Ahoj, dnes jsem si chtěl překopčit pár seriálů z compu na noťas. Propojil jsem síťákem, ale nic se nekonalo.. Notebook na mě vybafl s tímhle: (Stav připojení) - Omezené nebo žádné připojení: Pravděpodobně nebude možné získat přístup k internetu nebo některým sítovým zdrojům. K problému došlo, protože síť nepřiřadila tomuto počítači síťovou adresu. Kdyby někoho napadlo čím to je sem s tím...
Pokud to maš natvrdo potřebuješ kříženej síťovej kabel
a nebo připojit pomocí routeru tam to bude bez problému jen povolíš DHCP
a nebo připojit pomocí routeru tam to bude bez problému jen povolíš DHCP
[quote=Jiziii;281726]Pokud to maš natvrdo potřebuješ kříženej síťovej kabel
a nebo připojit pomocí routeru tam to bude bez problému jen povolíš DHCP[/quote]
Aha a nešlo by to nějak jinak? Třeba bezdrátově?
a nebo připojit pomocí routeru tam to bude bez problému jen povolíš DHCP[/quote]
Aha a nešlo by to nějak jinak? Třeba bezdrátově?
[quote=Jiziii;281726]Pokud to maš natvrdo potřebuješ kříženej síťovej kabel
[/quote]
Nepotřebuješ. Dnes (a už pěkných pár let zpět) není křížený kabel potřebný
To znamená pouze to že jsou ty dva počítače spojeny mezi sebou a ne z vnějším světem.
[/quote]
Nepotřebuješ. Dnes (a už pěkných pár let zpět) není křížený kabel potřebný
To znamená pouze to že jsou ty dva počítače spojeny mezi sebou a ne z vnějším světem.
[quote=mstejska;281735]Nepotřebuješ. Dnes (a už pěkných pár let zpět) není křížený kabel potřebný
To znamená pouze to že jsou ty dva počítače spojeny mezi sebou a ne z vnějším světem.[/quote]
Jo tak takhle to mám, nepotřebuji připojení na net, nechci sdílet net, jenom prostě přenášet soubory.. Jak to udělám, bude to asi něco skrz tu hlášku tak pls poraďtě..
To znamená pouze to že jsou ty dva počítače spojeny mezi sebou a ne z vnějším světem.[/quote]
Jo tak takhle to mám, nepotřebuji připojení na net, nechci sdílet net, jenom prostě přenášet soubory.. Jak to udělám, bude to asi něco skrz tu hlášku tak pls poraďtě..
Ta hláška je v pořádku. Na internet nepotřebuješ.
Máš na počítačích nastaveno sdílení souborů a tiskáren?
Pokud ano, tak nech na prvním počítači v okolních počítačích vyhledat druhý počítač a uvidíš jeho sdílené složky. Pokud žádné nemáš, tak musíš na druhém nějaké nastavit.
Pro vyzkoušení že ti síť oprvdu jede, zkus tohle:
spusť příkazový řádek
napiš ipconfig /all
najdi si ip adresu
na druhém počítači si spusť príkazový řádek a napiš
ping ipadresaprvniho po4citace.
a pokud tam nebude request timeout nebo destination unreachable ale nějaká čísla tak je to v pořádku
Pokud ano, tak nech na prvním počítači v okolních počítačích vyhledat druhý počítač a uvidíš jeho sdílené složky. Pokud žádné nemáš, tak musíš na druhém nějaké nastavit.
Pro vyzkoušení že ti síť oprvdu jede, zkus tohle:
spusť příkazový řádek
napiš ipconfig /all
najdi si ip adresu
na druhém počítači si spusť príkazový řádek a napiš
ping ipadresaprvniho po4citace.
a pokud tam nebude request timeout nebo destination unreachable ale nějaká čísla tak je to v pořádku
[quote=mstejska;281740]Ta hláška je v pořádku. Na internet nepotřebuješ.
Pokud ano, tak nech na prvním počítači v okolních počítačích vyhledat druhý počítač a uvidíš jeho sdílené složky. Pokud žádné nemáš, tak musíš na druhém nějaké nastavit.[/quote]
Jo, okej skusím to.. Nikdy jsem věcem kolem sítí moc nerozuměl :D, tohle ale dává smysl thx.
