cawte na mojej asuske mi dost topi chipset je to normalne v tomto teple?alebo ta asus utilitka ukazuje nezmysli?juznyje na tom dost zle na nom neudrzim poriadne ani prst doslova hori ...
mrkni se na net kolik je neporucovana teplota pro tvuj MB, pokud pc pada a je nestabilni, kup si na nej malej vetracek, nebo lepsi pasiv.
[quote=basti;274252]cawte na mojej asuske mi dost topi chipset je to normalne v tomto teple?alebo ta asus utilitka ukazuje nezmysli?juznyje na tom dost zle na nom neudrzim poriadne ani prst doslova hori ...[/quote]
A co kdyby jsi nám zdělil o jakou sestavu se jedná a jaké jsou teploty v zátěži ;)
A co kdyby jsi nám zdělil o jakou sestavu se jedná a jaké jsou teploty v zátěži ;)
dEvilPS3: kde to prosim ta najdem ?
kevin: v zatazi som este nepozeral, ale bez zataze topi chipset na 41 stupnov C
kevin: v zatazi som este nepozeral, ale bez zataze topi chipset na 41 stupnov C
1) vetsinou to ukazuje nesmyslny cisla
2) sahni na chladic a napis jak dlouho jsi na nem udrzel ruku
3) zadnou doporucovanou teplotu pro desku jsem nikdy nikde nevidel
2) sahni na chladic a napis jak dlouho jsi na nem udrzel ruku
3) zadnou doporucovanou teplotu pro desku jsem nikdy nikde nevidel
mech13: nezmysli v akom smere menej alebo viac? ok takze ten severny by mal byt ako tak v pohode ked vravite ze je to ok, len juzny je na tom dost zle na nom urdzim ruku len par sekund :(
borecc: ako zatazim chipset naplno aby som mohol pozret teplotu v zatazi?
dakujem vam pekne pani
borecc: ako zatazim chipset naplno aby som mohol pozret teplotu v zatazi?
dakujem vam pekne pani
pokud na chladici bez problemu udrzis ruku delsi dobu, je to pekna teplota
mam pocit ze kolem 40 je to vlazny, kolem 50 na tom jeste udrzis ruku a 60 uz je hranice, kdy nevydrzis moc dlouho...
pokud na tom southbridge udrzis par sekund, bude to nejspis kolem tech 60 stupnu coz jeste jde ale v horkych dnech to chce hlidat
nesmysly - casto to jsou cisla uplne mimo realitu, +-30 stupnu neni problem... jedine cidlo kteremu se da verit jsou ty v jadrech procesoru (ikdyz u phenomu 2 to taky tusim haze nesmysly)
mam pocit ze kolem 40 je to vlazny, kolem 50 na tom jeste udrzis ruku a 60 uz je hranice, kdy nevydrzis moc dlouho...
pokud na tom southbridge udrzis par sekund, bude to nejspis kolem tech 60 stupnu coz jeste jde ale v horkych dnech to chce hlidat
nesmysly - casto to jsou cisla uplne mimo realitu, +-30 stupnu neni problem... jedine cidlo kteremu se da verit jsou ty v jadrech procesoru (ikdyz u phenomu 2 to taky tusim haze nesmysly)
borecc: oki skusim to teda zatazit hrou a uvidime co to povie :)
mech13: hm, cize ten severny ma uz netrapi ten bude ok len ten juzny dost topi a ako tak pozeram tak na juzny som nenasiel ani ziadny chladic alebo daco s cim by som to znizil vacsinou su na severne.co ma vlastne za ulohu ten juzny?ako spozorujem ze je to kriticke ta teplota?teplotu toho juzneho asi nezistim ked soft ukazuje len sever ...
mech13: hm, cize ten severny ma uz netrapi ten bude ok len ten juzny dost topi a ako tak pozeram tak na juzny som nenasiel ani ziadny chladic alebo daco s cim by som to znizil vacsinou su na severne.co ma vlastne za ulohu ten juzny?ako spozorujem ze je to kriticke ta teplota?teplotu toho juzneho asi nezistim ked soft ukazuje len sever ...
[quote=basti;274918]... co ma vlastne za ulohu ten juzny? ...[/quote]
Stačí použít Google či se kouknout na Wikipedii
SouthBridge
NorthBridge
Stačí použít Google či se kouknout na Wikipedii
SouthBridge
NorthBridge