Zdravim, poohlížím se po nové klávesnici a dle mých požadavků(podsvícení, tichá, programovatelná tlačítka vhodně umístěná k užívání při hraní her) se mi podařilo najít nejvhodnější tuhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Četl jsem nějaké recenze, ale chci se zeptat taky na dlouhodobější zkušenosti jestlti někdo má a nebo jeslti znáte vhodnější kousek než tento.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ja mám túto pred pár mesiacmi som tiež riešil podobný problém (dosť ma odrádzala odpájacia numerická časť ale zvykol som si drží dobre na oboch stranách ) reaguje dobre zdvih kláves je stredný, plynulé podsvietenie + ovládanie hlasu, a čo ma najviac prekvapilo dobre sa na nej píše skús zvážiť.
Tu máš aj recenziu https://www.svethardware.cz/recenze-sest-hernich-klavesnic-v-testu/25556-4
Tu máš aj recenziu https://www.svethardware.cz/recenze-sest-hernich-klavesnic-v-testu/25556-4
Přihodím stejnou radu... Už mám přes půl roku taky Sidewinder X6 od MS a jsem s ní max. spokojený...
Nejdůležitější pro mě byla co nejnižší hlučnost a Sidewinder obstál na 1*. Máme totiž malou dceru, díky které se večer nedá televize pouštět nějak nahlas. No a největším problémem je moje "drahá polovička", která večer datluje na ICQ. Učila se psát všemi deseti ještě na mechanickém stroji a svůj styl nezměnila, takže do klávesnice tluče "hezky z výšky"... Minulé klávesnice dělaly takový rachot, že jsem prostě TV neslyšel (mezi nimi byla např. i A4tech G700)... Se sidewinderem je naprostý klid a slyším jen lehké ťukání. Podobně jako o notebooku...
Jinak co se týče zbylých funkcí... Numerický blok drží opravdu dobře na obou stranách. Podsvícení i jeho regulace je na jedničku a programovatelné klávesy se hodí nejen při hraní her ;)
Nejdůležitější pro mě byla co nejnižší hlučnost a Sidewinder obstál na 1*. Máme totiž malou dceru, díky které se večer nedá televize pouštět nějak nahlas. No a největším problémem je moje "drahá polovička", která večer datluje na ICQ. Učila se psát všemi deseti ještě na mechanickém stroji a svůj styl nezměnila, takže do klávesnice tluče "hezky z výšky"... Minulé klávesnice dělaly takový rachot, že jsem prostě TV neslyšel (mezi nimi byla např. i A4tech G700)... Se sidewinderem je naprostý klid a slyším jen lehké ťukání. Podobně jako o notebooku...
Jinak co se týče zbylých funkcí... Numerický blok drží opravdu dobře na obou stranách. Podsvícení i jeho regulace je na jedničku a programovatelné klávesy se hodí nejen při hraní her ;)
Razer Lycosa
podsvícení - Ano- celek + WSAD
tichá- podle me taky
programovatelná tlačítka vhodně umístěná k užívání při hraní her- kazdy cudlik
mám jí a lepší jsem neměl ani nepotkal
podsvícení - Ano- celek + WSAD
tichá- podle me taky
programovatelná tlačítka vhodně umístěná k užívání při hraní her- kazdy cudlik
mám jí a lepší jsem neměl ani nepotkal
[quote=kanabis;278155]mám jí a lepší jsem neměl ani nepotkal[/quote]
Skoda, ten Sidewinder je fakt dobrej ;)
Skoda, ten Sidewinder je fakt dobrej ;)
[quote=Kirk1;278036][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ja mám túto pred pár mesiacmi som tiež riešil podobný problém (dosť ma odrádzala odpájacia numerická časť ale zvykol som si drží dobre na oboch stranách ) reaguje dobre zdvih kláves je stredný, plynulé podsvietenie + ovládanie hlasu, a čo ma najviac prekvapilo dobre sa na nej píše skús zvážiť.
