Q9550
Cau, vyplati se mi menit procesor E7200 3,2 GHz za Q9550 na desku EP35-DS3P ke grafice gtx 260, kdyz mi ted stale vse jde na plne detaily? Po tom procesoru koukam uz dyl, ale zatim nebyly penize ani potreba to menit. Zbytek sestavy viz: http://www.sysprofile.de/id99932
Hezky receno, ale stacilo rict, ze vam proste chutna.:D Ne vazne, jaka je dnes vyuzitelnost vsech 4 jader? Pouziva neco krom GTA IV, napriklad nejaky programy, vsechny 4 jadra? Myslim prakticknost Quadcore procesoru.
Hele, 4 jadra se dnes daji vyuzit a pokud jses narocnejsi pc uzivatel, tedy casto provadis vic narocnych operaci paralerne na sobe tak se urcite vyplati. I rada her dnes umi vyuzit 4jadro, ale to neznamena ze by dane hry na dvoujadre nefungovaly. Hele, pokud nemas problem s vykonem tak se na to ted vyprdni a spis upgraduj rovnou na core i5/7.
[quote=xxxstalkerx;278989]No jo, jenze Corei7 je pro me jednorazovej vydaj 18 tisic, ktery ted nemam.[/quote]
Mysleno budouci i7 pro lga1156, ktere maji nahradit soucasna c2q. Vypusteni je planovano na zari. Tedy takhle, pokud chces vyhodit ted 5k za cpu ktery vlastne ani moc nepotrbujes tak bych si tech 5k nechal a radsi upgradu odsunul az do chvile kdy upgrade budes potrebovat.
Mysleno budouci i7 pro lga1156, ktere maji nahradit soucasna c2q. Vypusteni je planovano na zari. Tedy takhle, pokud chces vyhodit ted 5k za cpu ktery vlastne ani moc nepotrbujes tak bych si tech 5k nechal a radsi upgradu odsunul az do chvile kdy upgrade budes potrebovat.
vem pak core i 5 750+nějakou desku k tomu (odhaduju cenu CPU tak na 5000Kč s dph a deska+dalších 3500-4000Kč).
Super a myslel jsi na ramky? Protoze jestli sis nevsiml, mam DDR II a pochybuju, ze nova technologie corei5 nebude mit DDR III. Navic, corei5 mi zrejme nepujde noctua (i kdyz na i7 je clip). Navic, desky na i5 budou mit SLI nebo Crossfire?
[quote=xxxstalkerx;279381]Super a myslel jsi na ramky? Protoze jestli sis nevsiml, mam DDR II a pochybuju, ze nova technologie corei5 nebude mit DDR III. Navic, corei5 mi zrejme nepujde noctua (i kdyz na i7 je clip). Navic, desky na i5 budou mit SLI nebo Crossfire?[/quote]
Hele, bavime se tady o horizontu imho aspon tak jednoho roku, za tu dobu budou ceny uplne jinde.
Hele, bavime se tady o horizontu imho aspon tak jednoho roku, za tu dobu budou ceny uplne jinde.
Ehm, ty veris gtx 260 a e7200, ze utahnou jeste rok novy hry na rozumny detaily, aby se na to dalo divat a nebylo to jako hrat na mobilu?:D Navic, po tom roce ty komponenty nebudou mit cenu, takze se to ani nevyplati prodat. Grafika me stala 6500,-, dnes stoji 3500,- a procesor 3000,- a kdyz se jeste nekde prodava, stoji od 2600,-, ale to mluvim o novym zbozi, tak si vem, za kolik to strelim.
[quote=xxxstalkerx;279399]Ehm, ty veris gtx 260 a e7200, ze utahnou jeste rok novy hry na rozumny detaily,[/quote]
Jo, verim :)
Hele, pokud ted nemas vyraznejsi problemy, tak neverim ze bys minimalne behem pristiho pulroku mel vyraznejsi problemy. GTX260 je velice vykona grafika a novy highend nvidie tady bude mozna az koncem roku.
Vetsina vyrobcu her nejsou blazni. Nebudou vydavat hru, kterou si nebude moci skoro nikdo zahrat.
edit: Sam mam PC seskladane zhruba z 1,5-2 roky starych mainstream-highend komponentu a nemam vyraznejsi problemy si vetsinu her zahrat aspon na stredni detaily.
Jo, verim :)
Hele, pokud ted nemas vyraznejsi problemy, tak neverim ze bys minimalne behem pristiho pulroku mel vyraznejsi problemy. GTX260 je velice vykona grafika a novy highend nvidie tady bude mozna az koncem roku.
Vetsina vyrobcu her nejsou blazni. Nebudou vydavat hru, kterou si nebude moci skoro nikdo zahrat.
edit: Sam mam PC seskladane zhruba z 1,5-2 roky starych mainstream-highend komponentu a nemam vyraznejsi problemy si vetsinu her zahrat aspon na stredni detaily.
Drive jsem byl rad, kdyz jsem mohl nastavit stredni detaily a 1024*768, vetsinou jsem mel nizky detaily a vypadalo to jako vyblity, taky mi to pak kazilo dojem z her.
