOTE]
Určitě by měl mít regulaci otáček podle zátěže. Jak teplý je vzduch co jde ze zdroje? Jestli je studený a větrák přesto běží naplno, byl by to i důvod k reklamaci.
Jsem myslel, že to má nějakou funkci, kdy se omezí rychlost větráku.[/QUOTE]
Určitě by měl mít regulaci otáček podle zátěže. Jak teplý je vzduch co jde ze zdroje? Jestli je studený a větrák přesto běží naplno, byl by to i důvod k reklamaci.
Po dlouhé době zátěže je ten vzduch teplý, ale hoďku po startu je studený (než se zahřeje), takže aspoň po tu dobu by měl být ten chladič tichý... :(