Tu máš aj recenziu https://www.svethardware.cz/recenze-sest-hernich-klavesnic-v-testu/25556-4[/quote]
ahoj mozem ta poprosit aby si mi v sukr.sprave napisal jednouchy na vod na zadavanie makier na klavesnici?...mam ju 2 dni
Tu máš aj recenziu https://www.svethardware.cz/recenze-sest-hernich-klavesnic-v-testu/25556-4[/quote]
ahoj mozem ta poprosit aby si mi v sukr.sprave napisal jednouchy na vod na zadavanie makier na klavesnici?...mam ju 2 dni
[quote=kamikadzejj;347627]ahoj mozem ta poprosit aby si mi v sukr.sprave napisal jednouchy na vod na zadavanie makier na klavesnici?...mam ju 2 dni[/quote]
Môžeš to urobiť dvoma spôsobmi:
- stlačíš tlačidlo pre zadávanie makier, potom klávesu pod ktorú sa má makro uložiť(S1 až S36). Následne stláčaš klávesy (makro) a ukončíš tlačidlom pre zadávanie makier (označené na obrázku)
- ja to radšej robím cez ovládač (Štart-ovl.panely-klávesnica), kde sa daj editovať aj čas medzi jednotlivými stlačeniami atď.
Môžeš to urobiť dvoma spôsobmi:
- stlačíš tlačidlo pre zadávanie makier, potom klávesu pod ktorú sa má makro uložiť(S1 až S36). Následne stláčaš klávesy (makro) a ukončíš tlačidlom pre zadávanie makier (označené na obrázku)
- ja to radšej robím cez ovládač (Štart-ovl.panely-klávesnica), kde sa daj editovať aj čas medzi jednotlivými stlačeniami atď.
Taky o té X6 velice vážně uvažuji,ale měl bych jen takový dotaz.Je možné na tu klávesnici použít redukci na PS/2 kvůli zapínání PC pomocí klávesnice ?
[quote=Honza23;347672]Taky o té X6 velice vážně uvažuji,ale měl bych jen takový dotaz.Je možné na tu klávesnici použít redukci na PS/2 kvůli zapínání PC pomocí klávesnice ?[/quote]
Zapínat PC můžeš i pomocí USB klávesnice :notsure
Zapínat PC můžeš i pomocí USB klávesnice :notsure
[quote=robky;347674]tak to netuším, ale keď počkáš do zajtra (teraz som v práci) tak to vyskúšam ...ak nezabudnem;)[/quote]
Tak co,nezkoušel jsi to ?
Tak co,nezkoušel jsi to ?
[quote=Honza23;348338]Tak co,nezkoušel jsi to ?[/quote]
ako vždy som zabudol :p
ale teraz som to hodil na redukciu, klávesnica síce svieti (numerický blok však nie) a pri štarte pc klasická fráza : keyboard not present, press F1 ..... takže smola
Aj tak si myslím, že tá redukcia USB/PS2 sa dá použiť iba na myš :notsure
Ale jak spomínal kevin (a mne to tak funguje tiež) - zapínanie aj prebúdzanie je možné aj zo zariadenia usb (malo by to byť v biose wake on usb alebo podobne)
ako vždy som zabudol :p
ale teraz som to hodil na redukciu, klávesnica síce svieti (numerický blok však nie) a pri štarte pc klasická fráza : keyboard not present, press F1 ..... takže smola
Aj tak si myslím, že tá redukcia USB/PS2 sa dá použiť iba na myš :notsure
Ale jak spomínal kevin (a mne to tak funguje tiež) - zapínanie aj prebúdzanie je možné aj zo zariadenia usb (malo by to byť v biose wake on usb alebo podobne)
Mno to bych napred musel taky pc nekdy vypnout, ale na ty co ma robky jsem to jeden cas pouzival, byl to bezdratovy set A4Tech
[quote=Honza23;348369]Takže vám na desce Asus normálně funguje zapínání PC přes USB klávesnici ?:notsure[/quote]
Nemám základní desku Asus, ale Gigabyte a vypínání/zapínání pomocí USB klávesnice mi funguje.
Nemám základní desku Asus, ale Gigabyte a vypínání/zapínání pomocí USB klávesnice mi funguje.
[quote=kevin00;348379]Nemám základní desku Asus, ale Gigabyte a vypínání/zapínání pomocí USB klávesnice mi funguje.[/quote]
A jak to máš nastavené v BIOSu a kterou používáš klávesnici ?
A jak to máš nastavené v BIOSu a kterou používáš klávesnici ?
Měl sem tu asi rok nějaký set od Geniuse a zákl. desku mám GA-MA790X-UD3P. V BIOSu mám nastaveno WakeUp USB na Enable (myslím, že se ta položka jmenuje tak nějak).