No,já přesedlal z E6550(@2800GHz) právě na Q9550(@3400MHz) a můžu potvrdit,že se celýmu compu líp dýchá,totiž,u mě neni problém spustit najednou: převod filmu,vypalovat,stahovat z netu,koukat na tv(pci-e karta) a ještě mnoho dalšího.Např.ConvertXtoDvd dokáže využít libovolný počet jader! :idea ,takže já jsem rád,že jsem investoval nyní,protože za rok ty ceny ještě nebudou takový,aby se vyplatilo přejít na core i5/7.:rolleyes:
Mě se sešlo Q9400 a E8400, zjistil jsem že mi čtyřjádro v mých hrách k ničemu není narozdíl od vysoké frekvence, tak jsem ho zas poslal dál...
[quote=xxxstalkerx;279381]Super a myslel jsi na ramky? Protoze jestli sis nevsiml, mam DDR II a pochybuju, ze nova technologie corei5 nebude mit DDR III. Navic, corei5 mi zrejme nepujde noctua (i kdyz na i7 je clip). Navic, desky na i5 budou mit SLI nebo Crossfire?[/quote]
Sorry, ale nechápu zmysl tohtp threadu a ďalši tvoje rozvijeni nafoukle kačice...
Cool.user ti odpovedel hned v druhem postu, vlastne ty sám už v prvním...
-nepotrebujes ten výkon ted jak si sam odpovedel
-ptas se, jestli ho nejaka hra nebo aplikace vyuzije - neptej se :D , když ji budeš sám potrebovast, tehdy se mužme bavit o nevýhodní koupe 4-jádra. Strochou stesti si za rok koupis na Vánoce za 7500kč MB+CPU+nepujdes tři krát na pivo a máš i ramky, a ver mi, ty komponenty streliš lacno, ani orok to nebude šmejd a na hrani her to stačit bude, imho - pokud si nechceš honit na max detailech u army 2 na 1920x1080...toť vše :)
EDIT: ješte chcem dodat, s HW náročnosti her to tak krvavý nikdy až tak nebylo - marketing jen nuti si kupovat k GTA4 nebo A2 Core i7 ale pritom to neni potreba - Cool.user sám napsal, rok a pul starý pc, v tehdejsi dobe mainstream a highend a hraje v pohode dál... všimni si nekdy testy napr. Crysis WH na Athlon 2 250 nebo E5200 a pak na Core i7... to je rozdíl co ? za 5000kč dostaneš 5 fps u her, vetšinou totak je stále no a když už hra využije 4 jádra, stále mužeš pretaktovat co je pro tvuj procesor ideálni....
Sorry, ale nechápu zmysl tohtp threadu a ďalši tvoje rozvijeni nafoukle kačice...
Cool.user ti odpovedel hned v druhem postu, vlastne ty sám už v prvním...
-nepotrebujes ten výkon ted jak si sam odpovedel
-ptas se, jestli ho nejaka hra nebo aplikace vyuzije - neptej se :D , když ji budeš sám potrebovast, tehdy se mužme bavit o nevýhodní koupe 4-jádra. Strochou stesti si za rok koupis na Vánoce za 7500kč MB+CPU+nepujdes tři krát na pivo a máš i ramky, a ver mi, ty komponenty streliš lacno, ani orok to nebude šmejd a na hrani her to stačit bude, imho - pokud si nechceš honit na max detailech u army 2 na 1920x1080...toť vše :)
EDIT: ješte chcem dodat, s HW náročnosti her to tak krvavý nikdy až tak nebylo - marketing jen nuti si kupovat k GTA4 nebo A2 Core i7 ale pritom to neni potreba - Cool.user sám napsal, rok a pul starý pc, v tehdejsi dobe mainstream a highend a hraje v pohode dál... všimni si nekdy testy napr. Crysis WH na Athlon 2 250 nebo E5200 a pak na Core i7... to je rozdíl co ? za 5000kč dostaneš 5 fps u her, vetšinou totak je stále no a když už hra využije 4 jádra, stále mužeš pretaktovat co je pro tvuj procesor ideálni....
[quote=16cmfan;313148]Sorry, ale nechápu zmysl tohtp threadu a ďalši tvoje rozvijeni nafoukle kačice...[/quote]
A ja nechapu smysl toho proc reagujes na 3 mesice starej post :rolleyes:
A ja nechapu smysl toho proc reagujes na 3 mesice starej post :rolleyes:
omg, mne se ukazal jako novej a pri blizsim skoumani sem zistil ze amrtin reagoval na 4 mes starej post, pak elpsycho(zrejme taky prehlidl)
ja sem ale vul...
ja sem ale vul...
[quote=16cmfan;313185]omg, mne se ukazal jako novej a pri blizsim skoumani sem zistil ze amrtin reagoval na 4 mes starej post, pak elpsycho(zrejme taky prehlidl)
ja sem ale vul...[/quote]
Heh :p,já na to reagoval,protože to pro mě bylo zrovinka aktuelní :rolleyes:a i když jsem se ještě nedostal k vyzkoušení GTA4,tak mě 4jadro vyhovuje kvuli práci s videem :thumb.
ja sem ale vul...[/quote]
Heh :p,já na to reagoval,protože to pro mě bylo zrovinka aktuelní :rolleyes:a i když jsem se ještě nedostal k vyzkoušení GTA4,tak mě 4jadro vyhovuje kvuli práci s videem :thumb.