Zdravím. Do skříně jsem přikúpil dva ventilátory, jeden pro vhánění vzduchu(dopředu dolů), druhý pro odsávání(dozadu pod zdroj). Pod grafickou kartou mám demontovanou záslepku slotu pro přívod vzduchu(mám tam ale protiprachový filtr-made by home:-). Z boku na skříň mám možnost osadit další dva ventilátory, což nehodlám udělat. Mám tyto dva otvory pro lepší průplach vzduchu ve skříni něčím utěsnit??
zkusil bych ucpat ten horni. pokud nemas 3,6GHz prskace pod boxem, tak by to mohlo zlepsit chlazeni grafiky a procak se ti uchladi stejne... co je to vubec za skrin?
Jedná se o nechvalně známé skříně:-) Eurocase, typ ML5412, bez průhledného boku. Na grafické mám Zalmana, tak se nebojím že by ji neuchladil:-), či by tomu spodní otvor napomáhal. Zkusím boční otvory uzavřít...
ten zalman to uchladi. kamos ho ma taky, nema ani vydelanou zaslepku a ani pruduchy v bocnici. bych ucpal ten PCI slot a diru v bocnici nad CPU. MLka nemaji zadny dalsi poradny diry, takze grafika bude pod tim nacucem urcite v klidu :) Spis bych mel v tyhle bedne strach o disky.
jo jo, disky jsou v této skříni dost mimo proudící vzduch, ale jeho teplota mi zatím nepřekročila 38 stupňů(a snad ani víš nepůjde:-). No nic, jdu najít nějakej úhlednej materiál na ucpání průduchů:-)
Chtěl bych v bedně vyměnit jeden ze dvou (80x80mm 1500ot., jeden pro výfuk, druhý sání) ventilátorů za rychlejší s 2000ot. měl bych ho hodit spíš na odsávání nebo na nasávání vzduchu do skříně? p.s.: do bočnice jsem ještě hodil 80x80mm 1500ot. ventilátor pro extra vzduch na CPU chladič.
[QUOTE=okleger]Chtěl bych v bedně vyměnit jeden ze dvou (80x80mm 1500ot., jeden pro výfuk, druhý sání) ventilátorů za rychlejší s 2000ot. měl bych ho hodit spíš na odsávání nebo na nasávání vzduchu do skříně? p.s.: do bočnice jsem ještě hodil 80x80mm 1500ot. ventilátor pro extra vzduch na CPU chladič.[/QUOTE]
Ty mas rad asi ramus, co? Co mas za superstroj, ze potrebuje tak brutalne chladit? Jestli je to ten v popisu a jeste nako extra topi, tak zrejme nebude neco v poradku. Mel by sis spis promyslet koncepci chlazeni a ne pridavat a pridavat maly, rychly a hlucny vetraky.
Ty mas rad asi ramus, co? Co mas za superstroj, ze potrebuje tak brutalne chladit? Jestli je to ten v popisu a jeste nako extra topi, tak zrejme nebude neco v poradku. Mel by sis spis promyslet koncepci chlazeni a ne pridavat a pridavat maly, rychly a hlucny vetraky.