Tak to fakt čumím:mistake (naozaj to vie iba PS2) .....
Čo myš? Akú máš? Nešla by pripojiť cez redukciu?
Čo myš? Akú máš? Nešla by pripojiť cez redukciu?
Pokud se jedná o základní desku v tvém podpisu (Gigabyte GA-EP45-UD3P), tak by jsi měl mít v BIOSu zapnuté možnosti USB Keyboard Support, Legacy USB storage detect a Power On By Keyboard. Poté by Ti mělo uspávání/probouzení pomocí USB klávesnice také fungovat :notsure
[quote=kevin00;348471]USB Keyboard Support[/quote]
- detekuje USB klavesnici pri postu (samozrejme povoluje jeji funkci v biosu atd.)
[quote=kevin00;348471]Legacy USB storage detect[/quote]
- detekuje usb disky pri postu
[quote=kevin00;348471]Power On By Keyboard[/quote]
- to by mohlo byt, ovsem obavam se, ze funguje pouze pro ps2
edit: co jsem tak koukal, tak ty desky, ktery nemaji moznost v biosu zapnout S1&S3 sleep tak nemivaji ani moznost zpnuti usb klavesnici, zrejme to souvisi s +5VSB (nekde se to da zapnout jumperem), obzvlaste se to vyskytuje na deskach pro Intely + AMI BIOS
- detekuje USB klavesnici pri postu (samozrejme povoluje jeji funkci v biosu atd.)
[quote=kevin00;348471]Legacy USB storage detect[/quote]
- detekuje usb disky pri postu
[quote=kevin00;348471]Power On By Keyboard[/quote]
- to by mohlo byt, ovsem obavam se, ze funguje pouze pro ps2
edit: co jsem tak koukal, tak ty desky, ktery nemaji moznost v biosu zapnout S1&S3 sleep tak nemivaji ani moznost zpnuti usb klavesnici, zrejme to souvisi s +5VSB (nekde se to da zapnout jumperem), obzvlaste se to vyskytuje na deskach pro Intely + AMI BIOS
Myš mám bezrátovou MX620,s těma bezdrátovýma to myslím vůbec nefunguje,možná se pletu,ale mně to nešlo.Zkoušel jsem třeba použít jednu USB myš s pouzití redukce a to tedy fungovalo,myš po vypnutí svítila. Pokud jsem ale PC odpojil od el.sítě a poté zase připojil,tak už se myš nerozsvítila a PC tedy už nešlo zapnout.Tohle třeba u klávesnic funguje i po odpojení ze sítě.
Na bezdratech to funguje urcite (vzdyt jsem psal ze jsem mel bezdrat A4Tech), ale pokud vypnes zdroj vzadu cudlem nebo vypadne elektrika tak to opravdu nejde zapnout ;)
No takhle, usb klavesnice urcite smysl ma - horko tezko budes schanet ps2 klavesnici s "pridanejma" funkcema typu hub, trackpoint atd. To, ze s tim nezapnes pc je vec druha.
[quote=Honza23;348490]Tak jedině připojit Pc na jiný okruh zásuvek,aby se nemuselo odpojovat.[/quote]
No tohle jsem trochu nepochopil. Problem byl opravdu jen v tom, ze kdyz se vypla elektrika tak zdroj prestal davat +5VSB (ale existujou desky, ktery jsou schopny se zapnout, nahodit +5VSB a zase pc vypnout, typicky Delly, IBM a ted jsem to tusim videl i u kancl mATX MSI s G31)
No tohle jsem trochu nepochopil. Problem byl opravdu jen v tom, ze kdyz se vypla elektrika tak zdroj prestal davat +5VSB (ale existujou desky, ktery jsou schopny se zapnout, nahodit +5VSB a zase pc vypnout, typicky Delly, IBM a ted jsem to tusim videl i u kancl mATX MSI s G31)
No já to myslel tak,že mám PC,monitor,repráky atd. na jedný prodlužovačce a vypínám to pokaždý,když vypínám i PC,jelikož mě ruší to hučení z repráků a monitor jak bliká.
Ještě bych měl takovej dotaz,jakým tlačítkem zapínáte to PC přes tu USB klávesnici ?
Předpokládám,že zadáním hesla to funguje jen PS/2 ?
Předpokládám,že zadáním hesla to funguje jen PS/2 ?