Externí hdd
Dobrý den, uvažuju o koupi toho externího disku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Disk budu mít k notebooku a bude ležet na stole (žádné přenášení), sloužit bude jako místo k odkládání filmů a hudby.
Co vy na to?
Jo a v recenzi na tento disk [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je cituji " Ihned po koupi jsem ho přeformátoval na NTFS (defaultní FAT32 má omezení na velikost souboru pouhé 4GB)" Napsal by mi prosím někdo návod jak na to?
Děkuji
Disk budu mít k notebooku a bude ležet na stole (žádné přenášení), sloužit bude jako místo k odkládání filmů a hudby.
Co vy na to?
Jo a v recenzi na tento disk [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je cituji " Ihned po koupi jsem ho přeformátoval na NTFS (defaultní FAT32 má omezení na velikost souboru pouhé 4GB)" Napsal by mi prosím někdo návod jak na to?
Děkuji
já bych ho připojit, vlez do tento počítač, cvak na něj pravou myší a dal naformátovat a tam zvolil system souboru NTFS. Nebo přes příkazouvou řádku - muzes zkusit" help format" nebo "format /?" a ono to vyhodí nápovědu
Jen bych ještě (možná zbytečně) připomněl, aby sis před tím formátem stáhnul výrobcem instalované soubory (např. WD Sync), budou-li tam. Dají se pak sice dostáhnout od výrobce, ale proč to komplikovat. Jen pro úplnost - nemluvím tu jen tak do větru, ale z osobní zkušenosti. Naštěstí jsem pustil pomalý formát, takže jsem to stihl zastavit, než to něco smázlo.
[quote=kanabis;275434]já bych ho připojit, vlez do tento počítač, cvak na něj pravou myší a dal naformátovat a tam zvolil system souboru NTFS. Nebo přes příkazouvou řádku - muzes zkusit" help format" nebo "format /?" a ono to vyhodí nápovědu[/quote]
Postupuj podle toho návodu od kanabis.
Vlez do tento počítač, cvak na něj pravou myší a dej naformátovat, až tam budeš, tak vyber u systém souborů: NTFS a poté tam klikni na spustit.
Vypadá to takhle:
Postupuj podle toho návodu od kanabis.
Vlez do tento počítač, cvak na něj pravou myší a dej naformátovat, až tam budeš, tak vyber u systém souborů: NTFS a poté tam klikni na spustit.
Vypadá to takhle: