Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pomoc při montáži Accelera S1

Leon1464 (118)|10.8.2009 20:21
Zdravím chtěl jsem se zeptat jak mám orientovat pasivky na pamětech kolem jádra. Stejně jako tady [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo obráceně tak aby prostory mezi žebry směrovaly k jádru, nebo je to úplně jedno.

Taky jsem chtěl původně chladit VRM [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale není dostupný a asi nebude. Objevil jsem ale starý pasiv z procesoru (snad ještě pentium I) který má ideální šířku i výšku (rozřezal bych ho na 2 části, ale ty asi jenom na teplovodivé pastě držet nebudou. Myslíte že by je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] mohlo udržet?

Ještě poslední věc jaké máte dlouhodobé zkušenosti s HD4850 a Accelerem+120mm fan?

/edit btw. stačí u 4850 chladit VRM pouze pasivně nebo je třeba je ještě nějak ofukovat? Slyšel jsem hodně o problémech hlavně na HD4870. Taktovat nehodlám stačí mi ticho, nerad bych aby karta po několika měsících padla.

Díky za váš čas.
Liutasil (63)|10.8.2009 21:08
Ahoj...
Tak ja mam npr. grafiku HD 4850 od gygabite a tam WRM neni chlazeno vubec (mozna ofukovano lehce chladicem skrz zebra) , takze pasivne by to asi melo stacit. S tima pasivkama na pametech, ja je daval stejne jako na obrazku, jelikoz kdybys je dal smerem k jadru, tak ti nepokryjou celou lpochu ty pameti (aspon myslim ze to tak bylo) .
Accelero budu ted nekdy instalovat znova (predtim sem to musel hodit zpatky, kvuli reklamaci karty). Jinak teploty opadnou o dost (ja mel AC + 2x 120 mm fan a s mim gygabite 4850, u ktereho je nereferenci chlazeni, 100% vetrak jede porad a teploty jsou +- 48 stupnu v idle a 56-8 stupnu v zatezi , to kleslo skoro o 10 stupnu (musim ale rict ze mam dost vetranou skrin).
Leon1464 (118)|10.8.2009 21:12
Doufám že reklamace nebyla právě kvůli Acceleru. Trvalo mi skoro celý rok než jsem se odhodlal ten chladič vyměnit a letošní léto tomu hodně pomohlo. 42% uřvaný fan na kartě a 96st. v zátěži to už na mě bylo moc, v idle na 34-6% 55-60st.
Liutasil (63)|10.8.2009 21:16
ee nebyla... Blbly mi textury ve hrach..ale bacha... ja potom ty pasivky z pameti sundaval, a montoval z5 ten chladic od gygabite..... jenze tam byly takovy pruzinky...a ja nevedel, jeslti je mam dat stranou k sroubkum (jedna strna PCB) a nebo stranou k chladici (druha strana PCB) ...... V reklamaci mi potom napsali, ze na pametech byla nalezena lepkava hmota ( sem to cistil lihem a stejne to neslo dolu), pruzinky byly na spatne strane a prej byly posozene hlavicky sroubu (to sem jim moc neveril, jelikoz sem si na to daval bacha - napsali to podle me proto aby nevysla reklamace) .....takez reklamaci neuznaly (Alza) .... nakoenc mi to nastesti vyreklamoval jejich dodavatel (kam to oni poslali) ...trvalo to mesic, ale sem rad ze sem dostal z5 novou :-) .... tak si jen takhle vsechno ohlidej a pro jistotu nekam napis.......
Leon1464 (118)|10.8.2009 21:50
Tak ja mám klasický referenční červený model od Sapphire,originál chladič si hodlám nechat kdyby náhodou bylo třeba reklamovat, i když jsem měl chuť uřezat tu VRM část (hodila by se). A tam ta montáž je naštěstí jednoduchá a pružinky jsou zezadu karty pod kovovým rámečkem, ale díky za informaci.
Leon1464 (118)|11.8.2009 18:35
Uf tedy za tu dobu co montuju Accelero jsem zestarl asi o rok, nakonec se mi to podařilo vykutit takto.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Otce jsem poslal do alfy koupit oboustranou teplovodivou pásku abych mohl dořešit VRM, tam mu řekli že to nebude držet a prodali mu za 200 sadu pasivů Scythe, samozřejmě v ní obsažený pasiv neměl potřebné rozměry tak jsem se vydal do alfy sám. Thermaltaky už neměli a Primecoolery nelepí. Takže jsem nakonec stejně tu pásku koupil :(

Pasivy na paměti po zahřátí fénem drží takže o ně strach nemám, Thermaltaky taky. VRM byla horší, dva ze 4 thermaltaku přišly o žebírko aby se vlezly a na zadní část jsem použil ty co bylo v Acceleru orientované k sobě a trochu připilované po krajích. Taky jsem jim musel vyměnit teplovodivou pásku protože nechtěly držet.

Doufám že to tak můžu nechat a snad to budu držet (asi to ještě možná něčím stáhnu).
Leon1464 (118)|11.8.2009 20:24
Teda jestli se mi toto podaří dát dohromady tak se asi vážně opiju. Ta instalace rozhodně není triviální a nějak mi k tomu chybí další dvě ruce. Achjo asi jsem šikovnosti zrovna moc nepobral :_

Tak problém byl ve špatném návodu teď už je vše ok, teploty v idle 35/39/34 a ticho jako v kostele :) ale teda ty nervy. Jinak VRM teplotu jinak než bezdotykovým teploměrem nezměřím co?