easytune6
Zdravim,
mam par dotazu ohledne zminenyho programku a samotnyho taktovani.
ga-ep45-ud3 + e7600 box chladič /4GB DDRII 800Mhz
na desce vidim udaj fsb1600, v easytune na zalozce quick boost vidim toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
otazka zni, zda muzu znicit procesor? v taktovani nejsem az tak zabehly, znam jen zaklady. myslite, ze 'cervena' hodnota, tj. 3,5Ghz bude s box chladicem stabilni? Nebo alespon ta 'zelena' 3,2Ghz?
chci jen takovy info.. dekuji.
mam par dotazu ohledne zminenyho programku a samotnyho taktovani.
ga-ep45-ud3 + e7600 box chladič /4GB DDRII 800Mhz
na desce vidim udaj fsb1600, v easytune na zalozce quick boost vidim toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
otazka zni, zda muzu znicit procesor? v taktovani nejsem az tak zabehly, znam jen zaklady. myslite, ze 'cervena' hodnota, tj. 3,5Ghz bude s box chladicem stabilni? Nebo alespon ta 'zelena' 3,2Ghz?
chci jen takovy info.. dekuji.
zkusil jsem neco jinyho, zvedl jsem fsb o 10 a toto je vysledek, ma cenu s box chladicem pokracovat?
I s box chladičem se dá taktovat, pokud máš dobře větranou case. Co bych ale nedoporučil, je zvedat napětí. A co se týče taktování, než používat jakési utilitky je lepší taktovat v BIOSu. V EasyTune si to můžeš zkusit, jestli je to stabilní a nepřehřívá se, ale pak bych to nastavil v BIOSu natrvalo. Při zvedání FSB si hlídej frekvenci pamětí, ta se ti zvedá také, musíš nastavit děličku aby jsi je udržel +- na těch 800 MHz. Kam až se dostaneš ti nikdo neřekne, to je individuální. 3,2 GHz to bude na 99 %, mohlo by to jet i na těch 3,5 GHz.
dekuji.
kdyz zvedam fsb v easytune (easy mode-na obrazku) ,tak se mi zveda i frekvence pameti, jak jim mam frekvenci snizit? nastaveni delicky se da provest i v ET nebo jen v biosu??
kdyz zvedam fsb v easytune (easy mode-na obrazku) ,tak se mi zveda i frekvence pameti, jak jim mam frekvenci snizit? nastaveni delicky se da provest i v ET nebo jen v biosu??
Když v "tuneru" přepneš na advanced, není tam možnost nastavit děličku pamětí? Hledej, klikat myší snad umíš. V BIOSu tohle nastavení bude určitě, podívej se do manuálu k desce, je to tam popsané.