Pokud ano, tak nech na prvním počítači v okolních počítačích vyhledat druhý počítač a uvidíš jeho sdílené složky. Pokud žádné nemáš, tak musíš na druhém nějaké nastavit.[/quote]
Jo, okej skusím to.. Nikdy jsem věcem kolem sítí moc nerozuměl :D, tohle ale dává smysl thx.
[quote=mstejska;281735]Nepotřebuješ. Dnes (a už pěkných pár let zpět) není křížený kabel potřebný
:D tak to jo
já tohle řešil jen v dobách opic pak sem koupil router a nikdy mě to už netrápilo :D
:D tak to jo
já tohle řešil jen v dobách opic pak sem koupil router a nikdy mě to už netrápilo :D
Takže pokud máš na obou pc win xp tak na jednom nastav ip třeba na 192.168.0.1 na druhem 192.168.0.2, propoj kabelem, překontroluj že jsou ve stejné pracovní skupině, nasdílej soubory a melo by to fungovat, pokud ne tak zkus vypnout firewall nebo zkus ping.
Pokud máš na jednom xp a na druhem vistu, postupuj stejne jako u win xp ale v centru sdílení povol sdílení a nastav zabezpečení heslem. Pak budeš možná jeste muset doinstalovat protokol "odpovídající zařízení zjištování topologie linkové vrstvy" na pc kde je win xp. Restart.. a pak by to melo fungovat :)
Pokud máš na jednom xp a na druhem vistu, postupuj stejne jako u win xp ale v centru sdílení povol sdílení a nastav zabezpečení heslem. Pak budeš možná jeste muset doinstalovat protokol "odpovídající zařízení zjištování topologie linkové vrstvy" na pc kde je win xp. Restart.. a pak by to melo fungovat :)
[quote=swaper;283887]Takže pokud máš na obou pc win xp tak na jednom nastav ip třeba na 192.168.0.1 na druhem 192.168.0.2, propoj kabelem, překontroluj že jsou ve stejné pracovní skupině, nasdílej soubory a melo by to fungovat, pokud ne tak zkus vypnout firewall nebo zkus ping.
Pokud máš na jednom xp a na druhem vistu, postupuj stejne jako u win xp ale v centru sdílení povol sdílení a nastav zabezpečení heslem. Pak budeš možná jeste muset doinstalovat protokol "odpovídající zařízení zjištování topologie linkové vrstvy" na pc kde je win xp. Restart.. a pak by to melo fungovat :)[/quote]
Vše funguje, na noťasu jsem otevřel složku kterou jsem dal sdílet a překopíroval soubory ze sdílecí složky do noťasu, jenom to trvá nějak pomalu..
Pokud máš na jednom xp a na druhem vistu, postupuj stejne jako u win xp ale v centru sdílení povol sdílení a nastav zabezpečení heslem. Pak budeš možná jeste muset doinstalovat protokol "odpovídající zařízení zjištování topologie linkové vrstvy" na pc kde je win xp. Restart.. a pak by to melo fungovat :)[/quote]
Vše funguje, na noťasu jsem otevřel složku kterou jsem dal sdílet a překopíroval soubory ze sdílecí složky do noťasu, jenom to trvá nějak pomalu..
Tak záleží jakou má sítovku 10/100/1000Mb. Předpokládám že máš na notebooku 100vkovou. To se pak nediv že to chvilku trvá :) Kolik GB přetahuješ a jak dlouho ti to trvá ?
[quote=swaper;285019]Tak záleží jakou má sítovku 10/100/1000Mb. Předpokládám že máš na notebooku 100vkovou. To se pak nediv že to chvilku trvá :) Kolik GB přetahuješ a jak dlouho ti to trvá ?[/quote]
Poslední série Dextera, skoro 5,7 GB a asi 4 hodiny, tedka už nwm.. Dělal jsem to před tejdnem a něco..
Poslední série Dextera, skoro 5,7 GB a asi 4 hodiny, tedka už nwm.. Dělal jsem to před tejdnem a něco..